Steve Bannon wint rechtsgeding om academie in Italië

Screenshot_205

(Door: Torsten Groß – Vertaling: E.J. Bron)

Ook in Italië trekt het linkse establishment alle registers open

De rechts-conservatieve Amerikaanse publicist en voormalig adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Steve Bannon, heeft in Italië een belangrijk juridisch succes geboekt. Het door hem ondersteunde Dignitatis Humanae Institute (DHI) kon een rechtsgeding tegen de Italiaanse staat winnen.

PI News (2)

Onderwerp van het proces was een pachtcontract voor het voormalige klooster Trisulti in de provincie Latium, dat het DHI in 2018 met het ministerie van Culturele Zaken als beheerder van het meer dan 800 jaar oude gebouwencomplex had gesloten.

Bannon wil in het klooster een academie voor patriottisch gezinde politici en verspreiders van kennis en informatie in Europa inrichten. Na de regeringswisseling in Rome begin september 2019 herriep het ministerie van Culturele Zaken het pachtcontract en riep het DHI ertoe op om de onder monumentenzorg staande abdij te ontruimen. Ten onrechte, zoals ook al op 13 mei werd geoordeeld door een hof van beroep in Latina.

In de afgelopen dinsdag gepubliceerde motivering van het vonnis staat dat het ministerie zijn beslissing zou steunen op feiten die al tijdens de afsluiting van het contract bekend geweest zouden zijn en die men destijds als basis van de overeenkomst geaccepteerd zou hebben.

Het herroepen van het ministerie zou daarom geen reactie op de beweerde schending van contractuele plichten door het DHI zijn, maar politiek gemotiveerd zijn, vermoedde de rechter. Vooral echter zou men de periode hebben laten verlopen, waarbinnen de opheffing van het pachtcontract aangevraagd zou hebben moeten worden.

Het Dignitatis Humanae Istitute (DHI) is een denktank, die op 8 december 2008 door de conservatieve activist Benjamin Harnwell samen met de Britse Europarlementariër Nirj Deva in Brussel werd opgericht. Ideologisch gezien sympathiseert de conservatieve organisatie met het katholicisme. Uitgaande van het besef “dat de mens naar het evenbeeld van God geschapen zou zijn”, zet het instituut zich in voor het behoud van de menselijke waardigheid. De organisatie is gevestigd in Rome. Niet in de laatste plaats vanwege zijn kritische houding tegenover de islam bevindt het DHI zich al langere tijd in het vizier van de linkse mainstream.

Voor het gebruik van het voormalige klooster als plek voor bijscholing, scholing en manifestaties betaalt het DHI een jaarlijkse pacht van € 100.000,- Bovendien heeft men zich verplicht tot restauratiewerkzaamheden aan het gebouw, waarmee nu weer begonnen gaat worden. Harnwell deelde mee dat men over de nodige financiële middelen zou beschikken om alle contractverplichtingen na te komen. Het DHI financiert zichzelf uitsluitend via schenkingen. Bovendien maakte de leiding van het instituut bekend dat het onderwijs van de academie na Pinksteren zou beginnen. De scholingen zullen eerst alleen maar online plaatsvinden en “vanuit de Verenigde Staten georganiseerd en uitgevoerd worden”. Details over de inhoud van de cursussen en over de docenten zou men aanstaande maandag bekendmaken. We kunnen er van uitgaan dat ook Steve Bannon zelf bijeenkomsten van het DHI zal houden, nadat hij het instituut al geadviseerd zou hebben bij het opstellen van de leerplannen.

Met de uitspraak van de rechter op 13 mei heeft het Dignitatis Humanae Institute met Bannon als Spiritus Rector op de achtergrond echter alleen maar een etappeoverwinning geboekt. Want het rechtsgeding met de Italiaanse regering om het gebruik van het klooster Trisulti is nog niet ten einde.

Afgelopen woensdag, en zodoende slechts één dag na de motivering van het vonnis, kondigde het ministerie van Culturele Zaken aan tegen de beslissing in hoger beroep te gaan. Bovendien heeft de procureur generaal van Rome aangifte tegen het DHI gedaan wegens vermeende contractschending in verband met de overeengekomen reparatie van het onder monumentenzorg vallende gebouw.

Mocht het ministerie haar beschuldigingen voor een strafkamer kunnen bewijzen, dan zou de regering een juridisch handvat hebben om het pachtcontract alsnog te ontbinden en de academie in Trisulti te sluiten.

We zien dus dat ook in Italië het linkse establishment alle registers opentrekt om conservatieve critici monddood te maken. Bannon heeft op de aankondiging van de tegenpartij heel beheerst gereageerd. “We hebben in deze pandemie achter het klooster, de gemeente en Italië gestaan, toen het voor ons veel eenvoudiger zou zijn geweest om te vertrekken. We zullen nu een onderwijs- en trainingsprogramma beginnen, dat de wereld voor iedereen rijker, veiliger en gezonder zal maken”, aldus de 66-jarige in een communiqué.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Torsten Groß

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rechts geluid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op Steve Bannon wint rechtsgeding om academie in Italië

 1. LUCIA zegt:

  Het zal me worst wezen, welke paard-van-troje-constructie bedacht wordt om europa uit de Fascistisch-Leftistisch–Globalistische klauwen te halen als het maar lukt, als we dat denktankend doen en het lukt prima, er zijn ergere opties denkbaar!!!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Het linkse establishment ….. het zijn en blijven vuile ratten die met z’n alle tegen het fascisme aan schurken !!

  Geliked door 1 persoon

 3. Kraftavilqa zegt:

  Als mij gevraagd wordt wat is fascisme dan antwoord ik op zeer beheerste toon. Fascisme is een beetje lelijk woord voor socialisme.

  Like

 4. Jan zegt:

  Andrew Weissmann, van de Mueller-bende, voert momenteel hetze tegen Steve Bannon die enkele dagen terug is aangeklaagd wegens oplichting. Weissman is o.a. bekend van de verwoesting van het bedrijf van Arthur Andersen wat leidde tot ontslag van 80.000 werknemers, het bedreigen van Enron-getuigen, van het uitvoeren van criminele activiteiten om werknemers van Merrill Lynch aan te klagen, het vervolgen van Flynn, valsheid in geschrifte, het verzinnen van misdrijven en het voeren van hetzes tegen Russische bedrijven

  …..
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/08/exclusive-creepy-mueller-gang-leader-andrew-weissmann-connected-sdny-hit-job-former-trump-strategist-steve-bannon/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s