Europa: aanvallen op christenen naar recordniveau

Screenshot_24

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De christenen in Europa komen steeds meer onder druk te staan. In 2019 stonden christelijke plaatsen aan een recordaantal aanvallen blootgesteld. Bijzonder getroffen: Frankrijk met een constant toenemend islamitisch bevolkingsaandeel. Nu klaagt het Vaticaan over de toename van de antichristelijke haatdelicten en de discriminatie van de kerken in corona-tijden.

journalistenwatch

Monseigneur Janusz Urbańczyk benadrukte in naam van de Heilige Stoel de ernst van het antichristelijk geweld in een toespraak op een conferentie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE/OSCE) over intolerantie en discriminatie, bericht “Vatican News”.

De permanente vertegenwoordiger van de Heilige Stoel bij de OVSE noemde de verontrustende toename van expliciet antichristelijke handelingen in Europa, inclusief “dreigingen, gewelddadige overvallen, moorden en ontwijdingen van kerken en cultusplaatsen, kerkhoven en andere religieuze instellingen”.

Vorig jaar steeg het aantal christenvijandige aanvallen opnieuw naar recordniveau: ongeveer 3000 kerken, scholen, kerkhoven en gedenktekens werden verwoest, geplunderd of ontwijd.

Berichten, die de antichristelijke handelingen registreren, beschrijven een breed spectrum van ontwijdingen, inclusief brandstichting, stront, ontwijding, plundering, bespotting, satanisme, diefstal, urineren en vandalisme.

De meeste geweldsdaden tegen christelijke plaatsen vonden in Frankrijk plaats, waar kerken, scholen, kerkhoven en gedenktekens “gemiddeld driemaal per dag verwoest, ontwijd en in brand gestoken worden”, zegt men. In Frankrijk leefden volgens officiële schattingen in 2010 ongeveer 6 miljoen moslims, wier aantal constant toeneemt en waarvan het bevolkingsaandeel inmiddels wel eens meer dan 10% zou kunnen bedragen.

Hij zou verontrust zijn over de toename van de opvatting “dat religies negatieve effecten hebben of een bedreiging voor het welzijn van onze samenlevingen zouden kunnen vormen”, aldus Janusz Urbańczyk. Ook het streven om gebed en religieuze praktijk tot een privéaangelegenheid zonder plek in de openbare ruimte te maken, zou hem zorgen baren. De vertegenwoordiger van het Vaticaan heeft ook problemen met de corona-maatregelen van de regeringen, die tot een “feitelijke discriminerende behandeling” van christelijke kerken zullen leiden.

“Rechten en fundamentele vrijheden werden in het hele OVSE-gebied beperkt of opgeschort”, verklaarde monseigneur Urbańczyk, inclusief de gedwongen sluiting van kerken en de beperking van religieuze diensten.

Ook in crisistijden moeten fundamentele vrijheden zoals de vrijheid van religie gerespecteerd worden, vindt de vertegenwoordiger van het Vaticaan.

Eind april had de Italiaanse bisschoppenconferentie de Italiaanse minister-president Giuseppe Conte streng berispt vanwege diens “willekeurige” beslissing een serie sociale activiteiten toe te staan en tegelijkertijd een verbod op openbare godsdiensten te handhaven.

“De kerk verlangt dat ze haar pastorale werk weer kan oppakken”, aldus de bisschoppen, en benadrukten tegelijkertijd het recht van de kerk om het leven van de christelijke gemeenschap “in de rijkdom van haar eigen autonomie” te organiseren.

Wij “kunnen het niet accepteren dat er afbreuk wordt gedaan aan de uitoefening van de vrijheid van religie”. De gelovigen zouden in staat moeten zijn om geestelijke aandacht te halen en aan het sacrale leven van de kerk deel te nemen.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Criminaliteit, cultuurrelativisme, demoniseren, Eurabië, Europa, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Vaticaan, verloedering. Bookmark de permalink .

15 reacties op Europa: aanvallen op christenen naar recordniveau

 1. jantjeuitnl zegt:

  Ik haat dit soort smerige hypocrieten. Er worden jaarlijks meer dan 100.000 christenen vermoord in moslimlanden.
  Deze meneer doet net alsof zijn neus bloed.

  Geliked door 2 people

 2. R Thomasson zegt:

  Na decennia van zwijgen durft eindelijk iemand van het Vaticaan zijn bek open te trekken. Dat de tijd is gekomen te spreken over de vijandige aanvallen van moslims in Europa tegen katholieken en andere christenen. Moslims zijn nu bezig met sluipende verovering van een grondgebied waar ze niets te zoeken hebben. Ze kwamen naar Europa via een lage list van zielig doen, en zichzelf voorstellen als vluchtelingen. Ze werden in Europese landen aanvaard dankzij misplaatste humane wetgeving en de goedheid van de bewoners. Zij kregen bed, bad een brood i.p.v. regen kogels uit schietende geweren en mitrailleurs. Monseigneur Urbańczyk is een Poolse pastoor en diplomaat die in zijn leven de Sovjet heerschappij in zijn land had meegemaakt. Dus, hij kent het leven in een bezet gebied uit persoonlijke ervaringen. Hij weet ook, dat moslimheerschappij over Europa zal ISIS-taferelen leveren met totale oorlog vol slachtingen en slavernij. Polen kon niets tegen Nazi Duitsland (1939 – 1944) en de Sovjet-Unie (1944 – 1990) uitrichten. Het land was militair te zwak. Maar dat geldt niet voor Europa anno nu. Net zo goed dat Karel Martel kon het islamitische leger in Poitiers stoppen (732) en de Poolse koning Jan Sobieski III de Ottomaanse islamitische leger uit Wenen uit donderen 1683, zo kunnen Europese landen hun grondgebied van de islam schoonvegen. Hij is ervan bewust dat houden van een toespraak in de OVSE/OSCE conferentie is zinloos. Bij dergelijke organisaties begint de veiligheid van Europa bij een boordje foeis gras en eindigt met de laatste glas Champagne. Niet de conferentie is belangrijk, maar nieuwsberichten daarna. De bevrijding van Europa zal beginnen zodra de Europeanen actief ten strijde zullen trekken om hun huizen, families, kerken en land te verdedigen. Dat deden ondergrondse organisaties ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Foei gras vreters en Champagne drinkers doen dat niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob zegt:

  Als andere religieuze worden aangevallen of hun religieuze
  produkten worden vernield zwijgt de paus.

  Geliked door 3 people

 4. R Thomasson zegt:

  @jantjeuitnl. Ik denk dat deze meneer had het anders gewild. De Polen zijn not laffe mensen geweest. Maar zijn paus is niet de dappere Johannes Paulus II, of Benedictus XVI (Ratzinger). Hij heeft de maken met een Argentijnse laffe stuk niks, genaamd Paus Franciscus. Deze man is bang voor zijn eigen schaduw, en laat de de christenen in moslimlanden afslachten. Het kan hem geen donder schelen.

  Geliked door 1 persoon

 5. delamontagne zegt:

  LE FIGARO

  Is het waar dat er 875 Kerken werden verwoest in Frankrijk in één jaars tijd ?

  Like

 6. hennieschwarz zegt:

  De christen! Ach ja, die keert de andere wang toe waar de moslim dan ook lekker op beukt!
  De islam heeft deze reactie erg graag. Het geeft hun het veilige gevoel dat ze zo de gehele EU kunnen onderwerpen aan het gezag van de islam, wat dan ook de bedoeling is geweest van die gehele islamitische volksverhuizing in onze christelijke EU gebieden. En ze hebben de verrotte linkse partijen zoals D’66 en GL mee. Zelf het PvdA, CDA en CU doen aan deze overname mee.
  Arme kleinkinderen, die zullen deze handelswijze van deze tijd nog weleens vervloeken als er grootscheepse zuiveringen op de rol staan. Lees Nostradamus en u weet wat er wordt gedoeld.
  De laatste clash met de islam wereldwijd.

  Geliked door 1 persoon

 7. Rini willems zegt:

  We begrijpen nooit van Rutte, waarom hij zo slecht voor Nederlanders (volk) heeft beschermd??????
  Luistert Rutte te veel naar Merkel, Macron, EU????
  Ze zijn geen goede voorbeeld voor de goede maatschappij!
  Het is vreselijk!

  Geliked door 1 persoon

 8. Julia zegt:

  Niet alleen de haat rondom het Christendom en de Islam. Zelfs onze overheid die vandaag op 1 juni met toegestane duizenden op De Dam in Amsterdam met haar leugens zijn gevallen heeft een enorme tweedeling veroorzaakt.. Tweedeling en discriminatie is een dagelijks fenomeen binnen ons rechtssysteem. Zie vandaag massaal zonder enkele regels kunnen duizenden in vrijheid demonstreren en de door de inconsequentie slappe regels en de grove leugens van Rutte en aanhang massaal aan haar laars kunnen lappen zonder beboet te worden en waar het aantal zogenoemde Gestapo handhavers massaal afwezigheid toonden .Hieruit blijkt dat onze samenleving wordt geregeerd door de Islam gepromoot door de linkse politieke kliek en regels door linkse aanhangers kunnen worden genegeerd. Waarom de rest zich nu nog houdt aan de zogenoemde flutmaatregel van 1.5 meter kan de prullenbak in en is ongeloofwaardig..Ondernemers en de rest van het onderdanige volk worden onderdrukt door dictatuur en hoge boetes net als dat de Islam alle regels volgens onze normen en waarden kunnen overschrijden en hiervoor niet worden bestraft. Hoe smerig en ongeloofwaardig is onze Overheid en ons zogenoemd rechtssysteem? Het klootjesvolk volgt onderdanig de regels en zijn de betaalslaven voor een linkse corrupte overheid. De overheid heeft maar één doel namelijk verdeel en heers.

  Geliked door 1 persoon

 9. kampersrene zegt:

  kan onze heilige vader De Paus geen banvoek uitspreken over de moslims

  Like

 10. Bas zegt:

  Christian lives matter……

  Like

 11. Jan zegt:

  Zelfs een beeld moet er aan geloven

  Afghaan onthoofd beeld van Maria
  https://3speak.co/watch?v=rairfoundation/ydtizlix&jwsource=cl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s