Priester waarschuwt kerk en paus: U laat de wereld in de crisis in de steek

Screenshot_212

(Vertaling: E.J. Bron)

Moedige priester over de corona-crisis: “Ik mis mijn kerk”

“Ik mis mijn kerk. Ik mis mijn paus. Ik mis mijn bisschop. Ik mis de moraaltheologen in mijn kerk. Waarom? De mensheid bevindt zich in een diepe crisis die de hele wereld omvat. En mijn kerk? Duikt onder!”

Die Freie Welt

In een live-uitzending van een preek op 10-05-2020 neemt pastoor Dr. Georg Rheinbay  (foto links) in de katholieke kerk St. Michael, in Hackenheim, geen blad voor de mond. Hij waarschuwt de katholieke kerk en de paus in de corona-crisis. Zij moeten bijstand verlenen in de crisis:

“Ik mis mijn kerk. Ik mis mijn paus. Ik mis mijn bisschop. Ik mis de moraaltheologen in mijn kerk. Waarom? De mensheid bevindt zich in een diepe crisis die de hele wereld omvat. En mijn kerk? Duikt onder!”

Verder zegt hij:

“Hoe ik dat bedoel? Ik spreek over de katholieke kerk in Duitsland. De kerk verklaart zichzelf overbodig. Dat betreft twee taken die zij niet vervult. Ze laat de samenleving in de steek. Ze laat haar eigen gelovigen in de steek.”

Verder zegt hij dat de kerk de taak zou hebben om in ethische kwesties hulp te bieden aan de samenleving. De regeringen van het land en van de deelstaten zouden voor de taak staan om ethisch relevante beslissingen te nemen zoals nog nooit tevoren in haar geschiedenis, stelt de pastoor vast. Het zou voor miljoenen getroffen burgers gaan om existentiële dingen. Het zou zelfs om leven en dood gaan. Maar de kerk zou in deze nood afwezig zijn en geen enkele hulp bieden.

De pastoor bekritiseert dat de regering de verschillende gevolgen van de crisis niet echt zou afwegen. De regering zou zich alleen maar laten leiden en aansturen door enkele virologen. Maar het virologisch aspect zou maar één van de velen zijn, benadrukt de pastoor.

De vraagstelling zou niet alleen de geneeskunde en de gezondheid betreffen, maar ook alle mensenrechten, zoals vrijheid, ongeschondenheid, beroepsontplooiing, opvoeding, geestelijke hulp en religie-uitoefening.

Er zou met de meest verschillende aspecten rekening gehouden moeten worden, voordat men tot massieve ingrepen in het leven van de mensen besluit. Maar dat zou niet zijn gebeurd.

Het zou de taak van de katholieke kerk in Duitsland geweest zijn om aan te dringen op deze afwegingen. Maar dat deed ze niet. En dat in een tijd, waarin de waardigheid van de mens, die volgens de grondwet onaantastbaar is, in meerdere opzichten werd beschadigd.

“De waardigheid van de mens wordt in Duitsland in deze weken en maanden geschonden in een omvang zoals in het westen van Duitsland sinds 1945 en zoals in het oosten van Duitsland sinds 1989 niet meer.”

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Duitsland, Hypocrisie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Paus Franciscus, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Priester waarschuwt kerk en paus: U laat de wereld in de crisis in de steek

 1. Jean zegt:

  Controleer die waanzin of hij voldoet aan de seculiere wetten zo niet totaal verbod voor die waanzin want ze hebben de burgers al veel te lang mogen besodemieteren.
  De seculiere wetten staan op de eerste plaats en al de rest heeft de seculiere wetten te respecteren.
  Waarom wordt die waanzin betaald met belastinggeld???

  Like

 2. andre zegt:

  Wat een sukkel zeg met zn “ik mis mn paus” Iedereen kan dit vullis missen als kiespijn want geloof staat los van geld en macht maar ook weer die uitgestelde teleurstelling op het eind natuurlijk hahaha ik mis mn paus ……..nou tschüss dan maar met die Rotschild Khazar maffia baas.

  Like

 3. Lise zegt:

  “Ik mis mijn kerk,ik mis mijn paus, ik mis …..”
  Man, wees een vent, sta op eigen benen, laat je niet hangen!
  Sta op en geef je zelf een schop onder je komt. Je bent van niemand afhankelijk. Als het er op aan komt, zie je dat je niemand hebt. Sta op en hou op met janken, met zielig zijn.

  Like

 4. ronjaspers zegt:

  De paus is een jezuit en satanist,hij werkt mee aan de N.W.O. agenda.In het vaticaan stikt het van de homo,s,pedofielen en satanisten,oftwel sodom en gomorra.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Volgens de bekende Franse schrijver Eric Zemmour:

  De paus is Links, voor immgranten hij is een internationaliste en
  anti-blank.
  hij houdt niet van europa en helemaal niet van Frankrijk.
  Hij bereidt de “dhimmitude”van Europa voor, de christenen zouden in opstand moeten komen.

  Geliked door 1 persoon

 6. boorzalf zegt:

  Paus Franciscus verwelkomt de miljoenen moslims die naar Europa komen, omdat het zijn droom van een één-wereld-religie dichterbij brengt.

  Wel Europese landen oproepen om zoveel mogelijk migranten binnen te laten, maar er zelf tot nu toe nul opnemen binnen de 30 meter hoge muren van het Vaticaan.
  Deze paus is één van de hoogste ‘Nieuwe Wereld Orde’ topleiders die met succes ‘Agenda-2030’ erdoor hebben gedrukt, het alomvattende Marxistisch-socialistische VN-programma waarmee een groot deel van de welvaart in het Westen met torenhoge milieubelastingen wordt verplaatst naar de Derde Wereld, en de oorspronkelijke Europese en Amerikaanse landen, volken en culturen worden uitgewist door deze te overspoelen met miljoenen (moslim)migranten.
  En dit had die priester toch allang kunnen weten.

  Geliked door 2 people

 7. Republikein zegt:

  Jorge Mario Bergoglio was aartsbisschop van Buenos Aires van 1998 tot 2013 en voorzitter van de Argentijnse bisschoppenconferentie van 2005 tot 2011. In deze jaren, toen kerkelijke ambtenaren in de VS en Europa de catastrofe van seksueel kindermisbruik door geestelijken begonnen aan te pakken – en zelfs toen paus Johannes Paulus II en Benedictus openbare verklaringen aflegden – bleef Bergoglio zwijgen over de crisis in Argentinië.

  Hij gaf geen documenten vrij, geen namen van beschuldigde priesters, geen lijsten van beschuldigde priesters, geen beleid voor het omgaan met misbruik, zelfs geen verontschuldiging aan de slachtoffers.

  In zijn vele homilies en verklaringen (gearchiveerd op de aartsbisschoppelijke website van Buenos Aires) viel hij de corruptie van de overheid, de ongelijkheden van de rijkdom en de mensenhandel aan, maar hij zei niets over seksueel geweld door priesters.

  “Ik mis mijn paus”!
  Nou, ik niet.
  God heeft een hekel aan religies.

  Geliked door 2 people

 8. Jan zegt:

  Paus doet niet eens meer moeite om te verhullen dat hij een communist is

  Pope Francis has warned the world against returning to the “illusion of individualism” after the coronavirus pandemic ends.https://t.co/YpmwTwcNy3

  — CNN International (@cnni) June 21, 2020

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s