Ich bin eine Kuh!

Screenshot_323

(Door: “bozeoudeman”)

Koeien kunnen met grote domme ogen staren naar alles en iedereen. Schapen laten zich gedwee door een herder en hond leiden naar waar de herder hen brengen wil. Mensen hebben verstand, mensen hebben een eigen wil, mensen kunnen denken, mensen doen niet zomaar wat, wordt mij verteld. Mensen staren niet wat dommig uit hun ogen.

Iedereen die dat denkt, moet eens dat interview met Miss Sarajevo lezen, is wat ik denk. Dat geeft een goede blik op een van de vele meneren schijnheiligheid en zijn enige drijfveer: rijk en beroemd worden om dan nog rijker te worden. En ook op de marketing achter dit soort meneren. Er zijn vele meneren, tegenwoordig ook mevrouwen, die in die categorie thuishoren.

Bono, Sting, Dylan om er drie te noemen en misschien ook het icoon per definitie van deze categorie, Lennon. Het doet mij goed dat iemand de heilige Bono eens op de korrel neemt. Dat gebeurt niet vaak en zeker niet in de ‘kwaliteitskrant’ de Volkskrant, die meestal braaf heult met dit soort types.

‘Kill the boer’ krijsen in zaal met veel agressieve zwarte Zuid-Afrikanen is niet het enig wan-geluid van deze valse Messias. Een meisje van zeventien uit een door oorlogsgeweld geteisterde en verscheurde stad voor eigen geldelijk belang gebruiken blijkt na jaren er nog zo eentje van de U2-heren te zijn.

Zonder ooit toestemming te hebben gegeven, zo stelt zij, gaat de videoclip met ook haar erin over  de wereld om de heren van U2 nog rijker te maken dan deze hypocriete zakken al zijn. Om het nummer ‘Miss Sarajevo’ daarna nogmaals voor de geldelijk belangen van de band in te zetten als ‘Miss Syria’. Jach! Kan het nog goorder heren U2?

Ja, zo vraag ik mij nu af, en dat nummer ‘Imagine’ van een van de voorlopers van heiligen als Bono, Sting en Geldolf, de heer Lennon, klinkt mij hierdoor vandaag ook anders in de oren dan in de jaren zeventig. Zoals ook veel nummers van de heer Dylan mij anders in de oren zijn gaan klinken dan ooit vroeger in een soms nu liever door mij vergeten verleden.

Zijn er überhaupt in de popmuziek artiesten te vinden die werkelijk waarmaakten wat zij predikten? Of is alles altijd een grote marketingtruc geweest om lekker veel geld te verdienen aan al die schapen en koeien die ook vandaag de dag nog altijd dat ‘Imagine’ staan te kwelen bij weer een demonstratie voor dubieus of wellicht zelfs eens een goed doel.

En voor de goede orde: ik zelf ben een van die koeien geweest die in die te veel geroemde jaren zestig/zeventig met lang haar en lapjes op mijn versleten jeans genaaid op gympies rondliep op dat eerste grote Nederlandse festival in 1970 in Kralingen te Rotterdam in toen nog de overtuiging dat veel artiesten geen geldwolven waren, maar echt meenden wat zij zongen. Tja je bent jong en dus naïef!

Achteraf gelukkig voor mij, hoewel ik daar toen natuurlijk heel anders over dacht, speelden daar geen Lennon of Dylan, maar was er zelfs een heel erg oubollig optreden van het Leger des Heils, als ik me dit tenminste nog goed herinner. Ja ook toen klonk er al iets stichtelijks boven de hash- en wietwolken!

Verder speelden er bands die toen (nog) niets hadden met heiligheid als Pink Floyd later, maar ook bands ‘that were only in it for the music, or was it also the money’ als Soft Machine, The Byrds, Jefferson Airplane, Fairport Convention.

En de eendagsvlieg Mungo Jerry, waarbij tijdens de vertolking van hun hit ‘In the summertime’ een wolk van plastic bordjes de lucht in ging. Wat haalde ik daar op dat moment mijn neus voor op als maatschappijkritische hippie van toen: Sorry, I confess, I was a  bit confused at the time! Perhaps I still am!? Ich bin kein Berliner, aber ein Kuh!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ich bin eine Kuh!

 1. leuk en zeer herkenbaar. Laat wel zien hoe mensen veranderen in hun geest en hun opvattingen veranderen daarom mee. Ervaringen vanuit het verleden geven echter geen garanties voor de toekomst, dat dan weer wel. Je moet het echt zelf blijven doen. Dus niet rutte met zijn bende voor je laten denken en doen want als je dat toestaat slaap je straks onder een brug in een kartonnen doos. Een bord om je nek met de tekst “Ik ben een domme hollander die rutte geloofde en die dwaas wiens verstand in een paar rare schonen zit”.

  Geliked door 4 people

 2. Dick zegt:

  Weer prachtig beschreven. Zo herkenbaar. Want ik was ook in Kralingen en dacht dat alles mooi zou worden, Maar als je dikke joint rookt denk je dat al snel..

  Like

 3. Jack Terrible zegt:

  En wat vindt je van Jack Terrible, https://www.jackterrible.com/dutch_national_anthem/, bozeoudeman? Ook een geldwolf? De tekst staat ook onder mijn song. De tekst is wellicht veel te radicaal voor linkse watjes en hun broeders en zusters die in Allah geloven? Waar de wereld vol mee zit!

  Like

 4. Nemesis zegt:

  Als een koe te zijn is niks doms aan. ze mogen dan wel, in onze ogen, dom kijken, maar ze zijn om de dooie dood niet dom, al zijn het dus dieren. Hou daar maar rekening mee.

  Geliked door 5 people

 5. koddebeier zegt:

  Mensen hebben verstand ????????? Veruit de meesten gebruiken dat niet, let maar op bij de komende verkiezingen !

  Geliked door 3 people

 6. bobzelf zegt:

  “”HET KRALINGSE BOS “”
  DAAR BEN IK OOK GEWEEST
  maar alleen “” om mijn pudding buks , te laten legen whahahahaahha
  VELE MALEN TROUWENS !!

  WAT EEN GOUDEN DAGEN ,

  IK ZOCHT ER NOOIT WAT ACHTER, DIE LIEDJES ,
  NU ZIE IK WEL DE FARIZEERS, DE VRIENDEN VAN SOROS etc

  WHAHAHAHAHAHAHA

  remember all the people , whahahaha NOU MEER DE MEIDEN !!

  HOPPA

  OOM PUDDINGBUKS

  Geliked door 4 people

 7. Republikein zegt:

  Heintje Davids is toch ook gestorven, eind goed, niet alles goed.

  Like

 8. Julia zegt:

  Mensen hebben verstand??? Velen blijkbaar niet. Laat de dieren maar met rust zij zijn slimmer dan het volk dat zich van alles laat wijs maken en waar doortastendheid en denkvermogen op een zeer laag pitje staat. Het zal blijken hoe het staat met het IQ van velen als zij straks massaal op Rutte stemmen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Republikein zegt:

  Like

 10. LUCIA zegt:

  Oh ik kan wel een paar op noemen hoor die wel ok waren en met hun teksten mensen probeerden te waarschuwen John Lennon, vermoord, Prince zeer waarschijnlijk ook vermoord, Jimmy hendrix zogenaamd aan drugs verslaafd blijkt nu achteraf dat de man een enorme zelfdiscipline had en niet gebruikte , hij is om dezelfde reden vermoord als j. Lennon protesteren tegen de vietnam oorlog en de Amerikaanse nefarische tot de dag van heden bemoeienis en uitschakelen van politiek “tegenstanders”. Iedereen die geilt op Amerika oh het is zo’n vrij land…nou an me hoela. Ik geloof na China de meeste gevangenen ter wereld… want goedkope arbeid …hoezo geen concentratiekampen. Voor een ieder die zijn geest wil verruimen door kennis /geen drugs, zouden ze bij D66 en groen links ook moeten proberen; voor de lezers; http://library.uniteddiversity.coop/Money_and_Economics/confessions_of_an_economic_hitman.pdf

  Voor de videomensen;Kies zelf maar wat uit; er zijn eyeopeners bij;u snapt daarna ook waarom er altijd geld gaat naar arme landen ( om ze arm te houden en de landen die dat sturen rijker te maken);

  https://www.youtube.com/results?search_type=search_videos&search_query=economic+hitman+&search_sort=relevance&search_category=0&page=

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Prince was verslaafd aan de pijnstillers en Jimi wist niet eens hoe een gitaar er uit zag zonder LSD.

   Like

   • LUCIA zegt:

    Prince was een verdomd intelligente vent en die zou echt niet zo stom zijn om zicht te overdoseren er is nieuwe info over Jimmy Hendrix boven water gekomen, over mensen die hem goed kenden, hij was een controlefreak studeerde/oefende, ik dacht 8 uur per dag op zijn gitaar, zijn woning was overdreven netjes en nog meer van dat soort zaken, die totaal niet stroken met iemand die zwaar verslaafd is.. De media is de grootste hoer aller tijden en verspreidt continu leugens over mensen die een podium hebben en tegengeluid geven, dat moet jij toch ook wel weten piet Snot. Kijk wat ze met Trump doen en WIlders en Baudet denk je dat dat vroeger niet gebeurde.En Rutte die wordt f..g bijna heilig verklaard… waarom… omdat ie in de pas loopt ,zo zit de wereld in mekaar.

    Like

  • Piet Snot zegt:

   En iemand met een enorme zelfdiscipline sloopt geen instrumenten.
   Gitaar porno noem ik het altijd wat die man deed.
   Met je gitaar om je nek een speakerkast proberen te verkrachten door er tegen aan te rijden.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s