10 juni bloedbaden in Lidice en Oradour-sur-Glane: nooit vergeten, nooit vergeven

Screenshot_166

(Door: “Brabosh”)

 Het bloedbad in Lidice

… hield de volledige vernietiging in van het dorp Lidice in het protectoraat Bohemen en Moravië, nu de Tsjechische Republiek, in juni 1942 op bevel van Adolf Hitler en Reichsführer-SS Heinrich Himmler. Dit bloedbad vond plaats als vergelding voor de moord op Reichsprotektor Reinhard Heydrich in het late voorjaar van 1942.

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Historie, Links fascisme, nationaalsocialisme, nazisme, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op 10 juni bloedbaden in Lidice en Oradour-sur-Glane: nooit vergeten, nooit vergeven

 1. Ben zegt:

  Nog 2 moordpartijen uit socialistische hoek

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Het kan zelfs nog extremer, buiten Lidice en Oradour-sur-Glane, wat de moordpartijen van de nazi’s tijdens WO II betrof: in Wit-Rusland hebben de Duitsers en hun Russische collaborateurs ongeveer 209 steden en 628 dorpen totaal uitgemoord en verwoest!
  Zo was er bijvoorbeeld het dorp Chatyn bij Minsk (niet te verwarren met Katyn bij Smolensk waar de NKVD in 1940 duizenden Poolse officieren hebben vermoord) dat op 22 maart 1943 door de Duitsers en Oekraïners helemaal werd platgebrand nadat alle 149 inwoners daarvan, op 5 na, waren uitgemoord door middel van levend verbranden in een houten schuur!
  Een nabijgelegen dorp, Chvarasteni, onderging later hetzelfde lot maar vooral de 36. Waffen-Grenadier-Division der SS, ook bekend als SS-Sturmbrigade Dirlewanger, onder leiding van Oscar Dirlewanger (1895-1945) was zeer berucht omdat deze voornamelijk uit Duitse stropers, criminelen en collaborerende Russen en niet-Russen bestond.
  Zij hebben in Wit-Rusland ongeveer 120.000 Wit-Russische burgers, partizanen, soldaten etc. gruwelijk vermoord door middel van verkrachtingen, martelingen, doodschieten, levend verbranden, opblazen met landmijnen enz.! Zo zagen bijvoorbeeld ooggetuigen van die slachtingen dat talloze vermoorde burgers en partizanen door honden en varkens waren verslonden!

  Like

 3. Astrid zegt:

  Oradour-sur-Glane…… Daar heb ik vorig jaar al eens over geschreven. Ik heb daar dus herinneringen aan, via levensechte regressiedromen die ik als klein kind herhaaldelijk had. Ik ben van na de Tweede Wereldoorlog, dus ik heb die oorlog niet in dit leven meegemaakt.
  Enfin, een heel dorp werd uitgemoord: vrouwen en kinderen bijjeen in de kerk en in de fik gezet. De mannen waren elders afgeschoten. Dit kwam ik pas veel later in mijn leven via het internet te weten.
  In de regressiedroom ben ik een kindje dat alleen is achtergebleven, een kindje dat voelt dat er een dreiging is en daarom angstig op zoek gaat naar de ouders, maar ontdekt dat er helemaal niemand te vinden is op straat. Dan hoor [klikkende laarzen] en zie ik over een landweg een soldatenpeloton aan komen marcheren. Op hun geweren zitten puntige dingen [bajonetten]. Ik ren dan zo snel als ik kan het kleine arbeidershuisje van mijn ouders in en duik in het sombere keukentje onder een piepklein tafeltje tussen twee gammele, houten stoeltjes…. Dan verschijnen de razzia-soldaten, een stuk of vijf, en ik hoor ze praten terwijl ze de ruimte doorzoeken. Ik zie alleen hun hoge laarzen vanuit mijn gehurkte positie en kan die op een gegeven moment bijna aanraken. De angst is dan maximaal. Ik word daarna ontdekt en vermoedelijk meteen doodgeschoten, want daarna ging het droombeeld altijd direct op zwart, waarna ik angstig en huilend wakker werd. Onverwerkte trauma’s uit een vorig leven? Ik heb die regressiedroom na mijn kindertijd nooit meer gehad, maar ik herinner me de angst en het verdriet als de dag van gisteren.
  Inmiddels is het 2020 en je kunt je afvragen wat de mensheid eigenlijk van al die oorlogen geleerd heeft. We leven wederom in zeer chaotische tijden en geweld is aan de orde van de dag.
  De menselijk ego’s vieren weer hoogtij.

  Like

 4. Bob zegt:

  Ik ben van voor WOII ik heb Evian zien fikken, de hoog geleerden mens
  heeft joden in hun synagogen gedwongen en ze verbrand.
  De duitse filosofen hebben samen met de kerken tot deze drama geleid.
  Als we niet oppassen staat dit weer te gebeuren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s