Alice Weidel in Stuttgart: “Laten we onze vrijheid terughalen!”

Screenshot_129

(Vertaling: E.J. Bron)

Toespraak van Alice Weidel (foto) op de AfD-demonstratie voor grondrechten op zaterdag 24 mei 2020 in Stuttgart:

PI News (2)

De grondwet viert zijn verjaardag. Maar we hebben deze keer geen zin om dit te vieren. Want nog nooit in de 71 jaar van zijn bestaan werden de grondrechten, de vrijheidsrechten en de burgerrechten, die de grondwet voor de Bondsrepubliek Duitsland garandeert, zo massaal en zo langdurend beperkt.

Dat burgers daartegen de straat opgaan, is normaal en vanzelfsprekend – ook en juist in deze tijden, waarin niets meer normaal schijnt. Het is jullie en ons aller goed recht. Daarom heel veel en hartelijk dank aan jullie allemaal dat jullie hier vandaag naartoe gekomen zijn, hoewel dit u niet gemakkelijk wordt gemaakt.

Bedankt dat u zich er niet door voorschriften en beperkingen en ook niet door de bedreiging door de linkse politieke terreur van de zogenaamde “Antifa” ervan af laat houden om uw rechten waar te nemen en op te eisen.

Zolang er burger zijn die voor hun rechten opstaan en instaan, leeft onze democratie. De vijanden van de democratie zijn diegenen die daarginds staan te schreeuwen en ons proberen neer te brullen. Het zijn diegenen die ons aan de uitoefening van onze burgerrechten hinderen of ons daarvoor belachelijk willen maken.

Gevestigde politici en media hebben een nieuwe framing uitgegeven: critici van de corona-maatregelen zijn “idioten en warhoofden”, de demonstraties zouden door “rechts-extremisten” ondermijnd en door “samenzweringstheoretici” gedomineerd worden. Wat een arrogantie, wat een minachting van de belastingbetaler en de betaler van de verplichte omroepbijdrage.

Kijkt u toch eens om u heen: hier staan hele normale mensen, die zich terechte zorgen maken: om hun rechten en om hun vrijheid, om hun arbeidsplaats en om hun toekomst, om het welzijn van hun kinderen en hun familieleden.

Nee, dames en heren: wie regeringscritici en andersdenkenden stereo-typisch als ziek, gek of extremistisch wil bestempelen, bij diegenen is er in het democratisch kompas iets enorm verschoven. De samenzweringstheoretici zijn jullie zelf!

De grondrechten gaan vooraf aan de staat. Ze zijn afweerrechten van de burgers tegen de staat en het bestuur, tegen overvallen van de uitvoerende macht. Een regering, die denkt grondrechten te kunnen beperken en daarna stukje bij beetje als daad van genade weer terug te kunnen geven, gedraagt zich voo-rdemocratisch, neo-feodalistisch.

Wij burgers hoeven ons daarom niet te rechtvaardigen als ze deze rechten beperkt en daarvoor geen transparante redenen en voorwaarden geeft; als zij deze beperkingen langer handhaaft en een strikte en bindende tijdsbeperking weigert; wanneer ze in plaats daarvan steeds nieuwe argumenten en voorschriften in het spel brengt om de uitzonderingstoestand te verlengen.

En dan blijven er nog heel veel vragen over.

Wie er in januari voor gewaarschuwd heeft het virus te onderschatten, was een “samenzweringstheoreticus”. Wie nu aan de voortzetting van de overdreven maatregelen twijfelt, is opnieuw een “samenzweringstheoreticus”. Je bent dus eigenlijk altijd een “samenzweringstheoreticus” als je de regering bekritiseert. Dat is toch absurd.

Waarom hebben regeringspolitici en hun adviseurs enkele maanden geleden nog beweerd dat gezichtsmaskers overbodig zouden zijn? En waarom verplicht men nu, nadat de grote infectiegolf is uitgebleven, alle burgers om in het openbaar vervoer en tijdens het inkopen doen met gezichtsmaskers rond te lopen, zonder te zeggen hoe lang nog?

Het antwoord ligt voor de hand. Omdat men eerst verzuimd heeft om op tijd genoeg beschermende uitrusting voor medisch en verzorgend personeel aan te schaffen, die dat daadwerkelijk dringend nodig gehad zou hebben – en omdat de algemene maskerplicht nu heel gelegen komt om het klimaat van intimidatie nog iets langer in stand te houden.

Toen het zinvol geweest zou zijn om carnaval en andere grote manifestaties af te zeggen en de grenzen te sluiten om het virus af te remmen, heeft de Duitse regering geslapen. Maar toen de uitbreiding al wat langzamer verliep, heeft men de grote “shutdown” verordend en onze economie opzettelijk laten mislukken.

Wie zo eclatant heeft gefaald, wie zulke foute beslissingen heeft genomen en zichzelf verward heeft in tegenstrijdigheden, die doet zich ten onrechte voor of hij de grote crisismanager is.

Wij verlangen antwoorden op deze en nog vele andere vragen. Daarom eist de AfD in de Duitse Bondsdag een corona-onderzoekscommissie.

En we eisen een onmiddellijk einde van de “shutdown”. De rechtvaardiging daarvoor is allang weggevallen. De gedwongen noodstop voor het economische en maatschappelijke leven veroorzaakt nevenschades die te groot zijn.

We zitten midden in een recessie, zoals dit land nog nooit heeft meegemaakt. Tig duizenden ondernemingen dreigen failliet te gaan. De detailhandel en de gastronomie verhongeren aan de uitgestoken arm. De “shutdown” is een vernietigingsprogramma voor de middenstand: honderdduizenden, ja miljoenen zouden hun baan en hun existentie kunnen verliezen.

Niet alleen de economische schade is enorm. Mensen lijden, omdat belangrijke operaties uitgesteld werden. Hoeveel van hen daarom misschien al gestorven zijn, weet niemand. Het cultuur- en verenigingsleven droogt uit. En de kansen op ontwikkeling van kinderen zijn sterk verminderd, omdat de scholen al veel te lang gesloten zijn en veel te langzaam weer opengaan.

Ondertussen groeien de schuldenbergen tot in het oneindige.

Ik weet niet hoe het u vergaat wanneer u al die mensen met maskers op in treinen en supermarkten ziet. Op mij komt het beeld symbolisch over: we moeten onze bek houden en betalen.

En duur wordt het. Want de staat heeft zelf geen geld. De miljarden, die de staat, de deelstaten en gemeenten nu met de geste van de grote weldoener verdelen, zijn het geld van de burgers. Via belastingen, heffingen en geldontwaarding moeten wij daar voor garant staan – nu of later. Voor de schulden, die de staat nu maakt om de gevolgen van de “shutdown” te overmeesteren, zullen onze kinderen en kleinkinderen nog moeten betalen.

En niet alleen daarvoor. Ook voor de biljoenen, die de EU en de ECB in de corona-crisis willen mobiliseren, zullen uiteindelijk vooral de Duitse belastingbetalers garant staan. Deze week nog is de bondskanselier voor de eisen van Frankrijk en de zuidelijke schuldenlanden door de knieën gegaan en heef tin feite ingestemd met de invoering van Eurobonds.

De Eurobonds heten nu “wederopbouwbonds” en functioneren als volgt: de EU neemt leningen op en verdeelt het geld, en Duitsland betaalt de gemeenschapsschulden terug. Minstens 27% van € 500 miljard – om te beginnen. Tijdens een korte videoconferentie heeft de bondskanselier dus gewoon even € 135 miljard weggegeven. Aan landen wier privéhuishoudingen gemiddeld twee tot driemaal rijker zijn dan die van de Duitsers.

Sinds de grondwet bestaat, had Duitsland geen regeringschef die de Duitse belangen zo slecht vertegenwoordigt en de uitverkoop van het Duitse volksvermogen en van de staatsfinanciën zo schaamteloos bedrijft als Angela Merkel.

We moeten onze stem verheffen tegen deze en andere manipulatiepogingen. Wij willen geen controlestaat met een immuniteitsbewijs en een corona-tracing-app. Wij willen ook geen corona-staatseconomie en geen eco-klimaat-socialisme, waarin linkse ideologen hun betutteling- en onteigeningsfantasieën ongebreideld kunnen uitleven.

Wij zijn burgers, geen onderdanen. Wij hebben geen betuttelingsstaat nodig, die ons tot in het kleinste detail voorschrijft hoe we moeten leven, waar we naartoe mogen lopen en rijden. De staat kan en mag niet alles regelen. Wij kunnen zelf de verantwoording voor onze gezondheid en die van onze medemensen op ons nemen.

Laten we onze vrijheid terughalen!

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Alice Weidel in Stuttgart: “Laten we onze vrijheid terughalen!”

 1. casparfrans zegt:

  Laten wij eerst met zo veel mogelijk op 30 mei gaan demonstreren in Den Haag, dat zou al; een flinke stap zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Interesaante ontwikkelingen bij de buren. Eindelijk een begin om kom af met Gotteskanzlerin Merkel te maken.

  Like

 3. de farma industrie wordt slapend rijk van verplichte en zinloze mondkapjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s