VIDEO: toespraak president Trump tot de Amerikaanse natie op 01-06-2020 (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Mijn Amerikaanse medeburgers, het is mijn eerste en belangrijkste plicht als president om ons geweldige land en het Amerikaanse volk te verdedigen. Ik heb een eed gezworen om de wetten van onze natie te handhaven, en exact dat zal ik ook doen.

philosophia perennis

Alle Amerikanen waren terecht geschokt en boos over de brute dood van George Floyd. Mijn regering zet zich er volledig voor in dat George Floyd en zijn familie gerechtigheid zullen krijgen. Hij zal niet voor niets gestorven zijn. Maar we kunnen het niet toestaan dat de oprechte leuzen en vreedzame demonstranten door een woedende meute worden overstemd. De grootste slachtoffers van de onlusten zijn vredelievende burgers in onze armste gemeentes, en als hun president zal ik er voor vechten dat ze in veiligheid zijn. Ik zal vechten om jen te beschermen. Ik ben uw president voor recht en orde en een bondgenoot van alle vreedzame demonstranten.

Maar in de afgelopen dagen werd onze natie door professionele anarchisten, gewelddadige meutes, brandstichters, plunderaars, criminelen, relschoppers, de Antifa en anderen gegrepen. Een serie staats- en gemeentebesturen heeft het verzuimd om de noodzakelijke maatregelen ter bescherming van hun inwoners te nemen. Onschuldige mensen worden bruut in elkaar geslagen, zoals die jonge man in Dallas, Texas, die stervend op straat werd achtergelaten, of de vrouw in de staat New York, die door gevaarlijke herrieschoppers bruut werd aangevallen.

Kleine ondernemers hebben gezien hoe hun dromen volledig verwoest werden. New York´s Finest werd met bakstenen in het gezicht geslagen. Moedige verpleegsters, die het virus bestreden hebben, zijn bang hun woningen te verlaten. Een politiebureau werd overrompeld. Hier in de hoofdstad werd het Lincoln Memorial en het gedenkteken voor de Tweed Wereldoorlog verwoest. Een van onze meest historische kerken werd in brand gestoken. Een federaal ambtenaar, een Afro-Amerikaanse politieagent, een van onze helden, werd doodgeschoten.

Dit zijn daden van binnenlandse terreur

Dit zijn geen daden van het vreedzame protest. Dit zijn daden van de binnenlandse terreur. De vernietiging van onschuldig leven en het vergieten van onschuldig bloed is een schending van de menselijkheid en een misdaad tegen God.

Amerika heeft schepping nodig, geen verwoesting; samenwerking, geen minachting; veiligheid, geen anarchie; genezing, geen haat; gerechtigheid, geen chaos. Dat is onze missie, en we zullen succesvol zijn. Honderd procent, we zullen succesvol zijn. Ons land wint altijd.

Daarom neem ik onmiddellijk presidentiële maatregelen om een einde te maken aan het geweld en de veiligheid in Amerika te herstellen. Ik mobiliseer alle beschikbare – civiele en militaire – bronnen van de federatie om de onlusten en plunderingen te stoppen, de verwoesting en brandstichting te beëindigen en de rechten van wetgetrouwe Amerikanen te beschermen, inclusief hun rechten volgens het Second Amendment [het recht om wapens te bezitten en te dragen]. Daarom treden de volgende maatregelen onmiddellijk in werking:

Ten eerste: we maken een einde aan de onlusten en de wetteloosheid, die zich in ons land verbreid hebben. We zullen daar nu een einde aan maken. Ik heb vandaag iedere gouverneur dringend aanbevolen om de Nationale Garde in voldoende aantal op een dusdanige wijze in te zetten dat wij heer en meester zijn over de straat. Burgemeesters en gouverneurs moeten een overweldigende aanwezigheid van handhavers van de wet opbouwen, totdat het geweld is neergeslagen.

Wanneer een stad of een staat weigert de maatregelen te nemen die noodzakelijk zijn om het leven en het eigendom van hun inwoners te verdedigen, dan zal ik het Amerikaanse leger inzetten en het probleem snel voor hen oplossen.

Ik neem eveneens snelle en beslissende maatregelen ter bescherming van onze grote hoofdstad Washington, D.C. Wat er gisteravond in deze stad plaatsvond, was een totale schande. Terwijl ik hier spreek, stuur ik duizenden en nog eens duizenden zwaar bewapende soldaten, leden van het leger en politieagenten om de onlusten, plunderingen, het vandalisme, de overvallen en de opzettelijke vernietiging van eigendom te stoppen.

We waarschuwen iedereen voor onlusten: ons uitgaansverbod van zeven uur wordt strikt uitgevoerd. Diegenen die onschuldig leven en onschuldig eigendom bedreigen, worden gearresteerd, gevangen gezet en met de volle kracht van de wet strafrechtelijk vervolgd.

Ik wil graag dat de aandacht van de organisatoren van deze terreur erop gevestigd wordt dat ze kunnen rekenen op zware straffen en lange gevangenisstraffen. Daartoe behoren ook de Antifa en de anderen, die leidende aanstichters van dit geweld zijn.

Een wet en een orde – en dat is wat het is: een wet. Wij hebben een mooie wet. En zodra deze hersteld en volledig hersteld is, zullen we u helpen, we zullen uw ondernemingen helpen, en we zullen uw families helpen.

We mogen nooit toegeven aan woede en haat

Amerika is gebaseerd op de rechtsstaat. Deze is de basis van onze welvaart, onze vrijheid en onze levenswijze zelf. Maar waar geen wet is, is geen mogelijkheid. Waar geen gerechtigheid is, is geen vrijheid. Waar geen veiligheid is, is geen toekomst.

We mogen nooit toegeven aan woede en haat. Wanneer er woede of geweld heersen, dan is niemand van ons vrij.

Ik neem deze maatregelen vandaag heel vastberaden en met ware en hartstochtelijke liefde voor ons land. Onze grootste dagen liggen nog voor ons.

Ik dank u hartelijk. En nu zal ik aan een hele, hele speciale plaats mijn eer bewijzen. Ik dank u hartelijk.”

Bron:
https://philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, VS. Bookmark de permalink .

24 reacties op VIDEO: toespraak president Trump tot de Amerikaanse natie op 01-06-2020 (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Peres Yehuda Tieleman Winter zegt:

  Uitstekend betoog van een landsleider. Mogen zij ook in Nederland opstaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bob zegt:

  Eindelijk een gekozen leider die die een wet die goedis.
  Hij wil de onsculdige burgers beschrmen.
  In de EU gelden vele wetten voor de verschilllende groepen.
  Hier worden zeer vaak de foute groepen beschermd.
  Dat llaatste wordt vaak afgedaan als achterstands groep,verwarde mensen,
  die niet voor hun foute daden worden bestraft.

  Like

 3. boorzalf zegt:

  Daar kan bolle roodbaard flapdrol Willy nog een puntje aan zuigen. Met zijn schijnheilige toespraken.

  Geliked door 4 people

 4. Konkie zegt:

  Geweldige man. Hij had het niet beter kunnen verwoorden. Een echte president die er is voor zijn volk. En niet zo’n doetje als Rutte die er zeer beslist niet is voor het volk.

  Geliked door 2 people

 5. guusvelraeds zegt:

  Leg op de eerste plaats de financiële stromen bloot die lopen van de democratische partij en hun proxy’s naar de georganiseerde relschoppers en binnenlandse terreurorganisaties onder het mom van antiracisme. Til ook de deksel van de financiële beerput van George Soros omhoog en publiceer zijn activiteiten op gebied van betaald actie (terreur en destabilisatie van het land) voeren in binnen en buitenland. Publiceer ook wekelijks de echte cijfers van moord en doodslag en dood door schuld en splits deze uit naar etnisch daderschap en slachtofferschap en toon aan dat er alles behalve sprake is van geïnstitutionaliseerd racisme. Individueel racisme en racistische meningen ban je nooit uit dat hoeft ook niet. iedereen heeft recht op zijn mening en het recht die mening te uitten. Het wordt pas menens als op basis van een racistische mening een racistisch moord gebeurd. Dan moet de dader zwaar gestraft worden. In de US zijn bij wet alle mensen los van kleur gelijk voor de wet. Er is geen geïnstitutionaliseerd racisme wat wel is voortdurende voeding en oprakelen van dat idee uit electoraal winstoogmerk en het tegen elkaar uitspelen van bevolkingsgroepen. De vernieling van het Lincoln monument (nota bene de bevrijder van slaven) zegt alles over de bedoelingen van de antifascisten en antiracisten.

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Nou hier in Nederland hebben we wel degelijk geïnstitutionaliseerd racisme Beste Guus, maar dan richting de autochtone bevolking.
   Zoals we allemaal weten mogen de Nederlanders continu blijven betalen voor elk soort buitenlands tuig wat zich aan onze grenzen meldt.
   Zoals we allemaal weten mogen de Nederlanders continu blijven betalen voor huizen die aan dezelfde personen worden toegewezen via de sociale uitkeringen.
   Zoals we allemaal weten mogen de Nederlanders continu blijven betalen voor advocaten om hetzelfde tuig bij te staan om verblijfsvergunningen te regelen.
   Moet Ik nog een half uurtje door gaan.
   Hoezo geen racisme als een Airfryer gesubsidieerd door de werkende Nederlander word om zijn kwats te verkopen.

   Geliked door 1 persoon

 6. Trump wordt hierdoor dus opnieuw verkozen in nov. 2020

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Bepaalde krachten ook uit de democratische partij stoken nu het vuur op met het doel de chaos in het land te vergroten om dat straks Trump in de schoenen te kunnen schuiven. Zij hopen met deze strategie de tweede termijn van Trump te verhinderen.

   Like

 7. Oeps zegt:

  Deze boodschap was helder en duidelijk. !!!

  Like

 8. Julia zegt:

  In ieder geval toont Trump beter leiderschap dan die Haagse kliek hier. De NPO propaganda en de linkse media zetten Trump en ook Poetin bewust continu in een kwaad daglicht. Hun dagelijkse propaganda programma’s en media zijn zeer eenzijdig en publiceren uitsluitend in opdracht van de Overheid. Daarbij subsidiëren die linkse Haagse onbenullen en bestuurders van ons belastinggeld de linkse terreurgroepen zoals ANTIFA en Kick Off alleen om meer chaos te creëeren tevens blijven die linkse oproerkraaiers pappen en nat houden en zijn bang en te laf om tegen deze groeperen op te treden. Hieruit blijkt dat het allemaal vooropgezet spel is om de geheime agenda o.a. het volk te onderdrukken verder met sneltreinvaart door te
  drammen om de nieuwe communistische staat te realiseren. Het enige wat die onbenullen niet beseffen is dat zij meer tweedeling zaaien. Hoe maf kun je zijn om te knielen voor de zwarte medeburgers. Dit kan en mag uiteraard nimmer binnen een democratische samenleving gebeuren dat duizenden landverraders hun eigen ras aan de kant zetten door als onderdanige idioten te knielen. Het maakt niet uit zwart blank of wat dan ook. Ook de zwarte medemens hier in NL leven in Nederland en dienen gelijk te worden behandeld. Het mag niet zo zijn dat Moslims en zwarten continu de hand boven het hoofd wordt gehouden. Het zou verstandiger zijn om als eenheid zwart, blank of Moslim de handen ineen te slaan en te protesteren tegen de Overheid om al het leed dat zij velen al hebben aangedaan zoals ouderen, MKB, sportscholen, horeca etc. Dat is een grote misdaad tegen elke grondrecht in. Ik zou zeggen blank, zwart of Moslim sla de handen in een en toon eens kracht om ons land nog enigszins te redden van de totale economische ondergang en de maatschappelijke schade. We moeten ons niet laten beïnvloeden door duizenden onbenullige linkse oproerkraaiers die het gif zijn voor onze gezamenlijke samenleving. Vecht en demonstreer voor uw vrijheid en welzijn en laat dit niet door wie dan ook van u afpakken en denk vooral ook aan de toekomst van uw kinderen.

  Geliked door 1 persoon

 9. delamontagne zegt:

  Maar ook de Nederlandse premier houdt wekelijks zijn gebruikelijke Vrijdagse toespraak tot het volk……….

  Like

 10. andre zegt:

  Zijn dat screens waarvan hij voorleest links en rechts? Naja valt me een beetje tegen van Trump. Maar USA heeft tenminste nog een president die de looters aan wil pakken. Bij ons is het natuurlijk weer allemaal net ietsje anders want onze minister president is de grootse looter die er rond loopt.

  Like

 11. Mary zegt:

  Ja heel goed, zoals ik al dacht dat hij zou doen, gelijk dat smerige Soros VN/Antifa tuig oppakken en heel lang opsluiten (duidelijk een van de doelen), geweldig die president, ik zou zeggen nu het toch chaos is zoek ze op trek ze uit hun huizen waar ze dan ook mogen zitten, opgeruimd voor jaren is maar opgeruimd, de wereld kan ze missen als kiespijn!!!.

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  President Trump is een groot en machtig leider. Weinigen deden het hem voor, weinigen zullen het hem nadoen.

  Geliked door 2 people

 13. Bas zegt:

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/systemisch-racisme-in-nederland-ja-tegen-een-deel-van-de-eigen-bevolking/

  ‘Systemisch racisme’ in Nederland? Ja, tegen een deel van de eigen bevolking

  Er komt tevens steeds meer bewijs dat de massale rellen –net als de soms agressieve demonstraties in Europa- van achter de schermen worden aangestuurd, vermoedelijk door een van de vele door George Soros gefinancierde extreemlinkse actiegroepen en NGO’s. Zo komen er uit heel de VS politieberichten en filmpjes over pallets vol met stenen die door onbekenden op strategische plaatsen worden neergezet voordat de ‘demonstranten’ arriveren

  Een klein deel van de zwarte bevolking in de VS kruipt met behulp van de mainstream media graag in de slachtofferrol, maar de officiële statistieken geven hen geen gelijk. Integendeel: in 2018 waren er een bijna 548.000 geweldsmisdrijven van zwarten (die 12,6% van de bevolking vormen) tegen blanken, en een kleine 60.000 van blanken teg

  Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:

  Georchestreerde terreur door de Democraten en hun handlangers

  Geliked door 1 persoon

 15. Htsk day zegt:

  Trump is onze enige en laatste hoop!
  Zonder hem kan je alles wel vergeten, en zijn we voor 100% overgeleverd aan de new order/deep state.
  De “democraten” zullen er ALLES aan doen om hem de verkiezingen te laten verliezen, inclusief een WERELDOORLOG!
  De protesten/rellen en de nep carona bullshit is nog maar een beetje warmlopen.
  Het wordt een hele hete zomer en najaar!
  DRAIN THE SWAMP!

  Like

 16. Eppo zegt:

  Hier in Nederstan laten Ze je met de rotzooi van die Haagse Hippies zitten dan ziet je er geen 1 bij de slachtoffers .
  Mogen het zelf uitzoeken .

  Like

 17. verwardeman zegt:

  DEAR PRESIDENT TRUMP , KICK THEIR ILLUMINATI / BILDERBERG ASSES SO HARD
  THEY END UP IN ANOTHER GALAXI !
  YOU HAVE GOT MY BLESSING .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s