Werkloosheid in economisch wonderland Zweden neemt enorm toe

Screenshot (87)

(Vertaling: E.J. Bron)

De door de Zweedse minister-president Löfven (sociaaldemocraten, foto) al jarenlang gevolgde politiek van de onbegrensde immigratie heeft voor een enorme stijging van de werkloosheid gezorgd. Bijna 440.000 mensen zijn werkloos, bijna 250.000 van hen zijn buitenlanders.

Die Freie Welt

De Zweedse economie kende jarenlang alleen maar groei, succes en voorspoed. Omdat de behoefte aan arbeidskrachten dan die door de autochtone bevolking bediend kon worden, rekruteerde het land in grote stijl arbeidskrachten uit het buitenland. Uit Duitsland werden bij voorkeur artsen en medisch personeel naar het hoge noorden gelokt. Betere betaling, beter arbeidsomstandigheden en een wezenlijk geringere stressfactor dan in Duitsland waren voor veel mensen van doorslaggevende betekenis om te verhuizen naar Zweden.

De door minister-president Löfven (sociaaldemocraten) vertegenwoordigde politiek van de open grenzen lokte echter ook veel mensen in het land die niet opgewassen waren tegen de hoge eisen van de Zweedse arbeidsmarkt. En ook al heeft de minder restrictieve corona-politiek in Zweden niet eens de vernietigende werking op de economie als in Duitsland het geval is door de beslissingen van de Merkel-regering, toch blijft de wereldwijde ontwikkeling niet volledig zonder invloed op de Zweedse arbeidsmarkt.

Het werkloosheidspercentage schoot dit jaar met meer dan 2% naar boven en bedraagt nu 8,5%. In totaal zijn 440.000 mensen werkloos, bijna 250.000 van hen zijn buitenlanders, bijna 200.000 van hen zijn afkomstig uit landen buiten de EU. Desondanks houdt Löfven aan zijn open grenzen politiek vast en laat nog steeds vooral mensen uit die landen het land binnen. Deels worden ze rechtstreeks met het vliegtuig uit de drempellanden ingevlogen. Een positief effect op de arbeidsmarkt en/of de economie hebben deze groepen personen echter niet.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, cultuurrelativisme, Demografie, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

29 reacties op Werkloosheid in economisch wonderland Zweden neemt enorm toe

 1. DeNiort zegt:

  Niet erg, de werkende Zweden zullen wel opdraaien voor de MILJOENEN-uitkeringen, elke maand tot….. Tot ze, misschien, wat slimmer worden met hun linkse vrouwenregering ? Ooit ? De vrouwen zijn NOG dommer dan de mannen : zij begrijpen zelfs niet dat zij de alleréérste slachtoffers zijn….

  Geliked door 1 persoon

  • willem roeleveld zegt:

   100 % gelijk Dadelijk meer soepjurken met haat baarden.die niet aan de gang te krijgen zijn dan Zweden . Maar zal wel gauw leeg loop worden n als er niemand meer voor ze kan werken .

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  De socialisten geven al die werkelozen een basis inkomen en dan is de werkeloosheid gedaald tot nul.

  Geliked door 1 persoon

 3. scherpschutter1943 zegt:

  Hoe een regering doelbewust een land naar de kloten kan helpen door niet toe te geven dat hun socialistische politiek heeft gefaald. Het is moeilijk om een doctrine van tientallen jaren los te laten en te erkennen dat die politiek heeft gefaald. Dat kon nog wel in zweden tijdens de periode van Alice in Wonderland maar niet meer in deze harde tijd van real politiek. Het zweedse sprookjes is uit en ze leefden misschien nog wel lang maar zeker niet meer in rijkdom en gelukkig.

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Het gaat generaties duren voor ze de interne brandhaarden van gewetenloos socialistisch importeren van kanslozen hebben opgelost. Waarbij nog steeds de vraag blijft hangen is oplossing wel mogelijk? Zelf denk ik dat oplossing in de zin van collectieve saamhorigheid nooit gaat komen. Wat wel gaat komen is een permanente groep van afhankelijken die naar verhouding van hun aandeel in de bevolking oververtegenwoordigd zullen zijn in de criminaliteit en maatschappelijke onaangepastheid statistieken. Ze hebben een toestand geschapen vergelijkbaar zoals nu in de U.S.A. met de afro-americans. Een kleine groep van de import zal integreren en deze zullen meer gehaat worden door de achterblijvers dan de volbloed Zweed. De U.S.A. had er beter aangedaan na de burgeroorlog alle zwarten terug te sturen naar Afrika eventueel met een afkoop premie. Afrika is Afrika daar is niets aan te doen maar de U.S. was dan tenminste een land geweest zonder rassen onlusten. De Zweden kunnen nog altijd kiezen voor dit oplossing model.

   Like

 4. Jade zegt:

  Stefan Löfven was aanwezig bij Bilderberg 2013.
  (The Grove hotel in Watford, Hertfordshire, England)
  Een jaar later werd hij Prime Minister…

  Like

 5. Monalisa zegt:

  Hoeveel van die 2 miljoen handophouders in uw land zijn buitenlanders???? Heel veel.

  Like

 6. Verslikte me zowat; 250.00 van de in totaal 440.000 werkelozen ! Wat zouden de Zweden daarvan denken gesteld dat ze die cijfers onder ogen krijgen ?
  Zouden die dan werkelijk collectief niet zien dat het de meest zekere weg is naar de armoede ?
  We weten allemaal dat Links graag globalistisch denkt en Rechts graag nationaal maar er moet toch ooit een omslag komen in dat Linkse denken, een moment waarop men denkt; “Ja ho, wacht eens even dit gaat zo niet goed”?
  Nou laat ik ze dan maar veel sterkte toewensen, dat zullen ze hard nodig hebben.

  Geliked door 1 persoon

 7. BigLJohn zegt:

  Dat is wat socialisme doet, vooral als de bevolking maar blijft stemmen op links. En dat is wat er ook in Nederland gebeurt. Op 25 Juni a.s. dient er een rechtszaak tegen het kabinet, aangespannen door de Bond van Overheidszaken. Ze zullen met overdonderd bewijs komen dat Rutte c.s. lak hebben aan onze grondwet en ons in een dictatuur willen storten. Maar net zo min als Geert Wilders zijn recht kan verkrijgen via de (D66) rechtbank, net zo min (volgens mij) zal het de Bond van Overheidszaken gaan lukken. Ik heb er althans een naar voorgevoel van. En mijn voorgevoel heeft mij nog nooit bedrogen. En toch hoop ik dat ik er nu voor een keer naast zit.

  Geliked door 1 persoon

 8. Henk der Niederlánder zegt:

  Klein vraagje.
  Is het in andere west Europese landen anders dan.
  Zitten deze profiteurs in andere West Europese landen dan niet aan het staats infuus.

  Geliked door 1 persoon

 9. boorzalf zegt:

  De werkloosheidsmeter stond vorig jaar in NL op meer dan 1 miljoen mensen zonder baan, en kijk er is een wonder geschied.
  https://www.werkloosheidsmeter.nl/
  Bron: NOS (nepnieuws onder staatstoezicht)

  Like

  • BertG. zegt:

   Hoe kan dat nou.
   Hebben ze soms iedereen weer in de WAO bij geschreven.
   Bedrijven vallen om, gaan failliet, maar er zouden steeds minder werkelozen zijn.
   Ze denken dar zeker dat we achterlijk zijn of zo, daar klopt toch helemaal niks van.

   Geliked door 1 persoon

   • Ruben zegt:

    BertG.,

    Ja, ze denken zeker dat wij achterlijk zijn.
    En helaas moet ik toegeven: voor grootste gedeelte hebben ze gelijk.
    Dat hebben ze al vele decennia en nog langer kunnen zien.
    Ze kunnen met het volk doen wat ze willen.
    In korte tijd kun je van een volk moordenaars en gekken maken.
    Hitler en consorten hadden geen tv en internet tot hun beschikking plus al die huidige technieken van afluisteren en mindcontrol.
    Met hun beperkte middelen kregen ze het intelligente Duitsland zover om 6.5 jaar later een nieuwe wereld oorlog te ontketenen, inclusief concentratie en vernietigingskampen.
    Gewone Duitsers werden zelfs beulen, sadisten, massamoordenaar.
    Vele Duitsers stonden er in het begin helemaal achter.
    Onthoud één ding, de huidige mensheid is veel dieper gezonken dan toendertijd, ook hier.
    We lijken nu nog vaak op een beetje een beetje beschaafd volk, maar schijn bedriegt.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    In de wao bijstand en ww daar zitten 2 miljoen mensen in.

    Geliked door 1 persoon

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    “Ze denken zeker dat we achterlijk zijn of zo…”

    Dat denken ze niet alleen, Bert. Ze weten het zeker. En de Nederlandse kiezer is telkens weer bereid om hun gelijk te bewijzen. Blijft op D66, CDA, VVD en CU stemmen. Hoe achterlijk wil je het hebben?

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Tja velen zitten met 57 jaar in de wao? Of de bijstand.

    Like

  • Ruben zegt:

   Boorzalf,
   Vertrouw geen enkele cijfers meer vd overheid of aanverwante instituten.
   Een blind schaap kan wel zien dat alles apekool en lariekoek is.
   En onze economie laatste maanden gekrompen met 0.2%????
   Toch zullen er weer veel mensen alles geloven.
   Alles is omgedraaid, alles lijkt nu wel leugen.
   Gewoon oorlog tegen onze geest en verstand.
   Leugens blijven herhalen, hoe groter leugen hoe beter.
   Tenslotte zullen de leugens als waarheid worden aangenomen.
   Dit is al zo lange tijd bezig, eerst heel subtiel, toen meer zichtbaar en nu gewoon duidelijk voor iedereen.
   Ze doen niet eens meer de moeite om geloofwaardig te liegen, net zoals Rutte.

   Geliked door 1 persoon

 10. Julia zegt:

  Ons land staat er niet beter voor. Massale import met als gevolg levenslange uitkeringtrekkers, gigantische werkloosheid die met de dag groeit, faillissement van vele klein bedrijven, inkrimping van gezonde grote bedrijven, enorme staatsschuld, corrupte overheid, geen betaalbare woningen of helemaal niet voor eigen werkend volk, discriminatie binnen ons krom rechtssysteem, ontoereikende gezondheidszorg die straks door armoede niet meer voor iedereen toegankelijk is, uitgekleed leger en uitgeklede politie, verarmde jeugdzorg, veelal slecht onderwijs, toenemende criminaliteit. enorme hoeveelheid drugskartels waar de overheid haar macht over is verloren. Kortom geen enkel recht om naar welk ander land met de vinger te wijzen. Dit alles door een wanbeleid van links.

  Geliked door 3 people

 11. J. C. Th. Köhler zegt:

  Blijft op D66, CDA, VVD, GL en CU stemmen.
  Sorry, was even onze vriend Klaver vergeten.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Klaver nog zo een zak hooi. Niets zeggend laag opgeleid en zijn eigen afkomst niet durft te benoemen vooral wat slavernij betreft. Misschien had zijn eigen Marrokaanse vader ook weg voorouders die in aan slavernij deden. Onderzocht Klaver en excuses of moet alleen Rutte buigen en excuses maken? Onze politiek hangt van teveel van onbedachtzame linkse idioten met haar linkse partijen aan elkaar. Vandaar de ellende waar we nu in zitten.

   Geliked door 1 persoon

 12. Peter zegt:

  Men had het daar over Finnen,nooit geen problemen mee gehad en die lieten ze zonder morren binnen,nu blijken het allemaal Afrikanen te zijn .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s