Minneapolis en de linkse mythes

Screenshot_39

(Door: Michael Paulwitz – Vertaling: E.J. Bron)

Een afstotelijk geval van overdreven politiegeweld kost een zwarte in de Amerikaanse staat Minnesota het leven. En dagenlang staan in de VS opnieuw Minneapolis en andere steden in brand, steekt een ontketende meute huizen en auto´s in brand, plundert winkels en verwoest woonwijken.

Junge Freiheit

De toonaangevende mainstream media nemen ongecontroleerd de gangbare ideologische interpretatie over: de dood van George Floyd, die onder de knie van een brute politieagent jammerlijk op straat was gestikt: nog een bewijs voor alomtegenwoordig racisme in het algemeen en racistisch politiegeweld in het bijzonder. De relschoppers en vandalen: “demonstranten” met gerechtvaardigde woede in de buik. Duitse hoofdartikelen schrijven het over van Amerikaanse hoofdartikelen, de zaak lijkt duidelijk.

Maar zo simpel is het niet. Het verhaal van alledaags racisme en racistisch politiegeweld komen helemaal niet overeen met de statistieken. Voor gekleurde Amerikaanse burgers is het grootste risico om door gekleurde criminelen te worden doodgeschoten. Voor Amerikaanse politieagenten overigens eveneens. Zwarte politieagenten grijpen daarom niet minder vaak naar hun wapen, ook niet tegen gekleurde verdachten, maar in zijn tendens zelfs nog vaker.

“Black Lives Matter” gaat het niet om gerechtigheid

En zwarte jonge mannen komen niet bijzonder vaak in het vizier van de politie terecht, omdat deze een soort Ku-Klux-Klan met een honkbalpet zou zijn, maar omdat deze bevolkingsgroep nu eenmaal bijzonder door criminaliteit belast is. Dat kan er ook niet door weg gediscussieerd worden door al het negatieve op “de samenleving” te schuiven om criminelen tot slachtoffers om te draaien.

Dit vaststellen relativeert het concrete geval van politiegeweld in Minneapolis geenszins. Maar het richt de blik erop dat deze zaak door de desbetreffende ophitsers en lobbyisten gewetenloos geïnstrumentaliseerd en misbruikt wordt. Bijvoorbeeld door de dubieuze linkse organisatie “Black Lives Matter”, die het niet gaat om opheldering en gerechtigheid, maar om politieke agitatie.

Door de links-extreme zogenaamde “Antifa”, die zich duidelijk heel ijverig mengt in de onlusten. Of door de gebruikelijke woordvoerders van de sport- en showbusiness prominenten, die elke aanleiding aangrijpen om hun haat op de huidige Amerikaanse president uit te leven.

Die heeft concreet gereageerd, de concrete overval veroordeeld en een omvangrijk onderzoek bevolen. Dat zou het antwoord van de rechtstaat zijn. Te weinig voor diegenen, die in periodiek terugkerende campagnes de politie en justitie onder algemene verdenking plaatsen om de maatschappelijke gewichten in de richting van de ideologische overtuigingsstaat te verschuiven. Voor deze ideologische agenda is het tot rellen en geweld opgehitste voetvolk slechts een middel om het doel te bereiken.

Fatale blindheid aan één oog

De gemiddelde “Spiegel”- of “Tagesschau”-redacteur, die zichzelf als wereldwijs beschouwt als hij een keer naar CNN kijkt of een hoofdartikel van de “New York Times” beschrijft, dat uit dezelfde ideologische stal komt als hijzelf, interesseert deze dimensie uiteraard niet.

De blindheid aan één oog is fataal. Linksextremen, die het als “antiracisme” en “antifascisme” beschouwen om politieagenten in een kwaad daglicht te stellen en aan te vallen, zijn er hier in het land namelijk ook. Net zoals doelbewuste intimidaties uit het milieu van criminele parallelsamenlevingen van migranten. Wie als in een reflex en eenzijdig politieagenten tot geesteloze pispaaltjes maakt, moet zich niet verbazen wanneer de “thin blue line”, die orde van chaos scheidt, op een bepaald moment dan toch breekt.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Michael Paulwitz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Links fascisme. Bookmark de permalink .

28 reacties op Minneapolis en de linkse mythes

 1. Rensk. zegt:

  Roethof de enge advocaat van Halsema spreekt haar vrij. Mevr dacht dat er 250 zouden komen.Even later zegt ze dat ze al zag dat er 1000 zouden komen, omdat het vol begon te lopen. Maar dacht deze domme gans dat kan wel op zo´n groot plein. Ze is volkomen ongeloofwaardig. Zij hoeft werderom geen verantwoording af te leggen. Weer zie je het gebeuren. Je ziet wel waar haar prioriteiten liggen. Animalfarm Ze draait alles werkelijk alles naar haar zelf om. Het gaat om mevrouw Halsema en alleen dat geldt. Bek houden iedereen voor deze ongelofelijke domme gans met een gigantische eigendunk, Want ze vind absoluut niet dat ze een fout heeft gemaakt. Kan ze niet eens toegeven. Als mensen tegen haar in gaan dan gaat ze glimlachen. Ik ken zo een. Ook zo´n walgelijk figuur. Nou zorgmedewerkers als jullietdit pikken: Werk ze

  Geliked door 3 people

  • vangie1206j zegt:

   Hoe zou die “GANS” reageren wanneer 5000 mensen op die zelfde plaats zouden demonstreren tegen de haat campagne naar Geert Wilders.
   Dat zou een rechtse demonstratie zijn.
   Zou die flapdrol dan ook niet optreden en handhaven.
   Ik weet zeker van wel en ook dat de ME opgeroepen wordt om met grof geweld deze demonstratie uit elkaar te slaan.

   Geliked door 2 people

  • Kuu zegt:

   Het Grondrecht van demonstreren plaatst ze boven de andere Grondrechten, want in deze bijzondere tijd is het demonstratierecht, volgens Halsema, de “laatste verdedigingsmuur van de burger tegen de overheid”.
   Bepaalt Halsema welk Grondrecht moet prevaleren? Ik dacht toch van niet.

   Like

  • Harry zegt:

   Inderdaad Rensk , de arrogantie straalt van haar gezicht !
   En dan dat bekakte stemmetje met die kennelijke kaakklem en dat sissende geluid als ze inademt , wat een irritante tyfusteef !

   En AL DAT GEDONDER voor EEN neger die de pijp uit gaat ?
   Iedere dag worden er tientallen negers vermoord door hun eigen soort .
   En als resultaat worden winkels leeggeroofd en in brand gestoken , maar kennelijk alleen als iemand door een blanke om het leven komt !
   Dit soort imbecielen is toch niet te handhaven in een beschaafde wereld ?

   Ze zijn ook zo zielig , want ze krijgen geen werk .
   Nou ik heb in Afrika gewerkt , ze willen niks en kunnen niks .
   Behalve schreeuwen en plunderen , dan .

   Geliked door 2 people

 2. Gienekehado zegt:

  Off Topic, zeker ook weer niet!! Rijkelui gaan bunkers, tunnels oid. aanleggen. Voelen zich niet meer veilig in eigen “huis”! Vraag het Gerard Joling, Vanessa, MooiBoy Nijpels etc etc.
  https://www.msn.com/nl-nl/entertainment/nieuws/beckhams-bouwen-ondergrondse-tunnel/ar-BB14TeDD?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout

  Like

 3. Ravian zegt:

  “Een afstotelijk geval van overdreven politiegeweld”

  Dat is nog maar de vraag.
  Punt één is dat meneer Floyd een hele grote en sterke kerel met een strafblad was, die zelfs al vijf jaar vastgezeten had voor roofovervallen.
  Punt twee is dat politieagent het gevaarlijkste beroep in de US is, dat er in de US gemiddeld elke week een politieagent vermoord wordt, en dat dit in veel gevallen gebeurt door mensen die nogal veel overeenkomsten vertonen met meneer Floyd, in situaties die overeenkomsten vertonen met de arrestatie van meneer Floyd.
  Punt drie is dat dit “overdreven politiegeweld” een standaard methode is om potentieel gevaarlijke grote en sterke kerels in bedwang te houden.
  Bij het verkeerd toepassen van deze methode is het vervolgens inderdaad mogelijk dat de in bedwang gehouden persoon door zuurstofgebrek komt te overlijden, maar ik heb begrepen dat uit het initiële post mortem gebleken is dat meneer Floyd niet aan een tekort aan zuurstof overleden is.
  Het nu al allerhande conclusies trekken in deze zaak is dus op zijn minst nogal voorbarig.

  Geliked door 2 people

 4. delamontagne zegt:

  In Parijs zijn zaterdag 3 mannen gearresteerd die voorbereidingen aan ’t treffen waren voor filmopnamen die een “Racistische Arrestatie” moesten voorstellen met de bedoeling om rassengeweld à-la-Minneapolis, uit te lokken.

  Drie Nep-agenten [ ze waren gekleed in echte, originele politiekleding ! ], werden afgelopen Zaterdag in Parijs gearresteerd.
  Ze zouden figureren in een z.g.n. RACISTISCHE arrestatie die werden opgenomen/gefilmed en op internet verspreid met de bedoeling onrust en rellen te gaan veroorzaken.

  Om de vermeende racistische houding van de Franse Politie in kaart te brengen, zouden ze een Blanke dief die met gestolen spullen uit een winkel kwam gewoon laten lopen en negeren, terwijl even later een “getint” persoon die uit dezelfde winkel kwam, zonder enkele reden zou worden aangehouden en ………………

  BRON:

  http://actu17.fr/3-faux-policiers-arretes-a-paris-ils-sappretaient-a-proceder-a-une-interpellation-raciste-pour-un-tournage-sauvage/

  Like

 5. andre zegt:

  Links het lukt ze niet meer Hier een artikel van RT over stapels stenen die spontaan in condlict zones oppoppen. Zelfs Gates zit/zat in de baksteen business.

  https://www.rt.com/usa/490444-bricks-appear-mysteriously-cities-riots/

  Like

 6. Jan zegt:

  Antifa en blm steken huis met kinderen in brand, houden brandweer tegen

  The chief of the Richmond, Virginia, police department told reporters Sunday that Black Lives Matter and antifa rioters set fire to a multi-family home with children inside and then blocking access for firefighters to get through to save the children.

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/06/pure-evil-police-chief-breaks-describing-richmond-leftist-rioters-torched-home-children-inside-blocked-fire-department-video/

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Tulsa
  Mooie beelden, antifa onder de wielen

  Like

 8. Jan zegt:

  Video

  Like

 9. Jan zegt:

  Ik vind het niet ‘distressing’

  Like

 10. Jan zegt:

  LOL. Nike juicht plunderaars en brandstichters toe, winkel van Nike wordt gestript

  Like

 11. Jan zegt:

  Trump: Als gouverneurs en burgemeesters weigeren tegen de bendes op te treden zal ik hrrt leger inzetten

  President Trump: “I am mobilizing all available federal resources, civilian and military, to stop the rioting and looting, to end the destruction and arson. And to protect the rights of law-abiding Americans, including your Second Amendment rights… 
  ….

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/06/ending-riots-lawlessness-will-deploy-us-military-needed-president-trump-delivers-epic-speech-leftist-rioting-mass-looting-choas-americas-streets/

  Like

 12. Jan zegt:

  Plunderende en brand stichtende bendes menen cafe te kunnen vernielen, terrorist neergeschoten, terroristen beloven wraak

  The incident was caught on video. You can hear the person taking the video warning the people to stay back, shouting “This n**** got a gun!… It’s not worth it, n****!” 
  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/06/video-omaha-bar-owner-shoots-protester-assaulting-wont-face-charges-leftists-vow-burn-bar/

  Like

 13. Jan zegt:

  Plunderen valt niet mee en het ‘verworven’ bezit behouden al helemaal niet

  Plunderaars vallen plunderaars aan en stelen gestolen goed

  Net een apentuin.

  Like

 14. Jan zegt:

  Apentuin Minneapolis, plunderaars overvallen en bestolen

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/06/looters-get-looted-video-compilation-looters-stealing-looters-peaceful-protests-across-america/

  Zij moeten klacht indienen bij de politie wegens onveiligheid op straat

  Like

  • Harry zegt:

   Ach , ze hebben gewoon nog een klein beetje moeite met integreren …………
   Maar eigenlijk zijn het de pareltjes van de maatschappij !
   Ooit worden het de steunpilaren , hoor !

   Aldus links .

   Like

 15. verwardeman zegt:

  Precies hetzelfde verhaal met die Mitch Rodrigez , er wordt systematisch verzwegen
  WAAROM die kerel werd aangehouden ………………
  De indruk wordt gewekt dat blanke politieagenten een stel RACISTEN zijn die iemand
  alleen maar arresteren vanwege zijn / haar KLEURTJE !
  Natuurlijk heeft die ” lieve ” Mitch Rodrigez helemaal niet op staan scheppen – vlak na
  een aanslag in Parijs – dat hij een paffer op zak had , tijdens een groot evenement in
  Den Haag ………………………………
  Stel dat hij zo’n ” verwarde man ” was die elk moment los kon gaan , wat zou de
  goegemeente dan hebben gezegd , dat de agenten GEFAALD hadden ?
  Die vuile kut-NOS flikt precies dezelfde soort multicultipropaganda !
  Het behoeft geen betoog dat ik dat NOS journaille voorgoed heb uitgekotst !

  Like

 16. loNe zegt:

  er zijn in meerdere amerikaanse steden pallets met tegels neergezet [door iemand] ,
  vóor de dag wanneer geprotesteerd zal worden op die plekken …

  https://www.zerohedge.com/political/its-setup-mysteriously-staged-bricks-appear-throughout-major-protest-cities

  en heel veel andere links …

  Like

 17. Johan zegt:

  Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstikking door grote druk op nek en rug’
  Dit is typisch een geval van : “Slager keurt zijn eigen vlees”.

  Alles wordt uit de kast gehaald om de brandstichtingen en plunderingen in de Amerikaanse steden goed te praten. Want mensen zijn immers verontwaardigd. Dan mag dat blijkbaar allemaal.

  Net zoals bij de demonstratie op de Dam in Amsterdam. Dat er coronaregels afgeproken zijn in Nederland, zal de demonstranten worst wezen, want het demonstratierecht is belangrijker. Aldus burgemeester mevrouw Halsema.

  Nederland : de open inrichting, waar links en extreemlinks doen waar ze zin in hebben en maling hebben aan alles en iedereen.

  Geliked door 1 persoon

 18. Julia zegt:

  Ik walg van en heb geen enkel respect voor de hypocriete madam Halsema. Dit mens is ongeloofwaardig, doet net of ze gek is, ziet niets van tevoren aankomen maar spuugt duizenden mensen in het gezicht en toont haar minachting hiervoor. Alleen dat gezeik over de multi culti samenleving en nu weer zo een linkse groepering Black Matter waar duizenden groen linkse idioten achter staan terwijl ze het lef en geen inzicht hebben wat hun zelf wordt aangedaan zijn meer dan walgelijk maar verzieken onze samenleving. De Amsterdamse hypocriet mw Halsema had wel het lef om nabestaanden op 4 mei een bloemetje te leggen te verbieden. Wat een walgelijk mens. Eveneens geen enkel respect voor de korpsleiding die met haar goedkeuring om niet op te treden achter deze hypocriet staat heeft haar korps puur ter kakken gezet. Wie neemt de politie met haar boetes over sociale distance in Amsterdam nog serieus ze worden toch compleet uitgelachen en gevraagd uit te huilen bij Halsema. Grapperhaus dient Rutte er nu op aan te dringen deze waardeloze linkse burgemeester die niets presteert dan alles naar haar zelf toe te kletsen per direct uit haar functie te zetten wil de Nederlandse rechtstaat en de regels van Rutte en RIVM nog geloofwaardig blijven en worden nageleefd. Binnen het rechtssysteem mag niet worden gediscrimineerd dus de rest van NL kan niet meer worden beboet op het niet houden van afstand. Ik ben nu echt compleet klaar al die landverraders die de volksgezondheid in gevaar hebben gebracht voor een kleuring in Amerika die door politiegeweld is omgekomen dat mag uiteraard niet gebeuren maar waarvoor de verantwoordelijke agent is gearresteerd maar deze landverraders niet hoort als ouderen die vreedzaam staan te demonstreren in eigen land met geweld door onze politie worden aangepakt. Het is werkelijk om te kotsen.

  Like

 19. Julia zegt:

  Ik krijg toch ook wel enigszins mijn twijfels omdat ik niet meer weet wie er corrupt is en wie nog geloofwaardig rondom de HOAX Corona en wij inmiddels flink onder dictatuur zijn gesteld en economisch zwaar zijn gepakt.
  Zou Femke Halsema werkelijk zo achterlijk zijn om een demonstratie van ruim 5.000 mensen toe te staan die hutje mutje boven op elkaar staan zonder overleg met Den Haag? En hoe krijgt een kleine club zoals Kick Out Zwarte Piet van eigenaar George Soros het voor elkaar om in no time de Dam afgeladen vol te krijgen?
  Deze demonstratie moest er komen om de tegenstellingen in de wereld en ook in ons land verder op te voeren. De tegenstellingen tussen links en rechts die uiteindelijk moet leiden tot burgeroorlogen en totale chaos. Dat was de werkelijke reden dat deze demonstratie ongehinderd doorgang kon vinden. Als ingewijde weet Halsema dondersgoed dat het hele viruscircus een enorme hoax is en dus gaat ze gewoon volledig onbeschermd te midden van duizenden demonstranten staan.
  Bovenstaande gaat veel, héél veel kwaad bloed zetten in dit land bij alles en iedereen die te lijden heeft gehad van de corona maatregelen. Halsema staat er dan ook bij met een gezicht van: “Ik moet deze rol nu eenmaal spelen, maar als ik straks ontslagen wordt als burgemeester van Amsterdam wacht er een leuke baan voor mij bij (bijvoorbeeld) de VN”.
  Dit betekent natuurlijk ook dat het compleet einde oefening is voor alle corona maatregelen en bijbehorende boetes. Als er nog één iemand onder het volk is die na de gebeurtenissen in Amsterdam zich houdt aan de corona geboden, dan verdient dit land niet beter dan dat ze zo snel mogelijk moeten worden opgenomen in de communistische wereldstaat van Halsema en haar meester.

  Geliked door 1 persoon

 20. karton zegt:

  “Minnapolis en de linkse mythes” ? Ik wacht op het artikel :
  “Amsterdam en de linkse mythes”.
  Héél Groen Links zit vól met Halsema’s , links-radicalen en -terroristen van de ergste soort en het laagste allooi.

  Geliked door 1 persoon

 21. Freddy zegt:

  Zelfde scenario in België. Een Marokkaan vind de dood omdat hij een politiecontrole wil vermijden. Gevolg : rellen en plunderingen. Wie is er in de fout volgens sommige politici (links natuurlijk) en de MSM : de politie.
  Blijkbaar zijn er 2 soorten wetten : één voor gekleurde en linkse mensen, en één voor niet-linkse blanke mensen.

  Geliked door 2 people

 22. Julia zegt:

  Weer hebben die linkse mafklappers vanavond in Den Haag vrij spel en hoeven zich niet aan een uiterlijk aantal te houden. Het positieve hiervan is dat dit nu geldt voor een ieder die wil demonstreren tegen de lock down of uit onvrede vanwege de aangerichte enorme economische schade. Ook dus demonstranten die voor zichzelf en eigen volk opkomen mogen massaal vanaf nu in Den Haag en Amsterdam demonstreren, ook is het positieve als dat een burger zich niet aan de 1,5 meter distance houdt kan niet meer worden beboet omdat dat zeer discriminerend zou zijn, groepen jongeren kunnen op het strand en parken bijeen komen en kunnen dus ook niet meer worden weggejaagd of aangepakt. Eindelijk een lichtpuntje binnen dit discriminerend communistisch regime. Zo heeft de fatale fout van hypocriet Halsema enigszins ook een voordeel. Ze heeft zich compleet belachelijk gemaakt en duidelijk haar minachting voor o.a. de regels van het RIVM, de rest van de Nederlandse bevolking en zorgmedewerkers getoond. Het had Rutte kunnen sieren (als dit geen voor opgezet complot is met als doel totale chaos te creëeren) haar gisteren al direct uit haar functie moeten zetten maar zoals gewoonlijk kunnen deze falende onbenullen verder hun gang gaan of worden beloond met een mooi goed betaald binnen de politiek of een vet betaald baantje elders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s