Plasticbelasting en andere heffingen: de EU-belastingbetalers mogen dokken voor de Brusselse gulheid

Screenshot_184

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is een dubbele brutaliteit: eerst legt de EU gigantische programma´s op –gefinancierd uit belastingen en kredietopnames – waarvoor uiteindelijk de nettobetalers moeten opkomen; natuurlijk vooral Duitsland. En dan moet de latere “tegen-financiering” plaatsvinden door plaatsvervangende belastingen, die eveneens opgebracht moeten worden door de EU-burgers (dus opnieuw door Duitsland als economisch sterkste land van Europa). Onder de geplande concepten bevindt zich ook een “plasticbelasting”.

journalistenwatch

De logica achter het nu opgeroepen “wederopbouw”-programma is dezelfde als bij de “Green Deal” en de biljoenen kostende krankzinnige klimaatideeën van Ursula von der Leyen: de EU probeert met zulke, haar budget ver te boven gaande, gigantische projecten via de achterdeur een fiscale unie af te dwingen: de begrotings- en belastingsoevereiniteit. Want wanneer een groot deel van de nationale belastinginkomsten op een bepaald moment sowieso in Brussel terechtkomt en van daaruit met de schenkkan aan politiek opportune prestigeprojecten wordt weggegooid, dan kan de EU – zo stellen zich de EU-bureaucraten dat zich in ieder geval voor – de belastingen tegelijk maar beter zelf heffen.

De herfinanciering van nieuwe situationeel bepaalde noodzaken zoals het huidige opbouwfonds, die uiteindelijk alleen maar nog een enorme vermogensverdeling van de rijke landen naar het geruïneerde Zuid-Europa betekent, brengt dan krankzinnige ideologische ideeën zoals het belasten van plastic (respectievelijk plastic afval) in het spel – wat op zijn beurt de landen met de grootste consumptie en het grootst aantal inwoners het meest belast, dus: Duitsland. Dat betreft ironisch genoeg ook juist de beschermingsartikelen tegen corona: miljarden medische artikelen, verpakkingen, beschermende uitrusting zoals in plastic folie verpakte gezichtsmaskers en flesjes met desinfecteermiddel zorgen voor een enorme toename van het gebruik van plastic. Zo zorgt de EU dan tegelijk zelf voor de toekomstige belastingbasis, trefwoord “plastic afval”.

Creatief graaien op weg naar de fiscale unie

Ook andere concepten om de Europeanen meer geld uit de zak te kloppen, liggen weer op tafel, nadat ze om goede redenen gedurende de afgelopen twee maanden in de la verdwenen waren (omdat, tot leedwezen van de Groenen, niemand het meer wilde hebben over “klimaatpakketten, zolang de wereld in de ban was van de pandemie): er wordt bijvoorbeeld weer gediscussieerd over de strengere regulering van de Europese missiehandel of het niet minder omstreden schrikbeeld van een nieuwe digitale belasting. Daarbij is de plasticheffing slechts één van de ideologische gruwelijkheden van velen.

Koste wat het kost moet op deze manier het door de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen gepresenteerde “corona wederopbouwplan” financieel gecompenseerd worden – verbonden met het aannemen van de EU-begroting voor de komende zeven jaar. Alleen al het “Merkel-Macron-plan”, het nieuwste verschijnsel van een in feite voortgezet landverraad en de uitverkoop van Duitse belangen door Angela Merkel, heeft een volume van € 500 miljard, die de EU als kredieten wil opnemen en daarna weer als schenkingen aan crisislanden en –branches wil weggeven – en deze landen mogen deze schenkingen aflossen via hun lidmaatschapsbijdrage, omdat de terugbetaling plaatsvindt uit de EU-begroting.

Precies daarom dient de EU-begroting voor de jaren 2021 tot 2027 nu naar een ongelooflijke € 1,1 biljoen te stijgen – ongeveer € 150 miljard meer dan in de nu aflopende financiële periode. Omdat de lidstaten ook nog het wegvallen van Groot-Brittannië moeten compenseren, betekent dat vooral voor de Duitse nettobetaler één ding: nog meer voor Brussel, wat in eigen land dan uiteraard niet meer ter beschikking is om de gevolgen van de recessie te verzachten. En: nog meer belastingen, of dat nu voor plastic of andere “creatieve” uitgangspunten is, waarmee Duitse werknemers en bedrijven de Italianen, Spanjaarden en Fransen onder de armen mogen grijpen. En dat bovenop het zonder twijfel verder lopende Target-2-systeem, de verwoesten 0% rentepolitiek en de daardoor veroorzaakte onverminderde wegsmelting van private Duitse vermogenswaarden. Het draait altijd op hetzelfde liedje uit: voordat Duitsland zijn zelfstandigheid volledig kwijtraakt, moet het in ieder geval eerst nog stevig uitgemolken en compleet geruïneerd worden.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, EUSSR, Graaien, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Plasticbelasting en andere heffingen: de EU-belastingbetalers mogen dokken voor de Brusselse gulheid

 1. karton zegt:

  Ben erg benieuwd wanneer de z.g. Vetklep- belasting zal worden ingevoerd. Maar ik vrees dat Fransje Timmermans dat, met z’n grote bek, zal tegenhouden.

  Geliked door 3 people

 2. A. de Koning zegt:

  Angela Merkel zal wel zeggen “Wir schaffen das”, nou de Duitsers hebben haar zalf gekozen, berouw komt na de zonde.

  Geliked door 3 people

 3. danny zegt:

  stop die milieubelastingen maar in je reet brussel .

  GEARRESTEERD VOOR BEZOEK AAN MOEDER. Zie deze video .

  https://www.bitchute.com/video/IcxWndHMQV24/

  Like

 4. We kunnen protesteren wat we willen tegen belasting maar veel van de maatregelen worden nagenoeg geruisloos ingevoerd.
  Wie hoor je bijvoorbeeld over de compleet absurde verhoging van accijns op tabakswaren ?
  Voorbeeld; ik rook zelfmaak filtersigaretten, normaliter neem ik daar blikken Riverside van Jumbo voor, die zijn echter tijdelijk niet leverbaar dus was ik aangewezen op de extra large pakjes (50gr.) die van € 7,65 naar € 11,20 zijn gegaan, een prijsverhoging van maar liefst € 3,55, zowat 50% !!
  Daar hoor je ze niet over bij Kassa ! (BNN/Vara)
  Maar het blijft doodstil.
  Elders schijnt het niet veel beter te zijn want ik heb gekeken of het de moeite is om bij een bezoek aan Zeeland om te rijden naar België maar daar schijnt het ook niet écht heel veel beter te zijn.

  Geliked door 2 people

 5. R Thomasson zegt:

  “corona wederopbouwplan?” Wat hebben deze k** en haar hulpjes gedaan om Europa tegen de Corona te beschermen? Waar waren de depots met medisch beschermingsmateriaal en beademingsapparaten? Heeft haar “Band of Losers” niet iedere lidstaat aan haar lot overgelaten? Jeder für sich, und Gott für uns alle? En nu komen ze met grote praatjes over solidariteit? Trouwens, ons geld moet gebruikt worden voor het herstel van de NL eigen economie, zorgen voor het behouden van werkplekken voor onze eigen mensen, de zorg voor Corona-patiënten die nog lange tijd nodig hebben te revalideren. Nederland heeft het geld hard nodig voor zichzelf. Ze heeft geen geld om aan de Italiaanse maffia te doneren. Ursulla von der Leyen en haar vriend Timmerfrans kunnen zo veel fantasieplannen hebben, maar mensen zoals Wopke Hoekstra moeten met goede stevige benen op de grond staan, een 4-kant NEE zeggen. Dat doen trouwens ook landen als Denemarken en Oostenrijk. Ze willen niet graag zien dat het zuurverdiende belastinggeld verdampt in een bodemloze put genaamd EU.

  Geliked door 1 persoon

 6. Lucia zegt:

  De R-Overheid (de enige R die je 12 maanden lang in het jaar hebt x4), is gewend om ons te zien als een soort melkkoeien, alle problemen worden belast en dat zou ze dan bij toverslag moeten laten verdwijnen. Als het kabinet zwaar daalt in de Polls dan wordt uit de Sussende SUBsidie bak, een handvol pepernoten gepakt en het land ingegooid… in ieder geval ….tot dat de belasting dat terug gaat halen of van die pepernoot een chocoladereep terugvraagt ; Gekker kunnen ze het niet maken daar, schandaliger ook niet.
  Het gaat wel erg spannend worden, er gaan veel mensen werkloos worden… dus ROVERHEID minder KOEIEN, dus MINDEr …mindeR bah-lastingen toch.. volgens het ouderwetse boerengezondverstand plus+++telraam. In een soort vlaag van verstandsverbijstering waar de EU in excelleert.. komt men op het onzalige idee om extra belastingen te gaan scheppen en het groen-greta gedonder gaat gewoon door, Kabouter timmer ‘m in mekaar Frans, gaat ons nog armer maken. Jongens het groen wacht ons straks.. geen biefstuk meer op je bord, volgens de EU, eet een koe gras.. dus hoef je die biefstuk ook niet , kun je overslaan en gras is gratis en dat is straks het enige wat u zich nog kunt veroorloven ….dat en moordneigingen

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Lucia.
   Gras eten ?
   Dan zijn we net zo arm als de Noord-Koreanen, daar eten ze regelmatig toch ook gras als de oogst weer eens mislukt is, of zou dat nep-nieuws zijn geweest ?
   Nederland is trouwens hard op weg om het Noord-Korea van de EUSSR te worden. Luister naar meisjes als : Quag (gehuwd met een hamas-terrorist) of Ollongren, van DDR66 en ’t zal u helemaal duidelijk zijn.

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Lucia 29 mei 2020 om 16:25

   het groen-greta gedonder gaat gewoon door

   Geliked door 2 people

   • LUCIA zegt:

    Zo die kan weer een parodie van eigen bodem, ja die politici die willens ons het liefste afschaffen en alleen met kinderen dealen vuile pedo’s.

    Like

 7. Julia zegt:

  Heel veel belasting te innen over de verplichte mondkapjes zal ongetwijfeld komen.

  Like

 8. Pingback: Plasticbelasting en andere heffingen: de EU-belastingbetalers mogen gaan betalen ...

 9. Hans van Meijgaard. zegt:

  De EU is een volgens de Nederlandse Wetgeving een Staartrechtelijke Criminele Organisatie

  Geliked door 2 people

 10. hennieschwarz zegt:

  Je ziet het gebeuren. Brussel met de EU ontpopt zich langzaam tot een narcistische superstaat met ons als betalende gehoorzame deelstaatjes, welke de verkwistende orgieën van het decadente Brussel mogen ophoesten. In mijn optiek is het beste een snelle nexit. Doen we dat niet zullen we op termijn verworden tot een derde wereldland. De kosten lopen de spuigaten uit, we gaan eraan kapot, het wordt financieel onhoudbaar. De eisen van Brussel zijn verraderlijk en torenhoog. Plus dat ze een eigen leger overwegen uiteraard op onze kosten, om eventuele afvallige staten vermoedelijk te gaan bezetten. Het derde rijk is er een speeltuin bij met wat men in het Brusselse voor ogen staat. De mensheid leert blijkt niet van hun fouten.
  O beste mensen wat ben ik jaloers op de Britten. Wedden dat ze het gaan redden!
  En wie heeft aan ons gevraagd of we in de EU willen met een verraderlijke dure euro! Precies, niemand het is ons opgedrongen en door de strot geduwd.
  Het referendum bood nog enige soelaas, maar ook dat is door de Euro partij D’66 afgepakt.
  Ik wil gewoon mijn land en oude leven terug zonder Brussel o.i.d!

  Geliked door 4 people

 11. Peter zegt:

  Grote bedrijven vallen als dominostenen om,veel krijgen het nog niet mee,maar wat we tot nog toe gehad hebben is een peulenschil vergeleken bij wat nog komen gaat .

  Geliked door 2 people

 12. Lady zegt:

  Tja, het komt toch echt op de Nederlanders zelf aan om iets te ondernemen en duidelijk te maken aan de heren van de ‘Huidige door het Volk gekozen Regeringleiders’, dat WIJ de Nederlanders hier niet mee akkoord gegaan, voordat Nederland écht failliet is. De verdeeldheid onder Nederlanders is helaas erg groot. Wij moeten NU opkomen voor onze mensenrechten en massaal een verbod indienen bij het hoogste Gerechthof in Den Haag, want De Regering (150 mensen die beslissen) over de ondergang van Nederland, en wij staan erbij en kijken er naar….🤦‍♀️🙄😡🤬
  De Nationale Bond Overheidszaken gaan schadeclaims indienen bij onder andere Rutte en de Jonge, voor in ieder geval uitrol G5. Onze bossen sterven door de stralingen en voor de mensheid is het ook niet gezond! Daarom worden er ondere andere massaal bomen & bossen gekapt, zodat je het niet ziet gebeuren…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s