“Obamagate” – FBI-document onthult: onderzoeken tegen Trump waren nergens op gebaseerd

Screenshot_207

(Door: Sonja Ozimek – Vertaling: E.J. Bron)

Een explosief document onthult: de FBI-onderzoeken tegen het campagneteam van Donald Trump hadden geen juridische basis. De uitdrukking “Obamagate” doet wat dit betreft al de ronde.

epoch times

Donderslag in de Rusland-affaire: het FBI-document waarmee het onderzoek van de vermeende verbindingen tussen het campagneteam van Donald Trump en Rusland begon, toont aan dat er geen enkele gerechtvaardigde reden voor de start van de FBI-onderzoeken tegen het team van Trump bestond. Het memorandum werd eind vorige week door de conservatieve organisatie “Judicial Watch” gepubliceerd.

De voormalige onderdirecteur van de FBI, Kevin Brock, onderzocht het document en stelde vast: het zou niet voldoen aan de “minimale eisen, die traditioneel bij een start van strafrechtelijke onderzoeken of onderzoek van de contraspionagedienst” gesteld worden. Daarover berichtten “The Hill” en andere internationale media.

In de VS komen steeds nieuwe documenten aan het licht, die met de presidentsverkiezingen van 2016 – en het FBI-onderzoek tegen het team van Trump – te maken hebben. De blijkbaar niet op juridische fundamenten gebaseerde onderzoeken tegen het team van Trump worden door waarnemers “Obamagate” genoemd.

Trump: “Obamagate” plaatst Watergate in de schaduw

Ook de Amerikaanse president Trump twitterde onlangs over “Obamagate”. Nadat ex-president Barack Obama scherpe kritiek had gehad op de Amerikaanse regering wegens haar omgang met de corona-crisis, schreef Trump op Twitter maar één woord – en wel in hoofdletters: “OBAMAGATE!”

Trump beschuldigt Obama ervan dat hij zich aan een misdaad schuldig gemaakt zou hebben die Watergate in de schaduw plaatst. Watergate was het schandaal dat Richard Nixon in 1974 tot aftreden dwong. Trump zei dat Obama zijn laatste weken in het Witte Huis er hoofdzakelijk mee doorgebracht zou hebben m valstrikken voor zijn opvolger te leggen.

De Republikeinen zijn van mening  dat Obama en zijn ondersteuners in de federale autoriteiten Trump´s verkiezingscampagne door de FBI-onderzoeken doelbewust verstoord zouden hebben. Na de intocht van Trump in het Witte Huis zouden deze mensen de nieuw gekozen president nog steeds gesaboteerd hebben. De nieuw gepubliceerde documenten onderbouwen deze aannames.

FBI-onderzoek “zou nooit hebben mogen beginnen”

Judicial Watch publiceerde het later door Brock onderzochte FBI-memorandum, nadat de organisatie een aanklacht had ingediend tegen het Amerikaanse ministerie van Justitie, die het document wilde publiceren. Bij het memorandum gaat het om een bericht van de voormalige FBI-agent Peter Strzok van 31 juli 2016. Dit bericht vormde het uitgangspunt van de FBI-onderzoeken tegen het campagneteam van Donald Trump en had de codenaam “Crossfire Hurricane”.

Het document werpt een nieuw licht op de onderzoeken tegen Trump´s team en laat zien waarom er van “Obamagate” wordt gesproken. “Just the News” schrijft bijvoorbeeld: dit onderzoek “zou nooit hebben mogen beginnen”. Volgens de nieuwssite uit Washington berust de complete zaak op aannames van derden en op “uiterst zwakke verdenkingen”.

Na het begin van de FBI-onderzoeken tegen het team van Trump kwam George Papadopoulos, de toenmalige adviseur buitenlandse zaken van Trump, in de schijnwerpers te staan. In het voorjaar van 2016 kwam Papadopoulos te weten, die zich op dat moment in Londen bevond, van een daar gevestigde professor, die juist van een reis uit Moskou terugkwam naar Engeland, dat de Russische regering kennelijk E-mails had die de presidentskandidate van de Democraten, Hillary Clinton, compromitteerden.

Kort daarna publiceerde WikiLeaks E-mails van de medewerkers van het Democratic National Committee – hoe WikiLeaks aan de E-mail kwam, is tot op de dag van vandaag niet voor de volle 100% duidelijk. De FBI begon na het lekken de schuldigen te zoeken en had daarbij behalve andere leden van het team van Trump ook Papadopoulos in het vizier. Met de publicatie van de mails, aldus de FBI, zou de verkiezingsstrijd ten gunste van Trump gemanipuleerd moeten worden. Zoals speciaal onderzoeker Robert Mueller laten in zijn onderzoeksrapport later vaststelde, konden afspraken van het Trump-team met de Russen niet bewezen worden.

Strzok belooft minnares: “Trump zal nooit president worden”

Hoe verdacht Papadopoulos ook geweest mag zijn, deskundigen zijn er van overtuigd dat de FBI-onderzoeken tegen de toenmalige adviseur van Trump begonnen onder minachting van de belangrijkste van de in de federale instantie geldende regels.

Brock stelde na onderzoek van het document vast dat daar geen aanwijzingen naar mogelijk wetsovertredingen staan. Het lijkt erop of het memorandum “heel gehaast werd opgesteld”, voegde de toenmalige leider van de Amerikaanse contra-inlichtingendienst er aan toe.

Brock wees ook naar het feit dat de vooraanstaande FBI-agent Peter Strzok de memo eerst zelf opgesteld en daarna op basis daarvan toestemming voor het onderzoek had gegeven. Het was alleen “bij deze zaak betrokkenen” toegestaan om het document in te zien. Andere FBI-medewerkers hadden er geen toegang toe. Dit vergroot nu de verdenking dat de onderzoeken vanaf het begin politiek gemotiveerd waren.

Bovendien werd in 2016 bekend dat Strzok persoonlijke bedenkingen tegen de Republikeinse presidentskandidaat Trump had, ja, hem zelfs een “domkop” noemde in een sms-gesprek met zijn minnares Lisa Page. Page was de speciale adviseur van de voormalige plaatsvervangend directeur van de FBI, Andrew McCabe.

In dit sms-gesprek – dat op 8 augustus 2016 plaatsvond – stond ook: “Wij hinderen Trump eraan president te worden.” “Trump zal nooit president worden, oké? Oké!?”, schreef Page aan Strzok. “Nee, nee, wordt hij niet”, antwoordde Strzok. “Wij zullen dat verhinderen”. Nadat het schandaal openbaar werd gemaakt, werd Strzok ontslagen bij de FBI.

Kevin Broch benadrukte dat hij als plaatsvervangend directeur van de FBI vanaf het begin zo´n onderzoek nooit zou hebben toegestaan: “Nooit van m´n leven” zou Brock dit gedaan hebben. “Ik zou niet eens haar niet eens als leider van de Taskforce goedgekeurd hebben. Zij zou in elke FBI-eenheid zorgen veroorzaakt hebben, omdat ze niet overeenkwam met onze standaards met betrekking tot feitelijke bewijzen”, verklaarde de voormalige officier van de geheime dienst.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Sonja Ozimek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Donald Trump, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, nieuw fascisme, Obama, Rechts geluid, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Obamagate” – FBI-document onthult: onderzoeken tegen Trump waren nergens op gebaseerd

 1. sweetheart zegt:

  groot schandaal

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  Obama is een stiekeme moslim. Nu weer een gebedshuis in Den Haag met leden die toch bij elkaar kwamen.Een is lekker dood. Hopelijk volgen er meer van die gasten. Den Haag wilde godverdomme niet ingrijpen. Maar wel een autochtoon echtpaar die even op anderhalve meter afstand met hun 2 zoons de verjaardag wilden vieren en uit veiligheid in het park gingen zitten. Mij maakt het giftig.

  Geliked door 3 people

 3. DeNiort zegt:

  Groot respect voor Trump !

  Geliked door 3 people

 4. Kraftavilqa zegt:

  We wisten toch eigenlijk al dat de rooie obola en z’n communistische diefjesmaat hitlery van meet af aan er alles (hoe illegaal en immoreel ook) aan gedaan hebben om Trump (en het democratisch proces) tegen te houden. Dat obola daarbij de FBI als persoonlijk speeltje inzette is nog ’s extra kwalijk en typeert obola als persoon treffend. Hang ‘m high! Kill ‘m till it hurts.

  Geliked door 1 persoon

 5. Peter zegt:

  Noemen zich Democraten,grootste linkse schorriemorrie wat er is ,hoop dat Trump doorzet,en ze allemaal opsluit.

  Geliked door 2 people

 6. Jan zegt:

  President Trump Says Barack Obama Committed Treason (VIDEO)

  EXCLUSIVE: President Trump on what crime President Obama would have been potentially committing regarding the previous administration spying on his campaign: “Treason. It’s treason.” Watch the explosive clip from my White House interview with @realDonaldTrump @POTUS @WhiteHouse pic.twitter.com/IFui3fNigS

  — David Brody (@DavidBrodyCBN) June 22, 2020

  Like

 7. Jan zegt:

  Geestelijk smerig figuur Obama gebruikte de begrafenis van John Lewis voor politieke doeleinden, viel Trump aan en eist stemmen per post (zodat gigantisch gefraudeerd kan worden).

  Tucker Carlson: Nu, Barack Obama, een van de smerigste en meest oneerlijke figuren in de geschiedenis van de Amerikaanse politiek, gebruikte de dood van George Floyd bij een begrafenis om de politie aan te vallen. Hier is wat hij zei.

  Barack Obama: Bull Connor is misschien weg. Maar vandaag zien we met eigen ogen politieagenten knielen in de nek van zwarte Amerikanen.

  Tucker Carlson: Bull Connor! Het land viel uiteen door raciale strijd en tribalisme, en een van de meest gerespecteerde mensen in het hele land besluit daar benzine op te gieten en de politie te vergelijken met Bull Connor? Alsof Amerika en Minneapolis in 1963 op Birmingham, Alabama lijken? Het is krankzinnig. Het is walgelijk!

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/07/one-sleaziest-dishonest-figures-history-tucker-carlson-goes-off-obama-compares-us-police-racist-democrat-bull-connor/

  Like

 8. Jan zegt:

  Hussein Obama, het grootste stuk drek tijdens zijn toespraak:

  Barack Obama: “I did hope, for the sake of our country, that Donald Trump might show some interest in taking the job seriously. That he might come to feel the weight of the office & discover some reference of democracy that was placed in his care. But he never did.” pic.twitter.com/TJdRWvqBTa

  — Aaron Rupar (@atrupar) August 20, 2020

  Die grijnzende en arrogante bek moet er met een Barrett afgeschoten worden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s