Koude Oorlog tussen de VS en China: Chinese staatsmedia eisen meer atoomwapens

Screenshot_213

Donald Trump en Xi Jinping.

(Vertaling: E.J. Bron)

Chinese staatsmedia eisen meer atoomwapens. Documenten van het Chinese ministerie voor Staatsveiligheid spreken ervan dat men in het ergste geval op een “gewapend conflict” ingesteld zou moeten zijn.

Die Freie Welt

De sfeer was door de handelsoorlog al slecht genoeg. Maar de corona-crisis heeft de stemming tussen de VS en China grimmiger geworden. Peking oefent druk uit om overal in de wereld zijn narratief door te drukken dat China de epidemie overwonnen zou hebben, terwijl de VS er niet mee zouden klaarkomen. De VS herhalen hun beschuldigingen aan het Chinese regime de wereld en de WHO zo lang over gevaar misleid te hebben.

Meer atoomwapens voor China?

Maar nu escaleert de stemming compleet. China en de VS glijden in een Koude Oorlog. In de Chinese staatsmedia en in de Chinese “Global Times” wordt al openlijk gespeculeerd dat China ongeveer 1000 nieuwe atoomkoppen nodig zou zijn om de dominantie van de VS bij atoomwapens te boven te komen (zie bericht “Daily Express”).

Propagandaoorlog en beperkingen voor journalisten

Zoals de “New York Times” berichtte, hebben de VS de visa voor Chinese journalisten qua tijdsduur beperkt. Ze zijn nu nog maar 90 dagen geldig. Daarna zouden ze opnieuw verlengd moeten worden. De Chinese regeringswoordvoerders reageerden boos. Dit zou een Koude Oorlog mentaliteit zijn, heet het vanuit Peking. Men zou nadenken over tegenmaatregelen.

Daarvoor had China meerdere Amerikaanse journalisten het land uitgezet, die kritisch hadden bericht over de politiek van Peking en Xi Jinping.

De Chinese staatsmedia hadden de VS de afgelopen tijd in een enorm slecht licht geplaatst en hadden er niet voor teruggedeinsd om vooraanstaande Amerikaanse politici zoals minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in een kwaad daglicht te stellen. De VS daarentegen blijven bij hun beschuldigingen dat het communistische regime medeverantwoordelijk zou zijn voor de wereldwijde pandemie. Australische politici hebben zich bij deze opvatting aangesloten. Ook in Australië wordt de toon tegenover China scherper.

Chinese geheime documenten waarschuwen voor een “gewapend conflict”

Zoals o.a. de “Luzerner Zeitung” en “Reuters” meldden, waarschuwen Chinese geheime documenten, die voorgelegd werden aan Xi Jinping, voor de mogelijkheid van een gewapend conflict met de VS. Als de ontwikkelingen zo verder zouden gaan, zou men zich in zo´n geval op een “gewapend conflict” moeten instellen, wordt daarin gezegd. Het bericht is afkomstig uit het Chinese ministerie voor Staatsveiligheid. Daar observeert men bezorgd de toenemende anti-Chinese stemming in de VS.

In China klinken de stemmen van de nationalisten steeds luider. Zij zien in de VS een ondergaande wereldmacht, die de opkomst van China tot nummer één in de wereld in de weg zouden staan. Sinds de ambtsaanvaarding van Xi Jinping als staats- en partijchef is de politiek en woordkeuze tegenover Japan en Taiwan agressiever geworden. In de Zuid-Chinese Zee worden Chinese territoriale belangen op agressieve wijze doorgedrukt. Internationaal mengt de Chinese regering zich steeds vaker in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, VS. Bookmark de permalink .

4 reacties op Koude Oorlog tussen de VS en China: Chinese staatsmedia eisen meer atoomwapens

 1. BM Fidel zegt:

  China heeft nu 270 kernwapens tegen 5000 in de VS. Ze zijn gestopt met het maken ervan omdat ze dat volkomen zinloos vonden. Daaruit blijkt maar weer dat die spleetogen intelligenter zijn dan blanken.
  Wat Amerika wil bereiken met duizenden miljarden aan bewapening doet China met handelsafspraken. De Chinezen hebben nauwelijks staatsschuld plus een handelsoverschot – Amerika met zijn oliedollars staat op instorten.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Wat moet je met zoveel kernwapens anders dan angst nastreven, 1 bom is voldoende, mother of all bombs, maar ja, business as usual, geld dus.

  Like

 3. Jan zegt:

  China uit op oorlog met India in Ladakh

  en
  Is het virus opzettelijk verspreid om het westen te verzwakken zodat China sterker uit de crisis komt? (zou mij niets verwonderen want Chinezen kunnen maar 1 dingen: stelen van anderen.

  China EXPOSED: Xi ‘maliciously’ spread virus with ‘unthinkable’ secret plot claims expert
  CHINA may have used the deadly coronavirus pandemic to “even the playing field” on the world stage, an expert has claimed, as the communist nation’s initial response to the crisis is scrutinised.

  https://www.express.co.uk/news/world/1285860/China-coronavirus-Xi-Jinping-cover-up-spread-news-latest-update-secret-plot

  Like

 4. Jan zegt:

  3 Amerikaanse vliegdekschepen bij Taiwan wegens agressie van China
  https://3speak.online/watch?v=rairfoundation/kicgrign&jwsource=cl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s