Een van de laatste vertegenwoordigers van een wereld die verdwijnt – bij de dood van Jean Raspail

Screenshot (74)

(Door: Karlheinz Weißmann – Vertaling: E.J. Bron)

“Over vijf jaar zal ik dood zijn. Zeker wel. Dat mag ik hopen.” Jean Raspail heeft dat in april 2016 gezegd en gelijk gekregen. Hij stierf op 13 juni 2020 op 94-jarige leeftijd.

Junge Freiheit

We weten niet wat de schrijver in zijn laatste dagen heeft meegekregen van de politieke ontwikkeling. Maar de zegetocht van het antiracisme, de gelijkschakeling van (bijna) alle media, de manier waarop de Europeanen hun zelfhaat celebreren, zou hem nauwelijks verbaasd hebben. Raspail vermoedde al lange tijd tot welke consequenties de “altruïstische idiotie” – deze mengeling van verkeerd begrepen christendom en linkse ideeën – zou leiden. Daaraan verandert ook het feit weinig dat tijdens de zogenaamde vluchtelingencrisis van 2015 deze of gene hem tegen zijn zin bevestigde dat hij met zijn prognose gelijk zou hebben gekregen.

Deze prognose bevindt zich in Raspail´s voor het eerst in 1973 verschenen roman “Het legerkamp der Heiligen”. De titel is een toespeling op een gedeelte in hoofdstuk 20 van de Openbaring van Johannes, waar over het einde van de wereld wordt gezegd dat de volkeren Gog en Magog vanaf de einden van de aarde naderbij komen, “hun aantal is als het zand langs de zee. En ze stegen op naar de vlaktes van de Aarde en omringden het legerkamp der heiligen en de geliefde stad.” In “Het legerkamp der Heiligen” wordt het geweldloze binnendringen van Aziatische massa´s behandeld, die Europa overstromen, wier volkeren uitgedund en gedemoraliseerd door hun leiders in de steek gelaten worden.

Alle afweerpogingen komen te laat

Screenshot (75)De intelligentsia heeft alle tradities ondermijnd en de opvatting gevestigd dat zelfbehoud immoreel is, de geestelijken geloven al lang niet meer in de waarheid van de oude leer en prediken onverschilligheid of een als naastenliefde gecamoufleerde sentimentaliteit, de economie is alleen maar gericht op het maximaliseren van winst en trekt zich niets aan van het algemeen welzijn, de politici zijn corrupt en van de soldaten heeft men alle mogelijkheden afgepakt om trots te zijn op hun dienst en hun leven te wagen voor de natie.

De voorhoedes van de binnendringers zijn al lang in het land, hebben bruggenhoofden opgericht en bondgenoten gezocht en gevonden en de dag voorbereid waarop Europa moet ondergaan. Daartoe komt het, omdat de effecten van de grote volksverhuizing maar stapje voor stapje zichtbaar worden. Want het gaat niet om gewapende binnendringers, maar om de verdoemden van deze Aarde, wier pure aantal en ellende overweldigend werkt, omdat het gevoelens van medelijden opwekt, die het verzet moeilijker maken. Uiteindelijk komen alle afweerpogingen te laat, Zuid-Frankrijk wordt door de massa´s binnendringers geruimd en het is niet moeilijk om je voor te stellen wat er daarna gebeurt.

Raspail heeft benadrukt dat een boek zoals “Het legerkamp der Heiligen” tegenwoordig niet meer gepubliceerd zou kunnen worden. De hoeveelheid discriminatieverboden en antiracistische maatregelen in wettelijke vorm zou dat onmogelijk maken. Dat het boek nog steeds leverbaar is, in het Duits, Engels, Spaans, Portugees, Italiaans en Nederlands werd vertaald en de totale oplage meer dan twee miljoen exemplaren heeft overschreden, is te verklaren uit het feit dat de restricties niet met terugwerkende kracht toegepast mogen worden.

Zijn trouw gold de overlevering van het vaderland

Zonder twijfel is “Het legerkamp der Heiligen” het bekendste werk van Raspail. Het succes van het boek kon noch door de vernietigende kritiek noch door leeswaarschuwingen noch door de talrijke processen die men tegen de schrijver heeft aangespannen, worden voorkomen. Maar afgezien daarvan wordt vaak vergeten hoe het boek past in het oeuvre van Raspail. Want tot diens centrale thema´s behoort de ondergang van bedreigde culturen, die hij met een bijzondere gevoeligheid behandelde, geheel zonder de gebruikelijke Derde Wereldkitsch en het vasthouden aan zulke anachronistisch werkende waarden zoals eer, vooroudertrots en trouw.

Zijn trouw gold het overdragen van het vaderland aan het nageslacht in de vorm van het Douce France, inclusief koningschap, katholieke religie, verscheidenheid van de provincies, verfijndheid, hoffelijkheid. Met Raspail verdwijnt een van de laatste vertegenwoordigers van deze wereld, die zelf al bijna is verdwenen.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Karlheinz Weißmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een van de laatste vertegenwoordigers van een wereld die verdwijnt – bij de dood van Jean Raspail

  1. Helena zegt:

    R.I.P Jean Raspail. Gelukkig bent u op tijd gaan hemelen en hoeft u de door u voorspelde ellende niet aan den lijve mee te maken. De verdoemenis die ons boven het hoofd hangt is met geen pen te beschrijven helaas, maar het Patriottische vuur dat we hebben waargenomen in Rotterdam en Londen zal alleen maar aangewakkerd worden door de beelden van die rotkop van een Airfryer die met zijn zelfvoldane grijns op zijn bek ook weer het podium heeft gezocht tijdens de pro-Palestina protesten op het Museumplein in Amsterdam. Deze media hoer laat zich overal voor gebruiken hij wordt er vorstelijk voor betaald door links, en gaat straks weer zijn KOZP tour houden in de steden die (nog) niet zijn gecapituleerd n.a.v. de aankondiging van die andere nazaat van de slavenhandelaren uit Ghana. Het zal moeilijk worden en we zullen ons moeten blijven verzetten maar uiteindelijk zullen de black lies worden ontrafeld en ook de bruikbare onnozele idioten ondervinden wat het is om onder de bezetter te leven. De vrijheidsstrijd is (nog) niet verloren maar we zullen er wel wat voor moeten doen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s