Illegale toeristenvisa voor Irakezen

Screenshot_189

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Opnieuw beschuldiging tegen Bosnische ambassade

Na de Bosnische ambassade in Pakistan staat nu die in Amman (Jordanië) in het vizier van de onderzoekers: ze wordt ervan verdacht duizenden toeristenvisa illegaal aan Irakezen verstrekt te hebben – de ambassade doet ook dienst als Bosnische vertegenwoordiging in Irak. Kennelijk betaalden Irakezen € 1000,- voor een visum.

Blick Oostenrijk

€ 1000,- voor toeristenvisum

De Irakezen kwamen als toeristen naar Bosnië met gefixeerde aankomsttijden en onderbrenging in een hotel in Sarajevo, melden Bosnische media. In september vorig jaar stuurde de grenspolitie 50 Irakese burgers met toeristenvisa vanuit Sarajevo terug. Ze vlogen in vanuit Istanboel, waar ze ook weer naartoe teruggebracht werden. Ze konden hun verblijf in Bosnië niet voldoende motiveren, zei men. De Irakezen vertelden de grenspolitie dat ze voor de in de ambassade in Amman verstrekte visa € 1000,- per stuk betaald zouden hebben.

Ambassadeur ontkent

De Bosnische ambassadeur in Amman noemde de beschuldigingen “dwaas”. De handelwijze bij het verstrekken van visa zou duidelijk gedefinieerd zijn. Ze zou ook controles door de dienst buitenland omvatten, niemand zou met een vervalst visum het land binnen kunnen komen. Bovendien zou het visum bij het binnenkomen van Bosnië-Herzegovina gescand worden. De scan zou er informatie over geven wanneer de aanvraag werd gedaan en wanneer ze door de dienst buitenland werd goedgekeurd. “Ik denk dat het een voortzetting is van het verhaal met Pakistan, en ik ben heel verbaasd dat zoiets gepubliceerd wordt… De ambassade in Amman heeft voor het hele jaar 2019 in totaal 294 visa aan Irakese burgers verstrekt. En nu heeft iemand het over duizenden van zulke visa”, zei hij tegenover de media.

Vorige week bevestigde het Openbaar Ministerie op vragen van de media dat een bericht van de grenspolitie over de vermeende illegale verstrekking van visa aan duizenden Pakistani onderzocht zou worden. De Bosnische ambassadeur in Pakistan wees deze beschuldigingen als niet toepasselijk van de hand (zie hier).

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Bosnië-Herzegovina, Censuur, corruptie, Criminaliteit, Desinformatie, Eurabië, fraude, gezond realisme, Graaien, Illegalen, Immigratie, Irak, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s