Bijles voor linksen: broer van George Floyd veroordeelt “Antifa”

Screenshot_54

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

“Mijn hoogachting geldt de broer van George Floyd, die ertoe heeft opgeroepen om af te zien van geweld. Hij staat moreel gezien lichtjaren boven de Duitse pers, die de zaak genietend uitbuit om op te stoken tegen Trump en de VS”, twittert van Suntum. Waarom hij gelijk heeft.

philosophia perennis

Onze tweet van de dag is afkomstig van Ulrich van Suntum. Hij is emeritus professor in de Economie, daarvoor universitair docent aan de universiteiten Bochum, Köln, Witte-Herdecke en Münster evenals secretaris-generaal van het college van deskundigen.

Hij plaatste zijn tweet naar aanleiding van een aangrijpend beeld, dat gisteren door de media in de hele wereld werd getoond: de broer van de gedode George Floyd had gisteren op de plek waar zijn broer door drie politieagenten op barbaarse wijze werd gedood, opgeroepen tot het einde van de onlusten (foto). En dat in het kader van een gebedswake voor zijn broer.

“Ik weet dat hij niet gewild zou hebben dat jullie zoiets doen”

Voor de door de Antifa aangemoedigde relschoppers vond hij duidelijke woorden:

“Wat doen jullie? Jullie dien niks! Dat brengt mijn broer zeker niet terug. Ik weet dat hij niet gewild zou hebben dat jullie zoiets doen.”

Zijn pleidooi aan het eind van zijn toespraak was duidelijk: “Vrede aan de linkerkant” en “gerechtigheid aan de rechterkant”. Daarmee heeft hij twee principes in het gesprek gebracht die het meest ontbreken aan de huidige politieke cultuur: vergeving en gerechtigheid: het is de synthese van deze beide die de basis voor vrede vormt.

Links-extremen en Duits media instrumentaliseren doden voor hun perfide belangen

Dat de broer van de gedode deze oproep verbond aan een openbaar gebed, laat heel goed zien dat hij begrepen heeft dat we de kracht om deze beide principes te vervullen niet zonder theïstische verankering en een aan het christendom ontspringend ethos kunnen vervullen.

De grote media, in het bijzonder in Duitsland, stellen daarentegen op dit moment alles in het werk om nog meer olie op het laaiende vuur te gooien en in de VS een burgeroorlog mee te provoceren. Hun haat op Trump gaat zo ver, dat ze voor zijn val bereid zijn om een hele natie, die ons na de Tweede Wereldoorlog op voorbeeldige manier aan welvaart, vrede en democratie heeft geholpen, in chaos te storten.

“Hij staat moreel gezien lichtjaren boven de Duitse pers”

Daarom kan ik het alleen maar eens zijn met van Suntum als hij twittert:

“Mijn hoogachting geldt de broer van George Floyd, die ertoe heeft opgeroepen om af te zien van geweld. Hij staat moreel gezien lichtjaren boven de Duitse pers, die de zaak genietend uitbuit om op te stoken tegen Trump en de VS.”

Screenshot_55

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Bijles voor linksen: broer van George Floyd veroordeelt “Antifa”

 1. karton zegt:

  Het Antifa-gajes heeft deze woorden vast niet gehoord; zij zijn gehoor-gestoord als hen iets niet bevalt.

  Geliked door 1 persoon

 2. klaas zegt:

  Like

 3. oprechtegeus zegt:

  De rellen en plunderingen in de VS zijn het werk van de extreem linkse groeperingen onder applaus van de “Democraten”, want alles is geoorloofd om Trump beentje te lichten. Het lijkt erop of de zich “Democraten” noemende politieke stroming zelfs het risico van een burgeroorlog op de koop toe neemt: Trump zal en moet weg. In de stad van het gebeuren, Minneapolis, is het stadsbestuur van linkse signatuur en zelf verantwoordelijk voor het aan te stellen politiepersoneel. Het hoofd van de politie is een zwarte man. Maar Trump krijgt door de hele extreem linkse kerk de zwarte Piet toegespeeld, want hij zal en moet verdwijnen. Elke ontsporing of ramp, waar ook ter wereld, wordt door links op de zondebok Trump geschoven. Zijn pogingen de gewelddadige en plunderende massa tot de orde te roepen wordt als misdadig gekwalificeerd. En de massa is zich niet bewust dat zij zich voor het extreem linkse karretje laten spannen en uiteindelijk zelf het slachtoffer wordt. Zelfs een bekende Nederlandse sportcoryfee doet de uitspraak dat het slachtoffer Floyd onschuldig was, daarbij voorbijgaand aan het feit dat hij met vals geld probeerde te betalen. In Nederland is dat (zoals vele andere) blijkbaar geen misdrijf meer.

  Geliked door 5 people

  • Hans van Straaten zegt:

   Ben het helemaal eens met je betoog.

   Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Ik heb ook eens willen betalen met een vals briefje van 20, zonder dat ik dat wist.
   Gelukkig was het personeel zo vriendelijk door mij er op te wijzen dat er iets niet klopte aan mijn 20euro biljet.
   Ze kende mij gelukkig in de winkel omdat ik daar bijna dagelijks kom, anders kan je daar het grootste gezeik mee krijgen.
   Voor het zelfde geld bellen ze meteen de politie, en ik maar wachten op mijn wisselgeld.

   Ik had even niet goed opgelet met wat ik ergens terug gekregen had als wisselgeld.
   Ik kijk nog steeds alles na wat ik nu terug krijg ergens, want dat gebeurt mij niet meer.

   Like

 4. wc zegt:

  prima verhaal

  Like

 5. Republikein zegt:

  Eind goed, al goed.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Zo zie je dat er gelukkig ook normale negers zijn die in humaniteit en moraliteit ver boven de politiek correcte blanke weekdieren zonder ruggengraat staan die de westerse media bemannen.

  Geliked door 2 people

 7. guusvelraeds zegt:

  Je weet natuurlijk nooit in hoeverre deze broer door de verantwoordelijke politici geïnstrueerd werd deze uitspraken te doen. Daar is overigens in deze situatie niets verkeert aan en dat de broer aan deze legitieme vraag meewerkt is alleen maar lovenswaardig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s