Oostenrijk: 40% van de delicten wordt door buitenlanders gepleegd

Screenshot_163

(Vertaling: E.J. Bron)

“Buitenlanders tonen opnieuw de grootste stijging wat betreft criminaliteit. In heel Oostenrijk werd in het jaar 2019 een nieuw record van ongeveer 122.000 buitenlandse verdachten gevestigd. Dat maakt duidelijk dat integratie op veel gebieden mislukt is en nalatigheden niet konden worden ingehaald. De jarenlang geïmporteerde criminaliteit moet consequent bestreden worden. Een knuffelkoers is daarvoor absoluut de verkeerde manier. Ons huidige strafstelsel is voor veel buitenlanders blijkbaar geen voldoende afschrikking”, zei fractievoorzitter Herwig Mahr van de FPÖ over de actueel gepresenteerde criminaliteitsstatistiek 2019.

Blick Oostenrijk

“40% van alle criminaliteit vindt al plaats door buitenlanders (totaal aantal verdachten: 304.422). In verhouding tot de totale bevolking is dat een schrikbarend hoog percentage. Als je nauwkeuriger naar de ontwikkeling kijkt, is er een beangstigend beeld te zien”. Hiermee verwijst Mahr ernaar dat het aantal buitenlandse verdachten sinds 2010 met 50% is toegenomen (2010: 81.916, 2019: 122.067), terwijl de Oostenrijkers in dezelfde periode met 17% stegen (2010: 155.338, 2019: 182.355). Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er vooral stijgingen waar te nemen bij de dadergroep van de Afghanen en bij mes-aanvallen. Ook in Oberösterreich is het aantal buitenlandse verdachten duidelijk toegenomen. Waren dat in 2010 nog 9.334 buitenlanders, in 2019 werden er 16.100 geregistreerd, een stijging van 72,5%.

Grote toename ook bij internetcriminaliteit

“De internetcriminaliteit door aanvallen op data en computersystemen zijn in Oostenrijk in slechts één jaar verdubbeld. Daartoe behoren alle delicten waarbij informatie- en communicatietechniek wordt ingezet bij de planning, de voorbereiding en de uitvoering van gebruikelijke criminele delicten, zoals cyber-pesten of kinderpornografie. In 2019 werden 4.049 van zulke delicten gemeld, het jaar daarvoor waren het 2.787 en tien jaar geleden nog 640.

“Dit snel toenemende veiligheidsrisico mag niet onderschat worden. De Oostenrijkse regering is hier gevraagd om de veiligheidsstructuur ook in het cyberwezen snel te versterken”, eist Mahr. “Ook het bewustzijn in de bevolking moet aangescherpt worden welke potentiële gevaren er voor de veiligheid van iedere individuele burger van de digitale aanvallen uitgaan. Het is inmiddels realiteit dat kritieke infrastructuur via het internet wordt aangevallen. Maar ook in het privémilieu nemen de aanvallen toe. Wij eisen dat de Oostenrijkse regering onze bevolking in het hele land hier gevoeliger voor maakt en daardoor beschermt.”

FPÖ bedankt: uitvoerende macht verricht uitstekend werk

“Heel veel dank geldt onze uitvoerende macht. Zij levert ondanks de personele moeilijke situatie uitstekend werk wat betreft de handhaving van de veiligheid in onze deelstaat. Dat is niet in de laatste plaats alleen maar te merken aan het bovengemiddelde oplossingspercentage.” Mahr benadrukt dat Oberösterreich met 60,1% na Vorarlberg (64,3%) op de tweede plaats staat wat betreft oplossingspercentage en daarmee duidelijk boven het Oostenrijkse gemiddelde (52,5%) ligt.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, FPÖ, gezond realisme, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Oostenrijk, Overheid, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Oostenrijk: 40% van de delicten wordt door buitenlanders gepleegd

 1. Japio zegt:

  40% is veeeeel te laag, eerder 99%.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Als het ernstig beperken van de vrijheid op korte termijn het beoogde doel is, moet de politiek ernaar streven om criminelen hun gang te laten gaan, ze zelfs het land binnenhalen om zodoende de noodzaak te creëren om een volk te beschermen tegen de criminaliteit….. door de vrijheid in te perken…….oorzaak en noodzaak.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  Dat nog te bedenken dat Simon Wiesenthal, de nazi-jager, ooit in zijn boeken schreef dat de grootste oorlogsmisdadigers uit WO II juist uit Oostenrijk kwamen zoals Adolf Hitler, Alois Brunner, Adolf Eichmann, Franz Stangl, Gustav Wagner, Franz Reichleitner, Otto Globocnik, Erich Rajakowitsch enz.!
  Daarbij is het antisemitisme in Oostenrijk altijd zo sterk geweest en dat zal er met die moslims niet beter op worden die ze als de gesmeerde bliksem daar Oostenrijk moeten uitschoppen omdat zij daar helemaal niet thuishoren!

  Geliked door 1 persoon

 4. Jantje zegt:

  En hoeveel door zogenaamde “Oostenrijkers”?
  Ik schat ook nog 40%

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Nassim en zijn “firmanten” hebben 500 inbraken op hun geweten ( hebben ze een geweten ? ? ), Zijn advokaat eist vrijlating uit voorarrest omdat hij al veels te lang vast zit…..

  Uit de Belgische Krant:
  Nassim pluisde de kranten uit op zoek naar rouwadvertenties, NIET om condoleances uit te wisselen, maar om beter/makkelijker bij de rouwenden in te kunnen breken met z’n compagnons……..
  De Belgische Justitie klaagt hem [ en de anderen ] voor niet minder dan 500 inbraken aan.
  Deze gebeurden telkens als een familie hun geliefde[n] naar hun laatste rustplaats brachten en de kust vrij was voor Nassim.

  Source et auteur
  https://www.dhnet.be/actu/faits/il-epluchait-les-rubriques-necrologiques-et-cambriolait-lors-des-enterrements-5eb58ca87b50a67d2e347ecb

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  “40% van alle criminaliteit vindt al plaats door buitenlanders (totaal aantal verdachten: 304.422).
  Dat kan niet anders betekenen dan dat de gehele bevolking van Oostenrijk voor 40 % uit buitenlanders bestaat 😦
  Of begrijp ik iets niet goed

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s