“Geen enkele democraat kan Antifascist zijn”

Screenshot_161

(Door: Vera Lengsfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Geen enkele democraat kan Antifascist zijn, want dit een Stalinistische begripscreatie. De DDR had het jasje van het Antifascisme aangetrokken om af te leiden van het dictatoriale karakter van het SED-regime. Met dit huichelachtige Antifascisme was ze tamelijk succesvol en de SED-PDS-Linkspartij-Die Linke is het net zo succesvol gelukt om het Antifascisme als een soort openbaar belang in het verenigde Duitsland te vestigen.

De vreedzame protesten in de VS tegen de dood van George Floyd door politiegeweld zijn al lang door de Antifa in een geweldsorgie veranderd, die zich tegen winkels, instellingen van de staat en de gemeente, vrachtauto´s en auto´s richt. Daarbij komt het tot zinloze vernielingen en plunderingen, ook van winkels van zwarte eigenaren. President Trump heeft als reactie op deze geweldsorgie aangekondigd de Antifa als terreurorganisatie te laten classificeren.

Esken: “58 en Antifa. Vanzelfsprekend”

Dat heeft bij ons de verdedigers op het toneel geroepen, die, ondanks alle gewelddadigheden, die door de Antifa ook bij ons gepleegd worden, het linksextremisme als een “opgeklopt probleem” beschouwen. Vooral de SPD heeft zichzelf hierbij geprofileerd, de partij waarvan de leden, ook als ze dreigbrieven van de Antifa ontvangen, nog steeds het grotere gevaar van rechts zien.

De covoorzitter van de SPD, Saskia Esken, meende te moeten twitteren: “58 en Antifa. Vanzelfsprekend”. Een half uur later volgde het partijbestuur: “157 en Antifa. Vanzelfsprekend”. Zodoende documenteren Esken en haar hele bestuur niet alleen een onaangename neiging tot linksextremisme, maar ook dat ze niet weten waarover ze het hebben. Kameraden, die het gevaar van de blamage herkend hebben, proberen te redden wat niet te redden valt door te beweren dat elke democraat een Antifascist zou zijn, maar niet elke Antifascist een democraat.

DDR: Antifascisme als propagandaleuze

Fout. Geen enkele democraat kan Antifascist zijn, want dit is een Stalinistische begripscreatie. De DDR had het jasje van het Antifascisme aangetrokken om af te leiden van het dictatoriale karakter van het SED-regime. Met dit huichelachtige Antifascisme was ze tamelijk succesvol en de SED-PDS-Linkspartij-Die Linke is het net zo succesvol gelukt om het Antifascisme als een soort openbaar belang in het verenigde Duitsland te vestigen.

Dat principe is niet nieuw. In het politieke dispuut worden altijd al onduidelijke begrippen gecreëerd om de realiteit te verdoezelen. De “Duitse Democratische Republiek” was in de realiteit het tegenovergestelde van een democratie, namelijk een communistische dictatuur. Zo zit het ook met het begrip van het “antifascisme”, dat helaas steeds meer naïeve politici, journalisten en mediacommunisten in de val laat lopen, zodat zakelijke informatie noodzakelijker is dan ooit. Die zakelijke informatie vindt op scholen, universiteiten, in partijen en in media nauwelijks nog plaats. Maar gelukkig zijn er op internet nog goede, oudere publicaties te vinden, zoals die van de Konrad-Adenauer-stichting uit het jaar 2009: “Antifascisme als staatsdoctrine van de DDR”, die nu door de CDU, die in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern een linksextremistische rechter in het constitutioneel hof heeft gekozen en deze verkiezing blijkbaar niet ongedaan wil maken, waarschijnlijk niet meer op deze manier gepubliceerd zou worden.

In plaats van Antifa bekentenis tot het antitotalitarisme of tot het anti-extremisme

Al in het eerste hoofdstuk wordt het belangrijkste samengevat: het volstaat gewoon niet om je alleen maar tot het “Antifascisme” of nu tot het “anticommunisme” te bekennen. Dientengevolge zouden Hitler en Stalin voorbeeldige democraten geweest zijn, want de een was een zelfbenoemde anticommunist en de ander noemde zichzelf een Antifascist. Wie opkomt voor de liberale democratische staat gebaseerd op de grondwet, kan zichzelf daarom alleen maar, zoals dit door Hannah Arendt als enige juiste reactie op het nationaalsocialisme werd geëist, tot het antitotalitarisme of tot het anti-extremisme bekennen. Dat zou een werkelijk geloofwaardige bekentenis tot democratie, meningsverscheidenheid, geweldloosheid en de rechtstaat zijn, omdat daarmee ook totalitaire methodes worden afgewezen.

Het begrip van het “Antifascisme” is daarom onbruikbaar, omdat het sinds bijna 100 jaar een propagandistisch trucbegrip is. Toen de latere Italiaanse dictator Mussolini in 1922 zijn fascisme vestigde, was deze begripscreatie al misleidend. Want in werkelijkheid ging het Mussolini om een socialistische politiek, gepaard gaande met nationalistische expansie-inspanningen met behoud van klerikale en monarchistische structuren. Mussolini en zijn latere “leerling” Hitler sloten zich met hun “nationaal-socialistische” dictaturen aan bij de tijdgeest van de internationaal georiënteerde socialistische beweging. Dat culmineerde in het Hitler-Stalin-Pact van 1938, waarin de beide dictators Polen verdeelden. In de Sovjet-Unie verdwenen na de ondertekening van dit akkoord alle boeken tegen Hitler uit de bibliotheken, er werden ook gevluchte communistische functionarissen aan nazi-Duitsland uitgeleverd. Als dank werden Sovjet-militairen door de Duitse Wehrmacht opgeleid.

Berlijnse Muur al “antifascistische beschermingswal”

Pas na de breuk van het akkoord door Hitler en de overval op de Sovjet-Unie werd het Antifascisme in zijn huidige betekenis nieuw gecreëerd. Om ervan af te leiden dat nationaalsocialisten, communisten, Marxisten en fascisten alleen maar takken van een elkaar vijandige één en dezelfde familie zijn, bedachten Georgi Dimitrov (Bulgaarse chef van de Communistische Partij) en Stalin, uitgaande van de “fascismetheorie” het begrip Antifascisme, dat men op alle burgerlijk-democratische, sociaaldemocratische en conservatieve krachten uitbreidde. De SPD werd in de Republiek van Weimar door de vanuit Moskou aangestuurde KPD als “sociaalfascistisch” bestreden. Dat ging ook nog door na de machtsgreep van Hitler. De DDR-propaganda noemde de liberaal-democratische Bondsrepubliek “fascistisch” en bejubelde de Berlijnse Muur als “antifascistische beschermingswal”.

De “Antifa”-groepen, die zich nu beroepen op deze communistische “tradities”, verstaan onder “Antifascisme” ook de gewelddadige strijd tegen het zogenaamde “BRD-systeem”, dus tegen de liberaal-democratische grondwetstaat. Haar gewelddadigheden bagatelliseert de Antifa daarbij semantisch als “tegengeweld” en volgt zodoende in beste traditie haar voorgangers Lenin, Stalin, Ulbricht of Honecker. Daarom kan geen enkele democraat Antifascist zijn.

Bron:
https://vera-lengsfeld.de
Door: Vera Lengsfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", anarchisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Fascisme, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nationaalsocialisme, nieuw fascisme, onwetendheid, propaganda, Rechts geluid, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Geen enkele democraat kan Antifascist zijn”

 1. Pistolen-Paultje zegt:

  Ik heb afgelopen weken het ware gezicht van links Nederland gezien. Ze supporten volledig Antifa, en dat zijn agressieve, destructieve, onbeschofte, werkschuwe types…..

  Geliked door 2 people

 2. Stef zegt:

  Geweldig uitgelegd. Ga ik aan al mijn slinkse ( vrienden ) sturen die vanzelfsprekend alleen maar de volkskrant en nrc lezen. En alleen maar de woorden MAAR JIJ kunnen uitspreken.

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  PvdA, handlangers van terroristen, moordenaars en racisten en leugenaars

  Like

 4. Jan zegt:

  PvdA-racisten

  Onrust PvdA en GroenLinks Eindhoven over (te) ‘witte’ stadhuis; ‘Heel naar gevoel’ over in twijfel trekken van cijfers
  …..
  https://www.ed.nl/eindhoven/onrust-pvda-en-groenlinks-eindhoven-over-te-witte-stadhuis-heel-naar-gevoel-over-in-twijfel-trekken-van-cijfers~ab70f44b/?referrer=https://www.google.com/

  Like

 5. Jan zegt:

  Socialisten willen racisme levendig houden

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Logisch want hun agenda wordt steeds dunner. Nu de immigratie farce en de klimaat farce zich steeds duidelijker gaat aftekenen moeten nieuwe bronnen aangeboord worden waarmee ze hun heilstaat kunnen promoten.

   Like

 6. Adriaen zegt:

  De oikofobie van de blanke mens is onbegrijpelijk.
  Hier ligt een dieppsychologische zelfhaat aan ten grondslag.
  Die uiteraard gretig wordt geëxploiteerd door laflinks en andere destructieve elementen.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Ik denk eerder dat 50 jaar onderwijs vervalsing hieraan ten grondslag ligt. Tel hier het dagelijkse politiek correcte bombardement bij op en we zitten dicht in de buurt van de oorzaak. Niks geen diepe psychologie maar onafgebroken propaganda zonder pauze en demonisering bij een afwijkende mening. Families werden hierdoor uit elkaar gescheurd.

   Like

 7. verwardeman zegt:

  Tuig neemt het op voor tuig .
  Krijg de antiphus, en antief maar op , antiphuslijers !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s