Duitsland en het verbod van Hezbollah

Screenshot_189

(Door: Edy Cohen – Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland verbood Hezbollah-activiteiten, zonder haar echter tot terreurorganisatie te verklaren.

Israel Heute

Het lijkt erop dat Duitsland´s verbod van de activiteiten van Hezbollah binnen zijn grenzen en in Europa over het algemeen beperkt is. Duitsland had jarenlang geweigerd om de politieke tak van de Hezbollah tot een terroristische organisatie te verklaren vanwege zijn economische belangen tegenover Iran. Als teken van de verandering van opvatting verbood de Duitse regering alle activiteiten van de bewapende groepering op zijn grondgebied. Dit deed ze echter zonder de groep wettelijk als terroristische organisatie te definiëren, omdat zij geen officiële dependance in het land onderhoudt.

Interessant genoeg verklaarden andere Europese landen, zoals Groot-Brittannië in januari, de hele groep tot een terroristische organisatie. Onmiddellijk na de Duitse beslissing begon de politie een landelijke operatie, die gericht was op moskeeën en gemeentecentra die in verbinding staan met de Hezbollah.

Hezbollah een vertegenwoordiger van Iran

Hoewel de Hezbollah een Libanese organisatie is, werkt ze bijna uitsluitend voor de belangen van de Islamitische Republiek Iran. De top-commandanten van de terreurgroep brengen dit in hun toespraken luid en duidelijk tot uitdrukking. Hassan Nasrallah, de secretaris-generaal van de Hezbollah, gaf meermaals openlijk toe dat de organisatie hulp van Iran krijgt in de vorm van geld, wapens en militaire opleiding.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, motiveerde de beslissing om de activiteiten van de Hezbollah in het land te verbieden ermee dat de groep voor terreuraanslagen verantwoordelijk zou zijn, waarbij wereldwijd honderden mensen om het leven kwamen, en omdat een van haar centrale doelen de vernietiging van de staat Israël zou zijn.

Screenshot_188

Daarmee handelt de Libanese groep in krasse tegenstelling tot de nationale belangen van Duitsland, waartoe ook de betrokkenheid voor de veiligheid van Israël behoort. Volgens informatie van de Duitse geheime dienst wonen er op dit moment naar schatting 1000 leden van de Hezbollah in het land.

De nieuwe wet maakt het voor de Duitse autoriteiten mogelijk om eigendom van Hezbollah in beslag te nemen, demonstraties en bijeenkomsten van officiële leden te verhinderen. Zo zal de mars tegen Israël, die de Hezbollah sinds jaren organiseert, inclusief de verbreiding van haar schriftelijk materiaal en haar vlaggen, niet meer plaatsvinden.

Internationale reactie

Iran reageerde snel op de beslissing en dreigde ermee dat Duitsland “de consequenties voor het verbod van de activiteiten van de Hezbollah zou dragen”. Volgens informatie van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken is Duitsland “gebogen voor de Israëlische en Amerikaanse druk”. Verder voegde Iran er aan toe dat de beslissing “de realiteit in Voor-Azië zou ignoreren”.

Israël en de VS prezen de beslissing van Duitsland om de activiteiten van de Hezbollah te verbieden. De ministers van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië en Bahrein sloten zich daarbij aan en verklaarden dat de beslissing wezenlijk zou bijdragen aan de oorlog tegen de terreur. De VS zijn op dit moment bezig met een campagne om andere landen er van te overtuigen gelijksoortige beslissingen te nemen, in de hoop dat de activiteiten van de terreurgroep in alle EU-landen verboden worden. Het is duidelijk dat de Hezbollah in Europa langzaam maar zeker terrein verliest.

De Israëlische Mossad en de Duitse beslissing

De Israëlische Mossad volgt en observeert de activiteiten van de Hezbollah in Europa sinds vele jaren. In het bijzonder volgt ze de sjiitische netwerken, die nauw met de terreurorganisatie verbonden zijn. De personen die bij dit netwerk horen, zijn meestal sjiitische zakenmensen, die zichzelf ideologisch met de Hezbollah identificeren en haar bij het witwassen van geld ondersteunen.

Screenshot_190

De Hezbollah heeft een serie overkoepelende organisaties, die als liefdadigheidsinstellingen gecamoufleerd zijn, evenals scholen die zij in Duitsland exploiteert. Het doel van deze organisaties is o.a. om Iran bij het bespioneren van Iraanse oppositieleiders, die in heel Europa wonen, en Israëli´s te ondersteunen.

Volgens informatie van de Israëlische nieuwszender Channel 12 is de Mossad sinds vele jaren de verschillende in Duitsland opererende netwerken van de Hezbollah op het spoor. De Israëlische geheime dienst leverde de Duitse autoriteiten bewijzen voor de activiteiten van de Hezbollah op Duits grondgebied.

Op dit moment zijn alle ogen gericht op de Franse president Emmanuel Macron. Zal hij zich aansluiten bij zijn Europese buurland om de terreurorganisatie voorgoed te verbieden?

Bron:
www.israelheute.com
Door: Edy Cohen

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Duitsland, Hezbollah, Iran, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, sjiieten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Duitsland en het verbod van Hezbollah

 1. verwardeman zegt:

  He , mooie KUTKAAG , wat vinden jij en je palestijntje hier nou van ?
  Sigrid Antisemiet .

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Dat zal haar een zorg zijn.
   Hier zijn die haatbollen nog niet verboden, misschien kunnen ze zich dan aansluiten, zal ze gedacht hebben.
   Als het in Duitsland toch niet meer mag.

   Like

 2. kampersrene zegt:

  terreurorganisatie… bijlange niet ….Hezbollah is een daad van” liefde instelling” die oudjes de straat help oversteken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s