Duitsland plaatst de EU-vlag onder bescherming

Screenshot_276

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD sprak zich tegen de motie uit

In het vervolg wordt in Duitsland het verbranden of beledigen van de EU-vlag vervolgd met een gevangenisstraf of een boete.

Blick Oostenrijk

Donderdagavond besloot de Duitse Bondsdag om de symbolen van de EU onder bescherming te plaatsen. Door een verandering van het Wetboek van Strafrecht treden nu nieuwe regelingen in werking, die erin voorzien dat het vernietigen, beschadigen of onherkenbaar maken van de EU-vlag evenals pogingen daartoe met tot drie jaar gevangenisstraf of een geldboete bestraft kunnen worden.

Tot nu toe was er alleen maar sprake van een geldboete of gevangenisstraf wanneer de staatssymbolen van de Bondsrepubliek Duitsland beledigd werden. Tegelijkertijd breidt het besluit ook de bescherming van symbolen van andere landen uit. De beperking die tot nu toe gold dat hun symbolen alleen bij officieel gebruik beschermd zouden zijn, werd geschrapt. Ook werd de beperking afgeschaft dat Duitsland wederzijdse betrekkingen met het andere land moet onderhouden.

Reden voor de veranderingen waren twee incidenten in de afgelopen jaren. In 2017 werden in Berlijn tijdens een demonstratie tegen de geplande verplaatsing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem Israëlische vlaggen in brand gestoken. En in 2019 marcheerden in de deelstaat Sachsen demonstranten over een op de grond liggende EU-vlag.

In de Bondsdag sprak alleen de AfD zich tegen de wetsbepalingen m.b.t. de EU-symbolen uit. Zij ziet daarin een “excessieve ingreep in de vrijheid van meningsuiting en de kunstvrijheid”.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), belangenverstrengeling, betutteling, Duitsland, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

20 reacties op Duitsland plaatst de EU-vlag onder bescherming

 1. flo zegt:

  De vlag van NIETS!!! BURN IT!!!

  Geliked door 7 people

 2. vangie1206j zegt:

  Duitsland doet dit om zo proberen de ondergang van de EU te redden.

  Like

 3. Motorman zegt:

  Een paar jaar geleden verwijderde een verzuurde Merkel nog ostentatief een Duitse vlag uit de handen van een partijgenoot op een podium.

  Like

 4. andre zegt:

  Een vlag staat voor iets zoals een eenheid of een land of een groep. De EU is geen land, is geen eenheid en ook geen groep dus steek m maar in de fik of veeg je reet er mee af en verder? De groeten aan dombo, onbenul en nitwit Frans Timmermans want het is zijn schuld.

  Geliked door 4 people

 5. bobzelf zegt:

  FIREEEEEEEEEEEEEEEEEEE MY FRIENDS ,
  BURN ALSO BRUSSELS
  I DONATE 5000 LITERS OF PETROL

  WHAHAHAHA

  OOM ALS DE BRANDWEER

  Geliked door 1 persoon

 6. Monalisa zegt:

  Hier heb ik u voor gewaarschuwd dit is om de mom de nieuwe EU wet, dat komt in Nederland ook. Het is zelf zo dat de EU u tegen de muur kan zetten als u tegen de EU bent, en dat u slecht over ze schrijft in de media, dus heer bron kijk uit. De democratie die is weg vanaf het jaar 2002.

  Geliked door 1 persoon

 7. duinsnip zegt:

  Sieg heil.

  Like

 8. Scarface zegt:

  Welcome to the EUSSR!

  Like

 9. Steven zegt:

  En straks wordt het weigeren van vaccinaties, chippen en andere nog te bedenken plannetjes ook bestraft. Ze gaan de druk nu héél erg snel opvoeren om de opkomende weerstand de kop in te drukken…Mark my words!

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Gelukkig werd hier in Nederland een paar jaar geleden voorkomen dat ze bij sportevenementen de spelers wilden verplichten om een EU-vlag op hun T-shirts te dragen! Dat plan is godzijdank NIET doorgegaan omdat het de spelers NOOIT had verorberd en er bestaat inderdaad GEEN Verenigd Europa dat uiteindelijk toch wel als een opgeblazen flatgebouw tot stof en as wordt gereduceerd!

  Like

 11. Republikein zegt:

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  Ik las net dat wie Ode an die Freude van Schiller en op muziek gezet door Beethoven verbasterd ook de cel in gaat.


  The same applies for the EU anthem, Beethoven’s Ode to Joy theme.
  ….
  https://vladtepesblog.com/2020/05/15/two-critical-items-on-the-kind-of-authoritarianism-we-have-been-and-continue-to-live-under/

  Wat geeft die idioten in Brussel het recht op werk van Schiller of Beethoven als eigen bezit te zien?

  Like

 13. Julia zegt:

  Verbranden hoeft niet je kunt ook alle sterren er uit knippen. Waarom een EU vlag? Voor een ongekozen zakkenvullers die ook het lef nog hebben ons die blauwe vlag door de strot te duwen. Merkel had al lang moeten worden verbannen met haar waanzinnige ziekelijk machtslust. Zij is o.a. de hoofdschuldige van de ondergang van Europa. Ook onze regering heeft haar hielen gelikt en miljarden weggegooid aan de falende mislukte EU. Heel Brussel opheffen en NEXIT is de wijste weg. De EU is failliet en verloren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s