Politiek correcte censuur: “Gone with the Wind” uit aanbod verwijderd

Screenshot (70)

(Vertaling: E.J. Bron)

New York – De nieuwe “racisme”-censuur neemt avontuurlijke vormen aan. Nu heeft de Amerikaanse streaming-aanbieder HBO, die tot Warner Media behoort, de filmklassieker “Gone with the Wind” uit het aanbod gehaald – wegens “racisme”-verdenking.

Duits - Zuerst

De Amerikaanse filmklassieker uit 1939 moet nu “opnieuw bewerkt” worden. Er dient uitleg over de “racistische vooroordelen” en de “problematische voorstelling” van de slavernij aan toegevoegd te worden, verklaarde een woordvoerder. “De film wordt met een uitleg van zijn historische context en het afstand nemen van racistische voorstellingen weer in het programma opgenomen”, zei men volgens “Hollywood Reporter” in een verklaring van de onderneming.

Screenshot (71)“Gone with the Wind” kwam in 1939 in de bioscopen en vertelt het verhaal van de grondbezitster Scarlett O´Hara in de zuidelijke Amerikaanse staten tijdens de burgeroorlog (1861-1865). John Ridley, de schrijver van het draaiboek van het slavendrama “12 Years a Slave” had van HBO geëist de film uit het aanbod te halen.

Ook de BBC heeft haar programma opnieuw bewerkt en de comedyserie “Little Britain” wegens “racisme”beschuldigingen uit haar mediatheek verwijderd. Ook Netflix verwijderde de serie uit haar aanbod. Enkele sketches kwamen na de protesten tegen de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd in de kritiek van de politieke correctheid te staan.

Op de Duitse site van Amazon is “Gone with the Wind” inmiddels in alle variaties uitverkocht. De film is noch als DVD noch als Blu-ray nog te koop.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, anarchisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, discriminatie, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Racisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Politiek correcte censuur: “Gone with the Wind” uit aanbod verwijderd

 1. BertG. zegt:

  Geheime FBI-opnames onthullen een Martin Luther King Jr die met meer dan 40 vrouwen buitenechtelijke relaties had en zelfs claimen dat hij “lachend toekeek” hoe een predikant-vriend een vrouwelijke kerklid verkrachtte, schrijft de Daily Mail.
  In een artikel in het Britse tijdschrift Standpoint zegt Garrow dat de schokkende dossiers kunnen leiden tot een “pijnlijke historische afrekening” voor de man die over de hele wereld gehuldigd wordt vanwege zijn campagne tegen rassenonrechtvaardigheid.
  https://www.frontnieuws.com/martin-luther-king-keek-lachend-toe-hoe-zijn-vriend-een-christelijke-vrouw-verkrachtte/

  Like

 2. karton zegt:

  Ik kreeg gisteren een brief van mijn garagehouder : de importeur van mijn auto wenst van mij uitleg waarom ik een zwarte auto heb aangeschaft, ik word verdacht van rascistische motieven. Binnenkort verwacht ik óók een dergelijk verzoek van mijn fietsenmaker : mijn echtgenote en ik hebben beide een zwarte fiets, das pas erg !!!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Wat blijft er nog over?

  Like

 4. fleckie zegt:

  Er bestaat ook een boek, in de Nederlandse taal, geschreven door. Margaret Mitchell?.(‘ gejaagd door de wind,’). CULTUURSERIE? Zuid Holland.. UITG.MIJ? Waarom het ‘veranderd’ moet worden? er wordt secuur weergegeven, hoe of de situatie. was , ( zeker. met inbegrip van de Zuidelijke Staten( nog niet?, ) in de. ‘VERENIGDE’…….<~<~<~<~<~<~<

  Like

 5. Julia zegt:

  Wie tolereert deze censuur nog langer. Laten we nu de Wet opleggen onder het mom van racisme of is er nog gezond verstand voor massaal verzet hier tegen. Ik vrees het ergste alles wat bruin, zwart of wit is wordt gecensureerd en onze geschiedenis wordt verkracht. Nu weer Klaver Groen Linkse pappenheimer vindt dat Rutte excuses moet aanbieden vanwege slavernij. Gekker moet het niet worden! Klaver vergeet blijkbaar zijn afkomst Marokkaans. Ook in de Noord Afrikaanse landen handelden zelf in slaven o.a. Jan Cornelisz Dekker uit Zwaag was een Christen slaaf in Marokko. en heel veel Arabische landen handelden massaal slavernij. Zelfs 2014 is nog gepubliceerd dat hedendaagse slavernij in Marokko nog voorkomt. Een rapport van de Verenigde Naties toont aan dat slavernij nog steeds bestaat in Marokko. Volgens het rapport aangehaald door Akhbar Al Yaoum, wordt 0,1% van de Marokkaanse bevolking als slaaf gebruikt.
  Vooral in het zuiden van Marokko is slavernij nog steeds niet uitgebannen. In Tata, Illigh, Errachidia en Ouarzazate worden nog steeds slaven gebruikt. Dus Klaver graag excuses zowel naar o.a. het Marokkaanse volk, de zwarte bevolking en blanke bevolking. Klaver eerste les doe meer aan uw algemene ontwikkeling, lees de geschiedenis voordat u deze eis aan Rutte stelt. Geef dan zelf maar eens het eerste voorbeeld. Les elke geschiedenis van wie dan ook is niet helemaal zuiver ook de geschiedenis van de voorouders van uw eigen vader niet.

  Like

 6. Lekke Fietsband zegt:

  If you don’t like this country, which provide you with food, home and money, please leave a.s.a.p. to your “nice” homeland.
  https://www.tscheldt.be/deze-video-is-erg-verwarrend-voor-omgekeerd-racisten-zoals-bart-somers/

  Like

 7. Harry zegt:

  Toen ik voor het eerst in Afrika ging werken , had ik echt niks tegen zwarten , wist er weinig van en hun mentaliteit kende ik al helemaal niet !
  Dacht toen nog dat ze wel grappig waren , wist ik veel .
  Werd zelfs door mijn collega’s als ” negervriendje” betiteld , want ik behandelde ze net als gewone mensen .
  Nou dat gaat daar wel over !

  Als je na drie of vier maanden weer terug gaat naar Europa , nou dan zie je die lui toch echt wel HEEL ANDERS !
  Ze kunnen aardig doen totdat je ze aan het werk zet !
  En als het dan tergend langzaam gaat en je probeert er wat meer gang in te brengen , worden ze woest !
  Als je zegt dat ze het verkeerd doen , zijn ze in staat om je te vermoorden !
  Terwijl ze nog te stom waren om een boutje vast te draaien .

  Als ik nou die kop van die crimineel zie , dan weet ik weer waarom ik zo’n hekel gekregen heb aan die lui !
  Ik geloof ook niet dat ie door verstikking om het leven gekomen is , maar door onderliggende kwalen , want ze knepen niet zijn strottenhoofd dicht !
  Hooguit een bloedvat , maar dat is nou niet meteen dodelijk .
  Dus is ie zelf uitgestapt , naar mijn mening , deed ie eindelijk wat goeds .
  En nu staat de halve wereld ineens op zijn kop .
  En net als bij een kudde chimpansees , slaat daar collectief ineens de gekte toe !
  Maar wat wil je ook met pakweg 98 % dezelfde genen en een verwante aanblik ?

  En waarom ze dan altijd juwelen en computers gaan roven , als ze zich beledigd voelen , is me ook een raadsel !
  Een vorm van smartengeld ?

  Like

 8. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/06/14/ital-chinese-nationals-arrested-for-using-illegal-migrant-slave-labour/

  Italië: Chinese staatsburgers gearresteerd voor het gebruik van illegale migrantenarbeid

  De Italiaanse autoriteiten hebben dertien Chinese staatsburgers gearresteerd die naar eigen zeggen illegale migranten onder slaafachtige omstandigheden gebruikten voor een bedrijf dat medische maskers maakte.

  De Chinese “ondernemers” werden in hechtenis genomen door de Guardia di Finanza in de stad Prato in Toscane. De politie nam ook honderdduizenden medische maskers in beslag die aan de Toscaanse autoriteiten werden verkocht en gratis aan het publiek werden uitgedeeld

  Like

  • fleckie zegt:

   Hebben waarschijnlijk nog DE. Mandarijnenmentaliteit( mannen met gevlochten haar,die bij de CHINESE. ‘RIJSTVERBOUWERS‘ BELASTINGGELD. gingen INNEN, ( HET. KEIZERLIJK. HOF. werd in z’n totaalheid. bevolkt. door. eunuchen, ( die het eigenlijk
   helemaal voor het zeggen hadden!!!). …..
   <~<~<~<~<~<~<

   Like

 9. Bas zegt:

  Hattie Mcdaniel was de eerste zwarte persoon met een Oscar.
  In 1939 won ze een Academy Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol in een van de populairste films uit die tijd: Gone with the Wind. Ze was de eerste Afro-Amerikaan die een oscargenomineerde en winnaar werd.

  Like

 10. verwardeman zegt:

  Met ons meedoen , of ander oprotten naar je jungle , dat is mijn mening en daar veranderd
  heel die ” heiligenverering ” van die criminele kutnikker geen barst aan .

  Like

 11. Jan zegt:

  Nieuw codewoord van slinksvolk voor moordenaar: toerist

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s