Opnieuw mening veranderd over gezichtsmaskers: Wat wil de WHO?

Screenshot (40)

(Vertaling: E.J. Bron)

Draai van 180 graden

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opnieuw een draai van 180 graden in haar aanbevelingen gemaakt. Tot nu toe adviseerde de WHO alleen aan zieken en verplegend personeel het dragen van een mondmasker. Vorige week vrijdag liet ze verkondigen dat ze het dragen van eenvoudige maskers op plaatsen waar afstand houden niet mogelijk is, aanbeveelt.

Blick Oostenrijk

In het openbaar vervoer, bij het boodschappen doen en in krappe en overvolle ruimtes zouden nu ook overeenkomstig de WHO-voorschriften maskers gedragen moeten worden. De regeringen zouden  de aanbevelingen van de WHO moeten aanmoedigen. Tegelijkertijd waarschuwt ze er echter voor dat de maskers een vals gevoel van veiligheid zouden kunnen geven en het besmettingsgevaar verhogen.

Masker: voedingsbodem voor bacteriën en schimmels

Als het aan de WHO ligt, dienen de maskers van drie lagen voorzien te zijn, bestaande uit een laag katoen, kunststof en polyester. Ze moeten alleen aan het koordje vastgepakt worden en minstens eenmaal daags op 60 graden of in een chlooroplossing gewassen te worden.

Daarvoor stond de WHO op het standpunt dat een mond-neus-bescherming alleen maar voor zieken en mensen die zieken zouden verplegen zinvol zou zijn. Er was echter geen sprake van een massaal gebruik als aanbeveling. Nu verklaart de generaaldirecteur van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus: “Overal daar, waar het tot besmettingen in het openbaar kan komen, raden we mensen boven de 60 jaar of mensen met onderliggende ziekten aan om een geneeskundig masker te dragen.”

Deskundigen, zoals de viroloog Hendrik Streeck uit Bonn, waarschuwen ervoor dat de maskers een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels zouden zijn.

Voortdurende tegenstrijdigheden

Sinds het uitbreken van de corona-pandemie raakte de internationale organisatie meermaals verstrikt in grove tegenstrijdigheden en zag zichzelf deels eveneens gedwongen om aanbevelingen te herroepen.

Zo raadde de WHO ervan af om Ibuprofen in te nemen en adviseerde in plaats daarvan Paracetamol. Deze waarschuwing trok ze echter enkele dagen later weer in, dat ze artsen en onderzoeken consulteerde. Pas daardoor zou voor de WHO zijn gebleken dat er, afgezien van de bekende bijwerkingen bij bepaalde bevolkingsgroepen, geen aanwijzingen zouden zijn voor negatieve wisselwerkingen bij het innemen van Ibuprofen voor met corona besmette mensen.

WHO weldra zonder betekenis?

Australië, Japan en de VS hadden al heftige kritiek op de WHO. Ze zou de wereld veel te laat over de omvang van de crisis hebben gewaarschuwd. Bovendien zou de organisatie China-gebonden zijn. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde daarom het vertrek van de VS uit de WHO aan en liet alle betalingen bevriezen. De VS waren de belangrijkste partner met de hoogste betalingsbijdragen. Onlangs driegde ook nog Brazilië met uittreding. Door de toenemende kritiek en mogelijk meer uittredingen dreigt de WHO in toenemende mate aan betekenis te verliezen.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in WHO. Bookmark de permalink .

27 reacties op Opnieuw mening veranderd over gezichtsmaskers: Wat wil de WHO?

 1. Tistochwat zegt:

  Als het aan de WHO ligt, dienen de maskers van drie lagen voorzien te zijn, bestaande uit een laag katoen, kunststof en polyester.

  Waarom niet meteen één dikke plastic laag?
  Dan zijn we nóg eerder gestikt. 👿

  Hoeveel gekkenhuizen gaan ons nog verder adviseren treiteren?

  Geliked door 7 people

  • Tineke zegt:

   Ik heb al regelmatig last van paniekaanvallen (serieus)
   Als ik alleen al aan zo n muilkorf denk begin ik al te hyperventileren !

   Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    Tineke 12 juni 2020 om 23:08

    Ik heb claustrofobie en raak volledig in paniek als mijn neus en/of mond worden afgedekt door een lap of door wat dan ook.
    HET IS TEGENNATUURLIJK EN SADISTISCH!

    Die dwangmaatregelen maken me razend!
    Drang en dwang: daarmee moet je nou nét bij mij aankomen.
    Ik zou er moordneigingen door krijgen, uit zelfverdediging.
    Rutte & Co hebben mij leren hoe ik moet haten.
    Ik haat onrecht en leugens!

    Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @Tistochwat op 12/6 om 20:51

   Wat wij moeten doen @Tis, is al die smerige ‘adviezen’ negeren! Om wiens gezondheid gaat het primair? Toch ieders persoonlijke gezondheid? Daarom geen mondmaskers, nergens, en normaal doen. Als er een forse influenza uitbreekt lopen we ook niet met van die verstikkende maskers op.
   Onze kapper droeg er laatst eentje toen hij in Duitsland enkele boodschappen ging doen, en voelde zich akelig in zijn hoofd! Logisch toch, als je uitgeademde lucht opnieuw inademt?

   Ik weiger dat masker. Dan blijf ik nog liever voor 100% thuis.
   Sterkte, Tis!

   Geliked door 4 people

 2. Trompet zegt:

  Bij het uitbreken van de pandemie zei Trump dat het virus in mei verdwenen zou zijn. Hij heeft dus grotendeels gelijk gekregen.

  Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  Straks gaan ze dat ook nog verplichten. Ik vind het vies en goor om constant met zo´n lap voor je mond te lopen. Ik krijg er een heel naar gevoel van. Ook dat idiote geroep van Rutte over het nieuwe normaal. Ik zit er over te denken het abonnement van de tv op te zeggen. De bagger van de staatstv word met de dag groter en achterlijker. Doe m steeds vaker uit zodra het begint over racisme. De laatste keer dat ik even zapte naar beau met die 4 zwarten aan tafel gaf de doorslag om er aan te denken die richting in te gaan. Weg met de tv. Scheelt 240 per jaar en ik heb een laptop waar ik voldoende informatie kan vinden. 240 voor zoveel bagger> Nou nee. afgelopen uit.

  Geliked door 5 people

  • triumph zegt:

   Rutte anderhalve meter onder de grond dan krijgt ie wat ie wil klaar.

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ triumph.
    Wél goed aanstampen @triumph, want die nageboorte is in staat om zelfs na z’n begrafenis weer op te staan, hij denkt n.l. dat hij “goddelijke gaven” bezit, gezien z’n bizarre uitspraken.

    Geliked door 1 persoon

 4. Blaffertje zegt:

  Het is pure dwang.
  Ze beginnen in te zien dat wij het vieze spel zo langzamerhand door hebben en zullen alleen maar verder gaan met achterlijke maatregelen.
  Ze dwingen ons straks een mondkapje te dragen als wij naar buiten willen gaan.
  Zo van “Als jullie van die anderhalve meter af willen, moet je een muilkorf (mondkapje) voor”.
  Onze wilskracht moet ten koste van alles, gebroken worden omdat we te mondig zijn geworden en dat bevalt de dames en heren niet.

  Geliked door 6 people

  • Tistochwat zegt:

   Blaffertje 12 juni 2020 om 21:31

   Ik heb nooit begrepen dat een ‘handjevol’ kwaadaardige figuren een miljoenenbevolking kan terroriseren.
   HOE BESTAAT HET?!

   Geliked door 6 people

   • Leo 1 zegt:

    Begrijp je nu ook hoe eenvoudig het was voor Adolf Hitler om aan de macht te komen ??

    Dit heeft de “Cojona”?? waanzin/leugen wel bewezen.

    Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    Leo 1 12 juni 2020 om 22:59

    Ik zou me door Hitler nooit hebben laten indoctrineren/inpalmen.
    Ik heb een hekel aan lieden met een grote smoel.

    Geliked door 2 people

 5. Mary zegt:

  Uit de WHO organisatie dus uit de VN uit de NAVO uit de EU etc. en terugdraaien wat deze criminele organisaties hebben veroorzaakt dat is wat niet alleen voor Nederland maar de hele wereld een zegen zal zijn.

  Geliked door 3 people

 6. droevige mof zegt:

  Mondmaskers kunnen ertoe leiden dat het lichaam verzadigd raakt met CO2, een hypercapnie.
  De eerste symptomen van hypercapnie zijn hoofdpijn, duizeligheid, roodheid, spiertrekkingen en hartproblemen. In gevorderde stadia kunnen paniek, aanvallen en bewustzijnsverstoringen optreden.
  Mensen met ademhalingsstoornissen en ernstige hartklachten moeten geen maskers dragen en moeten een doktersverklaring hebben om beschermend te zijn tegen de aanvallen van de BOA’s.
  Hier is een recent verslag van de Duitse Ärzteblatt, het vakblad voor alle praktiserende Duitse artsen.

  https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/112344/Nicht-fuer-jeden-ist-das-Tragen-einer-Maske-unbedenklich

  Geliked door 4 people

 7. Julia zegt:

  Mondkapjes in vliegtuigen en OV verplicht maar mogen NIET MEDISCH ZIJN! Dit is toch de meest achterlijke domme regel die er is en gaat het toch alleen maar om onderdanig gedrag. Daarbij tast het het immuunsysteem aan en is super ongezond o.a. door gebrek aan genoeg zuurstof waardoor de navolgende klachten kunnen ontstaan o.a.
  Hoofdpijn.
  Misselijkheid.
  Duizeligheid.
  Versnelde, diepe ademhaling.
  Vermoeidheid.
  Meer last van astma, allergieën, …enz.
  Nog zo een voorbeeld Ga eens met zo een smetlap in een te warm voertuig zitten omdat vaak de airco niet of nauwelijks werkt, zoals de vaak verstikkende hitte in metro’s, trams etc. Een mens houd dit niet lang vol en om deze reden alleen al mag zo een afgekeurde smetlap ook nimmer worden verplicht. Reizen is eigen verantwoordelijkheid en er dient geen slaafs onderdanig gedrag van het dragen van mondkapjes door overheid of RIVM verplicht te worden. Dit is onverantwoordelijk voor eigen gezondheid en de gezondheid van uw medepassagiers. Ik zou zeggen laat u niet ziek maken door smetlappen die niet goedgekeurd zijn. Instappen met gezond verstand en deze idiote maatregel massaal negeren. Uiteindelijk is het OV voor iedereen. Dus ook voor mensen die om één of andere reden geen mondkapje kunnen verdragen of dit niet willen. Helaas kan de massa geen gebruik maken van een privé chauffeur of beschikken niet over andere alternatieven. Dan nog zo een kromme tegenstrijdige maatregel wel vliegtuigen vol stampen WAAROM omdat hier vaak heel veel geld en belangen van Overheden zwaar mee weegt. Dus deze maatschappijen wel maar een busonderneming o.a. de touringcarsector niet die wel 1,5 meter afstand in acht dienen te nemen mede het OV. Hier kan je toch echt wel vraagtekens bij zetten en ziet men dat het advies van het RIVM puur willekeurig is en totaal geen enkel feit onderbouwt.

  Geliked door 3 people

 8. Albert zegt:

  Virussen zijn veel te klein om met een masker tegen te houden.
  Het is zoiets als een visnet gebruiken als klamboe tegen muggen.

  Geliked door 3 people

  • droevige mof zegt:

   Virussen staan bekend als nucleïnezuurdeeltjes. Ze hebben een grootte tussen 30 en 300 nm. Een nanometer is een miljoenste van een millimeter.
   Ik wens een vrolijke virusvangst.

   Geliked door 2 people

 9. BertG. zegt:

  Ik zie hoofdzakelijk ouderen zeiken over 1,5m tegen andere, terwijl ze zelf vooral andere in de weg lopen.
  Net weer bij de viskraam, iedereen die geholpen is loopt naar achteren tot de vis klaar is, zodat er ruimte is voor andere.
  Blijft er 1 ouderen man vooraan staan als enige en maar tegen iedereen lopen zeiken dat ze niet in zijn buurt moesten komen.
  Nou was het mij allang bekend dat ouderen flink kunnen zeiken maar ze worden steeds erger sinds dat corona gedoe.
  Ik ben nou 57 maar als ik ooit zo’n oude vervelende zeikerd wordt dan mogen ze mij afschieten.

  Geliked door 2 people

  • BertG. zegt:

   Ik heb vandaag voor 10 uur alweer een pond kabeljauw zitten weg werken.
   Je moet meer vis eten, zeggen ze dan bij de dokter, dat is goed voor je.

   Geliked door 2 people

  • Svalbard zegt:

   Ik ben ruim 66, maar dat gezeur over Corona ben ik ook helemaal zat. Leuke kijktip voor je, kijk eens naar wat Maurice de Hondt zegt op Youtube.

   Cafe Weltschmertz, daar legt hij precies uit hoe het zit en ook hoe wij door een misdadige overheid voorgelogen worden.

   Geliked door 3 people

  • Julia zegt:

   Het zijn niet alleen ouderen maar ook heel veel jongere onderdanige schaapjes die overal wat op te zeiken hebben en onverdraagzaam zijn. Dus leg weer eens niet de nadruk op ouderen en hou op met discriminatie oud en jong. Hoeveel idiote ouders (jong dus) met jonge kinderen doen tot op heden nog de kinderen niet naar school uit angst, jonge vrouwen op de fiets op een stille buitenweg met een smetlap voor. Kortom onder ons volk zijn heel veel zeikerds die eeuwig met het vingertje naar een ander wijzen maar zelf niet te genieten zijn. Als uw bezoek aan de viskraam zo vervelend was en dat u het een reden vindt omdat u toevallig tegen de verkeerde aanloopt en dan iedereen over een kam scheert dan zal u nog vele redenen hebben om uw woorden gebruiken u laten afschieten. Meest onzinnige reactie sorry dat is mijn mening. Het gaat namelijk niet om uw bezoek toevallig aan de viskraam maar een groter belang en dat is verzetten tegen het wanbeleid en de leugens van onze regering die voor een desastreuze schade binnen onze economie en maatschappelijke schade aan richt lijkt mij belangrijker dan die toevallige oudere man aan de viskraam.

   Like

   • BertG. zegt:

    In elke winkel zie ik alleen ouderen zeuren over 1,5m.
    Jongeren en 40-60 jarige zie ik vooral zich toch wat losser en vrijer gedragen.
    En bij die viskraam, ik zag het voor mij gebeuren, op afstand uiteraard.
    Het slachtoffer van de oude man en ik hebben er nog een geintje over gemaakt en een beetje om gelachen. De rest zwijgt altijd. Soms doet er nog iemand mee.
    Speciaal voor dat soort zeurende medemensen heb ik een mondkapje in mijn jas zitten, als het erg druk wordt en wanneer de mensen onnodig de boel ophouden.
    Met zo’n masker kan je overal dwars doorheen lopen en niemand gaat dan zeuren.
    Ik gebruik het alleen voor nood gevallen.

    Like

  • Albert zegt:

   Had je bij die oude man nog gezien hoe hij de vis heeft gekregen?
   Wellicht bleef hij vooraan staan en werd de vis hem toegeworpen.

   Kon hij thuis opscheppen dat hij de vis zelf heeft gevangen 😉

   Over Corona, de mensen zijn helemaal gek gemaakt door een corrupte media.

   Like

 10. Julia zegt:

  BerG Hoeft u geen smetlap of duur niet werkend mondkapje voor bij u te dragen. Uitbundig hoesten en niesen helpt uitstekend de angsthazen vluchten massaal de winkel uit en u als eerste aan de beurt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s