Viktor Orbán geeft volmachten terug en beëindigt lockdown

Screenshot_324

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán en zijn minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

(Vertaling: E.J. Bron)

Als een van de eerste ministers-presidenten

De door links bijzonder onzakelijk aangevallen Hongaarse minister-president Viktor Orbán geeft de speciale volmachten voor de periode van de corona-maatregelen weer terug. Hij is zodoende een van de eersten, zo niet de eerste minister-president die deze stap neemt. De lockdown werd al twee weken geleden in het hele land – met uitzondering van de hoofdstad Boedapest – beëindigd. Inmiddels werd ook de hoofdstad weer vrijgegeven.

Blick Oostenrijk

Behalve haat en ophitsing is de Oostenrijkse systeemmedia nauwelijks zinvolle informatie over de in Hongarije zeer populaire premier Viktor Orbán te ontlokken. Dat de corona-crisis in Hongarije niet anders werd bestreden dan elders, noemde men niet. Veelmeer beschuldigde men de premier ervan om door middel van “decreten” autocratisch te regeren. Vooral onder linksen werd het een gevleugeld woord om er steeds maar weer op te wijzen hoe vreselijk de situatie in het dictatoriaal geregeerde Hongarije zou zijn.

Economie weer opgestart, lockdown beëindigd

Op dit moment start Hongarije als een van de eerste landen zijn economie weer op en beëindigt de lock-down. Heel verrassend: juist Viktor Orbán, die zich nauwelijks nog kon redden tegen Fake News van de gelijkgeschakelde media, geeft als eerste alle speciale volmachten weer terug. Dan moet je gewoon eerlijk vergelijken – in Oostenrijk werden enkele speciale corona-wetten zelfs tot eind 2021 verankerd.

Critici dienen zich bij Hongarije te verontschuldigen

Viktor Orbán heeft in een gesprek met de Servische president Aleksandar Vučić in Belgrado gezegd dat zijn stap de critici de mogelijkheid zou bieden om zich bij Hongarije te verontschuldigen. Zij zouden zijn land oneerlijk hebben behandeld. Over het feit dat de lockdown in heel Hongarije met uitzondering van Boedapest al op 30 april eindigde, werd ook in Oostenrijk slechts aarzelend bericht. Als er überhaupt al iets over gemeld werd.

Ambassadeurs van EU-landen ontboden wegen “Fake News”

Op 11 mei ontbood Viktor Orbán de ambassadeurs van Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hun landen zouden “Fake News” over Hongarije verbreid hebben, waaronder “leugens” zoals de “uitbreiding van de dictatuur” en het “streven naar onbegrensde bevoegdheden”.

Speciale corona-wetgeving beëindigd

Terwijl andere landen zich op hun hogere moraal beroepen en zogenaamd op Hongarije kunnen neerkijken, waren er bijna in elk land van de EU gelijksoortige bepalingen en maatregelen om de corona-epidemie in te dammen als in Hongarije. Met het verschil dat de speciale bevoegdheden in Hongarije nu veel sneller worden teruggegeven dan waar dan ook.

Betweters dienen zich met hun eigen zaken te bemoeien

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, verklaarde hierover: “Hongaren zouden een natie met een meer dan 1000-jarige historie zijn, men zou elke schijnheilige betutteling afwijzen. De minister van Buitenlandse Zaken van de vijf landen zouden zich niet moeten verbeelden beter dan de Hongaren te weten wat de Hongaren willen, en moeten zich rustig met hun eigen zaken bemoeien.”

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, betutteling, demoniseren, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, Rechts geluid, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Viktor Orbán geeft volmachten terug en beëindigt lockdown

 1. ttroubadour zegt:

  Wanneer volgt Nederland en geeft Rutte de volmachten terug.Nee die worden vastgelegd voor hergebruik.BAH!

  Like

 2. karton zegt:

  Viktor Orbán ? 👍👍👍 !!

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  Een oud spreekwoord zegt: ” Je wordt altijd door een strontkar overreden en nooit door een rijtuig. ”
  Al die linkse ratten deugen zelf voor geen meter !!

  Geliked door 2 people

 4. duinsnip zegt:

  Het is allemaal toneel. Hongarije pakt wel geld aan van de EU.

  Like

  • Johandederde zegt:

   dat is logisch als ze het wordt aangeboden, dat zouden jij en ik ook doen het is de gek die geeft en de slimme die het aanneemt. Nederland blijft wel de grootste netto betaler, dus jwederom jij en ik zijn de gek.

   Like

 5. koosv8 zegt:

  Precies, en dan hebben ze voorlopig WERK ZAT!

  Geliked door 1 persoon

 6. Blaffertje zegt:

  Kunnen we Pinokkio niet omruilen voor Victor Orbân?
  En echte leider met hart voor zijn volk?

  Geliked door 2 people

 7. Julia zegt:

  Hier houdt Rutte de boel in gijzeling en het interesseert hem en zijn RIVM vrienden totaal niet dat de algehele Nederlandse economie totaal kapot is gemaakt om over de maatschappelijke schade nog maar niet te spreken. Het is een corrupte bende in Den Haag. Nu ook inmiddels gepubliceerd dat uit geheime kamerverslagen is uitgelekt dat kamerleden plaatsing van 5G-masten in eigen omgeving mogen blokkeren. Dat is zeker omdat het voetvolk is wijs gemaakt dat 5G geen schadelijke effecten heeft. Mogen kamerleden straks ook de verplichte Bill Gates vaccin weigeren. Ik vermoed van wel. Dan de nieuwe waanzin van RIVM dat wij het nieuwe normaal normaal moeten gaan vinden. Kortom mijn respect gaat uit naar Victor Orbân. De leugenaars hier in NL zijn totaal niet meer te vertrouwen en worden met de dag meer ongeloofwaardig. Die hele lock down is waanzin laten we het maar er niet over hebben om als slaven verplicht mondkapjes te dragen in het OV dat uiteraard hier niet bij blijft. Hoelang laat ons volk zich nog van alles wijs maken en verder kapot maken door een stel corrupte politici en de welbekende virologen van het RIVM.

  Geliked door 1 persoon

 8. raymondpeil zegt:

  En dan heeft Hongarije ook nog een goede prestatie geleverd in de Corona-bestrijding !!!
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/hungary/

  Like

 9. Pingback: Orbán gelukkig met kleinkind – linksen schuimbekken | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s