De Volkskrant censureert met twee maten

Screenshot_156

(Door: “Cultuur onder Vuur”)

Als je advertenties gaat weigeren omdat ze een opinie bevatten, “begeef je je op een hellend vlak”. Met die woorden verdedigt Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant, het plaatsen van een opvallende advertentie in zijn krant. Met het kopje ‘RUTTE Het grootste gevaar voor de volksgezondheid’ trekt die advertentie erg de aandacht. De premier komt er in de advertentietekst niet best af: “Onder het mom van ‘pas op voor corona!’, stort hij [Rutte] duizenden in het ongeluk door bij het instellen van de lockdown geen rekening te houden met mentale en sociale aspecten van de volksgezondheid.”

Straf geformuleerd en bovendien op de man gespeeld. In reactie op het programma Spraakmakers, liet Klok echter weten dat zijn redactie “de goede gewoonte” zou hebben zich “niet te veel” met de inhoud van advertenties te bemoeien. Zolang het maar “niet strafbaar is wat er staat.”

Mooi. De vrijheid van meningsuiting lijkt bij de hoofdredacteur van de Volkskrant in goede handen.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
Cultuur onder Vuur

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op De Volkskrant censureert met twee maten

 1. BigLJohn zegt:

  Een MSM krant (Volkskrant) met een advertentie van een petitie die tegen Rutte gericht is. Het moet echt niet gekker worden. Een eenmalige stuip van de Volkskrant, of een blijvende koersverandering ? Ik houdt het op het eerste, al hoop ik (misschien tegen beter weten in) natuurlijk op de tweede optie.

  Geliked door 2 people

 2. bobzelf zegt:

  DIE NSBers daar maken mij altijd aan het lachen
  door de fenomenale domheid
  en dat dan ook gewoon IN HUN HARING INPAKKRANTJE PLEMPEN

  VRAAG EVEN DAAR HOE HET MET “”””DIE BUKRAKET “” IS AFGELOPEN ??

  VAN MIJN OOM VLADIMIR, …

  DAN BLIJFT DEZE PAARDENLUL DUS MONDDOOD , ZWIJGEND VOOR ZICH UIT KIJKEN ,

  TOEN OME BOB DAT RECHTSTREEKS AAN DEZE GALBAK VROEG,

  WHAHAHAHAHA

  OOM NSB

  Geliked door 3 people

 3. Gienekehado zegt:

  In Israel zijn de maatregelen versoepeld en ook negeren veel mensen de 1,5 m en andere maatregelen. Wel gebruiken veel mensen mondmaskers. Maar nu is er toch wel sprake van paniek. Hitte dooft het virus niet uit. Het was onlangs flink heet in Israel.
  The coronavirus situation in Israel is “alarming and dramatic,” said Health Minister Yuli Edelstein on Tuesday, speaking during a media briefing that followed his visit to Soroka Medical Center in Beersheba. “We are progressing at a rate of more than 200 patients per day. This is a change in direction,” he stressed. After experiencing a period of calm, the public’s disregard for the regulation led to this increase.”

  Geliked door 1 persoon

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Klabam dan

  ‘NIETS staat een TOTALE opheffing van ALLE maatregelen, inclusief Ruttes verwoestende anderhalve meter concentratiekamp, meer in de weg’ – CDC: Coronavirus verspreidt zich toch niet via oppervlakten

  Gisteren heeft de omstreden WHO de belangrijkste reden voor de wereldwijde lockdowns en geplande vaccinaties compleet onderuit gehaald, door te verklaren dat Covid-19 zich vrijwel nooit via asymptomatische dragers verspreidt. ‘Van de data die we hebben lijkt het nog steeds zeldzaam dan een asymptomatisch persoon daadwerkelijk een tweede persoon kan besmetten,’ verklaarde dr. Maria Van Kerkhove, hoofd van de afdeling opkomende / actuele ziektes, op het hoofdkwartier in Genève. ‘Het is zeer zeldzaam.’ Asymptomatische verspreiding was de kernreden waarom er wereldwijd lockdowns, social distancing, gezichtsmaskers en volg-apps zijn (of nog worden) ingevoerd, en dat werd gebruikt voor aankondigingen dat de situatie pas weer normaal wordt als er een vaccin is.

  Als de verspreiding van het coronavirus, dat qua aantallen doden nog steeds niet erger is dan een doorsnee seizoensgriep, inderdaad beperkt blijft tot mensen met symptomen, waardoor die eenvoudig te identificeren en af te zonderen zijn, dan is er geen enkele logische reden meer voor lockdowns, social distancing, gezichtsmaskers, volg-apps, en al helemaal niet voor –direct of indirect verplichte- vaccinaties.

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/who-haalt-belangrijkste-reden-voor-lockdowns-volg-apps-en-vaccinaties-compleet-onderuit/

  Voor diegenen die geen zin hebben in vaccinaties is dit de reden om te weigeren, want dus ook de WHO geeft aan dat het niet meer is dan een alledaagse griep.

  Geliked door 2 people

 5. Tistochwat zegt:

  Uit de mail van ‘Cultuur onder Vuur’:

  Cultuur onder Vuur was een van de eersten die het coronabeleid bekritiseerden, vanwege de verwoestende werking op economie en samenleving. Inmiddels is dit een algemeen thema, dat volkomen bespreekbaar is geworden. Dat was aan het begin van de coronacrisis wel anders. Toen wij ons tot de Volkskrant wendden om ons keurig geformuleerde en onderbouwde Coronamanifest als betaalde bijlage mee te sturen, kregen we van de redactie nul op het rekest.

  En dan nu op NPO1 wel poseren als kampioenen van de vrijheid van meningsuiting!

  Geliked door 4 people

 6. guusvelraeds zegt:

  Nu ze aan hun water beginnen te voelen dat operatie cojona ongrondwettelijk en een verkapte staatsgreep is naar een totalitair bestuur beginnen de onverschilligen terug krabbelen. Na de oorlog willen ze natuurlijk wel ingedeeld worden bij de goeden en niet bij de slechten

  Geliked door 5 people

  • Ruben zegt:

   Ja he.
   Zo was het na de WO II ook.
   Na de oorlog zat iedereen in het verzet.
   Helden op sokken.
   Er zijn maar weinig moedige mensen, nog minder die hun leven willen riskeren.
   In onze gedachten en fantasieën zijn we allemaal helden.

   Geliked door 2 people

 7. Jan zegt:

  Volkskrant liegt er fiks op los
  De gouverneur neemt maatregelen om fraude zoals is voorgevallen in de toekomst te voorkomen en de Völkischer Beobachter jammert dat de Democraten gehinderd worden, ja, dat de Rupublikeinen zelfs frauderen, ‘hen meer controle geeft over de verkiezingsuitslag’.

  Republikeinen Georgia nemen wet aan die stemmen moeilijker maakt
  Republikeinse politici in de Amerikaanse staat Georgia hebben donderdag een wet aangenomen die het stemmen moeilijker moet maken en hen meer controle geeft over de verkiezingsuitslag. Daarmee is Georgia de eerste staat waar de conservatieve machthebbers de fraudebeschuldigingen van Donald Trump, na zijn verlies in november, omzetten in een grotere kans om de volgende verkiezingen te winnen.
  …..
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/republikeinen-georgia-nemen-wet-aan-die-stemmen-moeilijker-maakt~bff5aa2b/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s