Een Italiaanse vrijwilligster in Afrika bekeert zich tot de islam nadat zij werd ontvoerd door “islamisten”

Screenshot_14

(Vertaling: “delamontagne”)

(Sommige media hadden ’t over een losgeld tussen de € 2 en € 4 miljoen voor een vrouw die zich tot de islam bekeerde, betaald door de Italiaanse regering!)

Een jonge vrouw van 25 jaar, vrijwilligster voor een NGO in Afrika, Silvia Romano (foto), werd in november 2018 in Kenia ontvoerd. Ze werd in Somalië door een groepering van  Al-Shabaab gevangen gehouden sinds die tijd, maar kon zondag 10 mei weer naar Italië terugkeren. De pers aldaar roemde het werk van de Italiaanse geheime diensten, maar schreven ook over de bekering van deze vrouw uit Milaan, die de islam had omhelsd.

Dit is ’t einde van een lang verhaal dat een heel land in zijn greep hield. Zaterdag 9 mei meldden de Italiaanse media het lang verwachte nieuws: Silvia Romano, de jonge vrouw die 2 jaar eerder in Kenia was ontvoerd terwijl zij daar werkte als vrijwilligster voor een NGO, is vrijgelaten. De positieve  afsluiting van een lange reis, gereconstrueerd door de krant “Corriere della Sera” aan de hand van de verklaringen van de hoofdpersoon van dit verhaal.

Zo overheerste de dag ervoor nog het feestelijke gevoel in de columns van de kranten over de vrijlating van de jonge vrijwilligster, maar de daaropvolgende maandag kwamen de foto’s van haar en de verklaringen die volgden, voedden de polemiek in bepaalde bladen.

Silva kwam het vliegtuig uit gekleed in een groene Jilbab, het gewaad dat door moslima’s uit die streken wordt gedragen. En zij zei dat ze zich “vrijwillig” tot de islam had bekeerd zonder dat er voorwaarden waren gesteld. Zij had zich vrijwillig bekeerd, nadat ze tijdens de lange periode van gevangenschap de Koran had gelezen. De bekering leidde er ook toe dat zij zich een islamitische naam had aangemeten en volgens de Italiaanse pers nu “Aïcha” zou heten.

Toen volgden de  reacties: voor een groot deel van de Italiaanse pers was het dé aanleiding om tegen deze “bekering” te ageren . Een bekering en bevrijding die werden gezien als verraad: “We hebben een moslima bevrijd”, aldus de conservatieve krant “Libero Quotidiano”. Beschuldigingen die niet in andere krantenkoppen van de Italiaanse kranten voorkwamen, die het verder niet uitgebreid onder de aandacht brachten.

“Een dubbele overwinning voor Al-Shabaab”

Van haar kant, zonder verder een waardeoordeel te geven over de keuze van deze  jonge vrouw uit Milaan, definieert het centrumlinkse dagblad “La Repubblica” de uitkomst van deze ontvoering als “een dubbele overwinning voor Al-Shabaab”.

Bron:
https://lesobservateurs.ch

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Italië, Kenia, koran, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, nieuw fascisme, onwetendheid, propaganda, Rotzakken, Somalië, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Een Italiaanse vrijwilligster in Afrika bekeert zich tot de islam nadat zij werd ontvoerd door “islamisten”

 1. kampersrene zegt:

  het verwonderd mij niet, als je teveel met onderontwilkelde werkt tast dat je hersenen aan ,je begint alles te geloven…ook de sprookjes !

  Geliked door 1 persoon

 2. Piet Snot zegt:

  Waarom hebben ze haar niet direct weer terug gestuurd, dat geld zijn ze toch al kwijt.
  Alles beter dan weer een mossel toegang verlenen tot je land want daar gaan weer een hoop kleine mo’tjes uit komen, zodat het er nog meer worden.

  Like

 3. Tony zegt:

  Schoolvoorbeeld van het Stockholm-syndroom 😉

  Like

 4. Republikein zegt:

  Er zijn wel meerdere artikels daarover geschreven, met foto’s van haar temidden de negorij, allemaal zielige kindjes😜 die honger hebben, papa is vertrokken, naar Timboektoe.
  Het is best een leuk wijffie, misschien veel jeuk.

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  @ Zij had zich vrijwillig bekeerd, nadat ze tijdens de lange periode van gevangenschap de Koran had gelezen.@

  Ik heb de koran ook gelezen. Het resultaat is dat ik mij nog meer afzet tegen deze moordlustige sekte.

  Geliked door 2 people

 6. Dr. Heinz zegt:

  Stockholmsyndroom?

  Like

 7. Dr. Heinz zegt:

  Nooit, ik herhaal nooit losgeld betalen!!!
  Want dan doen ze het gelijk weer!!
  Van dat losgeld kwa kosten, had men ze kunnen bombarderen, en dan waren die parasieten weg geweest!!

  Like

 8. Jan zegt:

  de eerste keer gevangen genomen door de moslims, de tweede keer door de islam.

  Like

 9. Meine zegt:

  Je weet niet wat er gebeurd is, in 2 jaar tijd kan je iemand behoorlijk “Brainwashen”. Doodsangst, Stockholmsyndroom, suggestie, beloning/straf, hypnose, etc. En dergelijke “GutMenschen” zijn als niet sterk van geest, volgens het socialistische principe is de mens “Maakbaar”…

  Mijn idee ? Had haar gewoon gelaten tussen haar geloofsgenoten.

  Geliked door 1 persoon

 10. koddebeier zegt:

  Waarom bevrijden ???? Ze was onder gelijk gestemden !

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  Hoe vaak is ze verkracht voordat ze een vrome mozzlima werd?

  Like

 12. vangie1206j zegt:

  Van dat losgeld worden weer massa’s wapens gekocht en gebruikt tegen de blanken.
  Zijn die blanken nou zo gek dat ze zich laten ringeloren door dat uitschot.

  Like

 13. Charles Martel zegt:

  Hoeveel zou ze incasseren van het betaalde losgeld?

  Like

 14. ronjaspers zegt:

  De islam is,bekeer of sterf.

  Like

 15. Tm zegt:

  Stockholm syndroom

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s