De corona-staat laat zijn tanden zien: Beieren bestraft tienduizenden overtredingen van corona-maatregelen

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Beierse ministerie van Binnenlandse Zaken laat zich in de kaarten kijken – en bericht over massale overtredingen van de rigide corona-regels in de deelstaat. Dientengevolge hebben tienduizenden mensen in Beieren de corona-regels van de deelstaatregering overtreden. Tussen het begin van de uitgaansbeperkingen op 21 maart en de peildatum 25 mei registreerden politieagenten in de deelstaat 57.502 incidenten, zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken aan het persbureau dpa meedeelde. Daarbij zouden 52.824 personen zijn betrokken.

Duits - Zuerst

Het gros (44.553 gevallen) zijn algemene overtredingen van de uitgaansbeperkingen – waarbij meerdere delicten per aangifte mogelijk zijn. In de statistiek duikt 12.258 keer een overtreding van het verbod op mensenverzamelingen op. Het ging 1249 keer om bijeenkomsten, 830 keer keer om de maskerplicht, 658 keer om een bedrijfsverbod en 358 keer om quarantaineovertredingen.

Voor al deze overtredingen zijn er verschillende geldboetes. Bijvoorbeeld moet iemand een bedrag van € 150,- betalen die met meer mensen bij elkaar komt dan toegestaan of de plicht tot het dragen van een gezichtsmasker schendt. Voor ondernemers die geen bescherming- of hygiëneconcept voor hun bedrijf hebben, moeten een boete van € 5000,- betalen. En iemand anders op  je kind te laten passen, zonder daartoe het recht te hebben, wordt met € 500,- bestraft.

In alle gevallen bepalen echter de autoriteiten van het districtsbestuur, en niet de politie, of er een boete betaald moet worden, zoals een woordvoerder van het ministerie verklaarde. Daarom bestaat er geen overzicht voor heel Beieren. Een woordvoerder van de afdeling districtsbestuur in München wees er bovendien op dat lang niet alle vastgestelde overtreding ook bij de boeteafdeling terechtkomt.

Daar kwamen in München tot nu toe 4110 aangiftes binnen. “Tot nu toe werden er 1500 bekeuringen uitgevaardigd”, deelde de woordvoerder mee. “De totale som van de opgelegde boetes bedraagt op dit moment ongeveer € 250.000,-“ Bovendien zou er sprake zijn van 65 bezwaren, waarover volgens de woordvoerder nog beslist moet worden en die waarschijnlijk overwegend uiteindelijk voor het kantongerecht beslist worden.

In Berlijn had het constitutioneel hof daar de geldende boetecatalogus onlangs nog deels weer buiten werking gesteld en dit gemotiveerd met niet precieze formuleringen. Alle in Berlijn opgelegde straffen tot € 500,- zijn zodoende ongegrond.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Bureaucratie, dictatuur, Duitsland, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op De corona-staat laat zijn tanden zien: Beieren bestraft tienduizenden overtredingen van corona-maatregelen

 1. flo zegt:

  Zeer waarschijnlijk is er geen enkele moslim of ander soortig niet duits ingezetene beboet….

  Geliked door 5 people

 2. Corné zegt:

  Zoals NOS Fabeltjeskrant het graag in opdracht van de poliziek/roverheid presenteert; kijk, dit kunnen wij doen met jullie en het domme schapenvolk is al blij met de enkele door de Staat toegeworpen biksjes en wacht hoopvol op ome Bill’s vaccinaties ;

  https://nos.nl/artikel/2335804-gespannen-horecaondernemers-we-maken-er-een-feestje-van.html

  Mij in ieder geval niet gezien !!!

  Geliked door 5 people

 3. Steven zegt:

  Die boetes zijn alleen om mensen af te schrikken en om ze in het gareel te houden.
  Maar dit is nog maar het begin van alle ellende. Het gaat er zéér TRIEST uitzien voor de bevolking als die dit zo door laten etteren!!

  Geliked door 5 people

 4. Steven zegt:

  Over een half jaar, want zo lang zal deze anderhalvemeter en lockdown waanzin nog wel duren, komen vast de spuiten tevoorschijn en zal u allemaal een oproep krijgen deze gifzooi in te laten spuiten.

  https://www.msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/ontdekker-antilichaam-coronamedicijn-zal-er-binnen-half-jaar-zijn/ar-BB14QC8A?ocid=mailsignout

  Like

  • Ruben zegt:

   Steven,

   Oké, dus waarschijnlijk dit jaar al.
   Bij deze, Ik weiger elke vaccin, chip of test.
   Ik ben afhankelijk van OV, maar weiger om een muilkorf te dragen.
   Dus alles met fiets, anders of thuisblijven of privevervoer.
   Zal mijn hoogbejaarde moeder waarschijnlijk nooit meer zien.
   Ik heb al afscheid genomen vh leven en leef nu van dag tot dag.
   Mijn toekomst is somber en kort.
   Ik hoop dat God mij genadig is en een natuurlijke dood mag sterven.
   Het is pijnlijk voor ons allemaal.
   De waanzin en kwaad regeert. En nog gaan de ogen niet open bij de meeste mensen….
   Tsja…

   Geliked door 6 people

 5. Linsky zegt:

  De volgende ‘zet’!

  Europa is bestolen, aangerand, verkracht, gemarteld en vermoord door zwarte indringers. Niemand protesteerde….! Er waren geen massale opstanden.

  In Beieren kregen 52.824 personen boetes omdat ze als normale mensen handelden en dus corona-crimineel zijn. Niemand vind het nodig om massaal te protesteren.

  In Nederland worden mensen met wurggrepen door politie vermoord, ook hier geen massale opstanden.
  Ook toen een zwarte politieagent een vrouw die wees op aanranding verderop doodgemoedereerd doodschoot, kwam er nauwelijks protest! (Ze was in een ochtendjas en die zwarte moslim. De moord was dus gerechtvaardigd door zijn geloof!)

  Laten we ook niet vergeten dat mensen die meededen aan lockdownprotesten in de Verenigde Staten, Londen en Berlijn pas geleden nog ‘moordenaars’ genoemd werden. Waarom zijn de protesten nu niet langer ‘moord’? Tot voor kort waren mensen die zonder toestemming naar buiten gingen ‘covidioten’. Wat is er veranderd?

  Waarom had Nike binnen enkele dagen na het incident al een nieuw reclamespotje klaarliggen waarin het concern aangeeft de protesten te steunen? Ook vreemd: waarom wordt een sociale revolutie gefinancierd alsof het een sportploeg is? En waarom is de verheerlijking van geweld een centraal thema?

  Ondanks de enorme economische neergang in de VS met meer dan 40 miljoen nieuwe werklozen, insolventie en onoverkomelijke schulden en massale doden door honger en het ontzeggen van medische zorg…. is ook dat geen enkele reden om de straat op te gaan…maar door een van de duizenden criminele dooien die er permanent elk jaar vallen bij politieacties staat de hele wereldbevolking ineens op………..!? En dat in een paar uur tijd …

  Spontane rellen…? Dit is een geplande, goed georganiseerde, gefinancierde burgeroorlog.

  Vier en een half miljard mensen opgehokt, huisarrest en gemuilkorft en monddood.!

  Het coronavirus is de pandemie waar NWO al lang naar op zoek is en die waarschijnlijk een grote crisis zal veroorzaken , waarna NWO onze wereld zal confronteren met een “nieuw normaal”.

  Deze nieuwe normaliteit is een eufemistische beschrijving van de ‘nieuwe wereldorde’. Niets zal ooit hetzelfde zijn. Wat voorheen normaal was, wordt nu als abnormaal of zelfs crimineel beschouwd.

  Geliked door 4 people

 6. Yvonne zegt:

  Over Corona de stomme egoïsten zijn ze in een café in Brabant polonaise gaan lopen, hoe Dom kan je zijn !!!! Schijt aan hun medemens als zij maar kunnen feesten!
  Bedankt alvast als we weer terug moeten naar de lockdown verpest het maar voor de rest van Nederland

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Jij lijkt mij nou echt zo iemand die in de supermarkt de hele tijd mensen er op loopt te wijzen dat ze niet voldoende afstand houden, en zeker wanneer ze bij jou in de buurt komen.

   LAAT DIE MENSEN TOCH LEKKER VROLIJK ZIJN., als ze daar zin in hebben.
   Waar bemoei jij je mee.
   Door zeikerds zo als jij gaan we alleen maar meer de ellende in.
   De meest paniekerige schreeuwer wint het tegenwoordig, lijkt het wel.

   Geliked door 3 people

  • Piet Snot zegt:

   Het ging ook nog om een besloten feest, dus voor de opening van het publiek.
   Dus er zat een verrader tussen. Fijne vrienden heb je dan.

   Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   ‘Elkaar aanspreken kan ook op een constructieve manier, in plaats van zuur of agressief’.

   Helaas heeft het virus echter ook een gemeen kantje in onze volksaard blootgelegd. Wij Nederlanders blijken in deze crisis namelijk ook heel goed over anderen te kunnen oordelen. Samen corona het hoofd bieden betekent vaak ook: anderen de maat nemen die in onze ogen de regels overtreden. Zo had je op sociale media al een legertje coronadeugers, die vooral hun eigen braafheid benadrukten door naar anderen te wijzen die zich niet aan de regels hielden – hamsteraars, feestvierders, parkhangers.

   Een nieuwe categorie.
   De afgelopen weken kom ik echter steeds vaker een andere categorie tegen, wandelend door natuurgebied of binnenstad: de coronamopperaar. Zo werd ik onlangs door een echtpaar uitgebreid uitgescholden in een duingebied over vermeend afstandsgebrek (op meerdere meters afstand, mind you). Ook tijdens een stadswandeling kwam ik meerdere coronamopperaars tegen. De ene met een passief agressief ‘asociaal, die denkt zeker dat dat anderhalve meter is!’, de andere trakteerde me op een zuur ‘tsss’ en een blik alsof ik net op zijn huisdier was gaan staan. Laten we zeggen dat het de toch al wat gespannen sfeer in de publieke ruimte er niet vrolijker op maakt.

   https://www.ad.nl/ad-werkt/elkaar-aanspreken-kan-ook-op-een-constructieve-manier-in-plaats-van-zuur-of-agressief~a50bacc0/

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Yvonne 1 juni 2020 om 16:40

   Jij bent vast heel blij met Rutte.
   Braaf doen wat hij zegt, hoor.
   Muilkorfje op en beleefd wachten tot je weer ‘meer’ mag.

   Geliked door 1 persoon

 7. karton zegt:

  De door de “regering” hals-over-kop ingevoerde nood-verordeningen én -wetjes m.b.t. het corona-virus worden óók aangegrepen om de hen NIET welgevallige demonstraties te doen beëindigen door de NSB-brigades, politie én BOA’s. Dus eigenlijk een “oneigenlijk” gebruik van die regeltjes. Zoals afgelopen weekend bij de demonstratie in Rotterdam/Den Haag tégen de lockdown maatregelen, maar óók tégen de “regering” ! Dit is één maal te horen én zien geweest in de media, maar verder stil gezwegen. Er waren 10-tallen NSB’ers te paard druk bezig om de demonstranten te verjagen, zoals te zien was op tv.
  Zou dit de inleiding kunnen zijn tot meerdere anti-regering-demonstraties ?
  Hoogste tijd dat de Haagse Criminelen worden verjaagd.

  Geliked door 2 people

 8. karton zegt:

  Zó erg is die 1,5 mtr. nou ook weer niet begrijp ik. In Amsterdam lopen 100-den mensen op de Dam te demonstreren tegen president Trump. Ze lopen plm arm in arm maar geen BOA te zien !
  Zou Trump hiervan wakker liggen of zou hij denken : Die gekke Halsema !!

  Like

 9. Julia zegt:

  Wij hebben gelukkig een Groen Linkse activiste namelijk burgemeester mw. Halsema die het prima vindt dat duizenden kunnen demonstreren om het Groen Linkse gedachten goed te promoten. Halsema als voorbeeld zonder enkele regel in acht te nemen er tussen. Schaamteloze houding t.o.v. zorgmedewerkers, mensen die zich aan de regels houden, het offer dat opgesloten ouderen verplicht moeten brengen en noem maar op. Dezelfde walgelijke Groen Linkse burgemeester die het had verboden dat nabestaanden i.v.m. de corona regels geen bloemetje op 4 mei op de Dam mochten leggen. Kortom een hypocriete madam die in overleg met de politietop niet van plan was deze demonstratie te stoppen laat staan te beboeten. Ook de top van de politie in Amsterdam heeft het korps puur te kakken gezet en ongeloofwaardig gemaakt. Hoezo nog boetes uitdelen vanwege het niet nakomen van de regels daar lach je in Amsterdam nu toch om. Er rest maar één ding voor de regering in Den Haag en dat is deze linkse burgemeester per direct uit haar functie te zetten en de top van de politie in Amsterdam te ontslaan. Anders houdt de geloofwaardigheid in ons rechtssysteem en de regels rondom Corona geen stand onder de rest van de bevolking. Kortom als deze burgemeester niet per direct wordt aangepakt dan massaal de boel open gooien en met goedkeuring van Halsema geen regels meer in acht nemen. Het algehele beleid deugt niet omdat er teveel verschillen in regels en aanpak zijn binnen gemeenten. In een noodsituatie behoren de touwtje aangetrokken te worden met één beleid door de regering in Den Haag zelf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s