Brandbrief van Nicolaus Fest: Moeten er eerst doden vallen?

Screenshot_51

BRANDBRIEF: Moeten er eerst doden vallen?

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de instellingen van de EU er constant aanmerkingen op hebben dat de democratie, de rechtstaat en de grondrechten in landen zoals Polen of Hongarije met voeten worden getreden, zwijgen ze over de wantoestanden in Duitsland, waar iedere week ruimtes en leden van de AfD worden aangevallen. De daders worden bijna nooit gepakt. Dat is falen van de staat over de hele linie. Of de staat faalt hier bewust. Linkse extremisten genieten een zeer grote vrijheid, terwijl AfD-leden als vogelvrij gelden. Nicolaus Fest schreef daarom een brief aan de Nederlandse Europarlementariër Sophie in ´t Veld, voorzitter van de Monitoring-groep voor democratie, rechtstaat en grondrechten in het Europees Parlement. De brief heeft het in zich:

politikstube

Zeer geëerde mevrouw In ´t Veld,

In de afgelopen beide telefoonconferenties van de Monitoring-groep voor democratie, rechtstaat en grondrechten (DRFMG) hebben we veel over de situatie in Polen, Hongarije, Slowakije en op Malta gesproken. En hebt u uw diepe bezorgdheid over de rechtstaat in deze landen en de toestand van de democratie en de grondrechten aldaar tot uitdrukking gebracht.

Uw bedenkingen zouden terecht kunnen zijn. Maar ik vraag me af hoe lang u wilt wachten totdat u eindelijk een blik werpt op de situatie in Duitsland? Op 10 maart 2020 stak de links-extreme Antifa mijn auto in brand. Het was de ongeveer 60e aanval op de auto´s of woningen van leden van de Alternative für Deutschland (AfD). In de vier weken na de brandaanslag op mijn auto werden de auto´s van drie andere partijvrienden in brand gestoken, waaronder ook die van onze partijwoordvoerder Tino Chrupalla.

Van de 202 aanvallen op politici in Duitsland waren er volgens het laatste politierapport 87 tegen leden van de AfD gericht. En meer dan de helft van alle aanvallen op kantoren van de in de Bondsdag vertegenwoordigde partijen golden ruimtes van de AfD (62 van de 112). Als je daarbij ook nog de bijna wekelijkse aanvallen van de Antifa op hotels en restaurants optelt, die nog steeds ruimtes aan de AfD durven verhuren, zijn de cijfers nog duidelijk hoger. Zo is het in Berlijn voor de grootste oppositiepartij bijna onmogelijk om een vergaderplek te vinden.

Deze aanvallen zijn geen nieuw fenomeen, die zijn er al jaren. Maar de partijen die regeringsverantwoordelijkheid hebben, ondernemen er niets tegen. En de reden is duidelijk: ze zijn allemaal bang voor een constant groeiende AfD, die hun mandaten, hun invloed en hun macht zou bedreigen.

Deze partijen zien er niet alleen van af om op te treden tegen de Antifa, ze ondersteunen zelfs het linkse terrorisme. Indymedia, de “officiële” website van de Antifa, prees trots de nauwe samenwerking van de Antifa met twee Berlijnse parlementariërs van Die Linke; datzelfde geldt voor enkele parlementariërs van de Groenen. Leden van Die Linke, de Groenen en de SPD, dus van de partijen die de regeringscoalitie in Berlijn vormen, zijn regelmatig naast het “zwarte blok” van de Antifa op vele manifestaties te zien. In het jaar 2018 publiceerde Angela Marquardt, een voormalig lid van Die Linke die overgestapt is naar de SPD en daar voorzitter is van een denktank van de partij, in het partijblad “Voorwaarts” een opinieartikel, waarin ze vaststelde: “In de strijd tegen partijen van rechts heeft de SPD de Antifa nodig.” Bovendien hebben enkele vooraanstaande partijleden van de SPD, de Groenen en Die Linke familiebanden met leden van de Antifa.

Zeer geëerde mevrouw In ´t Veld, denkt u dat deze partijen er belang bij hebben om druk op de terroristen uit te oefenen die hun familieleden, vrienden en politieke partners zijn? Denkt u echt dat ze stappen zullen ondernemen om de AfD tegen aanvallen van de Antifa te beschermen? Niet voor niets wordt de Antifa door velen als de “terroristische arm van verenigd links” beschouwd.

Het is slechts een kwestie van tijd tot het eerste lid van de AfD door de Antifa wordt vermoord. De aanslag op het Duitse parlementslid Frank Magnitz in januari 2019 zou zo hebben kunnen eindigen. Desondanks is er niets gebeurd, de zaak is nog steeds niet opgelost. Want zoals altijd als het om aanslagen op de AfD gaat, ontpopt het politieonderzoek zich als halfslachtig en tevergeefs.

Zeer geëerde mevrouw In ´t Veld, wat moet er nog gebeuren opdat de DRFMG eindelijk wakker wordt? Zal het Europees Parlement dezelfde weg inslaan zoals in Malta of Slowakije? Het was alom bekend dat beid elanden zeer ernstige problemen met het witwassen van geld en corruptie hebben. Maar er waren twee aanslagen en drie slachtoffers nodig, totdat het Europees Parlement een nauwkeuriger blik op de situatie ter plaatse wierp. Moeten wij ook op het vermoorden van een AfD-lid wachten, voordat u maatregelen neemt?

Voor zover ik weet, beschouwt de DRFMG zichzelf als bewaakster van de burgerrechten. En ik deel enkele van uw zorgen over de jongste ontwikkelingen in bepaalde landen. Maar we moeten erkennen dat de focus op Polen en Hongarije absoluut buitenproportioneel is. In Polen en Hongarije worden niet regelmatig de auto´s van leden van oppositiepartijen in brand gestoken; daar worden de kantoren van deze partijen niet constant aangevallen; daar kunnen oppositiepartijen probleemloos ruimtes voor hun vergaderingen vinden – en zonder dat diegenen die aan zulke partijen verhuren op vergeldingsmaatregelen hoeven rekenen; en hun politici hoeven niet voor hun leven en lichamelijk welzijn te vrezen.

Zeer geëerde mevrouw In ´t Veld, zou de DRFMG er niet eens over moeten nadenken op welke landen zij het oog laat vallen? Op grond van corona worden de burgerrechten in veel EU-landen acuut bedreigd. Maar in slechts één land vinden we een terroristische organisatie, die in feit vrij plundert en regelmatig leden van de grootste oppositiepartij aanvalt – en wel zonder dat de staat daar iets tegen onderneemt.

Een nauwkeuriger blik op Duitsland zou bovendien een krachtig signaal aan alle EU-landen afgeven: bij de monitoring van de DRFMG gaat het niet om West of Oost; het gaat er niet om hoeveel geld een land aan de EU geeft; en het gaat ook niet om de timing en of een land als volgende het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie overneemt of niet. Het gaat om democratie, de rechtstaat en grondrechten.

Ik verheug me erop van u te horen,

Nicolaus Fest

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), anarchisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rechts geluid, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Brandbrief van Nicolaus Fest: Moeten er eerst doden vallen?

 1. droevige mof zegt:

  Sophie in ’t Geld zou de AfD moeten helpen om minder overvallen te worden? Ik hoop dat hij het niet meent. Sophie zal haar bevroren glimlach opzetten en hem zeggen dat hij geen onbewezen beweringen moet doen, anders zal hij een berisping moeten verwachten.

  Like

 2. Ivanneau zegt:

  Ik denk dat Nicolaus zijn verheuging snel om zal slaan in diepe droefenis. Die buikspreekpop wauwelt alleen onzin.

  Like

 3. M. Schettini zegt:

  Op deze brief komt geen enkele reactie of het is een reactie dat ‘vlees noch vis’ is.

  Like

 4. aa zegt:

  Ben bang dat in het Geld niets doet met deze oproep.

  Like

 5. Jan zegt:

  De gekken hebben de vos als oppas over de kippen

  https://www.bbc.com/news/world-europe-52780600

  Like

 6. Peter zegt:

  ’t Is wel te hopen dat ie een paar biljetten van 50 euro heeft bijgevoegd, anders heeft zo’n brief bij deze ‘europarlementarier’ geen enkele zin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s