Uitstel van de verkiezingen?

Screenshot_139

(Door: H. Numan)

Er gaan geruchten dat de 66 Dhimmies de verkiezingen willen uitstellen. Vanwege het Chinese virus of zoiets. Geruchten, want het is niet zeker. Het speelt in de media, dat is alles wat wij op dit moment weten. Verstandig? Ik denk het niet. Op dit moment is Rutte bezig gemaakt populair te zijn. Dat hij van de hele Chinese virus crisis een janboel heeft gemaakt, wordt vakkundig weggepoetst in de media. De VVD doet het beter dan ooit. Als er nu verkiezingen gehouden worden, dan zou de VVD 44 zetels kunnen halen. Zekers, als mijn oma een fluit had, was ze mijn opa. Opiniepeilingen zijn momentopnames. De PVV stond ook op +40 zetels. Maar nooit tijdens verkiezingen.

Waarom is het dom om verkiezingen uit te stellen? Op dit moment, nu, staat de VVD erg hoog. Als Mark een crisis weet te forceren, kan hij dat misschien verzilveren. Door gewoon dezelfde leugens van altijd te herhalen. Meer politie, strengere wetten en strengere handhaving van die wetten. Geen idee waarom iedereen daar keer op keer op keer intrapt, maar het werkt wel.

Verkiezingen uitstellen, is gokken op een wonder. We hebben nogal wat problemen op dit moment. De luchtvaartindustrie is kapot. De KLM heeft grote staatssteun nodig om in leven te blijven. Haar Belgische buurvrouw Brussel Airways doet het ook niet goed. Thai International Airways heeft surseance van betaling aangevraagd. Alitalia gaat vrijwel zeker failliet. Air France heeft al haar A 380 toestellen buiten bedrijf gesteld. Dat is extra saillant, omdat de A 380 een Frans paradepaardje is. Zowel Boeing als Airbus zitten in enorme problemen. Boeing had al problemen met de 737 Max voor de crisis begon en Airbus kon de A 380 voor de crisis al aan de straatstenen niet kwijt. Beiden zitten nu in zwaar weer, Boeing meer dan Airbus.

Dat is tijdens de Chinese virus crisis. Het ergste moet nog komen. Straks, als de beperkingen verminderd worden, dan moet u het volgende doen om te vliegen: eerst een briefje bij de dokter halen. Dan een extra controle op het vliegveld. 2 uur van te voren aanwezig zijn, gaat nu tenminste 4 uur worden. Die verscherpte controle van 4 uur (2 keer) is wel een volle werk- of vakantiedag verloren. Aan de balie zitten medewerksters met een plastic masker voor en een mondkapje. U als passagier hoeft geen plastic kap om, maar wel een mondmasker. Ook gedurende de hele vlucht.

Daarna ontvangen stewardessen in plastic pakken u bij de checkin en aan boord. U mag alleen de mondmaskers af doen tijdens de maaltijd. Waarschijnlijk worden de drankjes met verplichte rietjes  geserveerd. Bij aankomst wederom mensen in plastic die u controleren. We zijn er nog niet, want u moet ook nog terug. Dus lokaal een medische verklaring zien te krijgen, en het 4 uur vertrek proces nog een keer doen. Da’s leuk, hè? Maakt uw verre vakantie extra exotisch!

Ik heb zo het idee dat de reisindustrie de grootste crisis in haar bestaan gaat beleven. 12 uur vliegen met een mondmasker is geen geintje. Dat doe je omdat het niet anders kan, niet op je  vakantie. En dan de reisindustrie die – nog – drijft: de cruise industrie. Die kan het wel schudden. 12 uur vliegen zie ik u nog wel doen. Maar 3-14 dagen verpakt in plastic aan boord van een cruiseschip? Niet direct. Bovendien, als je een besmettelijke ziekte wilt verspreiden, is niets beter dan een cruiseschip.

Dat gaat enorme economische gevolgen hebben. Holland America Line is geen Nederlands bedrijf meer, maar dat maakt weinig uit. De reisindustrie wereldwijd ligt op zieltogen, dus ook die in Nederland.

Freule Kajsa Ollongren, van de 66 dhimmies, gaat gewoon door met feesten. Mejoffer Kajsa is de laatste dame die in de Nederlandse adelstand is opgenomen. Haar principes mogen dan ‘sociaal en modern’ zijn, maar gaan voor een adellijke titel is antiek. Compleet uit de tijd, toch nog steeds populair. Een Argentijnse goudzoekster ging haar voor. Wat denkt u straks van een nieuwe jonkheer of baron Alexander Pechtold van Scheveningen tot Canada? Idioot? Ik ook. Net zo imbeciel als freule Kajsa van Ollongren tot Potverteren. Ze droomt al van een premierschap, in de zekerheid dat Arib dat nooit zal worden. Progressief Nederland is al hard bezig u voor te bereiden op een vrouwelijke premier, weet u wel? Want Mark gaat het niet worden. Dat weet hij zelf ook, maar hij heeft geen directe opvolger beschikbaar.

Als Rutte nu verkiezingen weet te forceren, dan heeft hij een kans(je). Anders niet. Uitstel betekent dat we dan midden in de ergste crisis ooit zitten. Erger dan de Grote Depressie van de jaren-30. Het rommelt nu al. Er wordt gesproken over het bewapenen van parkeerwachters en andere BOA’s. Niet alleen met een wapenstok en pepperspray, maar ook met vuurwapens. Even ter herinnering: BOA’s zijn Buitengewoon Opsporings Ambtenaar. Het begon als een project om eeuwige werkelozen aan iets wat op een baan lijkt te helpen. Het zijn geen agenten. Mochten ze voor die functie solliciteren, worden ze direct afgewezen. Voldoen totaal niet aan de eisen. Sterker nog. De meeste beveiligingsbedrijven willen ex-Boa’s niet aannemen. Die halfies bewapenen is te gek voor woorden, maar een rat (te) in het nauw maakt rare sprongen.

Dan hebben we nog niet eens gekeken naar wat er buiten Nederland speelt. Italië eist meer geld dan Griekenland ooit durfde te vragen met de pet in de hand. Portugal, Spanje en Frankrijk staan vlak achter Italië in de lijn voor gratis geld. Freule Ollongren wil een miljard aan Afrika cadeau geven. Alsof we daar al niet genoeg geld in gedumpt hebben. De EU wil uitbreiden. In het zuiden gakt een Erdoğans om meer gratis geld. Iedereen wil gratis geld!

We zitten nu opgescheept met een krankzinnige beleid, waarin u geen houtkachel mag aanzetten (want milieuvervuilend), maar we bouwen wel houtgascentrales waarin we onze eigen bossen en die van anderen verbranden vanwege hetzelfde milieu. Een houtgascentrale is per definitie de meest vervuilende centrale technisch mogelijk. Elke andere centrale, zelfs een bruinkoolcentrale, is minder vervuilend. Eén houtgascentrale vervuilt meer dan de hele Trabant productielijn!

Wat wil ik met dit betoog aantonen? Heel simpel. Laat u niet overdonderen. Hoelang Rutte het nog volhoudt, geen flauw idee. Op dit moment doet hij het goed. Maar dat kan elke seconde veranderen. Die gemaakte populariteit van Rutte is grotendeels schijn. Dat verandert direct als er meer problemen komen, of bestaande problemen verergeren. Hoe populair wordt de premier als de economie straks naar god is geholpen? En tegelijkertijd Nederland miljarden aan Afrika moet geven en nog veel meer aan Europa?

Dat Rutte het “geweldig” doet, is exact dezelfde propaganda als V = Victorie, want Duitsland wint op alle fronten. Het heeft geen inhoud; het is een loze kreet. Waarom hoort u van Wilders en de PVV niets? Omdat die zich te netjes gedragen. Er is geen slecht nieuws te melden. Zolang er niets slechts over Wilders te melden is, blijft hij buiten de media. Verder heeft men ook geleerd dat slecht nieuws Wilders niet of nauwelijks raakt. Vandaar dat alle aandacht nu op het FvD is gericht. Daar valt meer dan genoeg te beschadigen.

De verkiezingen uitstellen is dus hopen op een wonder. Niet in het voordeel van Rutte, en dat is maar goed ook.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Uitstel van de verkiezingen?

 1. Kees zegt:

  Ik zit met smart te wachten op wat meer openheid in de grote verschillen in aantallen slachtoffers in Europa. Op de Belgische VRT durfde ze wat verschillen te laten zien, maar hier heerst een serene stilte! Waarom, vanwege het falen!! Ongelooflijk dat landen als Sowakijke, Tjechie enz slechts enkele corona-doden hebben!

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Ook maaltijden tijdens het vliegen zijn van de baan. Het gaat richting:: vliegen is enkel voor elite. Ik houd mijn hart vast, want Frankrijk en Duitsland zijn het eensgezind dat er een transferunie moet komen. En Rutte is niet bestand tegen deze 2 grootmachten. Praatjes voor 10. We hebben al veel meer armoede dan 10 jaar geleden en deze armoede gaat met zo´n transferunie nog vele malen verder. Brussel is een bodemloze put. Een land zo kapot maken en dan nog hoog in de peilingen staan. Je moet het maar kunnen en willen. Overigens niet Rutte alleen,maar al die idioten als Lubbers/ Balkenende/den Uil etc

  Like

 3. karton zegt:

  Rutte is bezig gemaakt populair te zijn, lees ik. Deze man is daar al jaren mee bezig, maar heel veel Nederlanders dénken dat hij écht populair is. Ik vind hem een enigszins zielig jongetje en ‘t liefst gaf ik hem een geweldige schop onder z’n kloten, zo die al aanwezig zouden zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   Schop onder zijn kloten… ooit naar paaseieren gezocht terwijl je ouders vergeten waren ze te verstoppen…zoiets.

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ LUCIA. In mijn jeugdjaren werden er geen paaseieren verstopt, er was niet voldoende geld om eieren te kopen en te verstoppen. We waren beslist niet zielig, want wij waren geen zg. sleutelkinderen en we zaten niet te zeiken tegen ouderen omdat zij een pensioentje hadden en wij nog geen klap hadden gewerkt.

    Like

   • LUCIA zegt:

    Was een grapje karton, in mijn jeugd werden ze ook niet verstopt, we aten ze gewoon op er was alleen maar de kerst eigenlijk wat groots gevierd werd. Je kreeg hooguit 2 cadeautjes in het jaar een voor je jaardag, dan mocht jij kiezen en een met de Kerst, meestal kleding wat je nodig had en toch al zou krijgen. Neen, was geen vet-pot maar dat van die eieren zag ik laatst in een serie of film, vond het wel grappig en toepasselijk mopje bij Rutte.Die kinderen nu wijzen in zo’n Bart Smith boekje en zeggen, dat heb ik nog niet en idd net wat je zegt.. maar zeuren over onze pensioenen.

    Like

 4. Heerlijk artikel dat de vragen van onze tijd blootlegt.
  Helaas zijn op de vragen geen eenduidig antwoord te geven, dat D66 de verkiezingen wil uitstellen is geen wonder, zij staan in de peilingen op verlies en voor hun valt te vrezen dat het verlies nog veel groter zal zijn dan voorspeld. Uitstel zou dus in hun voordeel kunnen werken.
  Dan de economie; we leven in een bijzondere tijd, te vrezen valt dat de economische klap gigantisch zal zijn en het is maar zeer de vraag of alle sectoren dat gaan overleven.
  De reisbranche is daar een van, de luchtvaart een andere, het zal ongetwijfeld een aardverschuiving tot gevolg hebben.
  Hoe erg het gaat worden weet nog niemand, het is allemaal natte vingerwerk en de ellende is dat je je er dus ook niet op kunt voorbereiden, krijgen we inflatie of hyperinflatie, wie het weet mag het zeggen.
  Vooralsnog gaat alles nog zo’n beetje zijn gangetje, huizen gaan nog steeds voor fantasiebedragen van hand tot hand en hypotheken worden nog steeds verstrekt, bij de autoverkoop gaat het wat minder maar ook lang niet zoveel als dat je mocht verwachten. De 1,5 meter samenleving en de mondkapjesgekte zal vanzelf doven tezamen met de hevigheid van het virus, dat is even leuk maar valt op de lange duur niet vol te houden.
  Jongeren worden verliefd en van mekaar houden lukt niet op 1,5 meter afstand net zo min als het experimenteren van de heel jonge mensen maar het laat zich niet beteugelen, de natuur moet zijn loop hebben nietwaar.
  Om kort te gaan we leven in een roerige tijd, de een vind het beangstigend de ander interessant, een ding is zeker; we gaan het meemaken.

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Een veelvuldig geuite zegging die politici ons geregeld toevertrouwen is “wij hebben het beste met ons voor” en de terloopse opmerking “in het belang van het volk”, maar waar blijft de rest van deze uitingen? er moet namelijk nog iets volgen op dergelijke uitspraken, een complementariteit zo u wilt, om deze beloften te adresseren……..een weging te kunnen geven.
  Maar het blijven lege en onvolmaakte betuigingen, een overduidelijke poppenkastmethodiek om de
  argeloze toehoorders mee te voeren in een onschuldig vermaak, alvorens de boosaardige Jan Klaassen of een Oom Agent met een grote knuppel een einde maakt aan de verwachtingen, de kijkertjes berooft van hun vertrouwen in de samenleving, in duigen achtergelaten.
  Grote mensen, kleine kindertjes, ze worden massaal bij de neuzen genomen in deze politieke satire die men De Grote Haagse Komedie noemt.

  Like

 6. Tineke zegt:

  Mooie bijdrage heer Numan.
  Ik denk dat Rutte niet meer voor een vierde termijn gaat,zoals u al aangeeft moet het deze keer een vrouw worden.
  De freule van D66 is een “dinnetje”” van Beatrix en een graag geziene gast op de geheime Bilderbergconferencies….
  Daarbij is ze van de vrouwenliefde ,dat maakt het lekker vooruitstrevend allemaa als er een Als Als Als er een parlementaire enquete komt,valt Mark Rutte giga door de mand met zijn RIVM erbij !.

  Like

  • Tineke zegt:

   Hoop fouten ,mijn god excuus !

   Like

  • Misschien gaan ze wel voor Alexandra van Huffelen de huidige staatssecretaris van financiën, had nog nooit van het mens gehoord maar zag haar vanavond voorbijkomen.
   Wat een heks, het lijkt nog het meest op een wandelend karikatuur. 😀
   De een of andere onverlaat heeft haar een wenkbrauwenpotlood gegeven maar ze schijnt nog niet te weten hoe je dat moet gebruiken, ze is bij de eerste experimenten gelijk helemaal losgegaan ! Mooi hoor meid, wanneer wordt je opgenomen ?

   Like

 7. Republikein zegt:

  Busje komt zo!

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Als het kabinet de verkiezingen gaat negeren en Rutte nog een jaar aanblijft, maakt hij van Nederland een derde wereld land. Zo populair hij nu al mocht zijn, zo zullen de mensen hem gaan haten. Zo gewonnen, zo geronnen. De VVD zal ophouden te bestaan. Hoe de kiezer zal reageren mag Joost weten. Nederlandse kiezers zijn niet van de snuggerste, terwijl bovendien links, zoals gewoonlijk, stembusfraude zal gaan toepassen. PVV en FVD alle twee gebasht, en de rest die een links 8 partijen kabinet formeert ?

  Like

 9. Julia zegt:

  Het maakt niets uit of de verkiezingen uitgesteld worden. Ons lot is al bepaald en de dictatuur en onderdrukking zijn bijna geheel afgerond. Op naar het nieuwe normaal. Waarom stemmen? Partijen die een hoog aantal stemmen halen worden uitgesloten en is bij voorbaat al door links bepaald dat zij hier niet mee willen regeren. Dat is reeds tijdens de vorige verkiezing bewezen. De PVV één na de grootste werd zonder meer uitgesloten. Links eist de macht en blijft aan de macht. In ieder geval wens ik iedereen een geweldige toekomst toe met Rutte IV. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking heeft een IQ waarop men niet jaloers op hoef te zijn en onderdanige schapen. Zij gaan na 75 jaar vrijheid zich compleet overleveren aan dictatuur, totale controle, beperking van reizen, vermindering van inkomsten, slecht onderwijs, beperkte gezondheidszorg, torenhoge vaste lasten, verplichte gifvaccin en het grootste goed inleveren namelijk alle vrijheid. Kortom een gemaskerd en geketend volk. In ieder geval gaat mijn stembiljet ongeopend retour afzender omdat ik uitsluitend stem binnen een gezonde democratie en niet voor een dictatuur.

  Geliked door 1 persoon

  • Ziejewel zegt:

   Geen wonder dat de Nederlanders in het buitenland “het Klootjesvolk” woprdt genoemd. Nu wordt mij alles nog duidelijker dan 10 jaar geleden.

   Like

 10. paulzwueste zegt:

  Uitstekend geschreven.

  Like

 11. verwardeman zegt:

  IK STEM PVV , de rest kan in de stront zakken , klaar .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s