VIDEO Dr. Nicolaus Fest over woordbreuk, schuldenunie en schuldenexces (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Mijn hemel, dat waren twee erge weken voor Duitsland. Duitsland´s burgers werden geplunderd, er werd aan de komende generaties een zware hypotheek opgelegd. Het parlement dankte af, en de Europese schuldenunie is er nu definitief. Maar even één voor één: het reddingsplan van Merkel en Macron ter waarde van € 500 miljard! Opnieuw eigenmachtig door de bondskanselier verkondigd, zonder inspraak van het parlement of de Bondsraad. Niemand protesteerde tegen deze uitholling van het begrotingsrecht, de parlementariërs schikten zich. Eigenlijk dienen parlementariërs de regering te controleren, daarvoor worden ze betaald. Maar in dit land: vergeet het maar. Daar gaat iets niet goed.

Daar komt het “reddingsplan” van de EU bij. Het voorziet in “hulp” –beter gezegd: geschenken voor onbekwame, tot bezuinigingen onwillige regeringen – ter waarde van een onvoorstelbare € 750 miljard. € 500 miljard daarvan zijn subsidies die niet terugbetaald hoeven worden, de rest zijn leningen – terwijl iedereen weet dat ook de leningen nooit terugbetaald worden. Want de looptijden zijn bijna oneindig. Als je eerlijk rekent, dan krijgt Italië in totaal € 170 miljard cadeau. Spanje kan zich verheugen in meer dan € 140 miljard. Zo financiert de Duitse belastingbetaler de jarenlange consumptie en sleur van de zuidelijke landen – terwijl hier de wegen vervallen, de digitalisering zich in de Steentijd bevindt en de pensioenen nauwelijks nog voldoende zijn om van te leven.

Deze € 750 miljard worden gefinancierd via eigen schulden van de EU. Tot nu toe was het de EU nadrukkelijk verboden om schulden op te nemen. Want zodoende is men in feite dus die schuldenunie, die er – 1000 maal heilig beloofd – nooit zou komen. Het miljardenpakket van Von der Leyen is niets anders dan een openlijke verdrag- en woordbreuk. Het Verdrag van Maastricht en zijn verbod van de schuldenunie zijn sinds afgelopen week geschiedenis.

Voor de schuldenopname van de EU zullen vooral de Duitse belastingbetalers en Duitse spaarders betalen. Via hogere en nieuwe belastingen – over enkele wordt al gesproken – en via negatieve rentes. De kleine man, de kleine vrouw, die geen bezit hebben, echter alleen maar een spaarrekening en misschien een levensverzekering, zijn opnieuw de klos. Zij worden door de regering-Merkel, geassisteerd door de SPD, ongenadig uitgeplunderd. Want de mensen die écht geld hebben – die zijn er al lang vandoor gegaan. Hun onroerend goed en ondernemingsbezit wordt nu vanuit Cyprus, Canada of een of ander belastingparadijs beheerd. Duitse belastingen betaalt, nonchalant geformuleerd, alleen nog maar de Duitse arbeider.

Oké, dat wordt allemaal een beetje te somber. Daarom nu iets vrolijks: Venezuela krijgt € 235 miljoen – als “humanitaire hulp” uit de EU-begroting, die u met uw belastingen financiert! Venezuela is het land met grootste aardoliereserves ter wereld. Het zou een oneindig rijk land kunnen zijn. Maar het wordt al jarenlang door socialisten geregeerd, en dat betekent ook hier: door betweterige, onverantwoordelijke, domme, verkommerde, corrupte, eigenmachtige, arrogante, onwetende, kwaadaardige, antidemocratische, karaktervrije, meedogenloze, supergevaarlijke staatsterroristen, schoften, bankroetiers en nestrovers. Die hebben Venezuela, altijd onder applaus van alle linksen in de wereld, in een shithole-land veranderd, waarin de oppositie onderdrukt en vermoord wordt, waarin de meest bittere armoede heerst en waaruit inmiddels een derde deel van de bevolking gevlucht is. Geen enkele rechtse militaire dictatuur zou ook maar een cent van de EU krijgen, en terecht. Maar omdat Venezuela een links staatsterroristisch shithole is, en linkse shitholes immers op de een of andere manier beter zijn dan rechtse, krijgt Venezuela úw geld, gedeclareerd als “humanitaire hulp”. In werkelijkheid dient het om een terroristisch links regime te stabiliseren.

Dat is toch met Pinksteren nog een verzoenende afsluiting. Een mooie dag en blijft u kalm!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO Dr. Nicolaus Fest over woordbreuk, schuldenunie en schuldenexces (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Volgens mij hebben Merkel en Macron het plan voorgelegd het is nog allesbehalve goedgekeurd en naar alle waarschijnlijkheid gaat dat ook helemaal niet gebeuren.
  Wat een mens wel kan doen is zich afvragen hoe ze op zo’n rampzalig idee zijn gekomen.
  Van Macron valt het nog een beetje te begrijpen want wat velen nog niet beseffen is dat Frankrijk ook al jaren overeind wordt gehouden middels absurde agrarische subsidies. Als we het hebben over de Zuidelijke landen dan behoort Frankrijk daar ook toe.
  Maar Merkel is definitief van het pad, terwijl haar eigen land een zeer moeilijke tijd tegemoet gaat is het compleet idioot om geld weg te geven.
  Frankrijk houd zijn auto-industrie overeind met subsidies maar de veel grotere Duitse industrie mag het zonder doen, hoezo oneerlijke concurrentie ?

  Like

 2. Hans zegt:

  Heeft Dr. Nicolaus Fest even heel erg gelijk. Het is een illusie dat de overige politiek het licht gaat zien.

  Like

 3. antiislamnu zegt:

  Durf te wedden dat nog geen 5% van de Europeanen hier totaal geen weet van hebben meeste mensen zijn zo simpel is zo’n volk het eigenlijk wel waard om behoed te worden voor al het onheil wat op hen afkomt.
  Ik bedoel corona en Rutte is ineens gigantisch populair en ver weg de grootste partij????? Dan moet je je niet meer druk maken en laat het land maar naar de kk gaan dit is dan zeker niet mijn Nederland.

  Like

 4. Bob zegt:

  Als mensen hadden leren denken, danhaddenzijbegrepen, dat belastingen
  in een peilloze afgrond gegooid worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s