Tegelwijsheid . . .

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Tegelwijsheid . . .

 1. Rensk. zegt:

  Je hoort de laatste jaren niets anders meer dan rascisme rascisme en nog eens rascisme. En hoe meer er over gepraat word hoe meer de partijenen zich tegen elkaar af gaan zetten. Het heeft geen enkele zin. Ook die demostraties niet. Zelf heb ik werkelijk nooit in kleur gedacht. Pas de laatste jaren merk ik dat ik een hekel aan zwarte mensen begin te krijgen. Althans in het algemeen. Kom ik er 1 tegen die zich gewoon normaal gedraagt dan zie ik helemaal geen kleur. Datzelfde heb ik ook bij blanke mensen. Ook lelijke mensen die een aardig karakter hebben dan zie je helemaal niet meer dat ze lelijk zijn. Andersom als iemand er leuk uitziet en je ziet een rot karakter dan ben ik er ook heel snel klaar mee en zie je zo´n mens met de dag lelijker worden. Maar nu ik steeds zwarte mensen op de buis zie klagen zoals b.v.Silvana Simons begin ik zelfs een hekel te krijgen aan die vette lippen, omdat er zoveel haat uitkomt.

  Geliked door 5 people

 2. Gienekehado zegt:

  Dit tegeltje komt NIET bij mij aan de muur! Ben het niet eens met deze “wijsheid”. De genoemde incidenten hebben alles ter maken met de aard van het BEESTje! Misdadig en nogal eens beoefenaar van een gevechtssport, waardoor de politie extra geweld moet toepassen!! Ooit is er een proefschrift oid. verboden in Nederland van een onderzoek naar de uiterlijke kenmerken van misdadigers, criminelen; meestal forse sterke kerels! Die valsgeldbetaler had niet door 1, maar door minstens 4 agenten in bedwang gehouden moeten worden, of uitgeschakeld door een stroomstoot oid. Dat conducteurs, controleurs, breedgeschouderde, woestuitziende zwartrijders negeren, heeft een reden!

  Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   George Floyd was een man van bijna twee meter. Een ex-footbalplayer. Met een veroordeling wegens gewapende roofoverval. Hij betaalde in de buurtsuper met vals geld.
   Bij de lijkschouwing bleken er fentanil en chrystal meth in zijn bloed te zitten. Had daarnaast een slechte gezondheid.
   Hij werkte als uitsmijter, dus knokken zal hem niet vreemd geweest zijn. De politieman wist dat, want die werkte in dezelfde zaak. Hij wist dus waar Floyd toe in staat was, als het op vechten aankomt.
   Met deze feiten in het achterhoofd ziet de zaak er anders uit. Waarmee niet gezegd wil zijn dat de politieman zich niet schuldig heeft gemaakt aan overmatig geweld. Maar als je in je werk doorlopend geconfronteerd wordt met zwarten die het op je leven gemunt hebben, is het wel enigszins begrijpelijk als iemand buitenproportioneel reageert.

   Op Tweeter een interview met een van de aanstichters van de ongeregeldheden. Hij verklaarde door Soros betaald te worden voor het organiseren van het oproer. Hoe meer medeterroristen hij wist te charteren, hoe meer hij betaald kreeg.

   Resumerend kunnen een paar dingen worden vastgesteld.
   1e George Floyd was geenszins een onschuldige burger, geen lieve jongen.
   2e De politieman heeft excessief geweld gebruikt.
   3e De ongeregeldheden hebben met de dood van Floyd weinig of niets te maken. Worden alleen aangegrepen om oorlog tegen de staat (lees: Trump) te maken.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 4 people

 3. Harry zegt:

  Als iemand je strot dichtknijpt , dan krijg je het benauwd .
  Als iemand tegen de zijklant van je nek duwt , dat kan hooguit pijnlijk zijn , maar daar zit je luchtpijp nou eenmaal niet , hoe kun je het dan benauwd krijgen ?
  Ging die crimineel daaraan dood , dan ?
  Geiten en herten kunnen acuut overlijden door het gevoel gepakt te zijn door een roofdier , in een soort angst-hartstilstand .
  Had die bij herhaling veroordeelde crimineel dat ook niet ?

  Ik kijk regelmatig real live politiefilms .
  Je ziet dan altijd , dat het grootste tuig die de vreselijkste dingen doen , beginnen te jammeren als ze gepakt zijn , dat iets zeer doet , dat ze een ziekte hebben , dat hun handboeien te strak zitten , etc .
  Maar je ziet ook dat als ze de kans krijgen , alsnog de agent(en) te lijf proberen te gaan .
  Zelfs in het politiebureau flikken ze dat soms .
  Iemand die een agent probeert dood te rijden of iemand helemaal verrot schopt en slaat ,
  die is altijd zielig en mankerende als ie opgepakt wordt .

  Ik kan me heel goed voorstellen , dat je als agent na een aantal jaren met dat tuig om te moeten gaan , ook wat minder soft wordt .
  En een heleboel van die lui zitten onder de drugs , die zijn heel erg onberekenbaar .
  Ik denk dat ik mijn taser iedere dag op zou moeten laden , als ik agent was !
  Daar worden ze wel lekker mak van .

  Geliked door 6 people

  • guusvelraeds zegt:

   Kan heel ver meegaan in deze comment. Alleen een kanttekening. Verstikken in die zin dat de hersenen geen zuurstof meer krijgen kan ook door zware druk op de zijkant van de hals. Daar zit namelijk de grote hoofdslagader die de hersenen van zuurstofrijk bloed voorziet. Als deze slagader afgedrukt wordt dan stik je niet doordat te weinig lucht de luchtpijp passeert maar stik je doordat te weinig of geen zuurstofrijk bloed de hersenen in stroomt. Je raakt dan in coma en bent na een paar minuten hersendood. Je krijgt wel voldoende lucht in de longen maar de longen kunnen door de blokkade van de grote halsslagader het zuurstofrijke bloed niet meer doorgeven aan de hersenen. Verder stond deze neger stijf van de drugs en was een boom van een kerel en je moet niet uitvlakken dat een politieagent in Amerika onder zware druk staat en elk moment geconfronteerd kan worden met dodelijk geweld. Was een blanke crimineel gestorven door (onder stress) te hard ingrijpen van een zwarte cop was in de media geen vuiltje aan de lucht geweest.

   Geliked door 4 people

 4. Piet Snot zegt:

  Je begrijpt het gewoon niet al dat politie geweld.
  Elke keer opnieuw blijkt weer dat ze altijd perfect meewerken bij hun aanhouding, zich nooit verzetten, elke aanwijzing direct opvolgen en nooit de agent zullen tegen spreken of beledigen.
  Dus al dat geweld is dan nergens voor nodig.
  Ze kunnen ook voor dat ze naar het bureau even gezellig langs de MacDonald gaan, dat verbroederd direct en dan krijg je al een heel andere onderlinge sfeer.
  Je begrijpt gewoon niet dat ze dat zo niet leren daar op de politie school, dat maakt het allemaal veel gemoedelijker en ze krijgen meteen weer plezier in hun werk wederzijds.
  De crimineel vind het dan niet zo erg als ie betrapt wordt en de agent hoeft zich minder druk te maken.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Piet Snot. Jammer, héél jammer dat u het politie-geweld niet begrijpt. U heeft kennelijk de politieschool niet gedaan, ik wel en ik kan u zeggen dat jet ánders gaat als dat u denkt. ( ik zat op die school vér vóór de Golfoorlog, dus zeg maar “ in die goeie ouwe tijd”)

   Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Hij is vergeten er ” satire ” boven te zetten , Karton .

    Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Jij begrijpt de sarcastische ondertoon niet,verpakt in een dosis flauwe humor die hier toch duidelijk uit te halen is en in te herkennen.
    Jammer, dan mis je een hoop.
    Jij neemt alles wel heel erg letterlijk wat je leest.

    Geliked door 3 people

   • A. de Koning zegt:

    Ik denk dat de reactie van Piet Snot juist een karikatuur is, althans zo heb ik het opgevat en ik vond het best wel grappig..

    Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Politie-geweld niet begrijpt?
    Ze mogen van mij nog veel vaker en vooral eerder ingrijpen.
    Het moet geen politie staat worden maar als ik soms een filmpje voorbij zie komen, is het om te janken hoe ze zich laten behandelen door dat tuig, ze laten zich zelf slaan of het ziekenhuis in schoppen.
    Waar heb je dan een pistool voor mee gekregen, om te poetsen?
    Nee, natuurlijk heb ik niet op de politie school gezeten.
    Een echte vent wordt geen agent.

    Geliked door 2 people

   • guusvelraeds zegt:

    Volgens mij begrijpt U het cynisme niet van Piet Snot. Kan gebeuren als hogere hersenfuncties aangeboord moeten worden.

    Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Piet Snot 3 juni 2020 om 10:51

   Wat kun jij toch humoristisch uit de hoek komen! 😆

   Geliked door 1 persoon

 5. hannah zegt:

  daarom geen knuppels en spay voor onze wannebee agenten, de boa (constructor) ….

  Geliked door 2 people

 6. Aan de hand van deze reconstructie kan iedereen beoordelen wat er gebeurde.
  Deze Floyd was een grote sterke vent die als uitsmijter werkte bij een nachtclub, hij ging dronken als een Maleier een pakje sigaretten kopen en betaalde met een vals briefje van twintig dollar, toen het personeel naar hem toeging was er geen gesprek mogelijk en werd de politie gebeld.
  Hij most met geweld uit zijn auto gehaald worden en nadat hij geboeid was weigerde hij in de politieauto te gaan zitten.
  Kijk zelf;

  Like

 7. wauso zegt:

  De INDOCTRINATIE slaat weer hard toe. Het is vaak doden of gedood worden. En de CLOWNS langs de kant bepalen dan hoever je mag gaan met doden of gedood worden. Clowns die enkel praten (ook hier) en nog nooit een extreme geweldsituatie hebben meegemaakt.

  Like

 8. Jan zegt:

  Wat een stompzinnige opmerking van ‘Schilder’. Niveau hersenloos.

  Like

 9. Jan zegt:

  Chris Cuomo, broer van de gouverneur moedigt brandstichting, plundering en moord aan

  CNN’s Chris Cuomo: “Please, show me where it says protesters are supposed to be polite and peaceful.”

  https://mobile.twitter.com/SteveGuest/status/1267987525198585856

  Oorlogsgebied NY
  https://mobile.twitter.com/BasedPoland/status/1268183673955909633

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Opgepakt ongedierte
  https://tinyurl.com/y7srf3fy

  arrested for torching the Dakota Cunty Government building south of Minneapolis on Friday.

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/06/two-george-floyd-rioters-arrested-torching-mn-courthouse-molotov-cocktails/

  Geliked door 1 persoon

 11. Piet Snot zegt:

  Denk dat de hr. Schilder er ook bij was op de dam, en dacht, hier moet ik wat over kwijt bij hr Bron met al die racisten daar.
  Dat moet nou maar eens afgelopen zijn daar.

  Like

 12. Piet Snot zegt:

  In het rapport van de officiële autopsie op het lichaam van George Floyd staat dat hij overleed door hart- en longfalen. De autopsie is uitgevoerd door de lijkschouwer van de autoriteiten in Minnesota. Dat melden Amerikaanse media.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/885208600/george-floyd-overleed-door-hart-en-longfalen-en-had-coronavirus

  Like

 13. Bob zegt:

  Achtergronden worden wegens privagie nooit verteld. Ik ben het niet altijd met politie optreden
  eens. Maar wie geweld uitlokt krijgt geweld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s