Moskou maakt zich geen illusies meer over de AfD: “Geen alternatief”

Screenshot_96

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische regering heeft zichzelf blijkbaar een koerscorrectie met betrekking tot de AfD verordend. Een actueel commentaar van de regeringsvriendelijke Russische nieuwssite RT (“Geen alternatief: huichelarij en achterkamertjespolitiek in de NAVO-partij AfD”) pakt de partij vanwege haar aarzelende Rusland-politiek en haar “NAVO-gehoorzaamheid” hard aan.

Duits - Zuerst

Tegen de achtergrond van de actuele interne partijruzies rondom de fractievoorzitter van de AfD-Brandenburg, Andreas Kalbitz, komt RT tot de inschatting dat de dreigende observatie van de AfD door de Binnenlandse Veiligheidsdienst bij veel functionarissen “bestaansangsten” zouden veroorzaken. Onafhankelijk daarvan zou de AfD echter in essentiële politie vragen – bijvoorbeeld wat betreft de NAVO en de relatie met Rusland – op geen enkel moment de fundamentele consensus van de Bondsrepubliek betwijfeld hebben. Weliswaar zou “de partij (…) af en toe opvallen door opvallende Rusland-vriendelijke uitlatingen, echter zonder ooit het keurslijf van de Duitse realiteiten serieus te betwijfelen. Al heel vroeg hebben vooraanstaande partijleden erop gewezen dat er bijvoorbeeld bij het NAVO-lidmaatschap absoluut geen vraagtekens geplaatst zouden kunnen worden.”

Het Russische regeringsmedium stelt voor de verdere weg van de AfD een ontnuchterende prognose: Als de AfD voortgaat op de actueel ingeslagen koers, dan zal de AfD een soort CDU van de jaren-80 en de jaren-90 worden, een vergaarbak voor de zogenaamde ´Staalhelm-vleugel´ van de CDU, nationaal-conservatief in haar gedrag, maar NAVO-getrouw tot in het graf. Om de buitenlandspolitieke dogma´s te veranderen, die zonder twijfel tot op de dag van vandaag in het politieke Berlijn domineren en de toekomst van Europa bedreigen, is er een echt alternatief nodig. Volgens haar programma en haar leidinggevend personeel is de AfD dat echter zeker niet.”

In het verleden was het steeds opnieuw tot beschaafde pogingen van het Kremlin gekomen om in gesprek te komen met de AfD als opkomende oppositionele kracht in Duitsland. De achtergrond is de omstandigheid dat Moskou op zoek is naar aanspreekpartners in Duitsland, waarmee een strategische koerswijziging van de verwoestende Duitse buitenlandse politiek te bewerkstelligen is en dientengevolge ook het westelijke sanctiefront zou kunnen worden doorbroken. Een tijdlang zette men daarbij in op de AfD. Zoals het barse commentaar van het aan het Kremlin gelieerde platform RT nu laat zien, is dat nu blijkbaar afgelopen.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Algemeen, Rusland. Bookmark de permalink .

Een reactie op Moskou maakt zich geen illusies meer over de AfD: “Geen alternatief”

  1. droevige mof zegt:

    Tussen de regels door lees ik twee berichten:
    We zouden jullie helpen, jullie moet het gewoon willen.
    Als jullie ervan beschuldigd wordt dat wij jullie helpen, dan is dit het bewijs dat het niet waar is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s