Gul: Duitsland helpt Ethiopië met € 120 miljoen

Screenshot_174

(Vertaling: E.J. Bron)

De economie van Duitsland is geruïneerd, er dreigt massawerkloosheid en grote armoede, maar er is kennelijk nog steeds genoeg belastinggeld dat men in de wijde wereld kan weggeven.

journalistenwatch

De Duitse minister voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling Gerd Müller (CSU) is geschrokken van de uitbreiding van het corona-virus in Afrika en heeft meer hulp aangekondigd om de pandemie te bestrijden. Zo zou Ethiopië met € 120 miljoen ondersteund worden, zei de CSU-politicus tegenover de kranten van de Funke-mediagroep. Daarbij zou het gaan om doelgerichte middelen om de gezondheidsinfrastructuur te stabiliseren en uit te breiden.

Tot nu toe zouden er in het land met zijn 110 miljoen inwoners maar 150 IC-bedden zijn. Met de directe maatregelen zou de hervormingskoers van de Ethiopische president en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, Abyi Ahmes, ondersteund worden, die de persvrijheid, de corruptiebestrijding en de economische modernisering merkbaar zou hebben bevorderd. “Deze successen worden nu enorm bedreigd”, waarschuwde Müller.

“In Ethiopië is de export naar Europa met een derde deel afgenomen. Fabrieken sluiten, 1,5 miljoen banen gaan al verloren. Vele miljoenen mensen glijden af in armoede.”

De minister verwees bovendien naar schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, volgens welke in Afrika binnen een jaar 30 tot 40 miljoen mensen besmet zouden kunnen raken met het corona-virus. Duitsland en Europa zouden ertoe geroepen zijn om “een catastrofe in Afrika te verhinderen”, appelleerde Müller. “Nu al hebben we een dramatische hongersnood in veel Afrikaanse landen. Voor miljoenen mensen gaat het om het naakte overleven.” De corona-crisis zou jaren van ontwikkelingssuccessen teniet doen. “Wegvallende export en inkomsten bedreigen de stabiliteit van complete landen.” Müller: “We moeten verhinderen dat complete landen bankroet gaan en dat zich onlusten en burgeroorlogen ontwikkelen.”

Als het aan Müller lag, dan zou Duitsland nog veel meer miljarden moeilijk verdiend geld in Afrika, het continent zonder bodem, verzinken.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Naïviteit, Ontwikkelingshulp, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Gul: Duitsland helpt Ethiopië met € 120 miljoen

 1. Johan zegt:

  De Duitse minister voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling Gerd Müller (CSU) is geschrokken

  Ik schrik ook wel eens ergens van. Dat is echter nog geen reden om 120 miljoen over de balk te gooien.

  Like

 2. Harry Willemse zegt:

  Vooral luisteren naar de WHO een organisatie die noooooit zijn oor naar China zou te luister zal leggen. En daarbij komt nog het volgend. Wat een geluk dat er in de €U geen armoede en massa werkeloosheid dreigt in Duitsland.

  Like

 3. karton zegt:

  “God’s wegen zijn ondoorgrondelijk” heet het; echter de wegen van Gerd Müller (CSU) zijn minstens zo ondoorgrondelijk ! Wat denkt die Müller eigenlijk wat er in Verweggiestan met dat Duitse geld gaat gebeuren ? De machthebbers laten er grote villa’s van bouwen kopen een paar Mercedessen en BMW’s en ………..foetsie is ’t geld !!
  In Europa heerst de totale gekte in de vorm van “leiders” zónder enig besef, geilend op hun “macht” en smijtend met het geld van anderen in bodemloze putten.
  Ongetwijfeld volgt er een eindafrekening, ene Adolf H. te D. had daar óók niet op gerekend !

  Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  In plaats van de afrikaanders in leven te houden op kosten van de belastingbetaler, kan dat geld beter in de defensie gestopt worden. Een defensie die we straks meer dan hard nodig zullen hebben om ons de afrikaanders van het lijf te houden. Er komt een moment dat ze zodanig massaal naar europa komen dat tot vernietiging van die hordes zal moeten worden over gegaan om te voorkomen dat europa onder de voer wordt gelopen. Dat dit geen utopie is bewijst het boek : “de ontscheping”. de daarin beschreven nachtmerrie gaat werkelijkheid worden.

  Like

 5. Rini Stegeman zegt:

  Hongersnood hebben ze in die Afrikaanse landen al meer dan 60/70 jaar. Vroeger genoeg ingezameld , zilverpapier, doppen van melkflessen, zelfs speciale koffiemelk etc.Laten ze zelf maar eens aan de slag gaan.

  Like

 6. Nemesis zegt:

  Als je bedemkt hoeveel China daar aan land en bodemschatten heeft opgekocht, zou ik zeggen stop er nog wat meer in in deze bodemloze put, China lacht zich de ballen uit de broek.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hovawart zegt:

  Macron heeft zich al laten ontvallen dat de staatsschulden van de Afrikaanse landen moeten worden kwijtgescholden………vandaar de zogenaamde Corona-subsidies.

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Ethiopië heeft, net als zovele Afrikaanse landen een zéér welgestelde elite, die geen stuiver wensen te delen met de armere bevolking, niets ophebben met het eigen volk, slechts hun zakken vullen met Europese Eurootjes, Russische Roebels of Chinese Yuan….de strijd op het Afrikaanse continent.

  Like

 9. Blaffertje zegt:

  Waarom geld sturen naar die bodemloze put?
  Is dat volk ook maar een haar beter geworden?
  Echt niet!
  Ze neuken er nog steeds vrolijk op los en wij maar dokken voor die vrouwtjes die de jongen er uit ploppen als popcorn.
  Ze leunen achterover omdat wij, ‘wit’, het geld wel brengen, zij vreten geen flikker uit.en jij en ik kunnen straks tot ons 70e werken voor die patjakkers.
  Zij maken wel weer een filmpje van een jankend kind wat van een schooltje gepleurd word om even een zielig verhaaltje te vertellen dat die honger heeft en van een mama afhangt, maar als je die bolle toet ziet van dat jong ziet, krijg ik niet de indruk dat die honger heeft en het domme welkom welkom volk trekt wel weer de portemonnee.

  En hebben wij ooit een suikeroompje gehad die ons hielp met onze zuur verdiende welvaart?
  Nee!
  Laat ze maar smoren in hun malaise, dat is de enige manier om ze iets te leren, om iets te maken van hun leven.
  Ik zie het zo; als je een kind altijd de veters blijft strikken zal die het nooit leren zelf te doen.
  En laat dat volk maar net als wij ooit deden tegen hun leiders in opstand komen.
  Laat ze de pleuris krijgen.

  En die pandemie bestrijden in dat ratten land???
  Ben je gek.
  Laat het daar maar uitwoeden en als het dan zo dodelijk is als ze zeggen, wat ik overigens zeer betwijfel, dan ruimt het lekker op.

  Of zal dat niet de bedoeling zijn van de kwaaie genius die achter deze fake pandemie zit?
  Wij zouden er dan wel eens achter kunnen komen dat het helemaal niet zo dodelijk is en het zich net net zo gedraagt als ieder ander virus.

  (Verder is alles goed met mij hoor)

  Like

 10. Rensk. zegt:

  Het is toch hun eigen geld niet. Dat het van de ondernemers en dus burgers komt dat komt bij die ambtenaren niet eensin hun hoofd op. Hier gebeurd precies hetzelfde. Ploumen/Kaag en al die anderen die met geld smijten. Lekker betaalde reisjes om het geld te brengen. Krijgen ze schouderklopjes van die corrupte leiders aldaar. Heerlijk toch. In hun beleving althans. Wat kan het hun een zak schelen. En gekozen worden ze toch wel weer. Het feest zal trouwens ook voor hun niet voortduren.

  Like

 11. oprechtegeus zegt:

  We verzamelden vroeger zilverpapier voor de arme bruine kindertjes in Afrika. Na een aantal jaren kregen we eindelijk een reactie: “Bedankt voor het zilverpapier, het was erg lekker.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s