Oostenrijk en Hongarije blokkeren oproep van de EU-landen aan Israël

Screenshot (32)

(Vertaling: E.J. Bron)

Oostenrijk en Hongarije hebben een gemeenschappelijke oproep van de EU-landen aan de nieuwe regering van Israël verhinderd om af te zien van annexatieplannen op de Westelijke Jordaanoever. “Ik ben blij dat 25 EU-lidstaten deze verklaring ondersteund hebben”, zei de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn vandaag tegen het persbureau AFP met het oog op een desbetreffende verklaring van de “minister van Buitenlandse Zaken” van de EU, Josep Borrell. Helaas zouden Oostenrijk en Hongarije de tekst niet mee hebben willen dragen.

epoch times

Borrell had de het afgelopen weekend beëdigde nieuwe Israëlische regering er maandagavond toe opgeroepen om plannen ter annexatie van de joodse “nederzettingen” op de “bezette” Westelijke Jordaanoever te laten varen. Dergelijke “eenzijdige beslissingen” zouden een schending van het volkerenrecht zijn, verklaarde de Spanjaard.

Volgens Asselborn vond de verklaring niet in naam van alle 27 EU-landen plaats, omdat de regeringen in Wenen en Boedapest dit vorige week vrijdag tijdens de ontmoeting tussen de EU-ministers van Buitenlandse Zaken afgewezen hadden. Het zou “zeer” betreurenswaardig zijn dat het “bij een voor de geloofwaardigheid van haar buitenlandse politiek zo beslissend thema” geen overeenstemming onder de EU-lidstaten geweest zou zijn, zei de Luxemburger.

Volgens een woordvoerder van Borrell onderstreept de verklaring “het standpunt van de EU met betrekking tot de noodzakelijkheid het volkerenrecht te respecteren en de tweestatenoplossing met Jeruzalem als toekomstige hoofdstad van beide staten te ondersteunen.” Dit standpunt zouden alle lidstaten gezamenlijk zijn overeengekomen. In ieder geval zou de EU “constructief samenwerken” met de nieuwe Israëlische regering.

Het parlement in Jeruzalem had zondag de vorming van een eenheidsregering onder leiding van minister-president Benjamin Natanyahu en zijn voormalige rivaal Benny Gantz goedgekeurd. Kort voor de stemming had Netanyahu verklaard dat de nieuwe regering vaart zou moeten zetten achter de annexatie van Palestijnse gebieden. Het plan betreft 130 joodse “nederzettingen” op de “bezette” Westelijke Jordaanoever en in de Jordaanvallei.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hongarije, Israël, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

14 reacties op Oostenrijk en Hongarije blokkeren oproep van de EU-landen aan Israël

 1. Cathja zegt:

  Jammer dat alleen Hongarije en Oostenrijk deze oproep geblokkeerd hebben. Wat mij betreft zou Nederland zich bij hen moeten aansluiten. Het moet maar eens over en uit zijn met die eeuwige kritiek op Israël. Nederland is erg goed in het ‘vingertje wijzen’, maar breken intussen wel haar eigen economie tot de grond toe af, en houden het volk in een wurggreep! Ook in ons land groeit de verdeeldheid, en de contouren van de afbraak worden langzaamaan duidelijk.

  Ik wens de Israëlische regering veel wijsheid toe en sterkte bij het nemen van lastige beslissingen.

  Like

 2. Alex Delarge zegt:

  Je kunt niet iets annexeren wat al van je is.

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Ik ben blij dat 25 EU-lidstaten deze verklaring ondersteund hebben”, zei de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn vandaag…

  Logisch dat hij daar blij om is. De hele EU, dus inclusief de minister van Buitenlandse Zaken, is één grote antisemitische/antizionistische bende. Ze horen in het cachot, in plaats van in Brussel.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. Dr. Heinz zegt:

  Het is héél simpel, die EUSSR lieden zijn tegen Israël.
  Dat heeft men toen in Straatsburg afgesproken, en dat was in het jaar 1975.
  Alles wat Arabisch is voortrekken, er aan mee betalen, en de rest.
  Dat werd ook ook, oil for immigration genoemd!
  Wijlen Pamela Hemelrijk, heeft daar een stuk over geschreven.
  Vandaar dat héél Europa, word overspoeld door Arabische en Afrikaanse parasieten.
  Die moeten de autochtonen gaan vervangen, de autochtonen moeten weg wezen, oprotten.

  Like

 5. Banderes zegt:

  Jean Asselborn, vermoedelijk van het bestuurlijk niveau van een wethouder in een kleine gemeente in Luxemburg. Gelukkig dat Oostenrijk en Hongarije deze verklaring blokkeerden. Jammer en stompzinnig dat Nederland en België (en anderen) steun gaven. In elk geval zeker niet namens mij en vele medestanders hier. Asselborn bazelde wat onzinnigs over het volkenrecht, daarmede blijk gevend van het feit dat-ie op dit vlak geen juridische kennis heeft.
  Eigenlijk zouden wij hier een blok moeten vormen en Israel excuses aanbieden dat ons land door een stel idioten wordt bestuurd die aldus die niet door de meerderheid (?) ondersteunde kletspraat
  hebben uitgebracht.

  Antonie Banderes

  Like

 6. Jan zegt:

  Linksvolk laat al aan het gebruik van het woord Westelijke Jordaanoever zien hoe zij Joden haten, want Judea en Samaria is het hartland van Israël en wie even let op de geschiedenis die vooraf ging aan 1948 kan het standpunt niet verdedigen als zouden beide gebieden tot Jordanië behoren.
  Agressors verliezen grondgebied daarom raakte Duitsland o.a. het huidige Kaliningrad Oblas kwijt en het Memelgebied.

  Palestijnen bestaan niet, zijn niets anders dan Egyptenaren, Arabieren, Syriërs, Irakezen. Pas toen Europese Joden het gebied ontwikkelden en tot bloei brachten kwamen moslims zich illegaal vestigen tot ergernis van Joden omdat de Britten geen poot uitstaken om dit tegen te gaan.

  Het gebied was zo goed als ontvolkt vanwege de verwaarlozing door de Turken. Mark Twain geeft een beschrijving van dit gebied toen hij er doorheen reisde.
  ‘A land of desolate dusty roads, arid plains, hills and mountains, devoid of people and shade, miserable clay houses, pestilential swamps.
  http://www.zeevgalili.com/english/2009/02/a-treasury-of-photographs-of-empty-palestine/

  De EU heeft dezelfde mentaliteit als moslims, ook die menen dat als zij een gebied met geweld veroveren dat dit dan hen toebehoord. Verliezen zij het later weer door verdere agressie van hun kant (de Ottomanen) dan moet dit toch weer teruggegeven worden aan moslims. Dat Hamas een terreurorganisatie is en geen volksvertegenwoordiging interesseert de EU (socialisten) niets.
  Duidelijk is dat bij socialisten het laagje beschaving (civilisatie is een onbekend woord voor hen) zo dun is als bladgoud. Even krabben en alle antisemitische etter komt weet tevoorschijn. Timmermans noemde Israël dan ook een ‘doorn in de flank van de wereld’. Ook Diederik Samsom deed op het congres waar Timmermans deze uitspraak deed niet voor voor hem onder.

  Randdebiel Diederik Samsom en zijn ‘Arabische Lente’.

  Op 11:55
  Samsom: “Dames en heren, er is echter één conflict waarbij het geduld langzaam maar zeker op begint te raken: het voortdurende conflict tussen Israel en de Palestijnen. Een conflict dat wel de Moeder aller Conflicten wordt genoemd en uitstraalt op brandhaarden en bevolkingen overal ter wereld, ook hier in Nederland.”

  Hitler ging Samsom voort met zijn “Die Juden sind unser Unglück” (de uitspraak is overigens van antisemiet Heinrich von Treitschke*)

  * http://germanhistorydocs.ghi-dc.org/pdf/deu/411_Treitschke_Juden%20sind%20Unglueck_112.pdf

  Like

 7. fleckie zegt:

  Bij. LIKOED (NEDERLAND. ) kan men eventueel. voor meer informatie terecht ,(, o.a, ‘Opbouw’. en. ‘Ontginningen’, etc. met boekje over in ISRAËLS. ‘HOE. EN. WAT‘……..<~<~<~<~<~<~<

  Like

  • fleckie zegt:

   Aanvulling: ) OOK het CIDI. ( Centrum. INformatie en. Documentatie. ISRAEL ). kan U van voldoende informatie. voorzien. …….>~<~<~<~<~<~<~

   Like

 8. vangie1206j zegt:

  De ziekelijke bemoeizucht van die EU dictators overschrijden zelfs de Europese grenzen.

  Like

 9. karton zegt:

  Twee landen met gezond verstand.

  Like

 10. Gienekehado zegt:

  1000en Iraniërs willen naar Israël voor medische hulp of willen er naar toe verhuizen / emigreren!!!
  Thousands of Iranians requesting asylum, help from Israel!!
  https://www.jpost.com/middle-east/iran-news/thousands-of-iranians-requesting-asylum-help-from-israel-628672

  Like

 11. Svalbard zegt:

  We worden doodgegooid met termen als “het volkenrecht” of “het internationaal recht”.
  Maar wat is hier nu aan de hand?
  Israël is gewoon terug van weggeweest, dat is alles. Allereerst is dat in volkomen overeenstemming met de bedoeling van God, en in talloze profetieën voorzegd in de Bijbel. Deze profetieën zijn zeer nauwkeurig tot in de details in vervulling gegaan. Het herstel van Israël als onafhankelijke natie is in feite een van de grootste bewijzen van het bestaan van God.
  Als we nu gaan kijken naar het internationale recht, dan zijn de Verenigde Naties zelf een breker van dit internationale recht. De Volkenbond, de voorloper van de VN, heeft tijdens de Conferentie van San Remo in april 1920 juridisch bindend en onherroepelijk vastgelegd dat het Britse mandaatgebied bestemd was voor een toekomstige Joodse Staat! Deze besluiten zijn dus ook nu nog volledig van kracht en ze geven dan ook geen enkele ruimte voor het oprichten van een Palestijnse staat. Aangezien de Palestijnen een verzonnen volk zijn, bestaande uit Arabieren die voor een groot deel afkomstig zijn uit de omliggende Arabische landen, hetgeen bovendien kan worden herleid aan de hand van hun namen, is het onzinnig om een aparte staat op het grondgebied van Israël te vestigen.

  Like

 12. Dr. Heinz zegt:

  Palestijnen zijn een zelfbedacht volk!!
  En dat volk heeft maar één doel, Israël totaal te vernietigen!!
  Want de Arabieren zijn stikjaloers op Israël, omdat die van een dorre droge woestijn een moderne welvarend land hebben gemaakt!!
  En dat kunnen de Arabieren zelf niét!!!

  Geliked door 1 persoon

 13. Bob zegt:

  De EU afgevaardigden hebben geen HISTORISCG besef
  en weten
  niet waar ze zelf mee hebben ingestemd.
  Zoals de koloniale macht(denken zE nog steeds) zich overal meebemooeit,igeeft blijk van onkunde en machts wellust.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s