Beeld van de situatie van de politie: bijna de helft van alle politieagenten in Nordrhein-Westfalen werd in 2019 het slachtoffer van geweld

Screenshot_68

(Vertaling: E.J. Bron)

Politieagenten worden steeds vaker geconfronteerd met gewapende overvallen. Dat blijkt uit een actueel beeld van de situatie van de politie in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, dat nu onder de titel “Geweld tegen politieagenten” aan het publiek werd voorgesteld. Volgens dit beeld zou er sprake zijn van een duidelijke toename van gevallen, waarin de daders vuurwapens tegen de politie inzetten.

Duits - Zuerst

In 2019 kwam het alleen al in Nordrhein-Westfalen tot 9241 lichamelijke aanvallen tegen politieagenten. Dit aantal is inclusief de 1907 daadwerkelijke fysieke aanvallen – die in vergelijking met het jaar daarvoor met 600 gevallen zijn toegenomen. Ook gevallen, waarin de daders politieagenten met een vuurwapen bedreigen of zelfs op hen schieten, zijn duidelijk toegenomen. Vonden er in Nordrhein-Westfalen in 2018 vijf gevallen plaats, waarin een dader een agent met een pistool bedreigde, zijn dat voor het jaar 2019 21 gevallen. In negen gevallen schoten daders ook op agenten, in het jaar daarvoor kwam dit viermaal voor.

De minister van Binnenlandse Zaken van Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul (CDU), noemde de bevindingen alarmerend. Hij klaagt naar aanleiding van de presentatie van het beeld van de situatie ook over een verdraaide waarneming: “Steeds opnieuw is er in het publieke debat sprake van politiegeweld, maar bijna niemand praat over het geweld dat onze politie zelf ervaart.”

Statistisch gezien zou vorig jaar bijna de helft van alle 40.000 politieagentes en politieagenten in Nordrhein-Westfalen of de een of andere manier het slachtoffer zijn geworden van geweld.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Duitsland, Krankzinnigheid, politie, verloedering. Bookmark de permalink .

9 reacties op Beeld van de situatie van de politie: bijna de helft van alle politieagenten in Nordrhein-Westfalen werd in 2019 het slachtoffer van geweld

 1. flo zegt:

  Oorzaak, moslims en eigenlijk feitelijk niets anders.

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Tja het is het gezag wat Islamieten niet erkennen. Gaat net zolang door tot ze de gehele macht naar zich toegetrokken hebben. Althans als men zich zo laat piepelen. Het West-Europese volk heeft toegelaten een vreemde mogendheid binnen te laten. In heel West-Europa.

  Ik heb respect voor de marokkaanse vrouw die OP1 het aandurfde om te eisen dat ze maar 1 nationaliteit kan hebben en ze vraagt om de nederlandse. UIteraard kreeg ze bedreigingen vanuit de moslimhoek. Wat dat betreft heb ik geen enkele respect voor Arib de kamervoorzitster. De vrouw die in OP1 zat steekt met nek en schouders boven Arib uit. Arib zou een statement kunnen maken, maar doet het niet. Na ja als je ziet wie haar virndjes zijn zoals domme Halsema, dan verwacht je ook niks van die vrouw.

  Geliked door 3 people

 3. Like

 4. droevige mof zegt:

  Als politieagent in Duitsland, van de autoriteiten vernederd en uitgebuit. De ene dag wordt je in elkaar geslagen omdat het politiek correct is, de andere dag moet je geweld gebruiken tegen mensen die je niet onaardig vindt.
  Vandaag op de Corona Demonstratie in Berlijn. De volledig ongevaarlijke gastronoom en kok Attila Hildmann wordt gearresteerd (vanaf 5:25).
  De demonstranten roepen dat het in de DDR hetzelfde was. Hoe verklaaren de agenten dat vanavond aan hun familie?

  https://www.attilahildmann.de/

  Geliked door 1 persoon

  • Ton Ruygrok zegt:

   Dit is zoooo Verrückt … deze agenten en hun kaders en alle politiekers die dit stimuleren en mogelijk maken … voor een Neurenberg 2.0 Slepen …, de Schoften.. , niks geen meelij met zulke “””” wetshandhavers”””” …. met zovelen 1 man tegen de grond werken ..
   Ton Ruygrok.

   Like

  • karton zegt:

   @ droevige mof.
   Hoe de Duitse agenten dat aan hun families verklaren weet ik ook niet.
   De agenten zouden zelf wat meer ruggengraat moeten tonen door, in een geval als ´t onderhavige, NIET de zijde van de linkse dictatuur te kiezen, zich desnoods onafhankelijk zouden moeten opstellen, maar in géén geval optreden zoals zij hebben gedaan.
   Agenten hebben, óók in Duitsland een eigen verantwoordelijkheid.
   Ik zou er nog aan willen toevoegen, maar das off topic : de BOA´s die in ons landje vele burgers op de bon slingeren vanwege de 1,5 meter, zijn NIET verplicht een boete op te leggen, zij doen dat eigener beweging.
   Als dat soort NSB-brigades zich wat bedachtzamer richting `publiek` zou opstellen zouden zij ook niet zoveel incidenten veroorzaken. Uit de gedragingen van de BOA´s is zeer duidelijk te merken dat zij een slap aftreksel zijn van de échte politie (hoewel ook dáár héél veel NIET goed gaat !)De selectiecriteria voor BOA´s zijn aangepast aan de sollicitanten die meestal niet eens fatsoenlijk Nederlands kunnen spreken.

   Geliked door 1 persoon

 5. M. zegt:

  Als je de eigen bevolking naait dan moet je met zielige verhalen komen om jezelf nog beter te kunnen beschermen met nog meer wapens tegen het volk dat je naait.
  ik vraag mij sowieso af hoe ze thuis kunnen verkopen dat ze meewerken om het leven van iedereen de nek om te helpen draaien, inclusief de familie thuis.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Niet zo vreemd ze kweken zelf haat met hun lafhartig optreden. Wat zijn het in eens stoere knapen totdat ze daadwerkelijk op moeten treden in de probleemwijken dan is er weinig van hun heldhaftig optreden over en kijken ze het liefst weg sterker nog in vele probleemwijken durven deze helden niet meer te komen. Politie zijn is mijns inziens daadkracht, moraal, moed en uitsluitend het echte werk uitvoeren. De lafheid tegenover ongewapende demonstranten die voor vrijheid opkomen is geen kunst en zou een politieagent in hart en nieren hier ver boven staan. Vergeten die laffe helden dat zij zelf slaaf zijn van een systeem dat onderdrukking, economische ondergang bewerkstelligt en totale vrijheden afpakt waardoor ook hun eigen naasten de dupe van zijn. Hoelang krijgen ze nog voldoening van hun werk voordat ze door de massa veracht worden en hierdoor zelfs hun naasten met de nek worden aangekeken (kijk naar de geschiedenis hoe het NSB-ers destijds verging. Dat is dan de beloning voor het laffe optreden maar wel verdiend.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s