VS blokkeren VN-resolutie over corona-pandemie

Screenshot_144

(Vertaling: E.J. Bron)

De VS hebben in de VN-veiligheidsraad het besluiten van een resolutie betreffende het corona-virus verhinderd – wellicht vanwege een indirecte vermelding van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

epoch times

De VS hebben in de VN-veiligheidsraad een resolutie over de corona-crisis vanwege een indirecte vermelding van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO in het document verhinderd.

De veto-macht blokkeerde vrijdag een procedure, die de weg vrijgemaakt zou hebben voor een stemming over de tekst van de resolutie. “De Verenigde Staten kunnen het huidige ontwerp niet ondersteunen”, verklaarde de Amerikaanse vertegenwoordiging zonder motivering.

In de door Frankrijk en Tunesië voorgelegde tekst wordt tot wapenstilstanden in alle conflictgebieden in de hele wereld opgeroepen om de strijd tegen corona te vergemakkelijken.

Bovendien wordt tot een ondersteuning van alle aan de indamming van de pandemie betrokken VN-organisaties opgeroepen, inclusief alle VN-gezondheidsorganisaties. Dat zou inclusief de WHO zijn, ook al werd deze niet specifiek genoemd.

Volgens diplomaten stuit de resolutietekst daarom op het verzet van de VS: de Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt de WHO van grof falen in de corona-crisis en van een te grote nabijheid tot China.

Daarom schortte de president de Amerikaanse betalingen aan de WHO op. De algemene formulering over VN-organisaties was eigenlijk een compromis, waarmee de VS overgehaald hadden moeten worden om de resolutie te ondersteunen.

Ander diplomaten zeiden vrijdag dat de VS in het resolutieontwerp naar een oorspronkelijke formulering over “transparantie” in de samenwerking zouden willen terugkeren.

Tweede corona-geval in het Witte Huis binnen twee dagen

In het Witte Huis werd een tweede corona-geval binnen twee dagen bevestigd. Zoals een Amerikaanse regeringsvertegenwoordiger vrijdag zei, werd bij een medewerker van vicepresident Mike Pence het nieuwe corona-virus aangetoond.

Meerdere medewerkers, die wellicht met hem in contact waren gekomen, moesten daarom uit een vliegtuig verlaten, waarin zij Pence op een reis naar de staat Iowa zouden begeleiden.

Afgelopen donderdag nog werd een in het Witte Huis ingezette soldaat positief op het virus getest. President Donald Trump en Mike Pence werden daarna negatief getest. Zij laten zich ondertussen dagelijks testen.

Vrijdag nam de president in Washington samen met veteranen deel aan de kranslegging n.a.v. het einde van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden. Noch Trump noch de veteranen in de leeftijd tussen 96 en 100 jaar droegen daarbij gezichtsmaskers.

Ze hielden zich echter wel aan een veilige afstand. Vanwege hun leeftijd behoren zowel Trump als de veteranen in principe tot de corona-risicogroep.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

7 reacties op VS blokkeren VN-resolutie over corona-pandemie

 1. Republikein zegt:

  Grote kans dat de rest van de wereld, Nederland voorop, het ontbrekende bedrag zal doneren,krijg toch de broekhoest.

  Geliked door 1 persoon

  • hans-e-pans zegt:

   Een groot deel van het ontbrekende geld is door Nederland al toegezegd, het kabinet zal wel zeggen dat de beslissing tot toezegging democratisch is genomen.

   Like

 2. koosv8 zegt:

  De VS heeft groot gelijk. Als het aan mij zou liggen stoppen we helemaal met deze geldverslindende leugenachtige bende. En met gezond verstand de wereld aanschouwen en de landen hun soevereiniteit laten behouden.

  Geliked door 2 people

 3. Hovawart zegt:

  De VN en WHO hebben de verdragen al klaarliggen, de verplichte vaccinatie is dus al een feit, en zal worden opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma….gedwongen deelnemen aan het ‘Gezondheid-Experiment’ van het RIVM,….u weet wel.

  Geliked door 2 people

 4. Taljaard zegt:

  Het ziet er sterk naar uit dat, wanneer de globalisten hun zin krijgen, ze ons in West Europa en ook zoveel mogelijk elders straks allemaal als asielhonden willen chippen met een corona ”vaccin”.. En dat mensen, die zich niet willen laten chippen, niet mogen werken, kopen, verkopen en reizen. Totale staatscontrole dus.
  De natte droom van links en de EU!
  Gelukkig lijkt het er ook op, dat Trump en anderen dit door hebben.
  En dus dwars liggen.

  De besmettingsgraad van COVID19 en het aantal slachtoffers wordt nu daarom, door links, de media en de Nederlandse staat, gebruikt als middel om angst te zaaien. En natuurlijk ook om iedereen die achter Trump, Wilders, Baudet en andere kritische politici, journalisten en denkers staat, te bestempelen als ”onwetenschappelijk”, onmenselijk”, ”moordenaars”, ”aluhoedjes/complotdenkers”, en meer van dat fraais.

  Intussen kunnen wij zonder meer vaststellen, dat de treurig voorspelbare en chronische incompetentie van de Nederlandse overheid en haar regentendom aan het misdadige grenst waar het hun ”aanpak” van deze crisis betreft. Maar dat is nauwelijks verrassend te noemen van de zijde van een overheid die slechts uitblinkt in het financieel uitmelken van haar burgers, en verder nauwelijks in staat is tot iets anders.

  Het ontstellend logge Nederlandse ambtenarenapparaat en een schier waanzinnige bureaucratie verhindert daarbij ook iedere doortastende en snelle besluitvorming, zo daar de wil al toe zou bestaan. Het is een uitstekend middel om burgers financieel uit te melken en hen via de brievenbus en de mailbox te bedreigen en terroriseren. Maar het deugt nergens anders voor dan dat.
  Dit genereert een bestuurlijke verlamming en onmacht die men, al dan niet bewust, aanwendt om ons langs internationalistische kanalen het voornoemde WHO/VN/Bill Gates vaccin met chip op te dringen.

  Want, net als bij de euro, en de legitimatieplicht (de Balkenende Ausweis) draagt dit natuurlijk alleen maar bij aan ons ”gemak” en onze ”veiligheid.” En wie kan daar nu tegen zijn? Dan ben je opnieuw ”onwetenschappelijk”, ”onmenselijk”, ”asociaal”, een ”complotdenker”, etc. Zo worden ons, beetje voor beetje, via de bekende Juncker salami-tactiek, als onze vrijheden ontnomen.
  Woef!
  Braaf hondje.
  Want je bent gechipt….

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Paul Weston over de massahysterie rondom het coronavirus

  Like

 6. Jan zegt:

  Verenigde Nazis secretaris-generaal António Guterres ontpopt zich als Führer:

  “De pandemie is een mooie gelegenheid om de olie- en steenkolenindustrie volledig in te laten storten en de groene energievoorziening er met geld van de bevolking te implementeren”

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/05/un-secretary-general-antonio-guterres-says-pandemic-provides-rare-short-window-opportunity/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s