“Global Cooling”: Staat de mensheid voor een nieuwe IJstijd?

Screenshot_103

(Door: Torsten Groß – Vertaling: E.J. Bron)

Al maandenlang beheerst de corona-epidemie in de hele wereld de koppen in de media, wat zeer tot leedwezen van de links-groene ondergangsprofeten het hysterische klimaatdebat heeft gewurgd. Enkele dagen geleden volgde de volgende mokerslag voor Greta & Co: waarnemingssatellieten hebben vastgesteld dat de activiteit van de zon als de eigenlijk beslissende factor voor de aardopwarming sinds 2019 sterk afneemt en op een nieuw “solair minimum” afstevent.

PI News (2)

Serieuze wetenschappers vrezen daarom dat de Aarde aan het begin van een nieuwe, mogelijk tientallen jaren durende nieuwe koudeperiode staat, wat zou zorgen voor catastrofale gevolgen voor de mensheid.

De activiteit van de zon is af te meten aan het aantal en de grootte van de zogenaamde zonnevlekken. Daarbij gaat het om donkere plekken op de zichtbare kant van de zon (fotosfeer), die koeler zijn en daarom minder zichtbaar licht uitstralen dan de rest van het oppervlak.

Hoe minder vlekken er voorhanden zijn, des te geringer is de energetische straling, die van de zon komend de Aarde bereikt en haar verwarmt, wat een van de fundamentele voorwaarden voor de ontwikkeling van het leven op onze planeet is. In dit jaar werd al 100 dagen geen enkele van deze vlekken op het oppervlak waargenomen. Dat komt overeen met 76% van de tijd tot midden mei. In 2019 bedroeg dit percentage zelfs 77%. In de historische vergelijking markeren deze percentages een extreem hoog niveau. Experts vrezen dat de verminderde zonneactiviteit gepaard zou kunnen gaan met een nieuwe “kleine IJstijd” op de Aarde, zoals die voor het laatst tussen 1790 en 1830 optrad.

Deze periode wordt het “Dalton-minimum” genoemd, naar de Engelse natuuronderzoeker John Dalton. De wereldwijde gemiddelde temperaturen daalden destijds binnen slechts 20 jaar met 2 graden. Deze koude periode kreeg door de enorme uitbarsting van de vulkaan Tambora op Sumbawa in Indonesië in april 1815 nog extra stuwing. Als gevolg van dit natuurverschijnsel bleef de zomer het daaropvolgende jaar in grote delen van Noord-Amerika en Europa weg.

In juni 1816 kwam het zelfs tot sneeuwval. Destijds stierven er 71.000 mensen in de “vulkanische winter”. Nog zwaarwegender was het “Maunder-minimum” tussen 1645 en 1715 met extreem koude winters en enorme oogst-uitvallen in Europa en andere regio´s in de wereld. Andere periodes met een geringe solaire intensiteit waren het “Wolf-minimum” rondom het jaar 1300 en het “Spörer-minimum” in de 15e eeuw.

Op dit moment nemen de signalen toe dat het tijdperk van het Moderne Maximum, dat duurde van 1950 tot 2009, nu overgaat in een nieuw solair minimum. Dat zou een nieuwe koude periode op Aarde kunnen inluiden, wat de oogstopbrengsten als gevolg van dalende temperaturen zou reduceren en zodoende de voeding van een toenemend grotere wereldbevolking zou bedreigen.

Mochten we daadwerkelijk aan het begin van een nieuwe IJstijd staan, dan zou deze de mensheid in een heel ongunstige fase van haar ontwikkeling raken. Want in het kader van de wereldwijde corona-pandemie, waarvan het einde niet in zicht is en die ons volgens wetenschappers nog vele jaren zou kunnen begeleiden, is het tot een drastische vermindering van het internationale leverantienetwerk gekomen. Dat heeft ook een negatief effect op de globale handel in primaire voedingsmiddelen.

Bovendien zien delen van het Afrikaanse continent zichzelf met een enorme sprinkhanenplaag, overstromingen en droogte geconfronteerd. De VN hebben daarom al voor hongersnoden van “Bijbelse omvang” in de desbetreffende regio´s gewaarschuwd.

De situatie zou zich dramatisch verscherpen, mocht het ook nog tot een wereldwijde temperatuurdaling komen, wat misoogsten en vele miljoenen doden vooral in de onderontwikkelde landen op het zuidelijk halfrond tot gevolg zou hebben.

Niet “Global Warming”, zoals de links-groene voorvechters van de theorie van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering willen wijsmaken, maar “Global Cooling” is de centrale bedreiging voor het leven op onze planeet.

Hoewel dit gevaar steeds duidelijker wordt, houden de politieke elites ook in de corona-crisis aan hun waanzinnige bedoeling vast om de CO2-uitstoot te verminderen, omdat men denkt zodoende de aardopwarming te kunnen stoppen.

Alleen al in de EU willen de verantwoordelijken daar biljoenen belastinggeld aan besteden.

Dit geld zou beter geïnvesteerd kunnen worden om de ernstige economische en sociale gevolgen van de mislukte geld- en rentepolitiek van de afgelopen 15 jaar, die door de brandversneller corona nu zowel zichtbaar als merkbaar worden, in te dammen, vooral omdat op dit moment ontelbare existenties in Europa acuut bedreigd worden!

Bron:
www.pi-news.net
Door: Torsten Groß

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op “Global Cooling”: Staat de mensheid voor een nieuwe IJstijd?

 1. Nemesis zegt:

  Ben er nu helemaal uitgevlogen, kan op het ogenblik met geen mogelijkheid meer inloggen, probeer dit te plaatsen door op dat figuurtje te klikken. I ben deleted staat er

  Like

  • Nemesis zegt:

   schijnt nu toch iets te komen. Heb de hele tijd al moeilijkheden, kan ook liggen aan mijn Duitse provider die misschinn vlijtig meedoet aan de opgelegde censuur van boven af,

   Like

   • karton zegt:

    @ Nemesis. U zult vast géén zg ban hebben, daar zijn uw reacties te beschaafd voor; en dit is géén cynische opmerking !

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Hahaha… u moest eens weten! Ik ken haar persoonlijk! LOL! 😆

    Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    Een ban? Van de bronmaster? Zeer zeker niet, hoogstens van de censuurcommissie hier in D. hier slapen de verraders ook niet en de providers werken vlijtg mee, En eerlijk is eerlijk acht beschaafg was ik nu toch echt nit, lach

    Geliked door 2 people

   • Ijsbeer zegt:

    Beste Nemesis,
    Gebruik een VPN, nooit geen last meer met providers , ik kan het het ten stelligste aanbevelen.
    Een degelijke service heb je al voor 5€ per maand , heb je zo terug als je je TV/krant/tijdschrift abbonnement opzegt , Netflix bij het huisvuil zet.
    Die gebruiken dat geld toch alleen maar voor linkse beïnvloeding

    Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Zolang de aarde bestaat hebben ijstijden en tropische tijden elkaar afgewisseld. Een overduidelijk bewijs dat de mens hier geen invloed op had.
  Ik begrijp dat er nu vele ‘heilige huisjes’ omver gaan, maar het is zoals het is. Aan de uitspraken van politici die heilig geloven in de opwarming van de aarde, veroorzaakt door de mens, kunnen we aflezen hoe dom ze eigenlijk zijn. Maar misschien HOUDEN ze zich dom. Ook een manier om idiote plannen door te drukken…..
  Angst voor vreselijke hitte, een zeespiegelstijging van 7 meter (……), overstromingen, mislukte oogsten en noem al het onheil maar op. Maar de mens is maar beperkt van invloed op de natuur.

  Waar de mens 100% verantwoordelijk voor is, is de ontoelaatbare houtkap ten gunste van de biomassa-centrales, plús het kappen van de regenwouden; de longen van de wereld.
  Als we op een verantwoorde manier zouden omgaan met de aan ons gegeven prachtige natuur, dan hoeven we ons niet druk te maken om CO2, stikstof, PFAS en weet ik wat nog meer.
  Laten we als goede rentmeesters onze aarde beheren, en dat betekent MET VERSTAND. Niet met allerlei bangmakerij en niet door ons aan de bedelstaf te brengen, omdat onze overheid onbetaalbare en duistere plannen wil doordrukken!

  Geliked door 4 people

 3. hennieschwarz zegt:

  Over dit verhaal willen de klimaat drammers het echt niet hebben!
  De nep-groenen, linksen en goedgelovige Gutmensch, waren er bijna, u weet wel ,de biljoenen-klimaat roof van de burgers. U kent ze wel!
  Welke ons land volledig volplempen met windmolens en biocentrales.
  Belasting op vliegreizen enz enz.
  Ben blij met dit serieuze rapport, een eerlijk verhaal wat ik ook geloof.
  Geen opwarming, maar Afkoeling!! en gevolgd door een IJstijd.!!
  Tja dat is voor vette Fransie uiteraard een vreselijke domper. Die zat in gedachte al plannen te maken waar hij al dat geld aan zou opmaken!! Ik hoop dat het volledig mislukt.
  Die hele klimaatkliek kan opgedoekt worden.
  Kunnen dit soort linkse klimaat groepen, net als vroeger weer tegen de gevestigde orde en de Nederlandse regelgeving gaan demonstreren net als destijds tegen de Vietnam oorlog. Het is nl het zelfde radeloze linkse werkschuwe volk..

  Geliked door 1 persoon

 4. karton zegt:

  Als Fransje Timmermans dit leest eist hij ogenblikkelijk 10-tallen miljarden van de EUSSR om de IJstijd tegen te houden. Wel weer fijn dat nu binnenkort de opwarming van de aarde stopt, dankzij uw én mijn verplichte bijdrage.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Het levert wel weer mooie schilderijen op zoals van Hendrick Avercamp, Jan van Goyen, Pieter Brueghel, Adam van Breen enz. Veel tot Lering en Vermaak


  https://www.dbnl.org/tekst/jong076totl01_01/

  Erotische taferelen, zoals in Les Très Riches Heures du duc de Berry

  Geliked door 2 people

 6. Ja verdomme, daar gaat mijn hoop er de laatste jaren van mijn leven er “warmpjes bij te zitten” !!
  😦

  Geliked door 1 persoon

 7. dingenamaria zegt:

  Kunnen ze ook gelijk ophouden met het volpoten van NL met zonnepanelen……hele velden die verdwijnen onder metalen constructies met vervuilende blauw-zwarte platen……..geen flora noch fauna eronder, alle leven eronder verdwijnt……..en de windmolens kunnen ze ook afbreken, die staan dan stil door ijsstormen of bevroren…….

  Like

 8. vangie1206j zegt:

  Miljoenen doden in vooral Afrika direct afkoelen de aarde vandaag nog.
  Dat een fantastisch bericht dank u wel ZON als redder van de aarde.

  Like

 9. Meine zegt:

  Kijk intussen even naar het staats-journaal Teletext:
  Zodra het maakt lijkt op “global warming” dan is het NIEUWS !!
  Al het andere wordt simpelweg verzwegen…..

  https://nos.nl/teletekst#115

  NOS Teletekst 115
  Lente 2020 nu al zonnigste ooit
  De lente van 2020 is in ons land nu
  al de zonnigste ooit gemeten.Op de vijf
  hoofdstations van het KNMI heeft de zon
  sinds 1 maart gemiddeld meer dan 712,7
  uur geschenen,waarmee het record uit
  2011 is gebroken,meldt Weerplaza.

  Tot en met zondag 31 mei komen er naar
  verwachting nog 50 zonuren bij,wat
  betekent dat het oude zonurenrecord
  verpulverd wordt.

  Gemiddeld schijnt de zon in de lente,
  gemeten van 1 maart tot 1 juni,516 uur.
  Vorig jaar was de lente met 593 zonuren
  ook zeer zonnig.Het zonnigste seizoen
  ooit in Nederland gemeten is de zomer
  van 1976,met 837,5 zonuren.

  Geliked door 1 persoon

 10. Marc zegt:

  Torsten mist de pointe: zonder global heating zouden we nu midden in een ijstijd zitten. Wat zal er gebeuren als de zonne-activiteit weer toeneemt? Juist: de gemiddelde aardtemperatuur zal dan zo rond de 60 graden Celsius liggen!

  Like

 11. Pingback: Staat de mensheid een nieuwe kleine IJstijd te wachten? | JDreport.com

 12. Herman zegt:

  Een oud, maar actueel gezegde: “De mens lijdt het meest, door het lijden dat hij/zij vreest!”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s