Alexander Gauland (AfD): vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering gelden ook in crisistijden

Screenshot_197

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Alexander Gauland (foto), de voorzitter van de AfD-fractie in de Duitse Bondsdag, deelt over de toenemende kritiek op de in heel Duitsland plaatsvindende demonstraties tegen de corona-maatregelen van de staat en de deelstaten mee:

politikstube

“Het is absoluut juist dat de mensen hun grondrechten waarnemen en tegen de corona-maatregelen demonstreren. Want de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vergadering gelden ook in crisistijden en in een functionerende democratie is het een vanzelfsprekendheid dat burgers hun afwijzing van of hun onbehagen over het handelen van de regering geweldloos de straat opdragen.

De toenemend scherper wordende kritiek van politici en media op de demonstraties tegen de corona-maatregelen is daarom buitensporig. Het hoort bij de vrijheid van meningsuiting dat men ook opvattingen moet uithouden waarmee je het niet eens bent. Niet de demonstraties leiden tot de nu opnieuw beklaagde splijting van de samenleving, maar de algemene beschimping van de deelnemers als rechts-extremisten, idioten, warhoofden of samenzweringstheoretici.

Toen het gejubel in de media over de demonstraties van ´Fridays for Future´ geen grenzen kende, hebben zich er overigens maar heel weinig aan gestoord dat zich onder de scholieren ook talrijke links-radicalen hadden gemengd en dat er ook met vlaggen van de gewelddadige links-extremistische Antifa gezwaaid werd. Hier wordt weer eens met twee maten gemeten.”

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Alexander Gauland (AfD): vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering gelden ook in crisistijden

 1. droevige mof zegt:

  De burgemeester van Keulen, Henriette Reker, heeft zich opnieuw uitgesproken over de demonstratie voor het behoud van de democratie (ongeveer 3000 deelnemers):
  “Het was met grote verontwaardiging dat ik gisteren getuige was van een onaangekondigde demonstratie in onze stad door een extreemrechtse samenzwerings mispoje.”
  Tegelijkertijd kondigde ze aan dat ze zulke dingen niet meer zal tolereren.
  De Jiddische term mispoje (gepeupel) werd door de nazi-ideoloog Joseph Goebbels vaak gebruikt om de Joden te beledigen.

  De volgende demonstratie volgt aankomend weekend. Laten we eens kijken hoe ze reageert. De heer Remkes zou hier ook maar goed kijken.
  https://unser-mitteleuropa.com/alle-daemme-brechen-koelns-oberbuergermeisterin-nennt-anti-corona-demonstranten-mischpoke/
  https://mobile.twitter.com/HenrietteReker/status/1259460549244485633

  Like

 2. Jan zegt:

  Waarom zoveel in Hamburg stierven

  Head of Forensic Pathology in Hamburg on covid19 autopsy findings: “not a single person w/out previous illness has died of the virus in Hamburg. All had cancer, chronic lung dis, were heavy smokers or heavily obese, or had diabetes or cardiovasc dis” 1/3 https://t.co/u4Pi9ntRT0 pic.twitter.com/PaSdh2UnF5

  — Andrew Bostom (@andrewbostom) May 11, 2020

  Like

 3. Julia zegt:

  Er zouden meer en meer demonstraties moeten komen om ziekelijke politici en de grotendeels ziekelijke asociale samenleving weer eens terug naar de realiteit te brengen. Ook in NL begint de discussie o.a. of de maatschappij voor 60 min open moet. Hoe discriminerend, asociaal en geen enkel respect zijn al heel veel gehersenspoelde zieke hersenen binnengeslopen. Het gaat totaal de verkeerde kant uit. O.a. ouderen mogen in NL nog meedraaien als ze vitaal blijven om tot de pensioengerechtigde leeftijd van 67 jaar te werken en daarna worden buitengesloten en gediscrimineerd binnen de ziekelijke IK samenleving. Dan mag je toch hopen dat deze geestelijk zieke geesten zelf nimmer de 60 jaar halen. Of zijn opa en oma alleen nog goed om ze thuis op te hokken om o.a. op de kleinkindertjes te passen. Men mag in NL uit eten als men eerst met vragen worden bestookt of je verkouden, kortademig ben zo ja dan mag de horeca je weigeren. Kortom straks overal eerst verplicht een vaccinpaspoort tonen om überhaupt nog ergens binnen te komen. Normen en waarden zijn zoek, discipline is vergane glorie, respect is teniet gedaan. Dit allemaal gevoed door een stel politici die tot op heden niet beseffen tot wat voor een nare samenleving dit al heeft geleid en alleen maar toeneemt. Kortom ik ga er vanuit dat er gelukkig nog heel veel normaal denkende mensen zijn die willen strijden voor onze vrijheden. Dergelijke demonstraties zouden in Nederland ook eens massaal moeten plaatsvinden. Nog hebben velen blijkbaar niet door dat deze maatregelen niet om het Corona virus gaan maar om het lamgeslagen volk voor te bereiden naar het nieuwe normaal. Als dit het nieuwe normaal wordt is het een hele nare trieste samenleving. Ziek wordt men gemaakt met al de reclameblokken Samen en Wat lief en ga zo maar door maar in werkelijkheid is het een grote asociale egoïstische samenleving. IK, IK en de rest stik.

  Like

 4. bozeoudeman zegt:

  Jaag mensen angst aan, vertel ze leugens, leugens en nog meer leugens en je krijgt er zetels bij, want bang als ze zijn denken ze dat ze zelf denken als ze hersenloos na kletsen wat hen door politieke ‘leiders’, liegende misleidende media en corrupte gekochte wetenschappers aan larie wordt verteld.
  We worden allemaal tot slaaf gemaakt en zelfs sommige tot voor kort nog wel eens af te toe nadenkende mensen kiezen nu liever ‘eieren voor hun geld’ want het grote gevaar CORONA!
  Dit deels fictieve corona gedrocht is het ultieme verdeel en heers complot waar mensen die bang voor de dood zijn en masse intrappen.
  Het werkelijke en ultieme gevaar zit bij de VN, de EU, Soros en Gates en hun miljardairs club, daar zouden mensen beter angst voor kunnen hebben.
  Is het bovendien niet ironisch dat nota bene rechts nu waarschuwt tegen deze superrijken terwijl zogenaamd links hersenloos mee hobbelt met die rijken?
  Links noemt deze parasieten zelfs filantropen! Soros,Gates en de rest zijn het gevaar voor de wereld niet corona.
  Dit gewetenloze miljardairs tuig wenst ons allemaal tot hun slaven en robotten te maken. Waarom? Simpel, omdat ze verder alles al hebben wat ze kunnen kopen, enkel de macht over de totale mensheid ontbreekt hen nog en die eigenen deze roofridders zich nu toe via hun vele duizenden betaalde politieke knechten in VN en EU en kleine zetbazen als onze ‘briljante’ Rutte.
  Enkel een wereldrevolte kan de mensheid nog redden. Maar wie staat op? Wie start deze? Ik? Nee hoor, ik geloof het wel: It’s not my future, bye, bye cruel world!

  Like

  • Julia zegt:

   Ga er maar vanuit dat in Nederland weinig mensen tegen dit onrecht opstaan. Werken graag thuis, dromen er blijkbaar van dat hen al deze waanzinnige maatregelen niet treft, dromen van een samenleving WIJ SAMEN dat een grote illusie is en dromen dat straks weer alles goed komt. De eigen angst van veel Nederlanders is levensgevaarlijk omdat zij hun toekomst totaal ten gronde richten en hun kinderen hierin meesleuren. Het grote deel van de bevolking slaapt en haalt de schouders op. Inmiddels is het al kwart over twaalf en worden zij SAMEN naar een toekomst geleid van ontnomen vrijheden, (financiële) afhankelijkheid van overheid en voedselbank, slechte afgebakende gezondheidszorg, het verplicht zijn met Bill Gates gif te zijn geïnjecteerd en gepromoveerd tot loonslaaf. Een volk van lamgeslagen schaapjes die aan alle regels moeten gehoorzamen of anders worden afgestraft. Dit soort slappelingen en verraders verdienen eigenlijk ook niet beter.

   Like

 5. J.A. Kapteyn zegt:

  De pest is dat alle beperkende maatregelen worden verkocht onder het mom van “we bedoelen het zo goed, in belang van ons allen” en dat als er kritiek of kanttekeningen worden geplaatst dit meteen wordt uitgelegd als iets verkeerds. “Want we bedoelen het zo goed en wie tegen is is een slecht mens”. Je bent een complotdenker of een extreem rechts iemand, maar JE DEUGT NIET !

  Hiertegen is met redelijke argumenten niets uit te richten. Iedereen met gezond verstand moet hiertegen te hoop lopen. Hopelijk nemen de demonstraties toe.

  Like

 6. malsion zegt:

  Kort samengevat: We moeten een 1,5 meter samenleving NOOIT accepteren.
  Dat is het begin van SLAVERNIJ.
  Een mondkapje is nog te begrijpen om de aerosols af te remmen of zelfs tegen te houden. Je draagt dat dan voornamelijk ter bescherming van andere mensen. Aerosols houden zich ook niet aan de 1,5 meter beperking. Ze zweven over grote afstand door de lucht.
  Een niet medisch maar economisch/sociaal aspect is dat de 1.5 meter beperking de economie van de samenleving op gigantische wijze aantast. De wereldwijde schade is zo groot dat er geen prijs aan te hangen is. Bij strikte doorvoering zal het vrijwel de gehele wereldbevolking tot grote armoede laten vervallen.
  malsion@orange.fr

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s