Duitse rechters doen uitspraak: bloedneus voor Brussel

Screenshot_302

(Door: “Cultuur onder Vuur”)

Het Constitutionele Hof in Karlsruhe vindt het schuldenopkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) buitensporig en niet genoeg onderbouwd. Het levert teveel politieke en sociale risico’s voor de bevolking op, bijvoorbeeld voor de pensioenen. De ECB krijgt drie maanden om het opkoopprogramma nader te verantwoorden. Lukt dat niet, dan mag Duitsland er niet langer aan meewerken (en met het opkomen van Europese schulden is véél Duits geld gemoeid).

Gevaarlijk spel

Dit is niet zomaar een relletje. Het kan uitdraaien op een regelrechte systeemcrisis voor de EU en de eurozone. Wat het Constitutioneel Hof (Bundesverfassungsgericht, BVG) eigenlijk zegt is dit: de ECB speelt een gevaarlijk spel, dat burgers uiteindelijk hun privébezit (banktegoed, pensioen) kan kosten. Het EU-lidmaatschap kan voor een nationale staat nooit de verplichting inhouden daaraan mee te doen.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
Cultuur onder Vuur

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Duitsland, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Justitie, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

18 reacties op Duitse rechters doen uitspraak: bloedneus voor Brussel

 1. karton zegt:

  Hopelijk dondert de gehele EUSSR in elkaar; het heeft de bevolking alleen ellende, armoede en voedselbanken gebracht én geruzie tussen diverse “unie-leden”.

  Geliked door 2 people

 2. jetse47 zegt:

  De eu is een samenraapsel van geesteszieke en graaiende machtswellustelingen die niets uit de weg gaan om hun waanzin door te drijven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nachtkaarsje zegt:

  Het zal wel niet zolang meer duren en dan is het europese leger er ineens en kan men in brussel de wetten in hun voordeel met daadkracht uitvoeren. Er zijn genoeg debielen die wel met wapens willen zwaaien voor het zogenaamde algemeen goed.

  Geliked door 2 people

 4. vangie1206j zegt:

  TISTOCHWAT dat Brussel kan en wil graaien in de staatskas van een EU LAND.
  GOED Zo Duitsland geef duidelijk aan tot hier toe en niet verder

  Like

  • Kuu zegt:

   Wedden dat die Duitse rechters worden “kalt gestellt”…

   Like

  • LUCIA zegt:

   @Vangie
   Ik ben bang dat het enige wat bereikt gaat worden is dat ze Duitsland enige garanties gaan geven, dat ze van hun pensioenen afblijven en ra ra welke vleespotten zijn dan next en onbewaakt???
   En worden gratis weggegeven door de lachende Oppermier met mierenknikkers!!!

   Like

 5. Rensk. zegt:

  Ik moet het eerst nog zien. Kan ook nog een spel zijn. Zo ongeveer het spel wat Hoekstra speelde van wij doen niet mee ¨ruggengraat¨ tonen en vervolgens met een iets andere benaming toch weer meedoen met het spel

  Geliked door 2 people

 6. koplampkapot zegt:

  De opperste sovjet van de EU is het hier niet mee eens. Het Europese Gerechtshof spreekt pas na het nuttigen van derde fles. Dat mag duidelijk zijn

  Like

 7. Lost Johnny zegt:

  …het opkopen van staats schulden door de EU met zelfgemaakt geld is de meest absurde zelfmoord die een land kan overkomen….
  De opgekochte schulden vormen samen een mes op de keel van landen binnen de EU en maken dat de landen wiens schulden zijn opgekocht totaal tot een bankroet kunne worden gedreven indien ze buiten de pas lopen van de leiding van de onverkozen EU.

  Hoe is het mogelijk dat regeringen in de EU landen zichzelf cq hun volk zo chantabel maken?

  Er is in de geschiedenis nog nooit een middel geweest welke als verlossing werd gepresenteerd en nadien niet werd misbruikt…..
  De voorbeelden zoals “verkeersdoorstromings “ camera’s op de provinciale wegen is slechts een voorbeeld. Toegestaan door de kamer onder de voorwaarde “ enkel voor verkeers meting” en vervolgens gebruikt voor ongeveer alles wat geld opbrengt of grotere controle op de burgers….
  ….en geen hond in die kamer die er een woord aan vuil maakt. Ruggengraatloze teken.

  Het opkopen van schulden word niet gedaan uit liefdadigheid maar uit pure machts motieven.

  En dat met zelfgemaakt geld…..regeringen die hun staats schulden aan de EU verkopen verkopen hun land en volk met de schulden mee, als vee.
  Staats schulden zijn het failliet van goed beheer en bestuur en een overduidelijk diploma in economisch en bestuurlijk falen…..om maar te zijgen van enige visie….

  Bij goed bestuur en beheer van een land zou de burger met 10/14 uur werken per week een goede welvaart hebben en kunnen handhaven. Het is omdat er enorme bedragen worden verkwist, er op alles belastingen en andere heffingen plaats vinden dat de burger met 40 uur werken op de rand van de armoede blijft balanceren. Met de kennis en de mogelijkheden die wij nu hebben is een economie mogelijk die ons alles wat we nodig hebben bieden kan, en daar hoeft men per week ongeveer anderhalve dag voor te werken…..maar alles valt of staat bij het landelijk beleid en het beleid ten dienste van de eigen burger voeren in plaats van derden met de slagroom te laten lopen.

  Lost Johnny

  Like

 8. karton zegt:

  Misschien kan het Hof in Karlsruhe nog even verder zoeken, waarna mogelijk zal blijken dat de gehele EUSSR op onwettige gronden is opgericht/ingesteld, zodat o.a. Fransje Timmermans, Marietje in ’t Veld en Gekke Gerritje Verhofstadt zich op volkomen onwettige wijze hebben verrijkt ten koste van miljoenen burgers in de EUSSR. Dat zou mij n.l. helemaal niks verbazen, mensen in die posities kunnen alleen maar crimineel en doortrapt gemeen zijn, en dat zijn plm. álle “leiders” in de EUSSR

  Like

 9. Joannes den Hollander zegt:

  Dit akkefietjes zou wel eens de aanleiding kunnen zijn dat Duitsland sterk gaat overwegen om uit de E.U. te stappen. Alleen maar geld weggeven en nooit iets ontvangen betekent uiteindelijk de ondergang.

  Like

 10. Kuu zegt:

  D66 en GroenLinks willen recht op thuiswerken. Hoe zit het met de plichten?

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Die Duitse rechters dragen niettemin, net als vroeger Roland Freisler, een rode toga!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s