Franse politie in opstand: vanwege racismebeschuldigingen ontbreken middelen tegen straatonlusten

Screenshot (58)

(Vertaling: E.J. Bron)

Naar aanleiding van een oproep van de Franse politievakbond SGP kwamen er op het voorplein van de prefectuur Bobigny, de hoofdstad van het Franse departement Seine-Saint-Denis, meer dan 200 woedende politieagenten bijeen die hun handboeien op de grond gooiden om ertegen te protesteren dat ze na de nieuwste aankondigingen van de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Castaner, niet meer de middelen zouden hebben om deelnemers aan straatopstanden en andere wetdelicten volgens de voorschriften te arresteren. Het gaat om het door de minister uitgesproken verbod op het gebruik van de “smoorklem” als arrestatietechniek.

Mitteleuropa

“De politie in Frankrijk beschouwt Chritophe Castaner niet meer als eerste politieman in Frankrijk”, verklaarde Yves Lefebvre, de secretaris-generaal van de SGP.

Een Parijse politieagent had zware bedenkingen tegen het verbod van Castaner vanwege het daardoor opgeroepen gebrek aan interventiemiddelen, vooral bij onlusten. “De regering geeft zodoende de bal af aan een minderheid op straat. Dit ten nadelen van de hele Franse politie, die zich door de constante beschuldigingen van racisme in haar kracht beperkt ziet.”
(Bron: www.leparisien.fr)

Ook in Toulouse vond een analoge protestactie van de politie tegen de Franse minister van Binnenlandse Zaken plaats: www.ladepeche.fr

Meer beelden van andere protestacties van de Franse politie in diverse commissariaten:
www.fdesouche.com

Bron:
https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Frankrijk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Overheid, politie, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet. Bookmark de permalink .

4 reacties op Franse politie in opstand: vanwege racismebeschuldigingen ontbreken middelen tegen straatonlusten

 1. karton zegt:

  Ze zijn in Frankrijk in ieder geval niet zo naief, stom én volgzaam als de politie in Nederland. Stelletje stomme schapenkoppen alhier, die indien ze opdracht zouden krijgen om échte NL’ers in elkaar te rammen, dat zouden doen zónder één vraag te stellen. Befehl ist Befehl, nietwaar ! BOA’s zijn nóg erger, zij zouden hun eigen ouders verraden en/of oppakken : échte NSB-figuurtjes.

  Geliked door 3 people

 2. Stef zegt:

  Het is wachten op het moment dat de politie aan onze kant staat.
  Dan begint de burgeroorlog en moeten we korte metten maken.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Stef helemaal mee eens. Het is de omgekeerde wereld bij het linkse gedachtegoed politie wordt uitgemaakt voor racist maar dienen wel de puinbak in toom te houden met slecht materieel en zwaar te kort aan manschappen. Respect voor de mensen die enigszins de burgers nog wel willen beschermen maar ik neem het ze niet kwalijk als zij massaal de handboeien op de straat gooien en er mee kappen. Dan is het helaas aan de burgers. Ook kun je nagaan hoe walgelijk en respectloos die linkse lapzwansen zijn in een tijd van de problemen rondom Corona die voor vele mensen en onze medewerkers binnen gezondheidszorg niet bepaald rooskleurig is juist nu dit soort walgelijke oproer creeëren. Ook Overheid en linkse bestuurders is dit zeer kwalijk te nemen dat zij dit goed keuren. Alles wat een blanke zegt is racisme en alles wat zwarten zeggen is emotie. Hoe ver kun je zinken je met deze onzin in te laten en je mee te laten sleuren.Vooral hier in Nederland heeft de zwarte bevolking niets te klagen, zij hebben goede gezondheidszorg, genieten van sociale voorzieningen en veelal goede huisvesting. Onze zenders en de media zijn blijkbaar niet wijzer en dragen graag een extra steentje bij. Alle realiteit is uit het oog verloren. Meer woorden kan ik er niet meer aan vuil maken omdat ze met zijn allen geen knip voor hun neus waard zijn.

   Like

  • koddebeier zegt:

   IJdele hoop in 40-45 stonden ze ook niet aan de kant van de bevolking !!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s