Corona en de Heerlijke Nieuwe Wereld van de VN

Screenshot_279

(Door: Herman Wijnen)

Citaat Mark Rutte: “De vrijheid van de een mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander.”

In deze tijden van corona hoor je steeds vaker de termen Deep State, Cabal, of New World Order, waarachter de Illuminati, de elite of nog concreter Bill Gates zou steken. Kortom, complottheorieën. Allemaal hersenspinsels van mafketels en aluhoedjes, of niet? In de feodale middeleeuwen kon alleen de nar zich afwijkende uitspraken over de maatschappelijke orde veroorloven. Het ziet er naar uit dat we in de 21ste eeuw weer teruggekeerd zijn naar die situatie. Want in de reguliere media is iedereen het in grote lijnen altijd met elkaar eens. Vooral in deze corona-tijd worden andersdenkenden algauw mikpunt van spot. Wie geen genoegen neemt met die gemakzuchtige mediaconsensus, moet zijn heil gaan zoeken op het internet.

Zo stuitte ik op YouTube toevallig op de activiste Rosa Koire (spreek uit korie), toen ik naar informatie over Agenda 21 zocht, omdat deze term vaak langskomt in betogen van complotdenkers. Luisterend naar het relaas van Rosa Koire werd mij duidelijk dat Agenda 21 slechts een andere benaming is voor de welbekende millenniumdoelstellingen van de VN. Die millenniumdoelstellingen verliepen in 2015, maar zijn intussen met nog meer nadruk verlengd naar 2030. Waar ze nu bekend staan onder UN Agenda 2030 oftewel Sustainable Development goals (SDG), in Nederland inmiddels ook bekend als Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Nou en?, zult u misschien denken, wat is er dan mis met die doelstellingen? Die gingen toch over afschaffing van honger en armoede wereldwijd? Rosa Koire vertelt een ander verhaal. Een verhaal dat ooit begon in haar functie voor de Amerikaanse overheid als taxateur van grondbezit. Zij kwam erachter dat de waarde van particulier grondbezit in de rurale gebieden moeilijk in te schatten was, omdat de bruikbaarheid ervan niet te bepalen viel. De oorzaak daarvan lag vooral in de door de overheid opgelegde strenge milieueisen waaraan de landeigenaren meestal niet konden voldoen, waardoor hun land dus onbruikbaar werd. Kleine boertjes konden zo niet meer boeren. Dit klinkt bekend in de oren, nietwaar? En inderdaad, de eisen waar onze boeren vandaag aan moeten voldoen, verschillen niet met die van hun Amerikaanse collega’s, en vallen onder de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, oftewel Agenda 2030. En die agenda is gewoon een toespitsing van Agenda 21, waar de aluhoedjes constant over reppen. Wie is er nu maf?

Maar het verhaal gaat verder. Rosa Koire, die dit wilde aankaarten bij de overheid, kreeg nul op het rekest. Sindsdien is zij zich echt gaan verdiepen in de materie en kreeg zij ook de Smart Growth in het vizier, de Amerikaanse benaming voor duurzame stadsplanning. Wonen in schone lucht, in een veilige omgeving zonder auto’s die je van de sokken rijden, wie kan daar nu tegen zijn? Het ligt eraan wat de voorwaarden zijn, legt Koire op YouTube uit. Als het betekent dat je wel belastinggeld moet betalen als noodlijdend grondbezitter, maar dat het geld vervolgens alleen gebruikt wordt om je gemeente nog duurzamer te maken, dan begin je een probleem te krijgen. Want uiteindelijk komt het erop neer dat je zult moeten verkassen. En dat is ook de bedoeling, beweert Koire. Onder het mom van duurzaamheid (‘the green mask’, tevens een verwijzing naar haar boek) wordt de hele wereldbevolking uit de rurale gebieden gejaagd om zich op te laten sluiten in de zogenaamde schone, veilige hightech steden. Waar iedereen digitaal gecontroleerd wordt en afhankelijk is van dezelfde huisvesting, voedsel- en watervoorziening, informatie, onderwijs en ga zo maar door. Kortom, alles gelijkgeschakeld in één wereldgemeenschap onder één wereldregering. Wie nu achter zijn oren begint te krabben, moet eens de moeite nemen om de 17 hoofddoelstellingen van de Sustainable Development Goals wat kritischer te bekijken. Op de site Rijksoverheid.nl staat geschreven:

De doelen zijn:

 1. Uitbannen van alle vormen van (extreme) armoede
 2. Einde aan honger, zorgen voor voedselzekerheid en duurzame landbouw
 3. Gezondheidszorg voor iedereen
 4. Inclusief, gelijkwaardig en kwalitatief onderwijs voor iedereen
 5. Gelijke rechten voor mannen en vrouwen en empowerment van vrouwen en meisjes.
 6.  Schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen
 7. Toegang tot betaalbare en duurzame energie voor iedereen
 8. Inclusieve, economische groei, werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen
 9. Infrastructuur voor duurzame industrialisatie.
 10. Verminderen ongelijkheid binnen en tussen landen
 11. Maak steden veilig, veerkrachtig en duurzaam
 12. Duurzame consumptie en productie
 13. Aanpak klimaatverandering
 14. Bescherming en duurzaam gebruik van de oceanen en zeeën
 15. Beschermen van ecosystemen, bossen en biodiversiteit
 16. Bevorderen van veiligheid, publieke diensten en recht voor iedereen
 17. Versterken van het mondiaal partnerschap om doelen te bereiken

Wat opvalt aan deze lijst, behalve dat alles erg gericht is op duurzaamheid, veiligheid en controle, is dat er nergens gerept wordt over vrijheid. Kennelijk vindt de VN het niet belangrijk om daar toezicht op te houden en gaat zij ervan uit dat vrijheid ons in de schoot wordt geworpen als alle 17 doelen bereikt zijn. Orwell´s ‘Freedom is slavery’ zou op die manier weleens een erg letterlijke betekenis kunnen krijgen. Want met een beetje gezonde argwaan zou je doelstellingen 11 en 16 ook kunnen interpreteren als ‘toewerken naar een totale controlemaatschappij’. Een crisis kan daar eerder bij helpen dan in de weg staan. De huidige mondiale aanpak van de corona-crisis met zijn lockdown en plannen voor een opsporingsapp en verplichte vaccinatie plus paspoort lijkt die ontwikkeling dan ook in een stroomversnelling te brengen en tevens doelstelling 3 te realiseren, namelijk: gezondheidszorg voor iedereen. Verder lijkt doelstelling 1, het uitbannen van alle vormen van armoede, ook een volkomen plausibele verklaring te geven voor de door de VN zo opgehemelde massamigratie. Ook een officieel YouYube-filmpje hierover legt uit dat migratie de armoede vermindert, omdat mensen zo geld naar huis kunnen sturen. De ontwrichtende gevolgen op maatschappelijk en cultureel vlak voor de faciliterende landen laat het filmpje voor het gemak buiten beschouwing. Maar aan de andere kant kunnen dergelijke problemen natuurlijk weer makkelijk worden opgelost met nog meer toezicht en controle.

Screenshot_280

Doelstelling 13 heeft het over de aanpak van klimaatverandering. Wat dus slechts een misleidend masker is volgens Rosa Koire. Maar wie haar niet gelooft, kan ook naar Planet of the Humans kijken. Deze documentaire van Jeff Gibbs en Michael Moore op YouTube laat zien hoe ons op sluwe wijze zogenaamde duurzame producten letterlijk met olie en steenkool worden aangesmeerd. Ik laat de rest van de doelstellingen verder maar met rust. Wie kritisch tussen de regels door kan lezen, zal zichzelf wel een beeld van deze Heerlijke Nieuwe Wereld kunnen schetsen. Van alle complotdenkers is Rosa Koire verreweg de interessantste, omdat haar verhaal voor weerlegging openstaat, zoals het falsificatieprincipe eist. Want als zij ongelijk heeft, moet dit makkelijk aan te tonen zijn met concrete bewijzen uit de praktijk. Men zou dan kunnen aantonen dat de SDG’s helemaal geen nood veroorzaken onder particuliere grondbezitters en helemaal niet de mensen afhankelijk maken van de grote zogenaamde duurzame corporaties. Men zou makkelijk kunnen aantonen dat steden helemaal niet veranderen in hightech controle gebieden, waar je zonder ID en bankpas niet eens aan een servetje kunt komen.

Maar juist het tegenovergestelde blijkt. Wie zijn roze bril afzet en om zich heen kijkt, ontdekt realisaties van de SDG’s, maar niet per se in goede zin. Tenzij je natuurlijk niet maalt om inperking van vrijheden. En als je net als Dostojevski’s grootinquisiteur van mening bent dat vrijheid alleen maar verantwoordelijkheid schept die je niet dragen kunt. Een somber mensbeeld dus dat tegenstrijdig is met het positieve imago dat men wil uitstralen. Het is 15 mei terwijl ik dit schrijf en de corona-crisis begint steeds meer trekken te vertonen van een offensief van overheid, media en WHO om burgers te knechten. Hoewel de maatregelen in het begin nog begrijpelijk waren vanuit het toenmalige standpunt, zijn ze inmiddels achterhaald en volgens sommige gerenommeerde analisten zelfs contraproductief. Maar de officiële bondgenoten blijven bij hun standpunt in de ‘Strijd tegen corona’. Zodoende mogen artsen als Rob Elens geen patiënten behandelen met een beproefd middel als hydroxychloroquine, maar worden zij vermaand om op een vaccin te wachten.

Analisten, zoals Maurice de Hond, die een effectievere aanpak presenteren die tevens economie en grondwet beschermt, worden buiten de media gehouden. We krijgen op het hart gedrukt dat er maar één manier is om uit de crisis te komen: afwachten in de lockdown, totdat er een vaccin is. Elke andere aanpak brengt slechts risico met zich mee en zou alleen maar de kans op een tweede corona-golf vergroten. Maar juist een vrije samenleving, die haar vrijheid te danken heeft aan talloze mensenlevens die zich voor die vrijheid opgeofferd hebben, mag dit kostbare geschenk niet zomaar prijs geven uit angst om zelf risico’s te moeten nemen. Dat zou laf zijn en blijk geven van weinig respect ten opzichte van de slachtoffers die wel de moed hadden om hun leven in de waagschaal te stellen. Wanneer een vrije natie nalatig begint te worden in het nemen van risico’s is zij rijp voor een dictatuur. De opvattingen van onze politieke leiders en vele anderen met hen in deze corona-crisis doen voor het ergste vrezen. Mensen als Rosa Koire verdienen daarom onze aandacht en dienen niet als aluhoedjes weggezet te worden. Het is duidelijk dat er iets speelt in de wereld dat niet louter met ingewikkelde sociologische modellen te verklaren valt. In plaats van met zulke vergezochte analyses aan te komen, kan men beter Ockhams scheermes aanwenden en toegeven dat ongekozen kapitaalkrachtige partijen buiten de democratie om hun eigen agenda door willen drukken. En daarom wil ik ter afsluiting nog graag even stil blijven staan bij de zogenaamde aluhoedjes, de narren van onze tijd, en hun beschuldigingen richting Bill Gates als zijnde de instigator van dit alles. Behalve dat het een bekend feit is dat Gates intussen hoofdfinancier is van de WHO schrijft Rijksoverheid.nl onder de kop Financiering SDG’s:

De financiering om de SDG’s te realiseren komt uit verschillende bronnen. Denk bijvoorbeeld aan:

* belastinggelden van landen zelf en zorgen voor eerlijke belastingheffing internationaal;
* handel en investeringen;
* ontwikkelingshulp;
* bijdragen van bedrijven en filantropie.

Het staat er echt: filantropie. En dan komt dus toch Bill Gates om de hoek kijken. Want is deze multimiljardair niet de ultieme filantroop? Hij wil immers de hele mensheid redden met zijn vaccin. Alleen die verdomde democratie staat in de weg. Herinnert u zich nog de solidaire leuze ‘Je suis Charlie’? Ik zeg: ‘Je suis un chapeau en alu!’

Door:
Herman Wijnen
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, dictatuur, Elite, establishment, Globalisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, New World Order, nieuw fascisme, Rotzakken, Verenigde Naties, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Corona en de Heerlijke Nieuwe Wereld van de VN

 1. Tineke zegt:

  Inderdaad en hier hebben al die landen voor getekend,die nu in de lock down zitten.
  En Bill Gates met zijn wereld redden….laat me niet lachen.
  Die lui hebben allemaal hun ziel verkocht aan de duivel-letterlijk.
  Maar goed,als ik dat allemaal moet gaan uitleggen,moet ik ook eerst weer mijn alu-hoedje op gaan zetten !

  Geliked door 3 people

 2. Hans van Straaten zegt:

  Geweldig artikel. Kudo’s

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Weg met de 1,5 meter samenleving. Maurice de Hond heeft een logisch verhaal gestaafd met data.

  Like

 4. verwardeman zegt:

  Wat heeft die VN in de afgelopen 70 jaar nou helemaal bereikt ?
  Afrika en Z Amerika zijn noch net zo’n armoedige shitzooi als dat het 50 jaar geleden was , daar
  is geen flikker veranderd , ondanks al die ontwikkelingshulp en de hele rattaplan !
  Hebben ze het ooit over geboortebeperking in arme landen gehad , als er toch niks te
  vreten valt , het water smerig is , enz ?
  In plaats van armoede en oorlogen uitbannen , een beetje lullen over gender en zo !
  Waardeloze kutclub die er niet voor ons mensheid zit , maar als uitvoerend orgaan
  van Bilderbergers en aanverwant tuig .
  Opdoeken die zooi en vervangen door een groep mensen die het ECHT te doen is om
  het heil van de mensheid .
  FUCK die VN .

  Geliked door 7 people

 5. compliment Herman, je slaat de spijker op zijn kop!
  En je hebt daarmee door, zonder het te benoemen dan, hoe de ultieme “religie” er uit gaat zien, een Goddeloze religie uiteraard, die mensen tot slaven maakt.
  Dat staat in grote tegenstelling tot de bedoeling van de Schepper, die we leren kennen in Yeshua.
  Zijn woorden zijn: “Ik ben de weg , de waarheid en het leven “en elders: “de waarheid zal u vrij maken” en verder “Uw woord is de waarheid”.
  Dus vul maar in: vrijheid komt door waarheid en die vind je in de Bijbel en Yeshua.
  Shabbath shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Net Rutte: hij vind het niet buitenproportioneel dat het echtpaar met hun 2 kinderen even in een plantsoen een gebakje op hun verjaardag aten, omdat in huis gevaarlijker voor het echtpaar is een boete krijgt van 1600 euro.

  Het echtpaar vond ik trouwens ook behoorlijk aan het buigen door te zeggen dat ze de boete terecht vonden , maar het strafblad voor hun kinderen niet. Ik vind het allebei buitengewoon idioot. Dit gaat echt te ver.Het is een gezin. Kun je zien hoe snel je een volk aan het bukken krijgt.

  Rutte spoort echt niet. Er zit niks geen menselijkheid in die vent. Het is WEL buitenproportioneel. Die vent heeft geen maat en kent geen maat. Wat heb ik een hekel aan die vent. Walgelijk.

  Geliked door 3 people

  • Cathja zegt:

   @Rensk

   Ik heb maar een heel klein deel van Rutte’s gewauwel gehoord. Over dat echtpaar heb ik dus niets gehoord. Ik vind 1600 euro pure diefstal, en ik snap het nietals ze dit niet gaan aanvechten. Het is ongehoord wat er momenteel in ons land gebeurt. Ik vind het begrijpelijk dat mensen angstig worden, al was het alleen maar vanwege de boetes en het strafblad. Ik zou een advocaat in de arm nemen.

   Geliked door 3 people

   • Piet Snot zegt:

    Als mijn broertje in de auto zit met ze eigen kinderen, dan moet hij kunnen aantonen dat het zijn kinderen zijn.
    Omdat de kinderen ergens anders staan ingeschreven dan hij zelf.
    En anders een bekeuring.
    Een foto van een ouderschap contract heeft hij op ze telefoon staan, anders gaan ze meteen moeilijk doen.

    Like

  • LUCIA zegt:

   Wat een bewijs is dat deze gasten onder bescherming staan van Satan waarom JFK dood en Fortuyn en div anderen die iets goeds wilden voor de wereld echter Rutte flikt ons van alles en leeft nog, net als Gates, Soros ,Musk en Clintons onbegrijpelijk. Je zou ze toch op zijn minst voor een tribunaal geleid door het volk moeten slepen, ook dat gebeurt niet.

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @LUCIA op 15 mei om 23:15

    Rutte houdt de mensen zo lang mogelijk vast in deze noodtoestand, want dat levert naast veel angst onder het volk (altijd ‘handig’) ook een heleboel geld op. Maar wat te denken van een strafblad? We zijn toch geen misdadigers?
    Als jongeren vóór hun 18e jaar bijvoorbeeld al een strafblad hebben, dan kunnen ze het nog wel eens moeilijk krijgen bij het zoeken naar werk. En dat strafblad hebben ze opgelegd gekregen door niet de geëiste anderhalve meter afstand te bewaren tijdens de corona’crisis’…..

    Rutte moet als MP verantwoordelijk gehouden worden voor alle ellende die we in de komende jaren over ons heen krijgen. Hij doet nu vage beloftes, zoals: ‘het zou heel goed kunnen’ dat de terrassen met Pinksteren weer open gaan. Een slag om de arm dus, en dat doet hij vaak. Luister maar wat hij tegen journalisten zegt. Zelden klare taal, want hij geeft antwoorden waarmee je allerlei kanten op kunt.

    Ik denk dat het goed is als top-juristen eens naar deze situatie gaan kijken. Rutte mag ons niet nog vele maanden van alles en nog wat onthouden, want een noodwet mag hoogstens enkele weken duren. Geen maanden!

    Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  Het zou best fijn zijn als de schrijver aangeeft hoe het dan wel moet, vrijblijvende kritiek schieten we niet echt wat mee op.

  Like

 8. duinsnip zegt:

  We krijgen een onleefbare, door angst gedomineerde maatschappij, waar big brother inderdaad de grote winnaar is en de overheid nu al haar NWO doelen kan uitrollen. Het volk is panisch en daar zal op wat incidenteel verzet niets van te vrezen zijn. Uiteindelijk wordt het verzet ook opgerold. Bereid u er maar op voor, zojuist gehoord dat filmpjes voor evangelische zondagsscholen ook verboden worden. Wie is de volgende? De lockdown blijft en het vrije reizen zal worden verboden totdat de “jodenapp” en het vaccinatieausweis verplicht wordt. Komen we hier uit. Ja, na een zeer grote wereldbrand die ontzettend veel mensenlevens gaat kosten, meer dan WO1 en 2 bijelkaar. Dus degenen die denken dat zij door dit uit te rollen de wereld kunnen regeren, zullen in een grote nachtmerrie hun droom aan flarden geschoten zien worden. Te ver gezocht? Psalm 2.

  Like

 9. Scarface zegt:

  Geachte heer Bron,

  Gaat deze demonstratie van 30 mei nog door? Ik zocht er op maar vond nergens enige info

  https://ejbron.wordpress.com/2020/05/11/tijd-voor-actie/

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  @Nemesis

  Like

 11. LUCIA zegt:

  “Gebrek aan gezondheid van de een moet niet leiden tot gevangenis /huisarrest voor een ander” .

  Voor je gezondheid heb je een groot stuk verantwoordelijkheid, als je altijd er op los geleefd hebt en allerlei kwalen ontwikkeld heb op je oude dag mag je niet verwachten dat iedereen op straf gaat zitten om jou.
  Ik ben een jaar of 18 geleden gestopt met roken, was zwaar verslaafd, als ik kon stoppen kan iedereen het.
  Er was geen specifieke reden ervoor, behalve het feit dat in Nederland de lucht zwaar vervuild is( en ik heb het niet over die chantage deeltjes van dit k-binet) en het deel waar ik woon een van de zwaarst vervuilde gebieden geworden is in de loop der jaren.
  Ik had allerlei dure luchtreinigers aangeschaft en op een dag dacht ik, ik lijk wel gek, waarom rook ik nog, mijn longen hebben genoeg te stellen gehad door de vervuilde lucht en toen ben ik gewoon, zonder wat dan ook, van de een op de andere dag gestopt.
  Kijk dan neem je verantwoording voor je gezondheid en ook geen rotzooi eten, af en toe zondigen mag maar het moet niet structureel worden, ik doe een paar keer per jaar, denk een keer of 10/11 een patatje en een kroketje that’s it , geen drugs , geen drank.
  Dan kan je nog ziek worden maar je hebt er alles aan gedaan om dat te vermijden en dan nog je kan en mag niet verwachten, dat als jij ergens pech mee hebt, de rest van de wereld zijn adem in moet houden…. dat zou ik in ieder geval niet willen.

  Like

 12. Op één punt wil ik de schrijver toch corrigeren, hij schrijft;
  “En inderdaad, de eisen waar onze boeren vandaag aan moeten voldoen, verschillen niet met die van hun Amerikaanse collega’s,”
  Dat is nietwaar, de Amerikaanse boeren hebben beduidend minder eisen waaraan ze moeten voldoen. Zo is het daar heel normaal dat er genetisch gemanipuleerde maïs gevoerd wordt en er bestrijdingsmiddelen worden gebruikt die hier uit den boze zijn.
  Het absurde is dat er bijvoorbeeld wel vlees van deze dieren hier is toegestaan terwijl er methoden worden gebruikt die hier niet mogen.
  Nou ben ik zeker geen veganist of geitenwollen sokken milieuactivist maar genetische manipulatie van gewassen gaat mij een paar straten te ver.

  Like

 13. Bas zegt:


  Nieuwe uitbraak in wuhan, waar 11 miljoen mensen verplicht getest worden…..maar tijdens het testen blijft men echter steeds dezelfde handschoentjes gebruiken.

  Like

 14. Jan zegt:

  Verenigde Nazis: Het moet afgelopen zijn met woorden als echtgenoot en echtgenote, gemaal, gemalin, want politiek fout. Ook met woorden als vriend en vriendin moet het afgelopen zijn

  The United Nations has put out a tweet asserting that people shouldn’t use politically incorrect terms like “boyfriend,” “girlfriend,” “husband” and “wife” in order to “help create a more equal world.”
  ….

  What you say matters.

  Help create a more equal world by using gender-neutral language if you’re unsure about someone’s gender or are referring to a group. https://t.co/QQRFPY4VRn #GenerationEquality via@UN_Women pic.twitter.com/koxoAZZuxq

  — United Nations (@UN) May 18, 2020
  …..
  https://summit.news/2020/05/18/united-nations-claims-its-politically-incorrect-to-say-husband-or-wife/

  Like

  • Cathja zegt:

   @Jan op 20 mei om 12:53

   Nou Jan, dan kan ik ze blij maken daar bij die VN, want IK en IK alleen bepaal welke woorden ik gebruik. Ik heb niets te maken met een stel idioten die tegen een nog idioter (hoog) salaris de wereld wel eens even onder handen zullen nemen qua taalgebruik.
   Ik weiger gender-neutrale woorden te gebruiken, want woorden die door anderen aan mij worden opgelegd, vermijd ik bewust.

   Dus: IK HEB EEN ECHTGENOOT.

   Geliked door 1 persoon

   • Jan zegt:

    Orban zal het straks ook weer zwaar te verduren hebben. Die weigert die genderkolder ook te accepteren. Afgelopen met het gezeur van speciale rechten omdat iemand een tranny is. De COMINTERN, Euronews, is in alle staten en jammert dat Orban Hongarije terugvoert naar de duistere middeleeuwen (was overigens een periode van grote bloei en uitvindingen)
    Video

    Like

   • mahoog zegt:

    Ook Echt genoten?….geintje ha ha…..moet kunnen hier.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s