Meer Amerikaanse staten mobiliseren hun Nationale Garde vanwege de onlusten

Screenshot_7

Om zich tegen de rondreizende groepen relschoppers te verdedigen, die de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd misbruiken om chaos te stichten, hebben veel Amerikaanse gouverneurs hun Nationale Gardes geactiveerd.

(Door: Katabella Roberts – Vertaling: E.J. Bron)

Vanwege de protesten en de gewelddadige onlusten na de dood van George Floyd begin deze week hebben nog meer Amerikaanse staten de Nationale Garde gemobiliseerd. Veel relschoppers kwamen van buiten de desbetreffende steden en staten.

epoch times

De gouverneurs van Texas, Georgia, Colorado, Mossouri, Utah en Californië mobiliseerden zaterdagmiddag samen met meerdere andere staten de Nationale Garde om de gewelddadige demonstraties in te dammen.

Gouverneur van Georgia mobiliseert 3000 man

“Na talrijke gesprekken met hoofden van districten en stadsdelen heb ik een bevel ondertekend dat de activering van tot 3000 man van de Nationale Garde in de staat in het voorveld van meerdere geplande protesten op zondag, 31 mei, autoriseert”, twitterde Georgia´s gouverneur Brian Kemp zaterdagavond laat.

“Deze goed opgeleide burgersoldaten zullen met het Openbaar Ministerie samenwerken om de vrede te bewaren en de inwoners van Georgia in elke hoek van onze grote staat te beschermen”, voegde hij er aan toe.

De gouverneur van Utah, Gary Herbert, twitterde dat hij de Nationale Garde geactiveerd zou hebben en zei dat de staat geweld en plunderingen zou veroordelen.

“Ik heb de Nationale Garde geactiveerd om te helpen bij de controle van de escalerende situatie in de binnenstad van Slat Lake City. Ik appelleer opnieuw aan iedereen die protesteert om dat vreedzaam te doen”, schreef hij.

Missouri

In een zaterdag gepubliceerde persmededeling zei de gouverneur van Missouri, Mike Parson, dat hij een uitvoeringsverordening ondertekend zou hebben, waardoor in Missouri op grond van onlusten de noodtoestand werd uitgeroepen, en hij stelde vast dat de Nationale Garde van Missouri en de Missouri Highway Patrol klaar zouden zijn om de plaatselijke autoriteiten te ondersteunen. Hij zei niet wanneer en hoe ze ingezet zouden worden.

“We zijn enorm verdrietig over de tragische dood van George Floyd. We zijn ook verdrietig over de gewelddadigheden die in onze natie en onze staat als reactie op deze gebeurtenis hebben plaatsgevonden. Op dit moment volgen we een proactief uitgangspunt om Missouri en zijn bevolking te beschermen”, zei gouverneur Parson.

Texas

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, activeerde eveneens de Nationale Garde als reactie op de protesten in de hele staat en stelde vast dat de “Texanen het recht hebben om hun recht op het eerste aanhangsel van de grondwet uit te oefenen, maar geweld en plunderingen worden niet getolereerd.”

De gouverneur van Colorado, Jared Polis, zei dat hij de Nationale Garde van Colorado toestemming zou hebben gegeven om de politie tijdens het weekend bij activiteiten betreffende de openbare veiligheid te ondersteunen, en stelde vast dat de burgemeester van Denver, Michael Hancock, hetzelfde gedaan zou hebben om “de mensen in veiligheid te brengen en meer verwoesting te voorkomen.”

Hancock heeft in Denver een uitgaansverbod voor de hele stad uitgevaardigd, die zaterdag om 20.00 uur tot 05.00 uur gold en tot maandag elke nacht in werking blijft. Het uitgaansverbod wordt gehandhaafd en overtredingen worden met een boete van $ 999,- of een gevangenisstraf van een jaar bestraft. Uitgezonderd diegenen, die voor belangrijke activiteiten betreffende gezondheid en veiligheid onderweg moeten zijn, evenals voor mensen die heen of terug tijden van hun werk.

Los Angeles en andere regio´s

De burgemeester van Los Angels, Eric Garcetti, zei dat de Nationale Garde van Californië ´s nachts naar Los Angeles gestuurd zou worden om “onze lokale maatregelen ter handhaving van de vrede en de veiligheid in de straten van onze stad te ondersteunen.”

Ohio, Washington State, Wisconsin, Kentucky, Minnesota en het district Columbia hebben eveneens hun Nationale Gardes als reactie op de protesten gemobiliseerd.

Landelijke protesten wegens de dood van George Floyd

In de afgelopen dagen zijn er in de Verenigde Staten protesten na de dood van Floyd uitgebroken, een 46-jarige zwarte, die d epolitie op Memorial Day voor een levensmiddelenwinkel in het zuiden van Minneapolis wegens vermeend bedrog wilde arresteren.

De telefoonvideo van een burger liet een politieagent zien, die bijna acht minuten lang op de hals van Floyd knielde, toen de man herhaaldelijk zei niet te kunnen ademen en de agenten smeekte hem niet te doden. Uiteindelijk reageerde Floyd niet meer en een getuige stelde vast dat zijn neus bloedde. Het filmmateriaal verbreidde zich snel op de sociale media.

Floyd, vader van twee kinderen, werd maandagnacht, nadat hij door de politieagenten overmeesterd was, dood verklaard, en dinsdag werden alle vier agenten die betrokken waren bij de arrestatie van Floyd volgens een persmededeling van het Minneapolis Department of Public Safety bij de politie van Minneapolis ontslagen.

Vreedzame demonstraties en vreemde relschoppers

Terwijl veel mensen proberen om vreedzaam tegen de dood van Floyd te protesteren, is een groot deel van de protesten in chaotische onlusten en enorme plunderingen ontaard, in het bijzonder in Minneapolis, waar de meerderheid van de relschoppers van buiten de staat kwamen, zei de burgemeester van St. Paul, Melvin Carter, zaterdagmorgen op een persconferentie.

Carter zei tegen journalisten dat “elke individuele persoon” die de politie vrijdagavond in St. Paul, Minnesota, gearresteerd zou hebben, waarschijnlijk van buiten de staat zou komen.

Vermoedelijk mobiele relschoppers in heel Amerika onderweg

Ondertussen waarschuwde president Donald Trump er op zaterdag voor dat personen, die “staatsgrenzen overschrijden om tot geweld op te stoken”, een federale misdaad zouden kunnen plegen.

“80% van de relschoppers in Minneapolis gisteravond kwam van buiten de staat. Ze schaden ondernemingen (vooral kleine Afro-Amerikaanse ondernemingen), privéhuishoudingen en de gemeenschap van de goede, hard werkende inwoners van Minneapolis, die vrede, gelijkheid en de verzorging van hun families willen”, postte Trump op Twitter.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Katabella Roberts

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", anarchisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Verenigde Staten, verloedering. Bookmark de permalink .

Een reactie op Meer Amerikaanse staten mobiliseren hun Nationale Garde vanwege de onlusten

 1. droevige mof zegt:

  Associated Press Fotos: Beelden van protesten in een getraumatiseerde natie.
  Een indrukwekkende collectie. Beste fotojournalistiek met twijfelachtige intentie.
  Leni Riefenstahl zou trots zijn. De volgende PsyOp na Corona.
  De gasten kennen hun huiswerk.
  https://apnews.com/bee77c500c44054c48448d6f1f2602b7

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s