Trump dreigt de WHO met definitieve stopzetting van de betaling en uittreding

Screenshot_360

(Vertaling: E.J. Bron)

Crisis in de crisis: Trump verhoogt continu de druk op de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Nu stelde hij een termijn vast voor de organisatie.

epoch times

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de WHO midden in de corona-virus pandemie gedreigd met een definitieve stopzetting van de betaling.

Mocht de WHO zich binnen de komende 30 dagen niet tot “wezenlijke verbeteringen” verplichten, dan zou hij het lidmaatschap van de VS in de organisatie overdenken, staat er in een brief aan de chef van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, die Trump op Twitter publiceerde.

Trump bereidt stopzetting van betaling voor

Trump had een maand geleden opdracht gegeven tot een stopzetting van de betaling aan de WHO. Hij beschuldigt de speciale organisatie van de Verenigde Naties van zware nalatigheden in de pandemie-bestrijding en gehoorzaamheid aan China.

Midden april had hij aangekondigd dat zijn regering zou onderzoeken welke rol de WHO bij het mismanagement in de corona-crisis gespeeld zou hebben. Dit onderzoek zou veel van zijn bedenkingen bevestigd hebben, verklaarde Trump nu. Daarbij zou het vooral om het “alarmerende gebrek” aan onafhankelijkheid van China gaan.

“Het is duidelijk dat de herhaaldelijke misstappen, die zij en hun organisatie zich bij de reactie op de pandemie hebben veroorloofd, de wereld extreem duur zijn komen te staan”, verklaarde Trump in zijn brief aan Tedros. De WHO zou onafhankelijkheid van China moeten tonen.

VS willen hervorming van de WHO

De regering in Washington zou al gesprekken zijn begonnen over een hervorming van de WHO. “Maar er moet snel gehandeld worden. We hebben geen tijd te verliezen”, verklaarde Trump. Hij zou het niet kunnen toestaan dat het geld van de Amerikaanse belastingbetalers ten goede zou komen van een organisatie, die geen Amerikaanse belangen zou dienen.

Trump maakte de organisatie medeverantwoordelijk voor de vele doden in de crisis. Door het mismanagement van de WHO en haar vertrouwen in informatie uit China zou de epidemie dramatisch verergerd zijn en zich globaal uitgebreid hebben, aldus de beschuldiging van Trump.

Hij bekritiseerde eveneens dat de WHO kritiek zou hebben gehad op een door hem vroegtijdig uitgevaardigd inreisverbod voor buitenlandse reizigers uit China. Critici in de VS beschuldigen Trump ervan een zondebok te zoeken om af te leiden van zijn eigen aarzelen in het begin van de corona-crisis.

VS de grootste financier

Het budget van de in Genève gevestigde WHO bestaat naar eigen zeggen voor minder dan een vierde deel uit de verplichtende bijdragen van de lidstaten. In deze kring zijn de VS de grootste betaler: voor de jaren 2020 en 2021 wordt voor elk $ 116 miljoen betaald.

China´s bijdrage bedraagt voor deze beide jaren voor elk jaar ongeveer $ 57 miljoen. De bijdragen van China zijn in de afgelopen jaren duidelijk gestegen: in 2018 en 2019 bedroegen deze jaarlijks nog $ 37,9 miljoen. De hoogte van de lidmaatschapsbijdrage hangt volgens de WHO af van de bevolkingsgrootte en de welvaart van het land.

Daar komen nog vrijwillige bijdragen bij, die in het geval van de VS volgens de WHO in de jaren 2018 en 2019 in totaal meer dan $ 656 miljoen bedroegen. China kwam op meer dan $ 10 miljoen.

Trump haalde steeds weer aan dat de VS tussen de $ 400 miljoen en $ 500 miljoen per jaar aan de WHO zouden betalen, China daarentegen maar ongeveer $ 40 miljoen. Als je de verplichtende en vrijwillige bijdragen bij elkaar neemt, kom je op deze bedragen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, Donald Trump, gezond realisme, VS, WHO. Bookmark de permalink .

19 reacties op Trump dreigt de WHO met definitieve stopzetting van de betaling en uittreding

 1. R Thomasson zegt:

  Trump heeft gelijk. Het geld van de Amerikaanse belastingbetaler kan beter worden geïnvesteerd. De WHO is een waardeloze organisatie waar corrupte Derde Wereld types de boventoon zingen. Wie heeft ze nodig? Laat mijnheer Tedros en zijn matties maar op de deur van China kloppen als zij geld willen hebben.

  Geliked door 3 people

 2. Mary zegt:

  Geweldig die Trump!!!!, het door de corrupte WHO gegeven handvat en zijn macht goed gebruikend, “het lidmaatschap overdenken” m.a.w. ik stap er uit en maak nog even duidelijk wat een corrupt zooitje jullie zijn, of ik hervorm jullie criminele NWO organisatie even………de beste president ever!!!!

  Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  Hervorming van de WHO? Doe dan gelijk de VN er maar bij.

  Geliked door 2 people

 4. George1984 zegt:

  Wat een eindbaas!

  Geliked door 1 persoon

 5. Piet Snot zegt:

  Madagaskar is uit de WHO getreden, een verrassende actie van hun president. Nadat de Tanzaniaanse president al had aangetoond dat de WHO testkit zowat alles positief registreert, mag de WHO wel eens worden doorgelicht.

  De president van Madagaskar heeft naar verluidt beweerd dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) $20 miljoen aan smeergeld heeft aangeboden om een in zijn land ontwikkelde kruidenkuur tegen COVID-19 te vergiftigen.
  Lees verder →
  https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/05/19/who-bood-madagaskar-20-miljoen-smeergeld-om-lokaal-medicijn-te-vergiftigen/

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Goed van die president. Wat een zooitje smerige rattentuig moordenaars zijn het, niet minder eerder meer, maar ik vind zo snel geen passende benamingen voor deze rotzakken.

   Like

   • karton zegt:

    @ Nemesis.
    U kunt geen passende benaming voor die rotzakken vinden ?! Hoeft ook niet hoor,
    ’t is één grote klère-zooi van graaiende en totaal verrotte mensjes die in hun eigen land zijn uitgekotst, maar nu op kosten van de int.gemeenschap hoog van de toren blazen, een toren waarvan zij binnenkort hopelijk een flinke val zullen maken, veroorzaakt door o.a. president Trump. (Wat steekt zo’n tuinkaboutertje als Pinokkio Rutte, en vooral óók Robbedoesje Jetten toch buitengewoon schriel af tegen een échte vent als pres. Trump !)
    Jetten, die mede toestaat dat 1000-den “gevluchte” parasieten zich in ons landje vestigen, door datzelfde gore volkje van islamieten wordt uitgescholden voor álles wat niet fraai is, deze Jetten staat als een Piet Jankbal op de tv tweets voor te lezen van de beledigingen door die parasieten, gericht aan hem. De gek !! Hij haalt ze zelf binnen !

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Weet u @ karton, die Jette is gewoon een kompleet verwaasde hypocriete psychopaat.
    En de rest hier benoemd, verdient niet beter als van de planeet te worden verwijderd, voor mijn part met het kill bill vaccin. Ik zal er geen traan omlaten nog medelijden mee hebben, daarvoor hebben ze en doen ze ons te veel kwaad aan.

    Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Meteen ook goede reclame voor hun kruidenkuur dus slimme zet .

   Like

  • Bas zegt:

   Ccp testkit….

   Like

 6. Julia zegt:

  Was voorstander van Trump maar de laatste tijd laat hij heel wat steken vallen. Het is ondertussen dezelfde draaikont als leugenaar Rutte. Hij is ook degene die zijn militairen de opdracht heeft gegeven indien nodig de mensen te vaccineren. Kort samengevat totaal niet te vertrouwen net als alle rotte appels in de politiek.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Ligt er maar net aan met wat. Als het is met wat hij zelf heeft laten injecteren zou het geen probleem mogen zijn.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Nemesis, dus als het een malaria medicijn is, dan mogen ze jou wel dwingen.
    Dan heb je er dus geen problemen meer mee dat ze verplicht een naald in je stoppen zonder jou toestemming.
    Zeg je dat nou alleen om Trump te verdedigen?
    Mag Trump dan wel over iemand lichaam beslissen omdat het Trump is, zolang hij maar malaria medicijnen gebruikt om de mensen te dwingen.
    Heel eigenaardig zo’n opmerking. Zeker van jou.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Dan heb je me helemaal verkeerd begrepen Piet Snot.
    Trump heetf het malaria medicijn zelf genomen. dit medicijn (Dr. Selens) is bewezen werkzaam en al heel lang togelaten ook in de VS.
    Als dan, wel promotie voor dit medicijn zijdens Trump. maar DWANG is ook daar verboden. Vrijwillig er gehoor aan geven en er op voorbereid zijn is één ding, maar niet onder dwang dus.
    NEE dus, en nog een keer, ik ben nooit tegen iets gevaccineerd en dus ook nu niet. Geen denken aan.
    Toentertiid was er niets verkrijgbaar of bestond het niet eens.
    Later was te laat, bijv. pokken en ook nog gevaarlijk. Ik heb m’n kinderziektes wel gehad, dus geen enting meer nodig. ,

    Like

 7. Bas zegt:


  Covid 19 komt NIET van dieren op de wuhan markt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s