Berlijnse “antidiscriminatiewet”: politieacties tegen criminelen met migratieachtergrond moeilijker gemaakt

Screenshot (23)

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Nauwelijks opgemerkt door het publiek kon de rood-rood-Groene meerderheid in het deelstaatparlement van Berlijn op 13 mei een wet door wuiven, die binnenkort in werking treedt en de bewijslast voor de politie omkeert: als iemand aangifte doet tegen een politieagent, dan moet deze bewijzen dat hij onschuldig is: de “antidiscriminatiewet” van de deelstaat Berlijn.

philosophia perennis

Iedereen houdt zich met corona bezig en diegenen, die bij de politie iets te zeggen hebben, is het gelukt dat het vertrouwen in de politie met het oog op de corona-protesten ook bij conservatieven sterk is afgenomen.

Goede tijden om er een wet door te drukken die het werk van de politie in Berlijn duidelijk moeilijker maakt: al op 13 mei kon de rood-rood-Groene meerderheid in het Berlijnse parlement een wet door wuiven die binnenkort in werking treedt en de bewijslast voor de politie omkeert: als iemand aangifte doet tegen een politieagent, dan moet deze daarna bewijzen dat hij onschuldig is: de “antidiscriminatiewet” van de deelstaat Berlijn.

“PP” waarschuwde maanden geleden al voor de wet.

Vermoedelijk zal een Angelika Barbe nauwelijks van de wet profiteren

Het doel van de wet is vooral om in de zin van een “cultuur van diversiteit” discriminatie door zogenaamde racistische politieagenten te vermijden. Een Lisa Licentia of Angelika Barbe, die zo´n wet op dit moment het hardst nodig zouden hebben, zouden daarmee waarschijnlijk nauwelijks kas maken om er hun recht mee te halen.

Echter wel heel andere groepen. Een vertegenwoordiger van de Berlijnse politie daarover tijdens een hoorzitting in het Berlijnse parlement in de herfst van 2019: “Wanneer ik een Afrikaanse drugsdealer controleer, dan kan die beweren dat hij door deze controle gediscrimineerd zou zijn. Dan moet ik bewijzen dat de controle geen discriminatie, maar terecht was. Als het dan tot een gerechtelijk onderzoek komt, word ik niet meer bevorderd.”

“Politieagenten zouden voor de rechtbank loslopend wild kunnen worden”

Maar niet alleen de Afrikaanse drugsdealer kan in het vervolg een klacht indienen, ook complete verenigingen, die zelfs helemaal niet concreet de dupe waren, kunnen tegen politieagenten naar de rechtbank gaan. Vertegenwoordigers van de politievakbonden vrezen nu een golf van aanklachten die op hen afkomt. En: “Politieagenten zouden voor de rechtbank loslopend wild kunnen worden.”

Gunnar Schupelius daarover in de “Berliner Zeitung”: “Senator van Justitie Dirk Behrendt (Groenen), die de wet liet uitwerken en bespoedigen, veegde alle bezwaren rigoureus van tafel. Hij hield geen rekening met de zorgen van de politie. Hij zou graag willen dat de ´besturen hun huidige gedrag op mogelijke discriminatie reflecteren´, zei hij. De politievakbond GdP uitte daarop heel fel de verdenking dat Behrendt de openbare dienst meer zou wantrouwen dan de georganiseerde criminaliteit.”

In geval van twijfel tegen de aangeklaagde politieagent

Ook de grote bedenkingen van de politieke oppositie (CDU, FDP en AfD) konden de wet niet tegenhouden. Er werden alleen een paar kleinigheden veranderd, die de parlementariër Holger Krestel (FDP) “pure juridische spraakcosmetica” noemt.

De nieuwe wet zet alles op de kop. “In geval van twijfel tegen de aangeklaagde”, staat er nu in, vooral als hij tot de politie behoort…

De nieuwe wet zorgt ervoor dat Berlijn zich verder in die noodlottige richting blijft ontwikkelen die we al maanden observeren: een uitvoerende en wetgevende macht die zich bij Arabische clans, drugsmaffia en linkse extremisten onder de bewering “de-escalatie” angstig terugtrekt, terwijl ze tegen sociaal geïsoleerde zwakken, andersdenkenden en minder daadkrachtige personen duidelijk buitensporig optreedt.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, anarchisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, Communisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, demoniseren, discriminatie, Groenen, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, moralisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, politici, politie, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Berlijnse “antidiscriminatiewet”: politieacties tegen criminelen met migratieachtergrond moeilijker gemaakt

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Het is een voordeel dat agenten een wapenvergunning hebben en derhalve een aanzienlijke munitievoorraad mogen hebben. Dan kunnen ze in elk geval zorgen dat criminelen een kogel door hun kop gejend krijgen zodat ze geen aangifte meer kunnen doen. Als het wapen na afloop grondig gereinigd is, is er verder geen vuiltje aan de lucht.

  Geliked door 3 people

 2. Steven zegt:

  Op zo’n manier politieagentje spelen mag hoop ik resulteren in dat de meeste agenten een andere baan gaan zoeken, en dat de klote overheid het zelf maar moet gaan uitzoeken!!

  Like

 3. Charles Martel zegt:

  Met de zegen van Angela.

  Like

 4. Nachtkaarsje zegt:

  Dit kan weleens rampzalige gevolgen hebben van een ongekende omvang. Uiteindelijk totale anarchie met moord, verkrachtingen, plunderingen en alles wat bij een smerige oorlog hoort.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s