De Nederlandse Corona-aanpak scoort erg slecht

Screenshot_87

(Door: Rob Kern)

Het is tijd voor een kritische evaluatie

Er bestaat een grote discrepantie tussen hoe de rest van de wereld naar de Nederlandse Corona-aanpak kijkt en hoe die hier in Nederland beleefd wordt. Schiphol wordt aangemerkt als een onveilige luchthaven en Nederlanders zijn in Griekenland alleen welkom na een krachtige interventie van de EU. Zij moeten wel in quarantaine, zelfs na een negatieve Corona-test. In dit artikel neemt Rob Kern de Nederlandse aanpak onder de loep.

Lees verder>>>
(h/t S.B.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op De Nederlandse Corona-aanpak scoort erg slecht

 1. Johan zegt:

  Een uitstekend artikel !
  Hierbij nog enkele aanvullende opmerkingen :
  Het is uiterst merkwaardig dat de aanpak van dr. Rob Elens uit Meijel systematisch werd geboycot door het RIVM en de GGD. Op verzoek van het RIVM werden zelfs bij youtube filmpjes hierover verwijderd. Onvoorstelbaar !

  Nu is bekend geworden ,dat het onderzoek naar hydroxychloroquine (HCQ), zoals beschreven in het prestigieuze medische tijdschrift ” The Lancet”, een nep-onderzoek was. Het was bedoeld om het geneesmiddel HCQ in diskrediet te brengen. U mag zelf raden, wie daar belang bij had. Nu komt de waarheid langzaam boven tafel.
  Drie van de vier auteurs trokken zich terug omdat de betrouwbaarheid van de gegevens niet kon worden geverifieerd door onafhankelijke reviewers. HCQ zou de kans op sterfte verhogen.
  Maar dat blijkt dus allemaal onzin te zijn. Dat werd ook al weken geleden betoogd door dr. Elens, die nu het gelijk overduidelijk aan zijn zijde krijgt.
  Het is nu wachten op het startschot dat HCQ vrijgegeven kan worden ter behandeling van patiënten in een vroeg stadium bij huisartsen in de eerstelijn.
  Het RIVM zal bakzeil moeten halen en een aantal lieden bij deze club zal nu waarschijnlijk hoogst zenuwachtig zijn.

  Een voorbeeld van de desastreuze houding van kabinet en RIVM :

  Op dit ogenblik is ertoe besloten dat een aantal nertsenfokkerijen geruimd moeten gaan worden. Het coronavirus is bij de dieren aangetroffen en men vindt het blijkbaar niet verantwoord in verband met de volksgezondheid om de dieren nog langer te laten leven.
  Nu heeft zo’n nertsenfokkerij pakweg rond de 30 duizend dieren. Dat betekent a raison van 10 euro per dier ( ik maak hier een ruwe gok, want ik heb eigenlijk geen exacte cijfers op dit moment) , dat er een schadepost van 300 duizend euro ontstaat. Feitelijk is de schade veel groter, want de fokker zal nieuwe dieren moeten aanschaffen, maanden moeten wachten om ze volwassen te laten worden enzovoorts. Feitelijk moet hij helemaal van voren af aan beginnen.

  Dit is een schoolvoorbeeld van de desastreuze uitwerking van het coronabeleid van onze regering. Het toont aan hoe hun beslissingen onze economie vernietigen. En zo gaat het op allerlei terreinen (horeca, luchtvaart en zomerfestivals zijn de meest in het oog springende).
  Mar wat als er nu een eenvoudig geneesmiddel bestaat als HCQ ?
  Wat uitermate goedkoop is (15 euro voor een kuur), wat heel kort duurt qua behandeling (4 dagen) en wat onmiddellijk nu toegepast kan worden ? Het ligt immers gewoon op de plank in iedere apotheek.
  Dan hoeft men bij zo’n nertsenfokkerij niets te vrezen, want mocht een medewerker besmet raken met corona, dan kan hij meteen dit middel HCQ krijgen en over een week is hij weer beter.
  Er is dus helemaal geen noodzaak meer tot destructie en kapitaalvernietiging.

  Dezelfde redenatie gaat op voor al die andere terreinen van onze economie. De zelf-vernietiging tot nu toe is enorm geweest en kan misschien nu nog voor een deel teruggedraaid worden, als men snel ertoe besluit om deze behandelkuur (HCQ + zink) vrij te geven.

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   Juist, we moeten een burgerrechtbank instellen en ze berechten ze heben rucksichtloss alles kapot gemaakt en zeggen dat het iets nieuws is is geen verontschuldiging of vrijbrief van rommelen en rotzooien met mensen hun rechten en mensen in een wanhopige situatie waarin geen specifiek daarop toegesneden medicijnen waren , die alternatieven te onthouden die al ruim 40 jaar gebruikt worden weliswaar in een ander ziekte beeld maar dat is nooit eerder een bezwaar geweest voor big-pharma die ook mensen met een resistente bacterieele infectie met chemotharapie benandeld. Mag het effe mr Bron; IK ROEP HIERBIJ ALLE HACKERS VAN NEDERLAND MET ENIG MOREEL BESEF OP OM IN NAVOLGING VAN DE HACKERS DIE GATES, WHO EN FAUCI GEHACKT HEBBEN OOK HIER EEN FOLLOW THE MONEY /INTERESTS TE DOEN M.B.T. HET RIVM . RUTTE, WHO, GATES EN DE JONG ER LIGGEN VAN DE WHO EN GATES LA LLERLEI WACHTWOORDEN OP STRAAT MISSCHIEN DAT DAT POORTEN OPENT NAAR ONS TOE. Jullie weten zelf wel wat jullie daarna moeten doen, noem het PROJECT OMA EN OPOE WAREN NOG NIET LEVENSMOE, JULLIE HEBBEN ALLEMAAL EEN OMA EN EEN OPA GA DAAR MAAR WAT VOOR DOEN.

   Like

 2. Japio zegt:

  Rutte is om, zwarte piet is discriminatie. Mensen die nu nog twijfelen om weer op die gladde aal te stemmen moeten nu toch eens wakker worden.

  Geliked door 3 people

 3. freda110 zegt:

  Geliked door 1 persoon

 4. Monalisa zegt:

  U gaat het gelag om de corona volgend jaar in u portemonnee voelen, de zorg willen ze met 21 euro per persoon per maand omhoog gooien, en daar krijgt Rutte 43 zetels voor, schiet mij maar lek

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Daar hebben ze in Duitsland gelukkig geen last van want daar is alles gratis in de gezondheidszorg.
   Daar kan je ook net zolang in het ziekenhuis blijven hangen als je wilt en bij de apotheek krijg je niet een enkele verpakkingen, maar een hele doos vol mee, om uit te delen onder de familieleden of om op marktplaats te zetten wat je over hebt.
   Wat een mooi is dat toch dat Duitsland, waar enkel rekening gehouden met het welzijn van de bevolking en hun gezondheid.
   Ik begrijp precies waarom ze altijd weer op Merkel stemmen, als je dit weet.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Heer snot u schrijft hier een zootje kwats, ook hier krijg je geen dozen mee voor de familie een broodje aap verhaal van u.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Daar hebben ze in Duitsland gelukkig geen last van want daar is alles gratis in de gezondheidszorg. Blijkbaar bent u niet op de hoogte hoe het werkt in Duitsland, iets met de klepel hangen en niet weet waar hij hangen moet.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    “een zootje kwats”

    Dat heb nog lang geduurd voordat je dat door had, 2 reacties nog wel.
    Wat weet ik nou over Duitsland.
    Het enige wat ik daarvan weet is wat ik hier lees.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Ach heer snot ik kan wet 20 keer antwoorden op u, maar dat bent u niet waard, maar vertel geen onzin, wat u niet weet.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Ik weet alleen dat hoe langer iemand in Duitsland woont, des te minder humor celletjes er nog over blijven.
    Hoe hopeloos ben je wel niet als land wanneer ze zelf een compleet talentloos meisje als Silvie Meis daar nog op de tv laat optreden.
    Als ze daar ergens om willen lachen dan nodigen ze een Nederlander uit om daar op te laten treden.
    Waarschijnlijk zijn ze daar nog steeds Rudy Carell shows aan het herhalen bij gebrek aan Duits talent.
    Zo’n reclame tekst als, Duitsers hebben geen humor, komt niet zomaar uit de lucht vallen.
    Jij bewijst het dagelijks hier. Maar, Deutschland Uber alles, was het toch.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Heer snot volgens mij bent u mislukt in deze maatschappij, en komt niet verder dan PC dus Linda de mol en Rudy Carel had ook hun hersen celletje niet op orde. Ze verdiende wel miljoenen daar De Duitser heeft meer Humor dan jij. U tekst Deutschland Uber alles, is verkeerd, het heet Ein Reich.

    Like

  • Johan zegt:

   Als de zorgpremie omhoog gaat, zal er een enorme toename volgen van het aantal wanbetalers. Mensen zullen het niet meer op kunnen brengen. Ze willen wel, maar kunnen het niet meer.
   Gekoppeld aan het keiharde incassobeleid van de regering via het CJIB (Centraal Justiteel Incasso Bureau) zal dit tot rampzalige taferelen gaan leiden.
   Nu al dreigen anderhalf miljoen mensen hun baan kwijt te raken. Straks worden ze ook nog, dank zij dit regeringsbeleid, op straat gezet wegens incassovorderingen en opgelopen schulden. Dat heeft dan wel weer als voordeel, dat er huizen vrijkomen voor statushouders en asielzoekers. Kan de regering zich weer op de borst kloppen.
   Maar het is bepaald niet iets om blij van te worden. Al met al, sombere vooruitzichten voor de toekomst.
   Nederland glijdt in rap tempo af naar het niveau van een derde wereld land met een haperende economie, een gebrekkige zorg en een instortende verzorgingsstaat.
   Gedrapeerd met een sausje van aangepraat institutioneel racisme teneinde de tegenstellingen in de maatschappij kunstmatig op scherp te stellen.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Zoals u weet bestaat de echte Nederlander niet meer, als u de woorden aanneemt van Maxima, u mag wel zwaaien naar ze op Koningsdag.

    Like

   • LUCIA zegt:

    De bond Overheidszaken heeft daar een rechtszaak op gewonnen, ik moet er nog in duiken maar het schijnt dat je niet meer kunt stellen dat je verplicht bent om je te verzekeren voor de “Zorg”
    Als dat zo is, kun je misschien een algemene wereldverzekering nemen of zelf een soort collectief oprichten. Ze waren daar mee bezig maar of het al rond is weet ik niet . Punt is wel, dat als je je niet verzekerd en er gebeurt wat moet je wel zelf dokken.
    Als je weinig geld hebt en het hier al gezien hebt, kun je altijd nog emigreren naar Portugal, je betaald daar een schijntje voor een ziektekosten-verzekering en ze hebben volgens de wereldranglijst for health een betere zorg dan wij hier, wij staan op de 17e plaats in de wereld.
    Zou je niet zeggen als je RUtte hoort “wij hebben de beste gezondheidszorg van de hele wereld”, Ja dat heeft ie aardig afgebroken.
    Ik durf te wedden dat er over enkele jaren aan het licht komt hoe we niet alleen belazerd zijn met 9/11 maar ook met deze COVID-plandemie en dat in voorbereiding daarop, wereldwijd bepaalde acties hebben plaatsgevonden b.v. het terugbrengen op grote schaal van medische faciliteiten , ziekenhuis, personeel apparaten. Allerlei roofmaatregelen richting pensioenen, verhogingen belastingen en btw en er zullen vast nog meer dingen zijn… ik weet nog wat tenminste in de zin van voorbereiding; de definitie van pandemie is in 2008 veranderd , de ernst van de ziekte was niet niet meer het belangrijkste criterium het moest wijdverbreid zijn en inenting beleid zou daardoor noodzaak moeten zijn.
    In 2006 heeft een vierentwintigjarige, ik dacht student of net afgestudeerd, het lockdown-protocol bedacht, het is op basis van modellen en zo zijn er meer zaken die circuleren die e,e,a. hoogst verdacht maken….. en aan die mensen die alles smalend naar het rijk van complot-theorieën verwijzen, ja ik geloof in complot-theorieën zolang er mensen zijn die ze bedenken.
    Is alles een complot-theorie… neen gelukkige niet !! Het valt echter niet te ontkennen dat mensen op allerlei gebieden samen zweren, om een ander een beentje te lichten, op te lichten, in een kwaad daglicht te stellen etc. en dat gebeurt in alle gremia van de samenleving.

    Like

  • Nemesis zegt:

   liever niet, blijf maar leve 😀

   Like

 5. Lekke Fietsband zegt:

  Humor………………… fight the virus whahahaha

  Like

 6. Bas zegt:

  https://tpook.nl/2020/06/05/bloomberg-nederlandse-intelligent-lockdown-werkte-prima-en-beter-dan-elders/

  Bloomberg: Nederlandse intelligent lockdown werkte prima, en beter dan elders

  “And by and large, the Dutch did so responsibly. Shopkeepers rearranged shelves and affixed construction-site tape to guide customers through the aisles so they could maintain safe distances. The number of people allowed in is controlled by limiting available shopping baskets, and employees at the door make sure everyone takes one. Most shoppers will stand aside to let another pass so they don’t come too close.”

  “Maggie de Block, Belgium’s minister of public health, has been sharply critical of the Dutch approach. “They’re letting the virus run loose,” she told Brussels newspaper De Morgen. “It’s a dangerous approach.”The mitigation phase of the Dutch response to coronavirus largely worked when compared to its neighbors. The Netherlands, like much of Europe, was hit very hard early in the pandemic—but the country also had among the world’s briefest peaks in new cases.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s