Corona bereikt de arbeidsmarkt: bijna een vijfde deel van de ondernemingen heeft al arbeidsplaatsen geschrapt

Screenshot_209

(Vertaling: E.J. Bron)

De corona-crisis werkt nu merkbaar op de arbeidsmarkt door: volgens een peiling van het Ifo-instituut in München zijn ondernemingen in talrijke branches van plan om werknemers te ontslaan of tijdelijke contracten niet te verlengen. Volgens de peiling werd dit in april door 58% van de bedrijven in de gastronomie, 50% van de hotels en 43% van de reisbureaus besloten. In de automobielbranche zijn dat 39% van de bedrijven. Bovengemiddeld veel ontslagen vallen er ook in ondernemingen die arbeidskrachten bemiddelen (57%). Bij producenten van leer, lederwaren en schoenen is dat 48%.

Duits - Zuerst

Volgens de peiling van het Ifo-instituut heeft gemiddeld al 18% van de bedrijven in Duitsland, bijna een vijfde deel, arbeidsplaatsen geschrapt. “Vanaf dit moment werkt de crisis op de Duitse arbeidsmarkt door”, zei Ifo-deskundige Klaus Wohlrabe.

Ook in de productiesector staat de Duitse industrie een nog nooit eerder vertoonde inzakking te wachten. De Ifo-index, die gebaseerd is op een peiling onder ondernemingen, daalde in april naar het diepste punt sinds de Duitse hereniging. Voor de maand maart, toen de shutdown begon, meldde het Duitse Bureau voor de Statistiek vorige week een daling van de industriële productie van 9,2%. Het Duitse ministerie van Economische Zaken waarschuwde voor een “nogmaals duidelijk sterkere daling van de productie” voor april. Volgens de officiële statistiek was de daling in maart met 9,2% in vergelijking met de maand daarvoor de grootste sinds het begin van de metingen in januari 1991.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Duitsland, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Corona bereikt de arbeidsmarkt: bijna een vijfde deel van de ondernemingen heeft al arbeidsplaatsen geschrapt

 1. Monalisa zegt:

  Geen goed voorbeeld voor de werkenden maar dit zag je aankomen.

  Geliked door 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   Dit speelt in Nederland ook al, het word nog erger als die nieuwe steunwet er door komt.
   Dan sta je als mens zo op straat. Het usa systeem. Tja en ze blijven bij Rutte met zetels strooien.

   Like

 2. Julia zegt:

  Het is een compleet drama en ondergang van economie,democratie, vrijheden, vrijheid van meningsuiting (ook Jensen is inmiddels van Face Book verwijderd). Er volgt nog meer nu al wordt verwacht dat eind deze maand de besmetting toeneemt vanwege de versoepeling. Dus er staat ons nog heel veel te wachten, voorlopig zeer zeker 2020 en 2021 komt er niet veel versoepeling meer eerder we gaan opnieuw in lock down en een onhoudbare aantal werklozen. Miljarden worden ondertussen weggesmeten of weggesluisd. Dit diep zwarte wereldwijde scenario had niemand kunnen bedenken laat staan er anno 2020 mee te worden geconfronteerd. Nog steeds begrijpen heel veel onderdanige angstige angsthazen niet dat zij compleet in de tang zijn van de overheid. Waarheid mag niet meer naar boven komen zelfs artsen en wetenschappers die met tegengestelde feiten komen worden geband. De leugen heerst en farmaceutische industrie en miljardairs hebben de politici in haar ban en zij regeren. Zolang het volk niet massaal chaos creëert zijn wij aan de duivel overgeleverd. Vergeet niet SAMEN ZIJN WIJ STERK uiteindelijk ZIJN WIJ HET VOLK.

  Geliked door 3 people

  • Leo 1 zegt:

   Wij zijn het volk, juist, DE BAAS dus !
   Doe er dus allen wat aan.

   Wij “kiezen ! ” hen om ons land ordentelijk te besturen en daar worden ze loyaal door ons voor betaald.
   Falen zij daarin …….., dan is het ons aller RECHT ze op staande voet te ONTSLAAN,
   met de nadruk op SLAAN.

   Zij kunnen zich dan wel ambtenaren in functie noemen maar de burgers zijn altijd nog RECHTHEBBENDE BURGERS in FUNCTIE.

   DE BAAS DUS !!

   Slaon Poa !!

   Like

 3. LUCIA zegt:

  Gefeliciteerd volk van schijtbakken, wereld van schijtbakken en stommeriken (overigens ik heb het niet over het aantal verlichte mensen hier op het forum) er zijn nu cijfers overal, dokters overal , invloedrijke mensen, die naar voren komen en de waarheid vertellen; deze video vat een heleboel samen, daarom is deze man ook overal gebanned op you-tube, facebook etc. Nu zijn 3 van zijn laatste video’s ( en ik weet niet hoe het precies met die daarvoor zit) maar de laatste drie gingen over COVID, er is nu een vrij platform in the UK het is gratis en de video’s worden daar niet gebanned, vrijheid van meningsuiting wordt schaars mensen en geloof me ze gaan met een 2e golf komen die zogenaamd erger is . Enfin terug naar het platform; het heet londonreal.tv
  Hier is de video, die zag ik op beforeit’snews;

  https://beforeitsnews.com/alternative/2020/05/david-icke-interview-3-with-brian-rose-from-london-real-3722332.html

  *** Overigens mensen die denken dat Trump de zaak gaat redden of Wilders of Baudet, denk effe na ..zou jij iemand helpen die zichzelf niet eensprobeerde te redden?? Trum wist begin 2019 al dat dit er aan kwam , hij heeft ervoor getekend ik heb dat zwart op wit ;

  https://beforeitsnews.com/new-world-order/2020/05/he-knew-the-cares-act-that-trump-signed-on-3-27-2020-was-actually-introduced-to-congress-on-1-24-2019-a-full-year-before-covid-8862.html

  Hier de bill die begin 2019 geintroduceerd werd ; https://www.congress.gov/bill/116th-congress/house-bill/748/related-bills
  Denk erom mensen wees niet bang de globalisten , die klote linkse-fascistische beweging handelt alleen in niet bestaande problemen troggelt u via allerlei dure maatregelen jarenlang geld af want wij zullen het allemaal betalen ..ondertussen kunnen ze mooi hun corrupte failliete big banks laten vallen z.g door corona maar het zou toch klappen . Ze kopen veelbelovende bedrijven voor een prikkie op en de hele middenstand wordt ontmanteld want ze willen hun clubje aan de top paar managers want dat zijn die klote politici en wij als slaven a la china op de bodem. Ondertussen creëer je the hungergames waardoor flink wat mensen dood gaan dus je houdt dan de sterksten over jong liefst.. dom je kan er altijd nog een chipje in gooien neen mensen geen scifi real -life er is veel meer mogelijk dan u denkt en ze u vertellen.
  Zij zijn met weinigen toegegeven, ze hebben macht en geld maar wij zijn met velen, ik wou dat ik 25 was en wist wat ik nu weet, dan was ik mijn eigen guerillabeweging begonnen samen met nog wat vrouwen want die hebben toch de meeste ballen, heb ik moeten constateren door de jaren heen .

  Geliked door 3 people

  • @ Lucia.
   Ik ben zo ongeveer halverwege de video waarin David Icke de nodige zaken uit legt en mij lijkt dat het een must see is voor iedereen.
   Gewoon te gek zoals de man het uit legt en duidelijk.
   Ik zal iedereen gelijk geven dat het een hele zit is want het duurt zo’n 3 uur maar er wordt wel de hele structuur uitgelegd wat er in werkelijkheid speelt en welke connectie het 5 G systeem heeft met het corona virus en waar tegelijkertijd ook duidelijk gemaakt wordt het waarom van die 5 G shit. Een aanrader voor iedereen zou Ik zeggen.
   Kort gezegd het 5G systeem is er in eerste plaats om corona te verklaren en een wereldwijd onderdrukking systeem op te bouwen voor de hele mensheid uiteraard buiten de 1% die zoveel geld hebben om gewoon de WHO onder controle te brengen maar ook Neil Furgesson in Groot Brittanië en die halve gare Japie die wij hier hebben
   Grazie Lucia.
   Overigens voor mensen die de zit niet kunnen maken David Icke is dan wel van Facebook en You Tube verwijdert maar hij heeft een platform waar silicon valley niet aan kan.

   Like

   • LUCIA zegt:

    @Henk
    Henk leuk dat je zo enthusiast reageert.. tip van lucia verbind 2 speakers met je computer via je versterker en stel het een beetje centraal in je huis op.. want de meeste video’s zijn luisterdingen dus kan je gewoon je ding doen en heb je ook geen houten kont op ’t eind, zeer aan te bevelen.

    Like

  • Nemesis zegt:

   Oh ja. klopt, helemaal mee nees en ik had me aangesloten, zelfs nu nog !!!

   Like

 4. Julia zegt:

  Niet alleen de arbeidsmarkt wordt door de politiek de nek omgedraaid even ook aandacht voor de ouderen die schandalig worden behandeld en in gijzeling zijn genomen.
  Mijn vader had dementie en zat 1 jaar in een gesloten afdeling. Hij zei toen tegen mij in de gevangenis mogen ze wel naar buiten ik niet!! Nu in 2020 zitten vele ouderen opgesloten zonder bezoek in hun.laatste levens jaren ZEER triest! Gelukkig hoeft mijn vader dit niet mee te maken en RIP! Hekken worden er geplaatst zodat er geen contact mogelijk is zijn ze allemaal gek geworden!! Er is ook een glazen kooi gemaakt op wielen waar je zelf in naar binnen je ouders mag bezoeken nog gekker dan gek!! Geld regeert boven het leven schandalig. Laten wij dat allemaal toe door dit beleid of respecteren wij wel onze ouders? Oud en in isolatie is nu veel erger geworden voor vele ouderen dan het virus!! Miljoenen ouders lijden nu in eenzaamheid door het beleid van 151 politici die tijd rekken voor een onbekend nog jarenlang niet ongetest vaccin!
  WHO-BILL GATES-RIVM-POLITIEK
  Miljoenen Nederlanders die dit A-sociale ouderen beleid op volgen zijn MEDE SCHULDIG hieraan NU!! We hebben het niet geweten en het opvolgen is respectloos van degene in hun gedrag naar je eigen ouders toe!! Ik ben ongelooflijk boos en enorm teleurgesteld in de miljoenen mensen die in stilte en met acceptatie dit hun ouders aan.laten doen. Ook de verzorgings tehuizen die dit beleid en dit practisch ook zelf opvolgen zijn geld machines met eigen winst oogmerk ten koste van deze ouderen!!
  De pers die foto’s verspreid van de opgesloten ouderen situaties en het lef hebben dit te publiceren zonder schaamte gevoel is ook een onvoorstelbaar SCHANDALIG gedrag. Komen die wel op voor de ouderen? NEE het is NIEUWS!!!!!! Het is een Nationale SCHANDE van 151 politici plus miljoenen anderen uit RESPECTLOOS gedrag.

  Onthoud allemaal 1 ding heel erg goed de tijd tikt door en kan nooit meer terug gedraait worden om later nog iets recht te kunnen zetten!!

  Mede schuldig is ook SCHULDIG.

  STA OP OF JE FAALT!!!!

  De nu dagelijkse WAARHEID is bij iedereen bekend.

  HET ROER MOET NU OM RED DE OUDEREN????????

  Geliked door 3 people

  • vangie1206j zegt:

   Julia helemaal met je eens waren er maar veel meer Julia like you.
   En als wij de autochtone Nederlanders nu eens iets leren van de moslims 1 keer,,,, dat 1 voor alle en alle voor 1.
   Dan.kunnen wij ook de agressor de hoek in rammen en over de kling jagen.
   Eendracht maakt macht.
   Doen lieve mensen als je wil overleven.

   Like

  • LUCIA zegt:

   Demente ouderen worden al jarenlang in feite opgesloten, en soms zelf geslagen en plat gedrogeerd… je hebt dure instellingen als je poen hebt en daar terecht komt, zit je beter, er wordt dan meer aandacht aan de ouderen besteedt door de dag heen.
   Doorsnee is wel droefenis… ik vind het vreselijk dat er zo met mensen om gegaan wordt, misdadigers worden idd beter behandeld, kijk maar daar lopen ook dankzij Corona veel vrij rond en wij zitten in een lockdown en de ouderen in de bajes.
   Ik had laatst een grapje met iemand, ik zei als je nu een strafbaar feit zou plegen moet in feite, deze tijd van de lockdown, net als voorarrest, van je straf af.
   Wat ik ook heel erg vind is dat jongeren van nu, als deze situatie zo blijft of te lang zo blijft, hetzelfde te wachten staat als de z.g lost generation, na de 1e wereldoorlog; Armoede een soort shock opgelopen hebbend omdat je verraden bent door instituties waar je op vertrouwde… en er zijn geen banen, want het hele MKB wordt er effe uitgeknipt, de grote bedrijven gaan nog meer automatiseren en AI, zal bijna alle bijkomende beroepen op souperen, wat blijft er dan nog over voor de komende generaties desillusie ..gebroken dromen.. gebroken levens.Ik heb vreselijk met ze te doen, ik hoop dat ik nog een jaar of 10 heb want mijn generatie wordt niet oud , ik heb al zoveel mensen begraven, dan ga ik boven door vechten.

   Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Prima toch. Bij de volgende griepgolf opnieuw een lockdown. We hebben helemaal geen windmolens en zonnepanelen meer nodig om het klimaat te redden. We hebben nu de lockdown.

  Like

  • Monalisa zegt:

   De lucht is al schoner minder files, minder autoverkeer, minder vliegtuigen in de lucht houwen zo alleen het leger met hun straaljagers zitten in de lucht.

   Like

 6. Qvic zegt:

  De terugloop van arbeidsplaatsen zal nog veel erger gaan worden in de toekomst. Waarschijnlijk zullen velen van het midden en kleinbedrijf genoodzaakt hun deuren moeten sluiten, omdat het kosten baten plaatje negatief zal uitpakken dit jaar. De politiek heeft doelbewust van hogerhand de economie tot stilstand gedwongen, om het vervolgens mondjes maat weer in het bedrijf te laten komen een paar maanden later. Dan niet meer zoals we gewent waren, maar tussen je collega’s 1,5 tot 2 meter afstand houden? Deze afstand is vaak niet eens uitvoerbaar voor vele werkzaamheden en daar is onze huidige economie dan ook helemaal niet voor ingericht. Dit belachelijke voorschrift zorgt er enkel voor dat de mensen juist hun immuniteit verzwakken, maar dit is namelijk nodig voor een heel ander doel. Want met gezichtsherkennende camera´s mogen de mensen niet te dicht op elkaar staan/lopen, omdat anders er foutieve herkenningen kunnen plaats vinden. Het gaat niet om onze gezondheid, daar was onze overheid nog nooit bezorgd over geweest. Dus het is een grote leugen van de politiek, dat ze nu zogenaamd dat wel zijn? Alleen naïevelingen die zelf niet nadenken geloven dat nog. De politiek zelf bestaat ook uit naïevelingen, want met een markerplicht is gezichtsherkenning ook niet mogelijk. Maar het maskerplicht zorgt er wel voor dat ons immuunsysteem nog verder onderuit wordt gehaald. Dit fenomeen zorgt er dan voor dat deze schijn veiligheid, dat grote groepen naïevelingen bereid zijn om vrijwillig een zogenaamde caronagriep vaccin te accepten door de overheden. Dan krijgen zij een enzym ingespoten die er voor zorgt dat overheden op afstand met radiogolven of in een magnetischveld jou als ware kunnen besturen en jou willoos laten worden. Om jou een Nano/microchip onderhuids te laten accepteren, waar niet alleen jou locatie en al jou persoonsgegevens zichtbaar worden, maar ook jou bankrekening eraan verbonden is. Met het 5G internet wordt het dan mogelijk om iedereen 24/7 te controleren en te manipuleren door de overheden. Dan mogen we weer zogenaamd terug naar het oude normaal volgens Bil Gates en Rutte c.s. regering. Maar dan heb jij geen vrijheden meer, geen zelfredzaamheid meer, geen eigen leven meer. Dan ben je een speelbal geworden van de overheden en een gewilde slaaf, waar de overheden alles mee kunnen doen wat hen uitkomt. Is dat wat iedereen zo graag wil in de toekomst? Zijn die bruikbare idioten nou zo dom en naïef, dat ze dit maar niet willen zien of begrijpen en noemen dit dan ook enkel complottheorie, laat staan dat ze hier tegen in verzet komen of zelf eens het uit te zoeken. Laten we ons zo makkelijk naar de slachtbank leiden, omdat de meeste onder ons zich te lui en gemakzuchtig zijn om zelf iets uitzoeken wat nou waar of niet is. Hoe dom en naïef moet je zijn om Rutte en c.s. op zijn blauwe ogen te vertrouwen.

  Geliked door 4 people

 7. Hans van Meijgaard zegt:

  Er bestaat geen “corona-crisis”, het is een wereldwijde Fascistische/Communistische aanval op
  de Democratische Samenlevingen. Wordt wakker en verdedig die Samenlevingen !!!!!!!!!!!!

  Like

 8. malsion zegt:

  Dit scenario gaat uit van boosaardigheid. Is dat terecht?
  Dat is onzeker omdat niet te voorzien in hoeverre bijvoorbeeld de plannen van Bill Gates uitgevoerd zullen gaan worden. Mogelijk zal de salamitactiek toegepast worden waarbij de narigheid langzaam wordt uitgestort.
  De schijn van behoud van de democratische besluitvorming zal gebruikt worden. De wijzigingen zullen zo voorgesteld worden alsof we er beter van worden.
  We zullen zeer ATTENT moeten zijn en bij elke wijziging nadenken over de vervolgstappen die mogelijk onvermijdelijk worden.
  Bij twijfel of deze gedachte te naargeestig en overdreven is wordt geadviseerd om George Orwells boek 1984 er bij te nemen. Dan hoor (lees) je het ook eens van een ander.

  Like

 9. ronjaspers zegt:

  Er zullen nog meerdere lockdowns komen,totdat iedereen is gevaccineerd met kill bil gates zijn vergif + chip.De economie naar de klote en de bevolking onder controle als slaven.Tevens zijn de mensen dan makkelijk op te ruimen als ze zich niet meer kunnen verzetten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s