Cheeseburger na de “Grean Deal”: Brussel wil tot 2030 eetgedrag van de Europeanen veranderen

Screenshot_173

Een klassieke Cheeseburger uit New York. Tot 2030 zouden de burgers een heel andere samenstelling kunnen hebben, als het plan van Brussel doorgaat.

(Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron)

De Cheeseburgers van 2030 zullen niet meer dezelfde zijn als nu – dat is in ieder geval het plan van Brussel. De Europese Commissie wil namelijk de eetgewoonten van de Europeanen veranderen.

epoch times

Aan de hand van een Cheeseburger heeft het Brusselse tijdschrift “Politico” samengesteld wat de onlangs door de Europese Commissie voorgestelde nieuwe “Van boerderij naar vork strategie” in de toekomst voor de eetgewoonten van de Europeanen betekent. De ideale Grean-Deal-burger bevat:

Het broodje: die zouden niet bevroren moeten worden, maar vers verwerkt moeten worden. Het liefst van de lokale bakker, omdat Brussel van plan is de levensmiddelenketen van de lidstaten van de EU te verkorten. Het is waarschijnlijk, aldus “Politico”, dat de burgerbroodjes volkoren geproduceerd zullen worden.

Het vlees: “Wees erop voorbereid dat uw burger met een op groente of insecten gebaseerde eetbare soort melkzwam gemaakt wordt.” De Europese Commissie wil een algehele reductie van rood vlees.

De strategie zet in op alternatieven bij de proteïnen en zodoende op plantaardige, microbiotische, marine en op insecten gebaseerde proteïne evenals vleesvervangende stoffen. Zelfs als er vlees in de burger zal zitten, zal de portie duidelijk kleiner zijn, aldus de voorspelling van het blad uit Brussel.

De kaas: Brussel wil graag dat de koper in staat moet zijn om de kaas voor de koop echt te controleren en wel van de voedingswaarde tot de herkomst. De strategie voorziet ook in een obligatoir voedingswaardekenmerk op de verpakking.

De groente: “Heel veel daarvan!”, luidt het devies van de Europese Commissie. De toekomstige burger wordt met heel veel groente bereid, dat bij voorkeur uit een Europees bedrijf afkomstig is.

Ketchup en mayonaise: deze ingrediënten bevatten meestal heel veel vet, suiker en zout, daarom zal het moeilijk zijn ze te vervangen. “Politico” ziet alternatieven in een ketchupsoort op paprikabasis, die “gezonder” en “organisch” is en “minder suiker” bevat.

Wat is de “Van boerderij naar vork strategie”?

De onlangs door de Europese Commissie voorgestelde “Van boerderij naar vork strategie” (“Van de producent tot de consument”) is erop gericht de eetgewoonten op het hele continent in de komende tien jaar te veranderen. Het is het doel om het levensmiddelensysteem duurzamer vorm te geven.

Op de website van de Europese Commissie wordt gezegd dat de strategie de overgang tot het duurzame voedingssysteem wil bespoedigen. Het systeem houdt het onderstaande in:

 • het zou een neutraal of positief effect op het milieu moeten hebben.
 • het zou moeten bijdragen aan het indammen van de klimaatverandering en tot de aanpassing van haar effecten moeten bijdragen.
 • het zou het verlies van de biologische diversiteit moeten omkeren.
 • het zou de voedingszekerheid, de voeding en de openbare gezondheid garanderen en ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot voldoende, veilig, voedzaam en duurzame voeding.
 • het zou de betaalbaarheid van levensmiddelen moeten behouden en tegelijkertijd een rechtvaardiger economische opbrengst moeten behalen en het concurrentievermogen van de EU-verzorgingssector moeten bevorderen en de eerlijke handel moeten ondersteunen.

Zodoende heeft Brussel tamelijk hoge ambities om de manier “waarop de Europeanen landbouw bedrijven, eten en de natuur beschermen, te veranderen”, schrijft “Politico” in een analyse.

Europese Commissie heeft twee plannen voor de hervorming van het levensmiddelensysteem

Op 20 mei maakte de Europese Commissie twee plannen bekend: eentje voor de milieuvriendelijke vormgeving van het levensmiddelensysteem van de EU en eentje voor de bescherming van het land, de zeeën en de soorten van het continent. De plannen zijn bekend onder de namen “From Farm to Fork” en “Biodiversiteitstrategie”.

De uitgangspunten voorzien in een halvering van het agrochemisch gebruik tot 2030. Het is het doel van de “From Farm to Fork strategie” om tot het jaar 2030 op 25% van de landbouwgrond van de EU ecologische producten te verbouwen – op dit moment is dat 7,5%, schrijft “Politico”. Deze maatregelen volgen op een debat over de veiligheid van het onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, betutteling, Brussel, cultuurrelativisme, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Groenen, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, Milieu, moralisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Cheeseburger na de “Grean Deal”: Brussel wil tot 2030 eetgedrag van de Europeanen veranderen

 1. karton zegt:

  Wat is dit nu weer voor iets kolderieks ? De EUSSR bepaalt wat er in de burger wordt gepropt ? Zeker weer zo’n wereldvreemd idee van onze Nationale Vetklep Fransje Timmermans ?

  Geliked door 1 persoon

 2. Nemesis zegt:

  Nee hoor, die zitten al heerlijk een paar uurtjes te tafelen, genieten van een heerlijk boterzacht lende biefstukje precies op maat gemaakt voor een ieder, en bekokstoven zomaar even tussendoor een paar leuke plannetjes sie ze zo bedacht hebben.
  Ze hebben tenslotte ook niks anders te doen als andermans zwaar verdiende geld uit te geven, daar worden ze niet zo moe van, dus kan dit toch wel ?

  Geliked door 2 people

 3. guusvelraeds zegt:

  Laat je niet bang maken komt allemaal goed. Stem Rob Jetten doe het voor je kinderen en kleinkinderen.

  Like

 4. Claudia Millenaar zegt:

  Van mij mogen ze dat soort hamburger in hun haar smeren, ik maak ze zelf wel. Er zal toch geen verbod op slagers komen, mag ik hopen. Enfin, het wordt in ieder geval met de dag maffer!

  Like

 5. Heniusz zegt:

  Quote: “Het vlees: “Wees erop voorbereid dat uw burger met een op groente of insecten gebaseerde eetbare soort melkzwam gemaakt wordt.” De Europese Commissie wil een algehele reductie van rood vlees.” Ga zelf als €uropese commissie & €U praathuis het goede voorbeeld geven en bemoei je niet met wat er op mijn bord ligt. Elke keer als je denkt dat het niet gekker kan, blijkt dat het toch nog wel gekker/wereldvreemder kan.

  Geliked door 2 people

 6. ronjaspers zegt:

  Jullie moeten luisteren domme slaven,jullie paupers en plebs en nutteloze uitvreters.Niet de groeten,de nazi bilderberg groep.

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   ronjaspers 10 juni 2020 om 21:46

   Zitten veel mensen te tobben over hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen, komt die nutteloze baal hooi pronken met zijn nieuwste bootje van 2 miljoen!

   !@#$%^&^%$#@!@#$%^&&

   Wát een ongelikte, gewetenloze, harteloze lomperik!

   Geliked door 1 persoon

 7. F1802 zegt:

  Zal Fransje wel tegen zijn want die eet het liefste vet zo te zien.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Zou Timmerfrans ook meelwormen en sprinkhanen gaan vreten?
  Of houdt die vetklep het bij een flinke lap vlees bij zijn flessen dure wijn?

  Geliked door 1 persoon

 9. Tistochwat zegt:

  Off topic:

  Kunnen jullie ook niet op deze website komen?

  https://spoedwetnee.petities.nl/

  Geliked door 1 persoon

 10. Ray Conquista zegt:

  Stalin krijgt een klein stijfje in zijn graf: zelfs controle over het eten van de domme bevolking. Mooier kan het niet worden in een dictatuur.

  Like

 11. Gienekehado zegt:

  Volgens mij is het overduidelijk dat er een verband is met eetgewoontes en gezondheid. Gisteren zagen we hier bij ‘Bron’ nog het resultaat van al dat gevraat! (hobbelende speklap!!!) Dat de zorgverlener / regering oid. (vr)eetadviezen geeft, zich bemoeit met het voedsel, daar heb ik weinig problemen mee. Wil ik mee betalen aan de kunst-alvleesklier van zo’n volgevreten Monster, NÉÉÉÉÉÉ!!!

  Like

 12. TL zegt:

  Net als in die Snowpiercer film waarin de laagste klasse insecten eten en de satanische obesitas varkens als timmermans het beste vlees en vis met groentes eten,
  dat is inderdaad hun droom een onderklasse die moet lijden zodat zij hun meesters met negatieve energie voeden en als beloning mogen zij op jong wild jagen van diezelfde onderklasse…..

  Like

 13. Ik heb nieuws voor ze; zo’n burger raken ze aan de straatstenen nog niet kwijt.
  En als ze niet meer kant en klaar verkocht mogen worden kun je ze nog altijd zelf maken of de hamburgerketens gaan ze gewoon anders noemen.

  Geliked door 2 people

 14. BigLJohn zegt:

  Brussel wil steeds meer ons prive leven gaan regelen zodat je op een gegeven moment het gevoel krijgt dat je in je eigen huis niet meer thuis voelt. Ook zal je je eigen overal bespied gaan voelen, nergens meer veilig voelen. Continu door de geheime diensten en de politie gecontroleerd gaan worden zoals er nu al een begin mee gemaakt is. Door je onrust zal je slecht gaan slapen en je doorlopend gestrest gaan voelen. Was het maar bij de EEG gebleven. Nu zitten we in de eindfase (E.U.) en zijn we op weg naar de totale dictatuur.

  Geliked door 1 persoon

 15. Jan zegt:

  Voedsel-nazi
  Een persoon die probeert invloed te hebben op het soort voedsel dat andere mensen eten, graag eten of legaal kunnen eten. Gebruikt propaganda, belastingen, statuten, beledigingen, lezingen en andere overtuigende tactieken om dit doel te bereiken. Meestal volgt een dieet dat veganistisch, rauw veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, volledig biologisch, fairtrade, lokaal geproduceerd, weinig suiker, vetarm, antitransvet, antizout is of een combinatie er van is.

  voedsel-nazi

  Iemand die meent te kunnen dicteren hoe anderen zich moeten noemen op basis van hun dieet. De voedselnazi is meestal erg onzeker en streeft er wanhopig naar om tot een groep mensen (meestal vegetarisch of veganistisch) te behoren die meent de ‘elite’ te zijn waardoor hij/zij probeert zoveel mogelijk mensen uit die groep te weren door zijn toevlucht te nemen tot nederige en onvolwassen beledigingen.
  Voedselnazi’s moeten voorzichtig worden benaderd, omdat hun instabiele en vluchtige gemoedstoestand ertoe kan leiden dat ze tot geweld uitbarsten als ze vermoeden dat de ander beter is dan zij, wat voor 99,99% van de bevolking geldt.

  https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Food%20Nazi

  typische voedsel-nazi

  vlees etende vrouwen

  Geliked door 2 people

 16. Jan zegt:

  Bekende voedsel nazi Michelle Obama

  ‘Prisoners eat better food’: Students hit back at Michelle Obama’s school lunch program with pictures of woeful servings

  Students across America are taking it to social media to demonstrate against the school meal rules championed by First Lady Michelle Obama.

  They’re using the sarcastic hashtag ‘ThanksMichelleObama’ and posting pictures of piles of mushy lunches, unreasonably small portions and the kind of fare that has some students saying even ‘prisoners eat better food.’
  ….
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-2863508/Prisoners-eat-better-food-Students-slam-Michelle-Obama-pictures-disgusting-lunches-served-schools-America.html

  Geliked door 1 persoon

 17. Julia zegt:

  Niemand en zeer zeker die EU idioten in Brussel vertelt mij wat ik wel of niet eet. Al moet ik zelf gaan jagen maar ik vertik om gemanipuleerd voedsel en die vega troep tot mij te nemen. Ik vraag mij af of de EU geen andere prioriteiten heeft dan deze zieke ideeën bijvoorbeeld is te kijken hoe ze de chaos rondom de migranten nu eens daadwerkelijk gaan oplossen, hoe ze een verantwoord goed financieel beheer van miljarden eens gaan bewerkstelligen i.p.v. de zuidelijke landen enorme bedragen cadeau te geven, hoe ze eens een gezond en degelijk leger tot stand brengen om de veiligheid te kunnen handhaven binnen onze grenzen, hoe ze de formatie van het rijk gevulde stadion in Brussel van overbetaalde ambtenaren eens op drastische wijze gaan reduceren. Kortom er is meer dan genoeg werk aan de winkel in plaats van EU burgers te terroriseren, uit te kleden en als klap op de vuurpijl vertellen hoe en wat zij gaan eten. Laten we hopen dat er een dag komt dat vele lidstaten heel Brussel laten klappen en eigen soevereiniteit terug te nemen en zo spoedig mogelijk uittreden. OPHEFFEN die club milarden verspillers.

  Geliked door 1 persoon

 18. BertG. zegt:

  Ik kom er nooit, maar veel slechter kan het er niet op worden vergeleken met die namaak troep die ze er nu verkopen voor voedsel.
  Zoek maar op hoelang je een BigMac of zo’n bakkie patat daarvan buiten de koeling kan bewaren.
  Er moeten toch wel hele rare dingen gebeuren wil ik zo’n big mac ooit naar binnen werken, mij maak je daar echt niet blij mee.

  Geliked door 1 persoon

 19. Jean zegt:

  Ik heb een beter voorstel, we ontwikkelen een klein insect dat mensenvlees eet, als we er ± 500.000 van hebben laten we die los in dat EU gedrocht en zorgen ervoor dat ze in dat gedrocht hun werk doen waarvoor ze gekweekt zijn.☺☺☺

  Like

 20. J. C. Th. Köhler zegt:

  Schrijfster van het artikel is ene Szilvia Akbar. Heeft ze toevallig een broer die Allahu heet? 🙂

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s