Het coronavirus Covid-19 en de verwaarlozing van de democratische rechtsstaat

Screenshot_62

(Door: Willem van der Werf)

Na aanvankelijke lof over de voortvarende aanpak van het kabinet bij de bestrijding van het corona­virus Covid-19, rijst langzaamaan steeds meer kritiek. Ondanks de steunmaatregelen zijn de economische gevolgen steeds sterker voelbaar. Naar verwachting staat ons een langdurige crisis te wachten. Ook functioneren de Tweede en Eerste Kamer nauwelijks en zijn de gerechten lange tijd gesloten geweest. Burgerrechten worden op grote schaal ingeperkt door de voorzitters van de veiligheidsregio’s, die door geen enkel democratisch gekozen orgaan rechtstreeks kunnen worden gecontroleerd. Hun noodverordeningen zijn gebaseerd op een twijfelachtige juridische grondslag, hebben een twijfelachtige inhoud, en kennen een twijfelachtige handhaafbaarheid. En dat terwijl overtreding niet alleen bestuursrechtelijk maar ook strafrechtelijk wordt gesanctioneerd. De vraag naar nut en noodzaak van de gekozen maatregelen staat hierbij niet ter discussie. Het gaat erom dat bij de inperking van de burgerrechten de democratische rechtsstaat moet worden geëerbiedigd. Die democratische rechtsstaat lijkt bij de bestrijding van het coronavirus echter behoorlijk te worden verwaarloosd.

Bron:
www.omgevingsweb.nl
(h/t K.J.A.M. W.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Het coronavirus Covid-19 en de verwaarlozing van de democratische rechtsstaat

 1. Piet Snot zegt:

  Hoe kan je nou nog in een democratische rechtsstaat geloven, als 95% van alle wetten al uit de EU komen, waar we toevallig ook nog eens in zitten, en zo goed als, waarschijnlijk nooit meer uitkomen.
  Tenzij de PVV 76 zetels gaat scoren.
  Wij hadden al niks meer te vertellen, Je suis Piet Snot. ALLEMAAL.

  Like

 2. verwardeman zegt:

  Die democratische rechtstaat moet om zeep , lang leve de sharia en de Nieuwe Wereld
  Orde , aldus onze vrijmetselende premier en Bilderberger W.A. von Amsberg .
  Die coronacrisis wordt gebruikt om ons bovengenoemde stront door de strot te duwen !

  Geliked door 3 people

 3. malsion zegt:

  ???
  “”rechtsstaat wordt verwaarloosd”” ???
  zeg maar gerust:
  wordt bewust hardgrondig GENEGEERD !!!

  Like

 4. Rini Stegeman zegt:

  Ik word er langzamerhand STRONT ziek van. Of je nu de gemeente, de huisarts of de apotheek belt, bij alles hoor je eerst een dikke twintig minutenlang het CORONAgedoe,De Apotheek is zelfs, wegens CORONA, tussen 12.00 – 14.00 GESLOTEN Het is werkelijk ONGELOOFLIJK . maar via Femke mogen wij dus weer los.

  Like

  • LUCIA zegt:

   Ja de indoctrinatiemachine staat op zijn hoogst en het is natuurlijk een prachtig excuus voor slechte service maar als zij wat van je moeten b.v. ze beoordelen… doe ik niet aan door mijn Coronabeleid

   Like

 5. Htsk day zegt:

  Er klopt geen hout van chloroquine-onderzoek https://www.geenstijl.nl/5153753/met-zink/

  Watch “Garbage ‘Science’: Be Wary Of What You’re Being Told” on YouTube

  Geliked door 1 persoon

 6. Piet Snot zegt:

  Geliked door 2 people

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  “De vraag naar nut en noodzaak van de gekozen maatregelen staat hierbij niet ter discussie.”

  Laten we die nut en noodzaak eens wel ter discussie stellen. Dezelfde gekozen maatregelen waren immers niet noodzakelijk tijdens de “normale” griepgolf van twee jaar geleden. Terwijl het sterftecijfer nu nog altijd lager is dan destijds. Het lijkt dat het virus min of meer op z’n retour is. Dat wil zeggen dat de sterfte logischerwijs ook op z’n retour is.
  Waar is al die poespas dan voor nodig geweest? Al die angst die ons is aangepraat? Het dagelijkse geleuter op radio en tv? De enorme aanslag die is gepleegd op onze economie? Het stilleggen van alle sport, zowel in de stadions als op tv?

  Het lijkt me nu het goede moment om die gekozen maatregelen ter discussie te stellen. Werk aan de winkel voor kritische journalisten (zijn die er nog?) dus.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 8. guusvelraeds zegt:

  In een normale samenleving worden zieke mensen met een besmettelijke ziekte door virus of bacterie in een tijdelijke quarantaine geplaatst met nadruk op tijdelijk. De gezonde mensen gaan niet in quarantaine en houden de samenleving draaiende. In Nederland anno 2020 worden zieken en gezonden in familiesituaties in quarantaine gehouden. Een totale omkering van waarden. Inmiddels weten we dat de R0 factor grote kul is en in werkelijkheid niet bestaat want het gross van de mensen 99% had voldoende weerstand het virus alleen te overmeesteren. Ook vaccinatie tegen een RNA virus is kul want de mensheid is al sinds de jaren 60 vorige eeuw in aanraking geweest met corona virussen en derhalve heeft de mensheid voldoende immuniteit weten op te bouwen. Ook al is er variatie in samenstelling van de virussen geven eerdere besmettingen bij gezonde mensen voldoende immuniteit opbouw. Alleen bij mensen met een verzwakte immuniteit kan het virus dodelijk eindigen. Maar dat laatste is niet typisch voor het corona virus want dit geldt voor alle virussen. Het corona virus is niet dodelijker gebleken als het gemiddelde influenza virus. Over de hele wereld ligt de dodelijkheid factor op gemiddeld 0,26 %. Voor dit percentage werd de gehele westerse economie naar de gallemiezen geholpen. De echte corona ramp gaat nu pas beginnen.

  Geliked door 3 people

 9. Jean zegt:

  Als ik van één zaak overtuigd ben dan is toch het misbruik van corona om de dictator te kunnen spelen en tot grote spijt moet ik vaststellen dat een massa in die val gelopen is.
  Beschermingsvoorstellen voor 100% mee eens maar nooit dictatuur en wat ook vaststaat is de extreem linkse ratten die er misbruik van maken, kijk maar naar die troela in Amsterdam.
  WALGELIJK.

  Geliked door 1 persoon

 10. Bas zegt:

  Like

 11. Kuu zegt:

  Het verweer van Halsema rammelt aan alle kanten. Er wordt in ambtelijke kringen al een (maximaal) aantal van 12.000 demonstranten genoemd.

  Een motie van Hiddema, die luidt: gaan we Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken vragen (“verzoeken”) naar de Kamer te komen (bij debat over corona, dus ook over de handelswijze van Halsema): VERWORPEN. Een verzoek doen is dus al te veel….

  Conclusie: BANANEN REPUBLIEK.

  Like

 12. Bas zegt:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/corona-buitenbeentje-zweden-is-nu-een-noordelijke-paria~bf57a866/

  Corona-buitenbeentje Zweden is nu een noordelijke paria

  Het soepele Zweedse coronabeleid heeft veel van zijn beloften niet kunnen waarmaken. Tot verdriet van de lockdownsceptici.

  Maar het Zweedse sprookje is voorbij. In Zweden vielen veel meer doden dan in andere Scandinavische landen. En de schade kan verder oplopen, doordat de epidemie langzamer uitdooft dan elders. Volgens het European Centre for Disease Prevention and Control data was Zweden de afgelopen week het land waar de meeste doden per hoofd van de bevolking vielen.

  Like

 13. verwardeman zegt:

  @bas
  Als er European of Volkskrant voorstaat , geloof ik het zowiezo al niet , nepnieuws .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s