Na corona dreigt het socialisme: partijvoorzitters van de SPD en Die Linke willen rood-rood-Groen in de Duitse Bondsdag

Screenshot_76

(Vertaling: E.J. Bron)

Het corona-virus houdt niets tegen: de partijvoorzitters van de SPD en Die Linke bevestigen de wens naar een rood-rood-Groene coalitie na de volgende Duitse parlementsverkiezingen. Dat bericht de “Spiegel”. “Zonder herverdeling dreigen na corona bezuinigingsorgiën op onderwijs, cultuur, sociale zaken en milieubescherming. Om dat te verhinderen, hebben we meerderheden links van de CDU nodig, ook in de regering”, zei Katja Kipping, cheffin van Die Linke. Men zou niet zonder perspectieven voor een verandering een verkiezing kunnen ingaan, zei haar vicevoorzitter Bernd Riexinger. Men zou een “echt maatschappij-veranderend project” willen.

journalistenwatch

De top van Die Linke had onlangs een pleidooi voor rood-rood-Groen in een actueel strategiedocument geschreven. SPD-voorzitter Norbert Walter-Borjans spreekt zich er inmiddels voor uit om meerderheden zonder de CDU te zoeken. “Omdat er over de afbouw van de toenemende ongelijkheid met de CDU niet te praten valt”, zei Walter-Borjans tegenover de “Spiegel”.

Dat zou hij al lange tijd samen met zijn covoorzitter Saskia Esken vertegenwoordigen. “Wanneer Duitsland niet voorgoed door een grote coalitie geregeerd dient te worden, moet iedereen zich bewegen.”

Het begrip “herverdeling” zegt alles: wie ook maar iets meer dan de meesten verdient, zal moeten bloeden. Opdat de rijke, de succesvolle, betrokken, dappere en moedige mensen het land verlaten en het overlaten aan de socialistische ondergang en de bolsjewieken.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Communisme, dictatuur, Duitsland, Groenen, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, nieuw fascisme, sociaaldemocraten, socialisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Na corona dreigt het socialisme: partijvoorzitters van de SPD en Die Linke willen rood-rood-Groen in de Duitse Bondsdag

 1. hennieschwarz zegt:

  Geef het socialisme geen meerderheid, geef het geen nieuwe kans!
  Vergeet niet dat zo in Duitsland de NSDAP ontstond.
  Het resultaat van dat gajes staat nog vers in het geheugen.

  Geliked door 4 people

  • guusvelraeds zegt:

   Voor de toekomst van een vrij Europa is het misschien goed dat rood rood groen Duitsland naar de gallemiezen helpt. Zonder een financieel sterk Duitsland ook geen EU.

   Geliked door 1 persoon

 2. koplampkapot zegt:

  Ontwricht is de zooi toch al, je zou haast zeggen dat daar geen socialist tegen op kan. Het is toch echt te hopen dat zo’n nachtmerrie onze oosterburen bespaard blijft.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Socialisme gelijk verdeelde armoede voor iedereen op een selecte elite na. Basis inkomen voor allemaal en zij die een baan hebben een beetje meer. Harz IV 2.0 dat betekent leef en kleedgeld en rest verzorgt de “overheid”. Hoe het sterkste land van Europa zichzelf afbrak. Er is echter een voordeel met een instortend Duitsland zal ook de EU gaan aftakelen en is het einde oefening voor het Groot Europese rijk.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Der Spiegel was vroeger, lang geleden, een nieuwsmagazine. Nu is het alleen maar de propagandamachine van de Amerikaanse deep state en zijn Duitse zijtak.
  Er is dus door de deep state een rood-groene regering gepland in het grootste Europese land, met de bijbehorende gevolgen voor de buurlanden. (Waarom niet een coalitie van PvdA, SP, D66, Groenlinks und DENK met Lilian Marijnissen als premier?)
  De komende economische depressie, het echte doelwit van de coronahype, maakt alles mogelijk. De opkomst van het nationaal-socialisme zou ook niet mogelijk zijn geweest zonder de depressie van 1929 en de financiering door de banken van de Wallstreet.
  Het feit dat de verkiezingen niet veel veranderen, toont het lot van de PVV en haar partijleider, die sinds 2004 onder mobiel huisarrest staat.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Eerst de oppositie leider onder huisarrest nu ook het lastig stemvee onder huisarrest en als dit niet voldoende is dan nog uitstel van verkiezingen.

   Like

 5. R Thomasson zegt:

  @hennieschwarz. SPD, Die Linke en de Groenen kunnen zo veel willen, maar het Duitse publiek heeft ook wat te zeggen. Het is aan te nemen dat een groot deel van Duitsland kotst de traditionele partijen uit. Het maakt helemaal niets uit wie als grootste uit de bus komt: SPD of CDU/CSU. Over de anderen hoeft men helemaal niet te spreken. Alle traditionele Duitse partijen (net als de NL partijen) plegen al jarenlang landverraad en geven overduidelijk de voorkeur aan grillen van de EU en hun globalistische bazen. Zij laten tsunami van afval uit de Derde Wereld het land binnen. De grenzen moeten open blijven en de terroristen, criminelen en verkrachters van Allah heten welkom. Jij bent welkom in mijn land https://www.youtube.com/results?search_query=jij+bent+welkom+in+mijn+land Tijdens de verkiezingen heeft iedereen – ook in Duitsland – het recht vrij te stemmen. Er staat geen GESTAPO in het stemhokje (nog niet!). Het is aan te nemen dat AfD wordt de grootste partij; mits met de stembiljetten wordt geknoeid.

  Like

 6. koosv8 zegt:

  Dat er overal geprobeert wordt om grote partijen buiten te sluiten is toch niet democratisch te noemen. De stem van het volk moet zich vertalen naar meeste stemmen tellen. Dus laat de winnaars van de drie grootste partijen gaan samen werken, dat zou VERPLICHT moeten zijn. Of ze het nu willen of niet, maar uitsluiten in geen geval, of ze moeten zelf niet willen. Dan komt de volgende in de rij. Maar nooit en te nimmer CORDON SANITAIRE HUIGELAARS DE HAND REIKEN , OF NOG BETER STEM ER NIET OP!!!!!

  Geliked door 3 people

 7. Jan zegt:

  Wie maar lukraak apps op zijn mobieltje zet geeft ook alles door aan de staat als hij de corona-app op zijn mobiel zet

  Hoe de staat de mensen in Brave New World krijgt

  Like

 8. Jan zegt:

  Waarom krijgt de AfD maar geen massale steun. Red Pill geeft een verklaring

  Like

 9. karton zegt:

  Óóit werd de DDR bij de BRD gevoegd, héél Europa gelukkig ! Ware het niet véél beter geweest als de BRD bij de DDR zou zijn gaan behoren ? Dan hadden die linkse dictators hun “arbeiders-paradijs” zó in hun schoot geworpen gekregen.
  Of zit ik nu te raaskallen ?

  Like

 10. Jan zegt:

  Vadertje staat maakt zich zorgen over de bevolking die in samenzweringen gelooft

  Bericht van propagandakanaal DW

  Judith Rahner (2:34) (1) is zelfbenoemd ‘rechts extremisme-expert, Soros-adept en lid van de fascistische Amadeu Antonio Stichting en een demagoog (2)
  Eine offene Gesellschaft verteidigen

  Auf dem LSVD-Verbandstag “Mehr Rechtstaat statt Rechtsruck” diskutierten die österreichischen Journalistin und Buchautorin Ingrid Brodnig und Judith Rahner von der Amadeu Antonio Stiftung mit Axel Hochrein aus dem LSVD-Bundesvorstand über den Rechtspopulismus, Medien und zivilgesellschaftliche Bündnisse.
  ….
  http://www.lsvd-blog.de/?p=14227

  1.Judith Rahner studierte Gender-Studies, Musik- und Erziehungswissenschaften und ist Leiterin der Fachstelle Gender, GMF und Rechtsextremismus bei der Amadeu Antonio Stiftung.
  https://www.gwi-boell.de/de/person/judith-rahner
  2. Rahner: Wie tegen de staat protesteert loopt achter antisemieten, homofoben aan
  https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/interview-rahner-widerstand-2020-100.html

  Zie ook: https://ejbron.wordpress.com/2016/07/17/amadeu-antonio-stichting-eist-censuur-van-satirische-bijdrage/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s