Sadistische regering en masochistische bevolking zijn de werkelijke dodelijke cojona-cocktail

Screenshot_178

(Door: “Weethetwel”)

Het grootste deel van de bevolking inclusief de regering vindt het nog steeds geweldig in de lock-down te zitten. De economie wordt zonder scrupules afgebroken. Een oneindig aantal dooddoeners wordt van stal gehaald om de onzin toch acceptabel te maken. Het is ondertussen wel duidelijk dat er geen enkele reden is om vanwege corona de economie en de welvaart onderuit te halen. Het is een nutteloze lock-down. Om te redden wat er nog te redden is, zou men als een hazewind de lock-down op moeten heffen, maar niets wijst daar op. Als een stelletje onbezonnen masochisten slaat men zichzelf met het zweepje. Zonder kwaad te worden laat men zich zelfs nog de nodige weken en maanden sadistisch treiteren alvorens weer aan de slag te kunnen. Héle sectoren worden regelrecht in het faillissement gestort. Nu lijkt het nog op een computerspelletje, maar de druiven zullen zuur zijn als nooit tevoren, daar kan bijna niemand zich een voorstelling van maken.

De meest optimistische prognose is een krimp van 7,5%.

Laten we uitgaan van het minimum krimp scenario van 7,5 % , zoals vorige week reeds beschreven. Het Nationaal Inkomen van ons land is een dikke € 800 miljard per jaar. Dat is het bedrag dat alle Nederlandse burgers en bedrijven sámen verdienen. 7,5% krimp betekent dat in Nederland per jaar € 60 miljard minder verdiend gaat worden. Bij 17 miljoen inwoners is dat ruim € 3500,- per persoon per jaar. Een gezin van 4 personen gaat er € 14.000,- per jaar op achteruit.

Dit zijn onvoorstelbare bedragen. De tragiek is dat het niet éénmalig is, maar jaar in jaar uit. In dat licht bezien, is het ook niet te begrijpen dat de bevolking met een zoetsappig gezicht thuis blijft zitten en dit gewoon over zich heen laat komen. Zo’n krimp werkt namelijk door in het héle leven en in de totale maatschappij. Het kan op korte termijn leiden tot werkloosheidspercentages van 10 tot 20 procent. Hele bedrijven en bedrijfstakken gaan ten onder en slepen anderen weer met zich mee. Daar komt bij dat op dit moment álle instrumenten die een overheid normaal ter beschikking stonden, zoals renteverlaging en geldschepping, al tot in het extreme zijn verbruikt: men kan niets meer doen dan hopen. Voor hoop is er echter weinig reden: de overheidsfantasten en de slapende bevolking zijn een dodelijke cocktail.

Oh, we kunnen ook wel met wat minder met zijn allen

De meest gehoorde dooddoeners zitten in de categorie zelfkastijding. Het kan allemaal wel wat minder, we denken aan het milieu, waarom altijd maar meer, zeespiegel omhoog en omlaag, temperatuur op aarde, blablabla. Dit soort praat hoor je vooral van de mensen die aan het overheidsinfuus hangen. De échte werkers zijn er al 25 jaar niet op vooruit gegaan. Voor de lui aan het overheidsinfuus zit er tenslotte toch nog een verrassing in de doos: na een korte periode van prijsdaling, omdat de klad in de verkopen komt, zal het ongebreideld geld drukken zijn werk gaan doen. Er komt een periode van inflatie waarbij de prijzen in de winkel ’s avonds alweer hoger zullen zijn dan ’s morgens. Daarnaast zal het geld in tranches afgewaardeerd worden. Uit de geschiedenis blijkt dat bij ál dit soort crises de rekening bij de bevolking gelegd wordt: alleen de drie procent állerrijksten komen er véél beter uit. De overige 97% verliest tussen de 50 en 100% van zijn vermogen, inclusief het pensioen. Dat hebben we met zijn allen toch wel over voor het Cojona-sprookje, toch?

€ 60 miljard krimp is gigantisch

Om dit bedrag te begrijpen is het zinvol eens te bekijken wat je er allemaal mee kunt doen:

 1. Alle 3,2 miljoen Nederlanders van 65 jaar en ouder zouden élk een éxtra AOW-uitkering kunnen krijgen van € 1500,- per maand ofwel € 18.750,- per jaar, óf
 2. Voor álle Nederlanders kan de ziektekostenverzekering betaald worden, zodat deze gratis zou zijn. Daarnaast zou iedere volwassene er ieder jaar nog een flink cadeau bij kunnen krijgen zoals in het eerste jaar ieder een e-bike, het tweede jaar ieder een luxe Apple laptop, het derde jaar een complete nieuwe garderobe. (Bah, wat materialistisch allemaal), óf
 3. Als u dit bedrag genereus aan Frans Timmermans zou schenken, zou hij de zeespiegel hiermee 0,000013 centimeter kunnen laten zakken. Om de temperatuur op aarde te laten zakken, hoeft u verder niets te doen dan lekker in lock-down te blijven. De economie komt vanzelf tot stilstand en het energieverbruik wordt minimaal. Bij u in huis wordt het dan in ieder geval lekker koud. Een extra trui en een dekentje doen wonderen als de energierekening voor u onbetaalbaar wordt, óf
 4. Voor het bedrag van € 28.000,- p.p. kan het COA 2,1 miljoen kansloze moslims een jaar lang opvangen en aan een prachtige nieuwe kansrijke toekomst helpen. Wanneer de nieuwkomers met voorrang een woning krijgen en een waardevaste uitkering, wordt dit aantal ruim 300.000 per jaar. Een prachtig gebaar richting Erdoğan en de rest van de wereld, óf
 5. Er kunnen 923.000 nieuwe beleidsambtenaren bij de overheid aangesteld worden. De voordelen daarvan behoeven geen verder commentaar, óf
 6. Er kunnen à raison van € 1,5 miljoen per bedrijf 40.000 boeren uitgekocht worden, zodat ze ons land niet verder kunnen bederven. In twee jaar tijd kunnen we dus van ál onze 60.000 boerenbedrijven afkomen, óf
 7. Rutte vraagt China of ze voor dat geld niet een flinke schone waterstofbom op ons land kunnen gooien, dan is het Intensive Care probleem in één keer opgelost en hebben we geen last meer van nóch de boeren nóch de bejaarden. Waterstof is toch de toekomst? Rutte geeft vanuit Wuhan leiding aan het project en keert uit zijn ballingschap naar Nederland terug als de eerste nieuwe bewoners zich er weer gaan vestigen. Voor een sprankelende toekomst.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”, waaronder vanaf 6 maart meer dan dertig relativerende cojona-artikelen voor een snelle terugkeer in de realiteit.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Sadistische regering en masochistische bevolking zijn de werkelijke dodelijke cojona-cocktail

 1. Jean zegt:

  Jammer dat niet dadelijk +/- 75% van het politiek gespuis de straat wordt opgeflikkerd zonder oprotpremie en van de overblijvende +/- 25% het salaris gehalveerd wordt want als ze betaald zouden worden naar prestatie dan verdienen ze nog geen 10%.
  Het is gemakkelijk vanuit een comfortabele zetel anderen schade toe te brengen en er zelf niet voor gestraft worden.

  Geliked door 3 people

 2. Jan zegt:

  Nazi-Duitsland bloeit weer

  Geliked door 1 persoon

 3. koosv8 zegt:

  We worden niet vrij gegeven tot de volgende zg. corona golf er aankomt dit najaar.
  Dit is zo GROOTS aangepakt dat de massa het nog voor zoete koek slikt ook . Ik krijg juist over steeds meer toestanden mijn twijfels.

  Geliked door 2 people

 4. Hovawart zegt:

  De economen, politici, beursspecialisten en effectenhandelaren, beleggers, bankiers en ondernemers maken plaats voor de biologen, virologen epidemiologen, immunologen en microbiologen, het Outbreak Managment Team (OMT), het RIVM, de WHO en VN, die gezamenlijk de bevolking hun wil opleggen, afdwingen, verbieden en zelfs bestraffen als ware onheilsprofeten, die de EU- onheilsprofetie komen prediken, een eindeloze reeks miljardenuitgaven in de toekomst bedoeld om te voldoen aan de klimaateisen………alles voor visie 2030.

  Geliked door 3 people

 5. En de grootste idioterie vanuit Den Haag is wel dat ze het geld over de grens blijven smijten met wagons tegelijk.
  De landen moeten kapot zo te zien en de werkelijke schuldigen zullen zoals gewoonlijk hun straf weer gaan ontlopen met een crimineel rechts systeem wat in heel Europa is in gevoerd. Daarom is het ook nodig om Grappenhaus cs te ontmaskeren.
  Nu is het het moment van Wilders om de dingen open te leggen en de bezem door de Haagse corrupte zooi te halen.
  De Boeren weer de straat op De gele hesjes weer de straat op want dit hele gebeuren toont overduidelijk aan dat het gelijk aan onze kant zit.

  Geliked door 4 people

 6. BigLJohn zegt:

  Voor deze kwestie zou men de video van ex KGB’ er Yuri Bezmenov eens moeten bekijken. How to brainwash a nation. Onze huidige situatie onder Rutten kan men, na al die jaren, hiermee vergelijken. De video werd in 1985 opgenomen !

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zeMZGGQ0ERk#!

  Geliked door 2 people

 7. Gek, voor een deel ga ik wel mee in dit verhaal, ook ik was in het begin verbouwereerd door de maatregelen die werden afgekondigd en heb van het begin af aan gedacht dat dit maar een hele korte tijd vol te houden zou zijn.
  Toen kwam de overheidssteun op gang en opnieuw was ik verbouwereerd, jarenlang is er bezuinigd en plotseling wordt er gestrooid met honderden miljoenen of zelfs miljarden.
  En ja ook ik vrees de gevolgen die dit gaat hebben.
  De rekensom die “Weethetwel” maakt is naar mijn mening belachelijk, je kunt een teruggang van de economie niet 1 op 1 omzetten naar wat het ons per hoofd van de bevolking gaat kosten.
  Ook het verhaal dat 97% van de mensen harde klappen gaan krijgen maar uitgerekend de 3% rijksten zullen er niks van merken.
  Ook de hele rijken van de wereld hebben hun vermogen niet op een spaarrekening staan, dat geld zit geïnvesteerd in allerhande zaken, van beleggingen tot bedrijven je kunt het zo gek niet bedenken. In geval van inflatie en/of beurskrimp gaan zij het zeker voelen.
  Nee ze zullen niet aan de bedelstaf raken maar als ze 10 of 20% van hun kapitaal verliezen is dat aanzienlijk.
  Ook het uitrekenen wat je anders met het nu uitgegeven geld had kunnen doen raakt kant nog wal.
  Het was niet zo dat dit geld ergens op de plank lag, vrij om uit te geven aan een fictief doel, dat is compleet onzin.
  Het gevaar zit er eerder in dat er geld uitgegeven wordt dat niet verantwoord kan worden, er worden staatsobligaties uitgegeven die ongezien worden opgekocht door de ECB.
  Hoe doet de ECB dat ? Door geld bij te drukken net zoals ze dat in een recent verleden onder Draghi hebben gedaan.
  Nogmaals ook ik houd m’n hart vast hoe dit zich verder ontwikkelt maar we moeten het rekenwerk wel zuiver houden.

  Like

 8. vangie1206j zegt:

  Wij worden van 3 kanten aangevallen.
  1. door onze eigen regering.
  2. door de islam.
  3. door Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Communistische dictator De Blasio en zijn SS-troepen mogen zich in New York uitleven
  De Blasio: ‘Wat verbeeld een moeder zich wel niet om te zeggen dat zij niet van mij houdt? Achter de tralies met dat mens!’

  Like

 10. Htsk day zegt:

  Madonna and Robert de Niro join 200 celebrities and scientists calling for the world not to ‘return to normal’

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8292475/amp/Stars-scientists-call-world-not-normal.html#click=https://t.co/MbiESRYhMm

  Om enig idee te krijgen hoeveel invloed deze “mensen” hebben:
  10 tallen miljoenen, tot zelfs 100 miljoenen volgers!

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_most-followed_Twitter_accounts

  Like

  • Htsk day zegt:

   Heer Bron, ik heb getwijfeld om deze link te posten, want ik vraag me af of u dit accepteert.
   Zoniet, heb ik daar alle begrip voor, en jorist u het maar weg.
   ———————————————————

   Op de vraag “waarom” ” Madonna and Robert de Niro join 200 celebrities and scientists calling for the world not to “return to normal”
   Omdat deze zogenaamde hollywood beroemdheden, wetenschappers en politici, namelijk nogal wat te verbergen hebben.

   Pizzagate bestaat niet?
   Kijk hoe het er in hollywood aan toe gaat.
   Kijk en huiver, als je durft!

   Watch “OUT OF SHADOWS (OFFICIAL) – DOCUMENTARY (SHARE!!!)” on YouTube

   Geliked door 1 persoon

   • Heb naar dat ding gekeken en wat mij duidelijk maakt als dit allemaal klopt is de dood van Jeffrey Epstein eigenlijk een logisch gevolg van hetgeen gebeurd is.
    De vraag is dan eigenlijk de volgende.
    Klopt het allemaal of niet.
    Ik denk zelf voor het grootste gedeelte wel.

    Like

 11. Julia zegt:

  De broodkruimels die ons nu worden gegeven is puur om de onderdrukking in stand te houden. Miljoenen werklozen, torenhoge belastingen, onbetaalbare zorg, 5000 operaties staan nu al op de wachtlijst. Kortom deze zogenoemde intelligente lock down gaat nog jaren duren. Het is een illusie en dient tot een veel hoger doel. De huidige economie moet plat om straks een CO2 vrije industrie op te starten om aan de klimaatdoelen te voldoen, de macht van alle landen moet onder één dak, klein basisinkomen voor de gewone man en een verdienmodel van miljarden voor de rijken. volk meer en meer vrijheden ontnemen en totale controle. Dat is onze toekomst. Wie hier nog de ogen voor sluit of in de ontkenningsfase zit moet zich maar eens gaan verdiepen in ander leesvoer als dat in de Nederlandse media wordt weergegeven. Kortom aan de geheime agenda wordt keihard gewerkt zonder kiezers hierover te informeren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Die 5000 operaties op de wachtlijst ging alleen over 1 ziekenhuis in Rotterdam
   https://www.ad.nl/binnenland/ziekenhuis-zoekt-oplossing-voor-stuwmeer-aan-operaties-5000-wachtenden-voor-u~ae59aaa5/.
   In heel Nederland zijn het er misschien wel 100.000 of meer die op de wachtlijst zijn.
   Ik weet niet hoeveel er geopereerd worden in heel Nederland in een maand.

   Like

   • Julia zegt:

    Piet, volkomen juist. De waarheid zullen zij ons niet vertellen. Ook niet is te achterhalen hoeveel doden er komen die straks onder het mes sterven daar komen wij evenmin niet achter. Het is te triest voor woorden dat het volk nog door blijft slapen en wegkijken omdat zij compleet zijn gehersenspoeld door het linkse gedachtegoed maar niet in de gaten hebben dat de druk in de gezondheidszorg van enorme omvang wordt en onbetaalbaar. Angst viert hoogtij waardoor het grote deel van de bevolking is lam geslagen. Niet uit het oog te verliezen is de levensgevaarlijke en misselijkmakende velen die onder onze bevolking zitten die de boel zelfs verraden.

    Geliked door 1 persoon

 12. R Thomasson zegt:

  “Het grootste deel van de bevolking inclusief de regering vindt het nog steeds geweldig in de lock-down te zitten …enz.” Dat is niet helemaal waar. De Corona is geen fabeltje. De pandemie is echt en Magere Hein werkt overuren. Niemand vindt het leuk in de lock-down te zitten. Maar de stelling dat de regering bestaat uit een bende van sadisten en de bevolking uit “gekke Henkies” is correct. Het gedrag van de regering is krankzinnig. Men koos overduidelijk voor de belangen van anderen boven die van de bevolking. Waarom koos Regering Rutte om bijna de hele medische noodvoorraad leeg te plunderen? Sturen van miljoenen mondkapjes en andere levensreddende medische attributen naar China en Montenegro? De pandemie stond al voor de deur? Wie zijn gunst wou Rutte winnen? En tot welke prijs? b) Er zijn delen van NL die zwaar zijn getroffen (N. Brabant en Limburg), delen die amper zijn getroffen (De noordelijke provincies)- of helemaal niet (delen van Friesland, Groningen en vier Waddeneilanden). Zie : https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel. Waarom werden de toegangswegen naar de noordelijke provincies niet geblokkeerd (behalve voor noodzakelijke transport) om de verspreiding te stoppen? Deze maatregel heeft perfect bij de eilanden gewerkt. De veerboten werken uitsluitend voor noodzakelijke transport en Ameland of Terschelling zijn Corona vrij.
  DEEL 2

  Like

 13. R Thomasson zegt:

  DEEL 2
  c) Waarom worden zieke mensen in de verzorgingshuizen op brute wijze van hun dierbaren afgescheiden, terwijl het verplegend personeel en schoonmakers krijgen geen mondkapjes of handschoenen? Omdat ze zijn niet beschikbaar! De zieke oudjes van het Joodse tehuis Beth Shalom, https://www.parool.nl/amsterdam/22-bewoners-zorgcentrum-beth-shalom-bezweken-aan-coronavirus~b81457dc/ de Gelderse Brinkhoven https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2442314/13-doden-in-een-verzorgingstehuis-waarom-wordt-Heerde-zo-zwaar-getroffen-door-corona en de Friese Beuckelaar, https://www.lc.nl/friesland/waadhoeke/Coronabesmetting-brengt-maanmannetjes-naar-zorgcentrum-Sint-Annaparochie-25530867.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F zijn op wrede wijze van hun families afgescheiden: om ze zgn. te beschermen. Maar de Corona heeft daar hard toegeslagen omdat verplegend personeel en schoonmaker kregen geen mondkapjes of enig andere bescherming. c) Waarom zijn de grenzen nog steeds wijd open? De Duitsers passeren de grens op volle toeren. Zij steken een middel vinger naar de NL-politieagenten, die hen vriendelijk verzoeken terug te keren. De Moffen racen Nederland binnen en de Corona virussen racen met ze mee. d) Hoe durft de regering – nog steeds – toegang de geven aan zgn. “vluchtelingen” uit moslimlanden en Afrika die behalve Jihad en overmatig moordlust ook Corona en allerlei smerige tropische ziekten in hun bagage dragen. Hoe voelen zich Rutte en zijn nep Elvis “Toy Boy” van het Ministerie van WVC? Aan de socialistische “Terminator” van hetzelfde ministerie hoeft men dat niet te vragen. Het zit hem, net de rest van zijn Gutmenschen klik in het bloed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s