Mondmaskers…

Screenshot_303

In diverse oude culturen waren mondmaskers voor slaven verplicht als symbool voor hun onmondigheid. Gaat er ergens een lampje branden of een alarmbelletje rinkelen?

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Dhr Flick®“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Mondmaskers…

 1. Cathja zegt:

  En omdat ik geen slaaf ben, en nooit zal worden, draag ik geen mondkapje! Ziekmakers zijn het.

  Geliked door 3 people

 2. guusvelraeds zegt:

  Ze doen het nog vrijwillig ook. Als ik op straat loop zie ik bij sommige mensen de angst in de ogen. Wat wordt ons aangedaan.

  Geliked door 3 people

 3. bozeoudeman zegt:

  Eh nee…. U bedoelt toch niet dat wij tot…. slaaf worden gemaakt…. Neuuhh, als dat zo zou zijn dan hadden de hoogst achtbare journalisten van de NPO of de kwaliteitskranten ons dat allang verteld, toch? Niet dan? Vast wel! Zo ik draai me weer een keertje om, welterusten!

  Geliked door 3 people

 4. BigLJohn zegt:

  Politici die de Corona leugen over ons uitgestrooid hebben weten maar niet van ophouden. Wat ik in het Brabants Dagblad las; Per i juni gaat in de gehele stad (Tilburg) binnen de ringbanen de maximum snelheid blijvend terug van 50 Km per uur naar 30 Km per uur. Dit vanwege de Corona. Wat de gemeente Tilburg hier doet is als het ware een kopie wat Den Haag gedaan heeft met onze snelwegen. Van 130 terug naar 100. Vanaf nu is alles mogelijk om ons het leven zo zuur mogelijk te maken met behulp van die nep Corona.

  Geliked door 4 people

  • Cathja zegt:

   @BigLJohn op 16 mei om 18:16

   Ik word zo langzamerhand doodziek van het woord ‘corona’. Overal wordt het aan vastgemaakt, terecht of onterecht. Het woord ‘corona’ zou alleen gebruikt mogen worden als aanduiding dat het over het virus gaat, maar verder niet.
   De Rabobank had die enorme geel/oranje virusbollen op hun startpagina staan, tot mijn grote ergernis! Als je als bank vanwege de lockdown bepaalde aanpassingen moet doen, zet dit dan in een apart kadertje op de startpagina, of bij de berichten. Maar maak er niet zo’n attractie van zeg! Ik heb op het punt gestaan om de Rabo te bellen met het verzoek deze smakeloze bol niet meer te plaatsen.
   Inmiddels zie ik hem bijna niet meer.

   Geliked door 2 people

 5. Rensk. zegt:

  Zonder mondmaskers krijgen de ¨regerings¨leiders het ook wel voor elkaar om je de ,mond te snoeren. Je ziet het al bij de media. Als zo´n lulletje rozenwater van de media tegen Rutte zegt wat vind u ervan dat een echtpaar met twee kinderen een boete krijgen vanwege het vieren van de verjaardag met een gebakje en op anderhalve meter afstand. Nou prima zegt Rutte. Dan zegt lulletje rozenwater: maar bij andere plaatsen zitten 50 jongeren bij elkaar en daar word niks van gezegd. Rutte: politie kan niet overal zijn. Dan is lulletje rozenwater stil Niet even zeggen: ja logisch u heeft de laatste jaren flink bezuinigd op politie he? He? He? wat vind u nu van uzelf? En als je zo flink bezuinigd heb kun je het best mensen pakken, die het meest makkelijk te pakken zijn toch? Niet de mensen, die de politie een dikke middelvinger geven!!!!!!!!

  Wat ik denk is dat de politie die nog over is er niet voor de burgers zijn. O nee, degenen die er nog zitten zijn gehoorzaam aan de elite en daar ligt hun taak. Elite in voorkomende zaken beschermen.Als nu nog niemand dat door heeft.
  Ontzettende teringhekel aan die gladde praatjesmaker. Praatjes maar eigelijk niks klaar kunnen spelen.

  Geliked door 3 people

 6. droevige mof zegt:

  De mondmaskers zouden na enkele uren vervangen moeten worden om een preventief nut te hebben. De zelfgemaakte maskers zijn complete onzin, totaal onhygiënisch.
  De autoriteiten zijn zich hiervan bewust, dus het nieuwe argument is dat de maskers helpen om de veiligheidsafstand cognitief te verankeren. Ik zeg gewoon Brave New World of NLP.
  Het is een stinkend, vals spel

  Geliked door 5 people

 7. Nemesis zegt:

  Eéntje ? Allemaal, alle wat er is inclusief de klokken van de kektorens, de brandweer, politie, en ambulance sirenes

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Lijkt mij een goed masker voor Rutte, hoef ik zijn rotkop niet te zien en houdt hij zijn klep tenminste definitief dicht

  Geliked door 6 people

 9. Bas zegt:

  Alternatief?
  https://www.ad.nl/rotterdam/dit-doorzichtige-mondkapje-moet-de-horeca-veilig-en-gastvrij-maken-je-kunt-zien-of-iemand-lacht~abcab79b/

  Dit doorzichtige mondkapje moet de horeca veilig én gastvrij maken: ‘Je kunt zien of iemand lacht’

  VIDEOEen mondkapje is misschien veilig, het maakt de drager ook onherkenbaar. Maar daar zijn oplossingen voor. De Rotterdamse cateraar Van der Linde brengt een doorzichtig mondkapje op de markt. En in het Ikazia Ziekenhuis draagt ic-personeel voortaan een fotobadge.

  Maar pas tijdens de coronacrisis besefte hij hoe handig doorzichtige mondkapjes eigenlijk zijn. ,,Ze zijn hygiënisch, maar ook gastvrij, omdat je de mimiek van iemand blijft zien”, zegt hij. ,,Daardoor ze zijn niet alleen ideaal in werksituaties, maar ook voor slechthorenden die het van liplezen moeten hebben.”

  Like

 10. Jan zegt:

  Eindelijk een zwarte Amerikaan die zichzelf juist bestempelt. Wordt uitgelachen door de gehersenspoelden

  Geliked door 1 persoon

 11. ronjaspers zegt:

  Horen,zien en zwijgen.

  Geliked door 1 persoon

 12. Republikein zegt:

  String is ook oud.

  Like

 13. kampersrene zegt:

  De meeste mannen dragen dat alang na hun huwelijk…..

  Like

 14. LUCIA zegt:

  Ja de lippen werden vaak ook tijdelijk aan mekaar vastgenaaid, een pijnlijke situatie, ik heb in mijn gedicht( laatste geplaatst op dit forum) ook aangegeven dat die mondkapjes bewust zijn om te voorkomen dat mensen met elkaar gaan praten op straat.ze willen voorkomen dat mensen echt
  contact hebben ook in fysieke vorm daar gaat toch ook een andere energie van uit . Overigens enigzins off-topic wil ik jullie kennis laten maken met een geweldige persoon weet niet of ik het hier al geplaatst heb dacht het niet maar zit ook op enkele Amerikaanse fora dus soms weet ik het effe niet meer hoe en waar en wat ik geplaatst heb ; Het gaat om een man genaamd Cyrus Parsa zijn website is;https://theaiorganization.com/
  Hij heeft een aantal grote AI companies t.b.v. de mensheid voor het gerecht gedaagd ( Bill Gates en Google o.a).Hij is een expert op het gebied van cybersecurity en een zeer indrukwekkend mens !! In deze video’s vertelt hij zeer gepassioneerd welke gevaren ons wachten als we niets doen;

  Like

 15. Bob zegt:

  Vele mensen gedragen zich als vrije slaven zonder
  eigen wil om te denken!!!!!!!

  Like

 16. Gerrit zegt:

  Corona tijd jij word slaaf buig
  De Schepper zegt wat anders

  Gelehesjes nl is ook duidelijk iets aan t plaatsen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s