ZWARTE RASSENRELLEN: Hoe zij de stad Detroit hebben verwoest sinds de jaren-60

Screenshot_91

(Door: Julien Martel – Vertaling: “delamontagne”)

Economische crisis, sociaal en cultureel verval, anti-blank geweld, vernielingen, ondergang, faillissementen  en  de ramp gaat maar door… Met dit voorbeeld uit Detroit ontwikkelt Peter Columns in ‘t  kort het standaardscenario dat begint als een blanke meerderheid (Detroit, Baltimore) of een land (Haïti  en  Zuid-Afrika) geleidelijk wordt vervangen door een sub-Sahara meerderheid.

Detroit, de eerste moderne spookstad ter wereld. Vroeger DÉ blanke automobiel stad, tegenwoordig een zwarte stad geplaagd door crack. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Het wegtrekken van een industrie en tegelijkertijd een verandering in de samenstelling van de bevolking en een grote uitbreiding van verdovende middelen. De stad had als bijnaam: “MOTORO-CITY” en zij was de hoofdzetel van de grote Amerikaanse automobielfabrikanten.

Langzamerhand kreeg de rassensamenstelling van de stadsbevolking een andere structuur. In 1940 was de verhouding blank-zwart  90.7 %-9,2 %. In 1950 was dit al veranderd naar 83,6%- 16,2%.

Screenshot_92

De jaren-60 waren een keerpuntvoor deze stad. De drugs begonnen de stad binnen te dringen.

In 1967, nadat de politie een bar die exclusief voor Afro-Americans was, binnenviel, braken er hevige rellen uit. Alles kwam buiten controle. 43 doden, 467 gewonden, 2000 gebouwen verwoest.

Vanaf dat moment nam de blanke vlucht een grote aanvang (WHITE-FLIGHT!). Detroit werd een stad om vandaan te vluchten. In 1970 werden de Afro-Americans de meerderheid en in 1973 werd een Afro-American als burgemeester gekozen.

De auto-industrie had te maken  met een moeilijker markt en herhaalde vakbondsstakingen sinds de jaren dertig. De overeenkomsten met de vakbonden begonnen vanaf 1960 onhoudbaar te worden.

Naast deze arbeidsovereenkomsten hebben ze te maken met drugs en de verplaatsingen van fabrieken, die in de jaren ’50 begon, hield niet op, maar versnelde juist. Belangrijk te weten dat de ondernemingen “General Motors, Ford en Chrysler hier in het begin van de 20ste eeuw werden opgericht.

Screenshot_90

Tegenwoordig is Detroit een stad die wordt beheerst door drugs en geweld. Het is de eerste  moderne stedelijke ruïne ter wereld die men kent. De gebouwen zijn verlaten. Het in verval geraakte Centraal Station van Detroit, vernield, werd een toevluchtsoord voor aan drugs verslaafde krakers. Het werd in 2011 gesloopt.

Dit is de geschiedenis van één van de grote industriële vestigingen in de 20ste eeuw.

De renovatie van de stad begon vanaf 2000. Ten tijde van haar faillissement in 2006 bedroeg haar schuld $ 18,5 miljard. Er zijn sindsdien meer dan $ 24 miljard in de stad geïnvesteerd door de centrale regering.

Bron:
https://ripostelaique.com
Door: Julien Martel

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op ZWARTE RASSENRELLEN: Hoe zij de stad Detroit hebben verwoest sinds de jaren-60

 1. Julia zegt:

  MP Rutte draait als een blad in een boom om en is anders gaan denken over Zwarte Piet. Zou hij zich niet eens meer moeten gaan uitspreken over de oogluikende toegestane pedofiele organisaties (waar hij door Poetin in 2014 ook al is over aangesproken en met een mond vol tanden stond). Nee dit kan in Nederland omdat zoals bekend veel elitair tuig zich hieraan verheerlijkt en misbruik van maakt. Voor Nederland geldt maar één ding dat is een vooropgezette chaos creëeren met als doel dezelfde puinbak achter te laten met alle gevolgen van dien zwaar gesteund door Soros die miljarden steun heeft gegeven aan linkse organisaties. Nederland is eveneens vergiftigd door o.a. geen enkele macht meer te hebben over drugskartels en criminaliteit die veelal in probleemwijken plaats vinden, fraudes en wantoestanden binnen de overheid niet meer in de hand hebben. Kortom Nederland wacht hetzelfde zoals in vele Amerikaanse steden. Puinhoop, rassenrellen, moord, plundering en armoede.

  Geliked door 1 persoon

 2. joko zegt:

  Door alle rellen, geweld, plunderingen en door alles plat te branden is het racisme bij velen alleen maar toegenomen.

  Like

 3. antiislamnu zegt:

  Gaat hier ook gebeuren meeste grote steden hebben al verpauperde winkelstraten met enkel en alleen moslim winkels.
  Nog even en we zijn als nederlanders in de minderheid en dan gaat het hard einde beschaving.
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.trouw.nl/nieuws/verpaupering-besluipt-de-nieuwe-steden~b5819c95/&ved=2ahUKEwjohYmzn-rpAhUByqQKHcvFC4MQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw2Im2qLssHzacEIixUfdp-H

  Geliked door 2 people

  • Gienekehado zegt:

   Rotterdam, Gouda, Leiden, Breda, Groningen en nog tig andere steden kunnen alleen in de benen gehouden worden met de afgejatte belastingcenten van Jan en Miep Fukstra!!
   Hier nog wat sfeerbeelden van (toen al) 2016 ofzo.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ja maar als je dat vaststelt dan ben je een racist, er wordt dan meestal op gewezen dat de zwarte bevolking werkeloos werd door de tegenvallende autoverkopen en dat is vreemd want ook de blanke bevolking raakte haar werk kwijt.
  Zij bleven echter niet bij de pakken neerzitten maar vonden werk in een andere branche, en ze hadden er geen enkel probleem mee om daarvoor te verhuizen, sterker nog dankzij het toenemen van de zwarte wijken waren ze waarschijnlijk blij dat ze die ellende achter zich konden laten.
  Het gekke is dat velen het wel zien maar erover praten dat is een taboe.
  Ook zo’n taboe is dat je niet mag zeggen dat het merendeel van de zwarte vrouwen meerdere kinderen van allemaal verschillende vaders krijgen.
  De vaders liggen daar kennelijk niet van wakker bij hun geld letterlijk wat wij hier vroeger weleens uit de gein zeiden; “Wie het heeft mag het houden”. Financieel ondersteunen bij het grootbrengen van je kroost ? Nee dan zijn ze even niet thuis.
  Best bizar want ook bij de Surinaamse en Arubaanse negers in Nederland is dat heel ‘normaal’.

  Geliked door 1 persoon

  • Gienekehado zegt:

   Höken en Nöken aangemoedigd en gefaciliteerd door De Lullo’s op Het Binnenhof! Kwam onlangs langs een wooncomplex voor jongeren. Schoof net een ‘stuk verrijking’ met kinderwagen en al naar buiten. 30.000 euries op jaarbasis, of nog meer???????

   Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Die blanke bevolking van Detroit is weggetrokken naar andere gebieden en de colored zijn gebleven en er kwamen er meer naar toe.
   Wist je trouwens dat Detroit een Franse naam is ?
   en wat Aruba betreft, op Curaçao wonen naar verhouding meer negers dan op Aruba = meer blank.
   In U.S. is Baltimore ook zo’n stad à-la Detroit, wie weet welke ’t in NL gaat worden.

   Geliked door 2 people

   • Lot zegt:

    @delamontagne. Den Haag wordt de eerste, is al de eerste met hele wijken alleen maar arabieren. Als je al Rijswijk de Denhaag gebied binnenrijd is het een en al betonwegen en groene weilanden zijn daar moeilijk doorheen te zien. Rotterdam is relaxter en Amsterdam (alsnog) internationaler.
    Half curacao woont in Nederland.

    Geliked door 1 persoon

 5. vangie1206j zegt:

  Een atoombom op die stad was beter geweest in 1 klap alles opgelost letterlijk en figuurlijk.

  Miljarden in een stad stoppen die door zwarten wordt geregeerd is weggegooid geld.
  Vandaar mijn optie grootschalig ruimen.

  Like

 6. Gienekehado zegt:

  Er is ook goed nieuws uit Detroit! Tov. de jaren 80 is het aantal moorden gehalveerd; van bijna 700/jaar naar nu ongeveer 300. Toch opmerkelijk.

  Like

  • Ben zegt:

   Amsterdam komt in een slecht jaar net boven de 20 en dat is de slechtst bestuurde stad van Nederland.
   De bevolking van Detroit loopt al jaren terug.
   Was ruim 1,8 miljoen in de jaren 60.
   Nu nog net boven de 700000.

   Geliked door 2 people

 7. Republikein zegt:

  Geen neger krijgt heimwee.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s